Keresés

Részletes keresés

AnnF9999 Creative Commons License 2023.03.07 0 0 48

Bárcsak megőriztem volna a képet a kiütéseimről. Nagyon hasonlóak voltak a magáéhoz. Mindenféle kenőcsöket használtam, de semmi sem segített. Aztán volt annyi eszem, hogy elmentem egy magánklinikára, és rákérdeztem). Kiderült, hogy bélférgeim voltak. 24 évesen! Borzasztóan zavarban voltam. De a szakértők szerint ez normális, sok felnőttnek vannak bélférgei, amik gyakran okoznak kiütéseket a bőrön. Elvégeztem egy Paraxan kúrát, és a kiütések elmúltak. És egyébként a gyomorproblémáim is megszűntek)))

vodafone_012 Creative Commons License 2022.02.03 0 0 46

 Tiszteletem 58 éves férfi vagyok,alkoholt nem iszom nem dohányzom,nehéz fizikai munkát végzek,van egy bőr problémám,ezt azért osztom meg hátha valakinek volt már ilyen kiütései.Kb 5éve időközönként 4-5 kiütés jelenik meg a testemen,ezek bárhol megjelennek,és úgy néznek ki mint a szőr tüsző gyulladás,infektologiát végig jártam semmit nem találtak ezzel vége is lett a vizsgálatoknak.Csináltam fotókat,ha esetleg valaki látott már ilyet kérem irja le a véleményét  köszönöm.

 

 

 

vasii83 Creative Commons License 2016.08.05 0 0 43

Szia Már nagyon régi a hozzászólásod amiben a kis bőr alatti kiütésekről beszélsz de csak most bukkantam rá... Lett valami megoldás a problémádra??? Két napja szedek augmentin duot és ugyanez a bajom szinte elviselhetetlen és persze ilyesztő... Kérlek ha van tapasztalatod segíts!

 

Üdv

Előzmény: Kiskertesz Angi (15)
zelizine Creative Commons License 2015.07.20 0 0 42

Kedves Linda 58!
Sajnos Én is ugyanebben a cipőben járok, már úgy érzem bekattanok ha nem történik valami!
Az  Én ámokfutásom ez év április elején kezdődött, sajnos még nincs vége.
Először az arcomon jöttek ki piros foltok ami nem volt 1 szép látvány, viszketett, csúnya volt nagyon. 
Kaptam rá krémet, Histisynt gyógszert, Calciumot, úgy gondoltam 1-2 hét s elmúlik..a fenébe, dehogy! Közben lett egy torokgyulladásom, nyelni nem tudtam..antibiotikum.. 
Mivel nem múlt a dolog elmentem 1 bőrgyógyász-allergológoshoz talán Ő többet tud. Vérkép, tesztek, hasi ultrahang,, fogászat..  a nikkel érzékenységemen kívül minden okés volt..
Közben jöttek elő, újabbnál újabb piros foltok de már csak a lábamon. kezemen főleg.. elszórtan a hátamon. 
Közben elkezdtem vakarózni, mármint a fejemet..annyira viszketett a fejem bőre, hogy véresre tudtam volna marni..Nem korpa ahogy Neked is,,csak száraz, le van tapadva...
Ezt is említettem a dokinak,,,de a válasz ennyi volt..biztos a kiindulópont következménye..semmit nem adott rá.
Következő lépés, elmentem 1 hajgyógyászhoz. adott rá kencéket,, amit most is használok..lehet picit javult tőle, de a fejem tetején nem akar az a hülyeség múlni. Lehet a hajfestéktől..bár azzal kapcsolatban néztek valami 2 dolgot ..ami negatív lett..
Jövőhét kedden 1 részletes tesztre megyek..hajfestékkel  kapcsolatosan.
Légyszíves Linda, segíts nekem kérlek..milyen pecsét viaszgombát kell vennem, Te mivel kezelted a fejbőröd...?
Várom válaszod! Üdv: Erzsi 


Előzmény: Linda58 (41)
Linda58 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 41

Kedves Lana!

