Keresés

Részletes keresés

ID Creative Commons License 2003.05.27 0 0 6
a zöldebb zöld problematika érdekelne. milyen eredményre jutottatok? vizsgáltátok a retinán a csapok (vagy a pálcák, nemtom melyik a szín) vegyi összetételét, különös tekintettel azokra az anyagokra (ált három vegyület), melyek bizonyos hullámhosszon rezgő fotonnyalábokat elnyelve elektromos impulzust bicsátanak ki?
Előzmény: csitti (-)
Timna Creative Commons License 2003.05.27 0 0 5
és ehhez zseninek kell lenni? :)
Előzmény: csitti (3)
PETYUS Creative Commons License 2003.05.27 0 0 4
Itt az üll?ke:
Előzmény: Timna (2)
csitti Creative Commons License 2003.05.27 0 0 3
Márpedig a borotválkozás iránya igenis roppant lényeges kérdés! Különösen a pelyhedző szőrszálak esetében lényeges, hogy szálirányban vagy száliránnyal szemben vezetjük-e a pengét, ugyanis - különösen megkopott kaparó használatakor - a zsenge szőrhagymácskák hajlamosak kifordulni a helyükből és megvalósulhat a lokális epillállás klasszikus esete (ami a pofán lokális szörhiány formájában nyilvánul meg).
:{)
Előzmény: Timna (2)
Timna Creative Commons License 2003.05.27 0 0 2
érdekes szó az ÜLLŐKE, amúgy igaza volt a nagynéninek. Én sosem foglalkoztam pl a borotválkozás irányával, mégis le tudom borotválni szépenjól a pofámat :) A cipőfűzős meg pláne durva :))))
Előzmény: csitti (-)
Dévér Creative Commons License 2003.05.27 0 0 1
Ezekre elég egyszerű meg0ldás van....
Aludj többet és dolgozz még többet.. meg fognak oldódni :))
sneci Creative Commons License 2003.05.27 0 0 0
Üllőkén elég problémás lehet.....
De egy 0 alakú wc űlőkén már más!
csitti Creative Commons License 2003.05.27 0 0 topiknyitó
"Nem kell a sz@rásból tudományt csinálni!"
Édesanyám gyakori mondása volt ez boldogult kölyök köromban, amikor mindenfajta idióta dolognak a miértjéről és hogyanjáról faggattam Őt. Közben felnőttem és most már engem bosszantanak hülye kérdéseikkel családom kiskorú tagjai.

A lényeg: korrekt, minden részletre kiterjedő választ kell adni teljesen abszurd és normális ésszel nem értelmezhető, vagy pedig számunkra egészen triviálisnak tünő kérdésekre. Sajnálatos módon ilyen marhaságokat nem csupán az átmenetileg még csökkent értelmi képességű homo ivadékaink kérdeznek, hanem gyakran felnőtt embertársaink is.

Íme néhány felvezető kérdés:

- Borotválkozás: Hogyan kenjem a képemre a habot, és mennyi az a diónyi? Hogyan kell fogni a kaparó borotva nyelét, amikor az orrom alatt borotválok? A fülem alatt felfelé vagy lefelé húzzam a kaparót? A mitteszert egyszerűen vágjam le?
- Cipőfűző: Belülről vagy kivülről kezdjem el dugdosni a madzagot? Ha az egyik oldalon fenn jött ki, akkor a mások oldalon lentről kezdjem? Keresztbe fűzzek, vagy pedig "korissan"?
- A címben felvetett probléma: Mennyire terpesszek az üllőkén? Milyen hosszú papírt kell letépni? Bal, vagy jobb kézzel töröljek? És milyen irányba: a hátam felé, vagy a köldököm irányába? Azt a kezemet is meg kell mosnom, amit nem használtam? Ahol érintkeztem az üllőkével: azt miért nem szoktuk megmosni?
- Melyik zöld zöldebb: Ez a filozófiai mélységű kérdés valamikor éretségizős koromban kezdte el foglalkoztatni szinte a teljes évfolyamunkat. Sok magyarázat és tudományos mélységű elmélet kifejtése ellenére a mai napig nem sikerült rá megnyugtató választ találni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!