Keresés

Részletes keresés

KANdur Creative Commons License 2010.01.14 0 0 3069
A mai Nemzeti sportban egy apró kis hírben azt olvastam, hogy Kovács Mihály lett ismét az edző. A helyi médiában semmi hír ... Én örülök neki, ez azt mutatja, hogy tényleg fel akarnak jutni, ha már edzőt is szerződtetnek ...
Tywer Creative Commons License 2009.08.03 0 0 3068
Azt terveznek. Már hallottam egy hónapja, hogy ez a terv, kiváncsi leszek. Jó lenne. Persze, csak egy jó csapattal értelmesen hosszú távra, na de nem kívánok túl sokat...
Előzmény: Törölt nick (3067)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.03 0 0 3067
http://www.szon.hu/hirek/sport/szabolcs-szatmar-bereg_special_sportpage/cikk/edzomeccs-utan-edzotaborozas/cn/haon-news-FCUWeb-20090802-0507015654

Állítólag feljutást terveznek. A megyei kötődésű emberek visszahozatala tök jó.
szuperpippo Creative Commons License 2007.12.12 0 0 3066

Nekünk nem kellettek a külföldiek, mert kiutáltuk mindet. Bár minden csapatnál szinte megtalálhatóak, mert valamivel többet tesznek a pályán, más mentalitást hoznak (persze van egy csomó rossz példa is!) így eredményesebbek is ezek a csapatok. Nálunk meg így csapat sincs, ahogy külföldi sem kellett. Meg kellene nézni a tavalyi gollövőlistát is, hogy kik mit nyújtottak.

Janónak meg van még mit tanulnia, bár szerintem az a Gyöngyös simán bennmarad, saját hülyeségük miatt csúsztak ki a 4-ből.