Úgy érzem kötelességem írni ebbe a fórumba, mert a legnagyobb hitem ebbe vetettem, amikor a legnagyobb bajban voltam. Azért Neked válaszolok, mert nekem is így kezdődött, az antibiotikumokkal, 3 héten át, 2 féle antibiotikum. Aztán először hajfestés után a nyakam lett pulykavörös, semmitől nem múlt. Aztán az acryl körömfestéstől kiütések karomon, lábamon, később már Isten tudja mitől, mindenütt, talpamon, tenyeremen..., a fejemen korpa szerű - de nem az, rosszabb, mert száraz hámlás, amire a korpa elleni szerek nem jók, a hajam fele kihullott :( -  6 hónapig szenvedtem, még nem értem el a tökélyt, de már majdnem! :) Egészen jól vagyok! :) Egy vagyont költöttem allergológusokra, szteroidokra, mentem egyik orvostól a másikig, a hajam lenőtt, az élethez sem volt már kedvem. A szteroidokat nagyon mérsékletesen használtam - nagyon féltem tőlük - nem hittem bennük, mert ha bekentem egy felületet, előbb-utóbb elmúlt, de akkor meg kijött máshol, ezért nem láttam értelmét.  Végül a sok olvasás és a gondoltaim eredményeképpen oda jutottam - bár a laboreredményeim tökéletesnek bizonyultak - meg kell erősítenem az immunrendszeremet. Erre álltam rá ezerrel és úgy tűnik, hogy be is váltotta a reményeimet. Nem tudom mennyire lehet itt termékneveket írni, minden esetre annyit, hogy a pecsétviaszgomba - gyógynövényboltban kapható - tuti jó, és vannak persze immunerősítő teák is. Hajfestéket egy csomót kipróbáltam, végül a Herbatint jött be, ettől nincs bajom. Minden esetre a mai eszemmel 1-200 ezer forintot megtakarítottam volna. A hajam is kezd visszanőni és az életkedvem is visszajönni. :) Orvostól azt is hallottam, hogy lehet, az antibiotikum ennyi ideig nem tudott kiürülni a szervezetemből.. :( Minden esetre örülök, hogy nem dőltem be a szteroid egyetlen gyógyító hatásának, mert most lehet hogy csoda holdvilág arccal mosolyognék rátok :) :( 

Előzmény: _Lana_ (30)
Martines90 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 40

Sziasztok

 

Itt a blogom: http://noallergia.blogspot.hu/ ahol leírom, hogy szabadultam meg az allergiától.

 

Remélem tudtam segíteni.

 

Üdv: Marci

Előzmény: annarekak (39)
annarekak Creative Commons License 2012.11.15 0 0 39

Sziasztok! Napkiütés, melegkiütés ellen mit lehet tenni?

enterosgel Creative Commons License 2012.10.19 0 0 38

 A bőrallergiás páciensek körében gyakori a bélflóra egyensúlyának elvesztése. Ezeknél a pácienseknél a bélnyálkahártya elveszti védőfunkcióját, és az allergének, (az allergiát kiváltó anyagok) felszívódnak a bélcsatornán keresztül. A bakteriális toxinok is ugyanilyen módon fokozzák az allergia súlyosságát.  

 

 Az ENTEROSGEL® megköti a toxikus anyagokat, illetve azokat, amelyek a bélnyálkahártyát károsítják. Ezáltal megteremti a nyálkahártya regenerálódásához a megfelelő körülményeket. Az eredmény, hogy az egészséges bélnyálkahártyán keresztül az allergének és toxinok nem tudnak felszívódni a vérbe. Ez egyúttal az allergiás reakciók klinikai megjelenését is csökkenti.

 

További információt a következő oldalon olvashattok a termékről, ahol most a LEGOLCSÓBBAN juthattok hozzá:

 


http://enterosgel-szakuzlet.hupont.huEnterosgel

afintha Creative Commons License 2010.11.05 0 0 37

Errol elso korben a haziorvossal lenne erdemes beszelni.

