Keresés

Részletes keresés

abraxas Creative Commons License 2003.05.30 0 0 10
Zseni?! Én?! Ugyaaan! ;o))))
Amúgy pár éve mérték, akkor 134 volt, azóta sokat butultam :o)
Az IQ nem mérhető szerintem olyan egzakt alapegységekkel, mint mondjuk a méter, vagy a g.
Ha egyetlen tesztsor létezne a világon, amit csak olyanok töltenek ki, akik még soha sem találkoztak hasonlóval sem, akkor sem lenne egzakt az eredmény, mivel a szellemi teljesítőképességet módosító tényezők sokasága befolyásolja (hőmérséklet, légnyomás, stersz, stb...), ami a mérést kérdésessé teszi. Ráadásul az IQ ,az időben sem állandó. Amikor pl: én a tesztet írtam, épp kikerültem az iskolapadból. Nem hiszem, hogy ma is ugyanúgy meg tudnám írni, mint akkor. Az agy leselejtezi a nem használt idegpályákat. És ez a logikai készségre is érvényes SZVSZ.
Ami pedig a tesztelő személyét illeti, nem azzal befolyásolja az eredményt, hogy -teszem azt- súg a delikvensnek, hanem az adott tesztsor kiválasztásával. Hiszen minden szubjektív teszt bizonyos mértékben tendenciózus. Ezen tendenciák ismeretében a tesztelőre szabottan lehet pró-és kontra eltolni a várható eredmény valószínűségét.

Előzmény: dorothy23 (8)
tünde.sz Creative Commons License 2003.05.29 0 0 9
sziasztok

csak annyit, hogy vannak megbízható tesztek, amivel az általam említett szolgálatok is mérik a gyerekeket, és azokban nem biztos, hogy egyértelmű a 100 körüli eredmény. pont azért standardizálták újra pár éve pl. a gyerek-tesztet, mert nagyon "felülmért"

ez a VV dolog igaz lenne??? brrrr
hát tuti vim egyszerűsített cuccal mérték őket, mert az igazi iq tesztekben nemcsak logikai feladatok vannak....

üdv
t

Előzmény: dorothy23 (8)
dorothy23 Creative Commons License 2003.05.29 0 0 8
"Ez az IQ mérés dolog olyan -szvsz-, mint az ISO tanusítvány. Attól is fögg, hogy ki adja, és nem csak attól, hogy ki kapja."

Ezt hogy erted? Igazi IQ-tesztbol szerintem nincs olyan sokfele! Pl. az RTL-es tesztben en nemigen bizom, csak fel szemmel neztem, de mar eleve az nem tetszett, hogy voltak tipusfeladatok, eloszor egyet megoldottak nyilvanosan, es az alapjan kellett mindenkinek egyenileg megoldani egy sor hasonlot. Ez szerintem eleg gagyi.
Van egy csomo IQ-teszt konyv is, ezekben fokent olyan logikai tipusfeladatok vannak, amikbol ha megcsinalsz egy sorozatot, a kovetkezonel maris sokkal jobb eredmenyt ersz el, ami nem realis szerintem. (par ora alatt akar 10-20-szal is nohet az IQ-d egy ilyen teszttol :-) )
Szoval en csak azokat a teszteket tartom megbizhatonak, amit orvos~ csinal, es ott mar nem leht nagy kulonbseg teszt es teszt kozott.

Ha nem intim, megkerdezhetnem, mennyi az IQ-d? A 130 folotti nagyon szep eredmeny, sot, 140 folott mar zseninek szamitasz! :-)

Előzmény: abraxas (7)
abraxas Creative Commons License 2003.05.29 0 0 7
Viszont kevesebb mint az enyém, számít ez?
Nem ösmérem ezt a Gábor gyereket, de azt a Sziszi lányt már láttam néhány beharangozóban. Nekem nem tűnt sokkal többnek az IQ-ja, mit a mohaféléké általában. No de 119? :-O 120 már a felső sáv kezdete.

Ez az IQ mérés dolog olyan -szvsz-, mint az ISO tanusítvány. Attól is fögg, hogy ki adja, és nem csak attól, hogy ki kapja.

Ami a gyerkőcöt illeti, egyenlőre fektetem az ügyet, amíg nem forszírozza komolyan, addíg én sem jövök elő a farbával :o)

Előzmény: dorothy23 (6)
dorothy23 Creative Commons License 2003.05.29 0 0 6
OFF:
Hihetetlen, de igaz!

"22:38 Véget ért a javítás. Anikó IQ-ja 128-as. Lacié 121-es. Gábor 131-es IQ-val rendelkezik. Zsoltié 119-es. Péter intelligencia hányadosa 121-es. Béka 110, Szsiszi 119-es. Solya 114-es IQ-val rendelkezik.
22:45 A csoportok játékában a tanárok nyertek 130-as átlaggal. 118-as átlaggal a szőke nők lettek az utolsók. A sztárvendégek közül Pécsi Ildikó bizonyult a legokosabbnak."