Dungó Creative Commons License 2007.12.10 0 0 3065
Pali lett az edző Gyöngyösön??? Érdekes...
szuperpippo Creative Commons License 2007.12.03 0 0 3064
Ez már nem sz*r, mert annak legalább van tartása ... Tudnám ilyenkor, mit szól a játékos-vezető?, vagy csak ül a kispadon és azon gondolkodik hogyan kellene pozitívan ecsetelni ezt a szégyent a holnapi újságban?
Hesler Creative Commons License 2007.11.26 0 1 3063
Részemröl a multtal való kutakodásnak vége! Én csak ez év elejétöl foglalkoztam az ifi csapat munkájával, ami számomra és a srácok fejlödéséhez nagyon nagyon kevés!!! Ami bizonyit az eredménység is!!! Fiam jelenlegi klubjában az a minden mecset 15 gól külömbség az elvárás, mult héten a Veszprémet is ilyen arányban gyöztékle!! Ílyen cél és elvárást kelenne itt is  megfogalmazni!!!!! Az is igaz,hogy a megye gazdaságilag ennyi elsöosztályu klubbott finanszirozni lehetettlenség nem beszélve álando költségvetési megvonások miatt is! Lehetöség lettvolna ha klubbot privatizálják akkor lénygesen elöbbre tartana a kézi. Magántökési befektetés az a forma ameny jövöbeni kitörés a csapat reményteli szereplését illetöen! Meglehet figyelni Szeged és a többi elit csapat jatékosai közül hányan vannak magyar álámpolgársagu jétékos, meg számoltam a szegedieknél csak öten voltak magyarok!!!! Ez a tendencia és a tudatos választás már a ifiknél és a serdülöknél igy müködik és nem is rosszul  Mifel a befektetöi töke garancia arra,hogy a saját pénzét úgy müködteti,hogy válalkozása sikeres lehessen VÉLEMÉGYEM szerint nincs más kiutt!!!
Dungó Creative Commons License 2007.11.26 0 0 3062
De én meg azt nem értem, hogy ha ezek a dolgok amiket írnak, igazak, akkor miért nem rohannak a bíróságra??? Ha ez ennyire egyértelmű akkor miért nem derült fény a dolgokra??? Ha vannak bizonyítékok akkor miért nincs nyilvánosságra hozva? Ehelyett csak itt megy a mutyizás a fórumon! Ha meg nincs semmi bizonyíték csak hantázás akkor végre le lehetne már zárni ezt a témát! Szerintem.
Előzmény: Hesler (3061)
Hesler Creative Commons License 2007.11.25 0 0 3061
Nagyon csodálkozom T Dungo gondolgodásán s mégpedig azon, hogy lelehetne szállni a régi vezetés dolgairól Azért mersz ijenhangnemet megengednik mert a város részéröl a multatt úgy kell lezárni, hogy ők EGZIZTENCIÁLISAN ne séruljenek!!Mivel közpénzzen is müködött a klub kérdezem a felügyelö bizotság müködöt- e? A mostani klub vezetői szükséges lenne hogyan történt az át adás és az átvétel mennyi adosság ténylegesen NYILVÁNOSSÁGRA hozni saját jolfelfogott érdekében!!!! Ezáltal megszünnék a fölösleges süketek párbeszédei! Még egy gondolat nagyon ügyesen lett a kézilabda tönkretétele mivel ez város lásd, foci, röpi, kosárlabda és a lobbi ezen sprtoknak van most priolitásuk!! S a mult legnagyob büne, hogy ehez meg találta azokat a személyeket akik ezt a SZÉGYENLETES cselegedetett végre hajtották!
tinktura Creative Commons License 2007.11.23 0 0 3060
Azt hogy feljuttatták a csapatot szép volt.De azóta csak kivettek a csapatpénzből-nem pedig be raktak.25 milliós tartozást halmoztak fel,mindenkinek tartoznak.Holp meg szégyenteljesen kullog a fal mellett-de tele a zsebe.De  szégyellni kellene még egy pár embernek magát:I.F.-K.Z.-és a polgármesterasszonynak is!!
Előzmény: Dungó (3059)
Dungó Creative Commons License 2007.11.23 0 0 3059
Látom még mindig ez a téma...az előző vezetőség! Itt az alkalom hogy azok akik végig csak szidtak mindenkit, végre alakíthassanak valamit! Az hogy kiesik a csapat a régi vezetőség hibája? Lehet! De gondolkozzunk már józan ésszel és ne elvakult irigy módon!!!! Ha anno nincsenek ők akkor 2003-ban nem jut fel a csapat az nb1-be újra és akkor nem lett volna az elmúlt években nb1! De ezt már mindenki elfelejtette! Ez a baj basszátok meg! Csak az irigykedés meg egymás szapulása megy!!! Nézzetek már magatokra! TIPIKUS MAGYAROK! Nem tudtok összefogni!
tinktura Creative Commons License 2007.11.23 0 0 3058
Azt nem értem,hogy Rácz edző miért erölteti a kisfiát?Nem irányító,mert akkora mint a gyúró.Sajnos ebbe a csapatba csak két NB-I.-es játékos van:Oláh és Pulay.A többi csak másod és harmadosztályú.Tudom nincs pénz de a Márton-Varga ügyvezető kettősnek sem kellene felvennie havi100 körüli összeget.Ebböl a kb.200000 ezer forintbol lehetne egy-két játékost hozni(igaz nem elsőosztályút)de legalább ők is kivesznek mint az előző szép csapat(holpék).Lehet hogy januártol feloszlik a csapat-ezt suttogják-de akkor meghalt a kézilabda.Mert nincs olyan erő,hogy a semmiből ujra legmagasabb osztályba juttasa valaki is 5-6 éven belül.Mindez a holp-kárászi-ignéczi triónak köszönhető.+a város nagyasszonyának.SZÉGYEN!!!!!! 
Hesler Creative Commons License 2007.11.21 0 0 3057