Előzmény: orville (36)
orville Creative Commons License 2010.11.04 0 0 36

Köszönöm a tanácsot! :-)

A gondom mostmár csak az, hogyan mondjam meg a doktornőnek, hogy ezekre a vizsgálatokra lenne szükségem?! Merthogy gondolom beutaló mindenhová kell.

Előzmény: afintha (35)
afintha Creative Commons License 2010.11.04 0 0 35

Azt gondolom, az allergiateszt fontos lenne, de OEP finanszirozottan erdemes elvegeztetni.

Jo lenne szovetmintat venni a borbol, hogy pontosan mi is van ott szovettanilag.

Jo lenne egy endokrinologiai kivizsgalas is, fontos lenne tudni azokat a hormonszinteket, melyek ilyen kiuteses tuneteket okozhatnak.

Lyme kór lehetosege kizarando.

Ha nem derul ki ezek alapjan semmi, akkor erdemes a hozzad legkozelebbi orvosi egyetem borgyogyaszati klinikajara elmenni, hogy legalabb pontos diagnozis legyen.

 

Előzmény: orville (34)
orville Creative Commons License 2010.11.04 0 0 34

Sajnos rengeteg vizsgálaton túl vagyok, de csak helicobactert találtak, de csak határeset szinten.  Ami tudom, hogy okozhatja a csalánkiütést, ezért aztán beszedtem a kétféle antibiotikumot a savlekötővel, de változást nem vettem észre a kiütések terén. Amiből én arra következtettem, hogy vagy nem a helicobacter okozza, vagy nem sikerült kiírtani. 16-án megyek UBT-re, talán azután majd okosabb leszek. Vagy sem. Viszont azt nem értem, hogyha nálam találtak helicobactert, akkor a családomat miért nem nézték, hiszen könnyen lehet, hogy nekik is van, amit aztán pillanat alatt visszaszedhetek. Én óvodában dolgozom, ezért aztán rengeteg mindent hazahozok. :-( Főleg, mivel a konyhásaink sem állanak a helyzet magaslatán mosogatás terén. :-(

Allergiatesztet nem kért a bőrgyógyász, mivel szerinte nem az okozhatja. Ezt ugyan nem tudom, miből állapította meg, főleg mivel kiderült, hogy magas az allergiaszintem. 16-a után az UBT eredményével majd visszamegyek hozzá, és ha akkor sem akarja az allergiatesztet, akkor nem megyek többet, feladom... Csak az bosszant, hogy fizetem a tb-t rendesen, akkor miért kelljen fizetős allergiatesztre mennem?! Az óvodai fizetésemből nem igazán tudom kifizetni. :-(

A helicobacterben meg azért nem hiszek, mert tavaly a szénhidrátszegény diéta után elmúlt a csalánkiütésem teljesen.

Abban szerintem is igazad van, hogy nem kimondottan a szénhidrát okozhatja, hanem valami, ami azzal kapcsolatos. Tavaly kiiktattam az étrendemből az édességeket, a kenyeret, a péksüteményeket. Minden mást, ugyanúgy ettem-ittam továbbra is, mint előtte. A kenyeret búzaszelettel pótoltam, szörnyen utálom. Viszont a diéta után 5 hónapig teljesen elmúlt a csalánkiütésem. Sajnos aztán fokozatosan visszatértem a szinhidrátokra, és ismét átestem a ló túloldalára, mivel függő vagyok. Utána kb. 3 hónap után ismét megjelentek a kiütések. :-(

afintha Creative Commons License 2010.11.03 0 0 33
Belgyogasznak, borgyogyasznak, immunologusnak-allergologusnak mi a velemenye?
Szerintem nem onmagaban a szenhirat az allergen, hanem valami mas, amit a szenhidrattal egyutt ettel, es a dieta soran a szenhidrattal egyutt elhagytal.
Előzmény: orville (32)
orville Creative Commons License 2010.11.03 0 0 32

Szia!