Megjegyzem, en se nezem, mert szerintem ritka primitiv emberek vannak bent (kiv. Gabort -nem is csodalkoztam, hogy neki a legmagasabb az IQ-ja... sot, csendben megjegyzem, magasabb, mint az enyem)

Előzmény: abraxas (5)
abraxas Creative Commons License 2003.05.28 0 0 5
megmertek a villalakok IQ-jat is

130!!!! Nem mondod? Te jószagú rezeda!:-O
Foci meccsen ilyenkor kezdik skandálni, hogyaszongya:
Bunda!Bunda!Bunda!Bunda!Bunda!Bunda!...
Megasztathogy:
Szemüveget a bírónak!Szemüveget a bírónak!Szemüveget a bírónak!...

Lehet, hogy eztán néznem kéne azt a műsort?
Én eleddig egy kizavazósót néztem végig, ahol a mostanában az Ötletházban tündöklő fickó, meg egy nagyonszőke hölgyemény mérkőztek. Hááát... Persze Ők a méréskor asszem már nem voltak lakók :o)
Úgy láccik ez az új brigáde már más kategória :o)))))

Előzmény: dorothy23 (4)
dorothy23 Creative Commons License 2003.05.28 0 0 4
Orulok, ha segitettem valamit! :-) Majd szamolj be a fejlemenyekrol!
Egyebkent hivatalosan 100-as az atlag IQ, de en meg nem talalkoztam 100 alattival. Nem tudom, lattad-e az IQ -az orszag tesztje c. musort, ott kulonbozo csoportok (pl. tanarok, rendorok, stb. ) IQ-jat mertek (mid 100 folott volt), es mivel ez az Rtl klubon volt, megmertek a villalakok IQ-jat is. Ha jol elekszem, mindenkie 110-130 kozott volt, pedig nem latszanak valami intelligensnek. Lenyeg: szinte biztosra veszem, hogy a lanyod IQ-ja 100 folotti, igy akarmennyi is lesz, megmondhatod neki, hogy atlagon feluli az intelligenciaja!
Előzmény: abraxas (3)
abraxas Creative Commons License 2003.05.27 0 0 3
Az ötlet remek, kösz!
Előzmény: dorothy23 (2)
dorothy23 Creative Commons License 2003.05.26 0 0 2
Mi lenne ha eloszor valamilyen jatekos logika-tessztel probalkoznatok (akar egy iq-tesztbol kiszedve par feladatot), olyannal, ami nem ad szamszeru eredmenyt? Ha jol sikerul, talan erdemes lenne elvinni egy "rendes" tesztre, hatha olyan eredmenyt er el, ami aztan lelkesitoleg hat ra a kesobbikben is. Ha meg nem sikerul, akkor par evig lehet pihentetni a dolgot, ha nagyon erdekli, tinikoraban ugyis megcsinaltatja.
Előzmény: abraxas (1)
abraxas Creative Commons License 2003.05.26 0 0 1
Nos, az én elfogult értékelésem szerint a gyerek értelmes, csak nem használja ki a készségeit.
Tipikusan a hölgyeknek tulajdonított sémát követi: inkább mechanikus, mint logikus a gondolkodása.
Amire van kész sablonja, azt játszva megoldja, de ha nem talál sablont a "referenciatárban", akkor felteszi a kezét, és meg sem próbál saját kútfőből eredményre jutni. "Legjobb" esetben is csak tippelget ilyenkor.
Elsősként még hisztirikus rohamot kapott ilyenkor, negyedikesként már ezt szerencsére elhagyta. Ha rászorítják a probléma megoldására, akkor többnyire meg tudja találni a helyes megoldást, ebből gondolom, hogy a képesség megvan, csak nem aknázza ki. Arra viszont nem tudtam rájönni, hogy "kényelmi" vagy érzelmi okokból. Jó ideig meg volt róla győződve, hogy ő buta. Gondolom ez a mostani ötlet is erről a tőről fakadhat. 4 év alatt sikerült meggyőznünk az ellenkezőjéről, és éppen ezért félek egy kicsit a dologtól. Mert ha elrontja a tesztet (amire a fentiek fényében van esély), egy életre bebetonozza magában a kisebrendűségi komplexust.
Ha meg nem hagyom, hogy kipróbálja magát, akkor azt hiszi hogy biztos vagyok a kudarcában.
Nehéz ügy.
Előzmény: tünde.sz (0)
tünde.sz Creative Commons License 2003.05.26 0 0 0
szia,

van iq teszt már 3 éves kortól.
a kerületi nevelési tanácsadót ill a megyei (fővárosi) tanulási képességeket vizsgáló központot lehet felkeresni

ha nagyon érdekli a gyereket, mérlegeld, hogy van-e értelme megtudnia, és esetleg csalódhat-e vagy mindegy mert így is úgy is okos...

ha még van kérdésed, írj nyugodtan

tünde

Előzmény: abraxas (-)
abraxas Creative Commons License 2003.05.26 0 0 topiknyitó
Kedves Mindenki!

Létezik IQ teszt gyerekek részére? 10 éves lányom naponta nyaggat, hogy mennyi az Ő IQ-ja, és hogy honnan tudhatná meg "pontosan".
Egyáltalán szabad egy ekkora gyerekkel IQ-tesztet csináltatni?
Kérlek segítsetek!

Köszönettel:
Abraxas

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!