Város vezetése a kézilabda klubnak anyagi juttatásban részesitte,még delegáltja is volt Holp szeméjében. Mivel közpénzt adtak a klubnak akkor kérdés hová került a juttatás mivel játékosok azért távoztak mert nemkapták meg! Mivel az ujvezetésnek nem jutott felfetödig bennem hová lett a pénz. A város polgárainak jogavan mi történt a felhanálásával,vizsgálta e ezt valaki! Hogyan történt az át adás átvétel klubnál és hogy rendbe volt e minden jolenne tudnirolla és nyilvánosságra hozni ha meg nem volt rendben történt e intézkedes mivel hutlenlen kezelés is velvetödik! Egy szoval ELKURTÁK NEM KICSIT NAGYON!

exhead01 Creative Commons License 2007.11.21 0 0 3056
És mi van Holp elvtárssal?
Csabainé szárnya alatt van védve még mindig az a semmirekellő?
szuperpippo Creative Commons License 2007.11.21 0 0 3055

Senki nem bántja itt Rácz tanárurat, további sok sikert mindennemű munkájához, csupán lett volna lehetőség korábban kezébe venni a csapatot és akár bavalljuk akár nem az a csapat minőségileg sokkal jobb volt. Könnyebb lett volna saját képére formálni azt egy év alatt, mint a jelenlegit öt alatt. Sőtt várhatóan csak miatta is itt maradt volna jónéhány játékos. Nem mellékesen lehet hogy tavaly is simán 8-ban lehettünk volna, mint az előző évben.

Egyébként a játékosok szerződései meg csak addig érvényesek, ameddig az egyesületek pontosan fizetnek, mert minden szerződés felbontható egyoldalúan is (függetlenül attól hogy az illető egyetlen percet is a "tehetségének" köszönhetően a pályán töltött) és onnantól a szövetség is a játékosnak ad igazat, vagyis akármikor eligazolható. Így van ez minden csapatsportágban nemcsak a kézilabdánál.

A vezetésre nehéz is lenne azt mondani hogy profi, mert ha felmérik a lehetőségeket és a csapat felkészültségét, akkor azt mondják, hogy elindulunk NBI/B-ben, megnyerjük, közben stabilizálódunk, fiatalokat építünk be, magunk mellé állítjuk a közönséget mert hétről-hétre nyerni tudunk , szerzünk támogatókat és feljutunk. Ennek ellenére mi van?: véletlenül szereztünk 2 pontot, elindultunk úgy az NBI-ben hogy tudtuk nincs meg az anyagi és szponzori háttér, az NBII-ből hozunk játékosokat, nincsennek nézők , már a TV sem közvetíti a meccseket és esélyünk sem lesz a benntmaradásra. Ha most kiesünk, lehet hogy 10 év múlva sem jutunk vissza, ellenben ha az idén megnyertük volna az NBI/B-t egy felkészített csapattal, talán soha nem esnénk ki, ismerve a helyi tehetséges fiatalokat és az utánpótlásnevelést. Akkor talán Kurbely Lacika sem Dunaújvárosban játszana.

Azt szokták mondani: teher alatt nő a pálma, de inkább azt hiszem ez a mai teher agyonnyomja a fiatalokat (állandóan vesztes és esélytelen meccsek), a csapatot és az egész kézilabdát. Csak azt nem értem, hogy ki gondolta komolyan, hogy az önkormányzati támogatásból el lehet működtetni egy első osztályú kézilabda csapatot, vagy az önkormányzat ad hozzá 60 milliót? Akkor meg miért így szerepel?

A vezetés meg soha nem volt profi, legfeljebb a csapatból gondolta néha annak magát néhány játékos! Tisztelet Lencsés Józsinak!, mert Ő tényleg profi volt emberileg és mentálisan is!!!!! Rajta kívűl egyetlen játékost sem kell sajnálni, voltak jónéhányan, akik nem sokat akartak tenni a benntmaradásért, sőt ... ugyhogy csak mindent a maga idejében és a maga helyén kezeljünk.