Évek óta szenvedek a csalánkiütéstől. Rengeteg mindennel próbálkoztam már, de mindhiába. Erre viszont még nem gondoltam, hogy esetleg emésztési zavartól lehet. Pedig most, hogy gondolkodom ezen, lehet, hogy igazad van. Sajnos én eléggé szénhidrátfüggő vagyok régóta. Tavaly egy szénhidrátszegény diéta után elmúlt a csalánkiütésem 5 hónapig. Persze, ilyenkor azt lehet mondani, hogyha tudom, mitől jön rendbe, akkor miért nem teszem ezt újból. De azért ez nem olyan egyszerű, főleg egy szénhidrátfüggőnek. Viszont most bogarat ültettél a fülembe, hiszen ha érzékeny vagyok a szénhidrátokra, akkor lehet ez is egy emésztési zavar következménye, gondolom. A lényeg, hogy köszönöm az ötletet, mindenképpen ki fogom próbálni ezeket a szereket, amiket írtál és megpróbálom visszaszorítani a szénhidrátokat amennyire képes leszek. :-)

Előzmény: dria01 (29)
afintha Creative Commons License 2010.11.02 0 0 31
Ez igy nem jo, hogy kiutesek vannak rajtad. Kaptal valami gyogyszert?
Borgyogyasszal es infektologussal lenne erdemes beszelned.
Előzmény: _Lana_ (30)
_Lana_ Creative Commons License 2010.11.01 0 0 30
Kedves Mindenki!

Kb. 2 hete egy vírusos betegségem volt melyre Augmentinit és köhögéscsillapítót szedtem.
Múlt hét szerdán szedtem be az utolsó antibiotikumot és péntekre az egész testemen kiemelkedő brtutál csalánkiütéseim lettek. Tehát szombat ügyelet, azonnal befektettek.
Viszketett az egész testem, krémet nem adtak. Suprastin injekciót kaptam napi 2őt (antihisztamin), telfast tablettát egyet (ez is), és zinnat antibiotikumot. Állítólag vírus okozta és majd el kell hamar múlnia. E hét szerdáig javulgattam míg szerda este belobbant az egész és a hátam megint tele lett csalánnal. Csütörtökön kiengedtek péntekre szép lettem, tegnap (szombaton)a hasamon és az ágyékomon a hónom alján tele lettem csalánnal. Ja és az arcom a legbrutálisabb mind közül. Ez nem is múlt el.
A dokik azt mondják nem tudják meddig tart és ha 6 hétig fennáll akkor góckutatás ami többnyire negatív eredményt szül.
Ez izgi, mert most itt vagyok viszkető (csillapíthatatlan) testtel, mediátormentes diéta sem segített, és magamra hagytak az orvosok. Munkát keresnék de az arcom miatt nem merek, megbámulnak az emberek így esélytelen.
Szeretnék megkérni mindenkit akinek van tapasztalata vagy meggyógyult írja le hogy történt valójában.
Köszönöm!
dria01 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 29
Sziasztok! Látom nem nagy az élet ebben a topikban, de mikor itt olvasgattam, úgy gondoltam, hogy valaki számára még bizonyára hasznosak lehetnek a tapasztalataim, úgyhogy leírom őket. Én is csalánkiütésekkel küszködtem, ami napról-napra, hétről-hétre egyre rosszabb lett és mindig máshol jött elő, de volt olyan eset, hogy szinte az egész testemet elborította. Emellett nekem szájdagadás is volt. Mondhatni groteszk másolatom tekintett vissza a tükörből ezeken a napokon. És hogy ez mi lehetett? Az orvosoknak lövésük se volt róla. Elküldtek góc vizsgálatra és ételallergia vizsgálatra is, persze mind negatív lett. Így visszamentem a bőrgyógyászhoz a leletekkel, hátha azóta megvilágosodott, de sajnálatos módon ő csak annyit tanácsolt, hogy menjek vissza 3 hét múlva, hátha javul az állapotom (holott ez a dolog akkor már 3 hónapja tartott és nagyon úgy festett, hogy csak súlyosbodik). Nem is kell mondanom, hogy ezután teljes letargiába zuhantam. Az egyetlen Isteni szerencsém(és azt hiszem ez tényleg az volt), hogy a barátom családjában már előfordult ilyen eset jó 20 évvel ezelőtt, és nekik sikerült kideríteni az okát. A rokon gyomra alul termelte a gyomorsavat, vagy nem megfelelően, ezt nem tudom pontosan, és ezért allergiás reakciót váltott ki a szervezetében az, ha evett bármit(ahogy az enyémben is...). Tehát nem ételallergia vagy vmi gyulladás okozta, semmi köze nem volt ezekhez, nálam se mutattak ki semmit egy vizsgálaton sem. A gyógyszer, ami rendbe hozott az Optacid volt (amit alig forgalmaznak egy-két patikában, de ha kitartóan keresel meg fogod találni!) és én még mellé a Mezimet is szedtem. Azt fontos elmondani, hogy ez nem hoz hipp-hopp változást, hónapokat kell így is küzdeni vele, míg rendbejön az emésztésed, plusz rendesen át kell gondolni, hogy az ember mit eszik. Sok zöldséget, gyümölcsöt kell enni, a zsíros dolgokat kerülni kell, a fehérjedús dolgokat szintén, de pl. a durum tésztától vagy a teljes kiőrlésű kenyértől nekem semmi bajom nem volt. És persze megfontoltan kell étkezni, nem szabad degeszre falni magadat, mert az is újabb kiütéseket, és kellemetlen éjszakákat, nappalokat fog eredményezni. Szintén saját megfigyelés, hogy alvás közben igencsak súlyosbodik az ember állapota(gondolom a lelassult anyagcsere miatt), ha délután vagy este megterheli a gyomrát, ezért érdemes ilyenkor már csak valami nagyon lájtosat fogyasztani(én személy szerint csak zöldséget, salátát vagy gyümölcsöt ettem ilyenkor).
Nagyon bízom benne, hogy ezzel a "rövidke" bejegyzéssel tudtam segíteni valakinek. Nem mondom, hogy minden eset megoldása ez lehet, de sajnos úgy látom, hogy az orvosok ezt nem ismerik egyáltalán, tehát fel se vetődik bennük, hogy a beteg kipróbálja ezt a két gyógyszert(csak a góc és ételallergialehet szerintük a megoldás). Ha esetleg bármi kérdésetek lenne hozzám itt vagy e-mailben is szívesen válaszolok!
nightsaber Creative Commons License 2010.09.19 0 0 28
Sziasztok!
Rajtam is kijöttek a kiütések néhány napja.Leginkább lágyék részen,sok kis apró piros és eléggé viszket.Néhány napja tart a dolog és volt mikor úgy tapasztaltam nem jött ki több, de aztán újra megjelent pár.A legrosszabb az, hogy most a péniszen jött ki 1-2 de kivül. Csak ezek nagyobbak meg a közepük seb szerű.Nem fáj csak viszket.Utána olvastam nemi betegségeknek is de rajtam semmilyen más tünet nem tapasztalható,igy nem hiszem, hogy az lenne.Ami legújabban eszembe jutott az, hogy általában netbook-ozok fekve és a gép pont azon a környéken pihen ilyenkor.Nem kicsit meleg az alja szoval az a test tájék be is izzad.Vajon lehet ez a gond?Ha van valakinek ötlete vagy hasonló tapasztalata megoszthatná velem.
Mindenkinek mielőbbi gyógyulást.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.15 0 0 27
ja és nem pont akkor jön ki amikor csíp, hanem pár óra múlva,.,
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.15 0 0 26
ágyi poloska... az csíp ilyet nagyon ég nagyon viszket fáj is begyullad.. neten nézz utána.. náálunk is az van pont így jártam.. szakembert kell hívni. mindenem olyan volt egy doki sem tudta mitől, a gyerek is olyan volt.. csak az a baj most irtottak és mégis tele az ágy itt ülök, és figyelem a gyereket, ne menjen rá.. aztán holnap átmegyünk valahova aludni.. brrrrrrrrrrrrrr panel.. szomszédoktól jött
Előzmény: Kis Angyalka (24)
janos43 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 25
szia,

kerlek csorgess meg barmikor visszahivnalak.. ugy tunik ugyan ez a problemam..