Előzmény: Dungó (3054)
Dungó Creative Commons License 2007.11.20 0 0 3054

Szerintem nem negatív jelzők illetik Rácz tanár urat,szerintem nem is illették. Én játszottam a kezei alatt egy rövid ideig, csak jókat tudok mondani. A gond ott van hogy egy ilyen csapat nem hiszem hogy első osztályba való, ahogy ön is kifejezte és a vezetőség is, NEM PROFI. Félreértés ne essék, nem örülök ennek. Én is szeretném ha fasza kis csapat lenne. (elnézést a vulgaritásért)

Csak ahogy hallottam, ha nem mutat fel jó eredményeket az őszi szezon végéig a csapat, akkor tavasztól nem lesz önkormányzati támogatás. Szomorú, hogy így alakult.

Arra meg hogy megint a régi vezetőséget veszik elő, csak azt tudom mondani hogy hol vannak a büntetések, eredmények??? Ha jól emlékszem indult per meg vizsgálat. Valami eredmény??? Ha jól tudom nem sikerült semmit bizonyítani. Ha igen akkor lehet szidni, ha meg nem akkor le lehetne már szállni mindenkiről. Ha meg mégis volt valami turpisság, de a szerződések, elszámolások pontosak voltak, akkor azok voltak a hibásak akik elfogadták és elvállalták így a játékot.

Előzmény: Hesler (3053)
Hesler Creative Commons License 2007.11.20 0 0 3053

Engédjetek meg, hogy néhány gondolatot leírjak: bíráljátok, hogy Rácz tanár úr későn vette át a csapat edzéseit, de gondoljatok bele, hogy mikor felkínálták milyen anarhikus állapotok uralkodtak a kézilabda egyletnél. Hogyan lehetséges az, hogy érvényes szerződésekkel a játékosok eltudtak igazolni, mivel Holp úr igéretei soha nem valósultak meg, akkor véleményem szerint felelőtlenség lett volna bárminemű funkciót akkori vezetéssel elvállalnia. A jelenlegi önkormányzati támogatás az előző évekhez képest minimális. A jelenlegi csapat mikor tudta elkezdeni az edzéseket? Nagyon későn, ha jól emlékszem pár héttel a bajnokság előtt tudtak csak úgymond összeállni. A jelenlegi csapat nem profi, ezt a jelenlegi vezetés is többször lenyilatkozta, de úgy látszik, hogy ezt már elfelejtettétek. Ha a csapat körül az anyagi lehetőségek ( szponzorok ) segítségével megfelelő anyagi bázis rendelkezésre áll, akkor nívósabb játékos állományból sikeresebb csapat állítható össze. A klubb vezetése véleményem szerint, ha valaki szponzort tud a csapat részére biztosítani, biztos nem zárkóznak el előle, inkább ezen kéne elgondolkodni és nem a csapatot kéne siratni, szapulni. Ha ez a vezetési stáb nem áll össze, akkor Nyíregyházának nincsen élvonalbeli kézilabda klubbja.

 

Tisztelettel,

                   Kurbely László

Tywer Creative Commons License 2007.11.20 0 0 3052
Az egész férfi kézilabda süllyed szerintem.
Előzmény: szuperpippo (3051)
szuperpippo Creative Commons License 2007.11.20 0 0 3051

Sajnos jól látod Dungó!!! A jelenlegi helyzetet az is mutatja, hogy míg a korábbiakban több embert érdekelt a csapat sorsa, eredményei, addig ma havonta 2-3 bejegyzés érkezik a fórumra.

Valóban nem az önkormányzatokra kell támaszkodni, de valamikor ezek a csapatok is ott kezdték. Na de nehogymár az önkormányzat tartson fenn egy ekkora városban egy első osztályú csapatot.

Rácz tanárúr egy valóban képzett és ittani ember, pestiesen azt mondanák rá: "a mi fiúnk", de igazából akkor lett volna "frankó", ha tavaly év közben elvállalja a vezetését a csapatnak. Akkor ugyanis az itt lévő játékosokból néhányat meghagyva (akár 1-2 külföldit is), fiatalokkal kiegészülve és néhány nyíregyházi hazahozatalával ezerszer ütőképesebb csapatot lehetett volna formálni. Olyat, amelyik nem fog kiesni, hanem esélye lenne a csoportban az első 4-be kerülésre.