Istvan

709322066
Előzmény: Kis Angyalka (24)
Kis Angyalka Creative Commons License 2010.01.11 0 0 24
Sziasztok!

Nekem kb. 2 hónapja jöttek az első kiütések, Először csak 1-2 az alkaromon, aztán pár nap múlva tízesével jelentek meg a combomon, hasamon, karomon, nekem a fejemen nem jöttek hála istennek… összesen 84 db-ot számoltam össze magamon. 1 hónap után jutottam el a bőrgyógyászhoz, persze nem tudta mitől lehetnek, kérdezgetett, hogy mikre vagyok allergiás, és mindenre ráfogta, hogy akkor biztosan attól van…letiltott az összes konzerves ételről a  fémallergiám miatt, nem ehetek tartósítószeres ételeket sem, és nem ihatok teát. Nekem is felírta az Aeriust, meg a patikában kevertetni kellett kenőcsöt. Pont ma 20. napja, hogy szedem a gyógyszert és kenem magam. Első másfél hétben nem jött új kiütés és a régiek és szépen elmúltak, még egyik-másik helyén látszik a barna folt, de a kisebbeknél már az is elmúlt. DE most újra jött a karomon meg a fenekemen pár db, egyszerűen nem tudom mitől. Igaz ezek kisebbek, és gyorsabban is múlnak mint  a régiek…de akkor is… Nekem is viszketnek, főleg éjjel, vagy ha meleg éri őket. Kezdek félni, hogy ennek sosem lesz vége.

Tudni kell, hogy kb. 3 hónapja egyfolytában beteg vagyok, egy félregyógyszerezett tüszős mandulagyulladás óta. Annyira legyengítette a sok gyógyszer a szervezetem, hogy azóta a létező összes „téli” betegséget elkaptam, persze mindegyiket gyógyszerrel kezelték…már úgy járok orvoshoz, mint más a boltba.. :S A legrosszabb, hogy a betegségek miatti nem evés miatt fogytam 4 kilót, amit képtelen vagyok visszahízni L amúgy sem vagyok valami nagy darab, de most az 52 kilómmal igencsak meg kell nézni, hogy észrevegyenek L

lecki Creative Commons License 2009.04.14 0 0 23

 

 Magam is allergiás vagyok. Csalánkitütések az arcomon, meg apróbb piros foltok. Ez azzal kezdödött, hogy 1 évvel ezelött feldagadt az arcom, vörös volt, égett. Úgy néztam ki, mint egy kínai. Sürgös beutalóval a tapolcai börgyógyászatra az utálatos asszisztensnö által csak 2 hét múlva kerültem. Azért utálatos, mert azt hitte, hogy kivétleztetni akarok magammal.

Akkor aztán elküldtek engem 9 helyre, mert fogalmuk sem volt, hogy mi a bajom. Ilyen kenöcs, olyan gyógyszer. Ezáltal lelohhadt az arcom, a csalánkiütések kisebbek lettek, el persze nem múltak. S miután hetekig vértúltengés volt az arcomban, a hajszálerek megpattantak, s a végén megmaradtak ezek a piros pöttyök. Gyönyörü vagyok mondhatom, de az orvosok a mai napig nem tudják, mi bajom.

Magam is elúntam a Ponciustól- Pilátusig való küldözgetést. Kénytelen vagyok így "megjelölve", hála a Magyar Egészségügynek, élni már az életem végéig.

 

Egyébként saját készítésü gyümölcs- joghurtot (magam készítem, hogy ne legyen benne sem konzerválószer, sem pedig aroma )már vagy 2 éve iszom, naponta, de segíteni, ez sem segít.

Előzmény: komancs (11)
vicuscicus Creative Commons License 2009.04.12 0 0 22

Sziasztok!

 

3 hónap után meggyógyultam a kiütésektől, azért írok, hátha másnak is tudok segíteni.

3 hónappal ezelőtt arra ébredtem, hogy a combom teli van csalánkiütésekkel. Ezután orvosról-orvosra jártam, hogy kiderítsék, hogy mi okozhatja, és egy halom gyógyszert szedtem be, hogy hátha valami hat rá. De nem hatott, sőt a kiütések egyre intenzívebbek lettek, és egyre nagyobb felületen jelentkeztek, sokszor vörösen izzottak a végtagjaim. Az aurius átmenetileg csökkentette a tüneteket, de amint elmúlt a hatása, újból kiütött.

Nagyon el votam keseredve.

 

Míg valaki a figyelmembe ajánlotta a glaubersóval történő májtisztító kúrát. A neten sokat lehet olvasni róla. Tulajdonképpen ez a legjobb, amit a szervezeted érdekében tehetsz - írják. Megtisztítja a szervezetedet a felhalmozódott méreganyagoktól, és a borsónyi nagyságú epekövektől.  Kicsit drasztikus a módszer, de hatásos.

 

Azóta semmilyen gyógyszert nem szedek. Naponta pár darab kiütés elő szokott jönni, de egy fél óra után magától elmúlik. (korábban tetőtöl -talpig kiütéses voltam és nem múlt el magától)  Abban reménykedek, hogy a 2. májtisztító kúra után ezek sem fognak előjönni.

 

Remélem másoknak is tudtam ezzel segíteni, mert az orosok egy fél szóval sem említették, hogy ez is okozhatja a kiütéseket.

 

kobres Creative Commons License 2009.03.01 0 0 21
Sziasztok, Végzős pszichológushallgató vagyok. A szakdolgozatom kapcsolatos az allergiával. Egy kérdőív kitöltésére kérlek. http://psziszakdoga.fw.hu/ A kérdőív több standardizált kérdőív skáláit használja. A kitöltés után megnézheted az eredményed... Köszi Kobres
vikeeee Creative Commons License 2009.02.25 0 0 20
Sziasztok. Néhány hete betegeskedem, először hangszalaggyulladásra, majd arcüreggyulladásra írtak fel nekem antibiotikumot. 2 napja kiütések jelentek meg a térdemnél, a karomon és a mellkasomon, ami mostmár az arcomon, és a testem szinte minden részén megjelent. 1 doboz antibiotikumot beszedtem, a másikat elkezdtem, de leálltam vele, m lehet h attól van, de írtak ki helyette egy harmadik fajtát. Mivel ez eléggé le tudja gyengíteni a szervezetet, és a sok gyógyszer nem tesz jót a bélflóráknak sem, kipróbálok vmi joghurt-kúrát, vagy ilyesmit. Hátha... Nameg persze a zyrtec, mert unom a kiütéseket.
palomaZs Creative Commons License 2007.11.29 0 0 17

Sziasztok!

Kideritettem,hogy mitol voltak az allergias kiutesek.Igazabol csipesek!!!Meghozza egy agyi poloska(bed bugs)nevezetu kis eloleny okozta.Rengeteget olvastam roluk a net-en,ami segitett,viszont nagyon sokaig tartott(3 honap)amig talaltam 1 elo peldanyt beloluk a haloszobaban(az agy also reszen).Egy elhaltat is talaltam 1 honappal korabban,de az valahogy nem volt eleg felismerheto allapotban.

Lenyeg a lenyeg!Parizsban voltam a baratommal egy hosszu hetvegen, ahol is 2 ejszakat toltottunk el az 1ik hotelben,ahol! az elso csipeseket kaptam.Ezeket a bogarakat eleg gyakran hotelekben szedik ossze az emberek.Hat ez most nekem is sikerult!Most a net-en rendeltem specialis irtoszereket(por,spray..stb.)amit mindenhol elszortam a lakasban(nemcsak a haloszobaban).Mar 2 hete nincs rajtam egyetlen csipes.Persze kicsereltuk az agyat,uj matrac,uj parna,uj paplan,uj agy huzat,minden ruhamat magas hofokon kimostam(ez nagyon fontos!)