Nem visszafelé kellene mutogatni, meg a korábbiakból azokat sorolgatni hogy kikből lehetne egy jó csapatot kukázni, hanem el kellett volna vállalni a felelősséget akkor amikor tényleg volt még esély a megmentésre. Sajnálom tanárurat, mert kellemetlen lehet minden alkalommal a körülményekre hivatkozni, meghogy küzdünk, küzdünk, de ...

Egyébként a vezetésről annyit, ha valaki első döntései egyikeként a jelenlegi anyagi helyzetében a csapatnak arról dönt hogy mennyi az elnökség tagjainak tiszteletdíja vagy juttatása vagy bármilyen anyagi javadalmazása annak valóban köszönet a munkájáért. Végülis az országgyűlésben lévő képviselők az ország jelenlegi helyzetében is ha odakerülnek, először a saját fizetésükről döntenek. Dolgozni még nem kell, eredményt nem kell felmutatni, a stabil anyagi alapokat nem kell lefektetni, de a számlát már be lehet nyújtani...

De valószínűleg mi egyszerű emberek tévedünk, vagy a mi információink nem elég jók.

Szerencsére nekünk sem kell egyetértenünk mindenben, úgyhogy akik úgy gondolják: Csak így tovább.

Előzmény: Dungó (3049)
Hesler Creative Commons License 2007.11.19 0 0 3050

Köszönet a mostani vezetésnek és Rácz Sándornak, hogy egyáltalán élvonalban játszik Nyíregyháza. Addig míg a régi vezetés összes bűne nem kerül nyílvánosságra és elszámoltatásra, addig teljes megújulásra nagyon kevés esély van. Örökös kompromisszum a csapat ilyenszintű  működéséhez elegendő, tovább lépéshez pedig kevés. Sajnos ez van.

 

2007. Nyíregyháza

Dungó Creative Commons License 2007.11.19 0 0 3049

A Veszprém és a Szeged nem főként az önkormányzatból él...

Nagyon szomorú hogy a mai világban minden csapat az önkormányzattól vár segítséget, amik amúgy is el vannak adósodva. Persze a cégek helyzete is kilátástalan. Bukta az egész ország! Biztos vannak emberek akiket felelősségre leteh vonni...de az igazi felelősök azok mi vagyunk választópolgárok...csak a tükörbe kell nézni.

Nemhogy a sportra nincs pénz...SEMMIRE! Kakiból meg nem lehet várat építeni.

Előzmény: szuperpippo (3048)
szuperpippo Creative Commons License 2007.11.19 0 0 3048

Ilyen gyenge csapat, ilyen gyenge vezetéssel csoda, hogy egyáltalán pontot szereztek a bajnokságban. Ennél nagyobb csoda az lenne, ha egyáltalán odáig jutnának, hogy esélyük legyen a benntmaradásra. De erről nem a szegény fiúk tehetnek!

Nézők már nincsennek, a tv-ben sem nagyon látni a meccseket, pénzt meg minek adni erre a szenvedésre. Inkább a kosárlabda meg a foci, ott legalább van valami remény és némi öröm.

Egyébként is igazán jó csapat csak ott van bármilyen csapatsportágban, ahol egy csapatot támogat az önkormányzat, főszponzor, város (kézilabdában Veszprém, Szeged) a többi sport meg megmarad tömegsportnak.

Sötét felhők gyülekeznek a kézilabda felett ...

tinktura Creative Commons License 2007.10.15 0 0 3047
Lencsés Józsi Gyöngyösre igazolt a kirugott Kenyeres helyére.Sok sikert kívánok neki és tartozás mentes jó szezont.
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3046

Ha jól számoltam, 20(!) egykori nyíregyházi szerepel az NB I-ben...A lista:

 

Debrecen(2): Tarnavölgyi, Habuczki (Mintha Pereverzia is rémlene)

Hort SE(1): Bursac

Mezőkövesd(3): Papp, Fekete, Ulics

Százhalombatta(1): Mohácsi

Balatonfüred(2): Tombor, Pál

Dunaferr(1): Sándor

Békés(5): Nagy Cs., Nagy L., Jurko, Gamrat, Djurisin

Gyöngyös(3): Kopco, Kenyeres, Kleis

Komló(1): Kaplonyi

Tatai KC(1): Kiss I.