Meg 1 fontos dolog!A baratomon egyetlen csipes sem volt soha.

palomaZs Creative Commons License 2007.09.01 0 0 16

Sziasztok!

Sajna be kell lepjek a kiutesesek taboraba.Rovid esetleiras:1 hete jottek ki rajtam a kiutesek.Kb.30-35 darad.Piros,ejjel-nappal nagyon viszketo,arcomon(homlokon is)az ujjaimon(szinte mindegyiken,minket karomon,nyakamon,vallamon es 1-2 a derekamon.Kaptam ra E45 nevezetu kenocsot,amitol viszont megnagyobbak lettek reggelre.A doki azt mondta allergia.Nekem meg soha nem volt ilyen merteku es mennyisegu kiutesem a gyermekkori baranyhimlotol es a szokasos napallergiamtol eltekintve, de az nem ilyen szokott lenni.Eloszor azt hittem csipes mert csak 1 par darab volt rajtam,de aztan fokzatosan jottek elo.Most mar eleg nagyok es pirosak. Nem hasznalok semmilyen uj kozmetikumot,oblitoszert,nem eszem semmifele ujat,es megsem akarnak elmulni.Kezdek ketsegbeesni.Foleg az arcomon levok miatt.Ami erdekes!Az ujjamon levo egyik oriasi mar nem viszket,nem is piros ,viszont megvan kemenyedve es faj ha megnyomom.Volt mar valakinek ilyen?

Kiskertesz Angi Creative Commons License 2007.08.11 0 0 15
Sziasztok!

Nekem a főként a tenyeremen vannak kiütések, a bőr alatt viszonylag mélyen, pici pontból kezdődik, és körkörösen terjed tovább, egész nagyra megnő, és határozott udvara van.
Amikor elkezd gyógyulni, közepén kezdődik a gyógyulás, enyhén bebarnul, és vastagon lehámlik. Majd 2 cm arrébb kijön egy újabb. Reggel ébredés után viszket amúgy nem, viszont szúródik és a víz hatására, mintha érzékenyebb lenne. Az is előfordul, hogy a test bármely részén jelentkezik, de nem ilyen nagy mértékben. Ha valakit érdekel, tudok feltenni róla képet.
Az orvosok szerintem sose láttak még ilyet, de én sem másnál.
Mindenki rám húzza, hogy allergia lehetőleg ne egyek semmit, az a biztos.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek hasonló problémája, vagy tudja-e valaki hogy mi lehet ez?

Köszi
makacs macska Creative Commons License 2006.06.07 0 0 14
Sziasztok!

A kiütések és egyéb bőrbajok (pattanások, stb.) valóban a bélműködéssel vannak kapcsolatban. Én 3 hete elkezdtem egy fantasztikus, nagyon egyszerű bélméregtelenítést és a hatás már most hihetetlen. A bőröm sokkal puhább, simább, pattanások eltűntek, sokkal frissebb vagyok, kevesebb alvásra van szükségem, élesebben látok, a menzesszel járó kellemetlenségek, nehézségek óriási mértékben enyhültek (ennek örültem a legjobban), laposabb lett a hasa, és ez még csak 3 hét alatt. Évek óta rendszeresen szedtem mindenféle vitamint, táplálékkiegészítőt és nem értettem, hogy ha ennyi csodacuccot rakok magamba, akkor miért van mégis ennyi fizikai kellemetlenségem. A választ itt megtalálod: www.drnatura.hu Ne mulaszd el megnézni a képgalériát. Azóta 8 barátom elkezdte és ugyanezekről számoltak be.

Mindenkinek melegen ajánlom! Óriási különbséget tud hozni az egész közérzetben. Na, de ne higgyj nekem, hanem inkább tégy egy próbát.

Macs

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!