Ebből egy egész türhető csapatot össze lehetne kukázni: Nagy L. - Tombor, Tarnavölgyi, Mohácsi, Sándor, Fekete, Kleis. 

bebicso Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3045
Pénteken (09.21) a Bemben 17 órától Nyírsuli II-Debrecen OSB meccs.Kívánom a Nyírsulisoknak annak a hazai pályának CSAK a felét, amit a Debrecen kapott az idén májusban,amikor Debiben csúnyán megverették a bemes csapatot.Most MI leszünk többen!!!
Dungó Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3044

Ugyanezt kívánom! Csak sajnos ez nem a kívánságok országa. Ehhez 3 dolog kell: pénz pénz és PÉNZ! A pénz meg akkor van ha vannak szponzorok.

A pler ellen sajna nem tudtam kimenni, de most már nem is bánom. Remélem meccsről meccsre jobb lesz a csapat! A Hortot és a Mezőkövesdet jó lenne megfogni!

HAJRÁ NYÍREGY!

Előzmény: playmaker (3043)
playmaker Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3043
Hát, emberek ez is elkezdődött! Mármint a bajnokság... Minden szinten... Jó lenne, ha a következő időszakban csak pozitív dolgok történnének végre (pl. Rácz Robit követné "haza" Pál Gergő, Sándor Ákos, stb,) és nem arról kellene gondolkodni, lesz-e a megyében első, második, harmadik osztályú csapat. Mert nekem a népes NB II-es mezőny ellenére nagyon hiányzik a második vonal... Két év alatt öt csapat "tűnt el" onnan. Nem akármilyen "teljesítmény"!! De azért örüljönk a kicsi sikereknek is, abban bízva, innen nincs lejjebb! Sok sikert a csapatainknak, szúrkoljunk a Nyíegyházának, tartsa meg a bajnokság végén első osztályú tagságát!
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.17 0 0 3042
Volt "szerencsém" látni a csapat PLER elleni mérkőzését, aminek tükrében egészen hihetetlen eredmény a szegedi "csak" 15 gólos vereség úgy, hogy a szünetben három(!!) góllal vezetett a Pick. A 38-11 -es fővárosi zacskó alkalmával mutatott játék láttán a sírás jött rám, hogy mi lett a nyíregyházi kézilabdával. Lassú, képzetlen, fizikálisan gyenge játékosainkat rossz volt nézni, képtelen voltak végigjátszani egy figurát, indításgólt szerezni, némelyiken picit löktek és akkorát nyekkent, mintha Lennox Lewis mosott volna be egy embereset. A meccsről hazafelé ballagva kb. 54-4 -es végeredményt tippeltem a Tisza-partján, ehhez képest győzelemmel ér fel a -15. Remélem, néhány hónap múlva összeérik a társaság, levetkőzik a félelmet és a megilletődöttséget és tisztességésen tudják le a szezont.
hoshimin Creative Commons License 2007.09.15 0 0 3041
Jano a kassai női csapatot vette át...
Előzmény: Törölt nick (3036)
bebicso Creative Commons License 2007.09.08 0 0 3040

Ma sem a Rácz tanár úr által fémjelzett felnőttcsapat(2 gólos vereség), sem az ifisták(1 gólos vereség) nem vallottak szégyent. Ami a felnőtt mérkőzés 2. félidejének középső szakaszában döntetlen állásnál történt -2 lépéshiba elengedése, és egy tiszta támadófault elnézése- amiatt nem a csapatnak kell szégyenkeznie.

A meccsen viszont az hallottam, hogy pénteken a serdülőben induló 14éves bemesek nyertek a 16éves egriek ellen.Ha ez a hozzáállás jelzi csapatainkat, megint érdemes lesz meccsre járni. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!