Az 1-es út is jó közel van, kábé 50m-re. Ez mondjuk, nem annyira csodás benne szerintem. De persze "örülünk" a lakóparknak, mert legalább felfogja a zajt :)
" Szemléletmódom szerint az ügyfélnek közvetítésre van szüksége az igényeinek megfelelően, nem pedig értékesítésre. Ez az én sikerem titka, és a kulcs az Ön számára megfelelő ingatlan kiválasztásához. Mérje fel a közvetítőjét! "
Tegyen próbára bárhol keres/kínál az országban eladó ingatlant!
összefogás közös adatbázis szakértő ingatlanosok ingatlan szakemberek tisztességes irodák országos irodahálózat szakmaiság olcsó ingatlanok balatoni ingatlanok budapesti ingatlanok pesti ingatlanok budai ingatlanok
A gazdasági válság előtt a legtöbb új lakás foglalóval már azelőtt elkelt, hogy nem hivatalosan beköltözhető lett volna. A műszaki átadás előtt már a lakók többsége ott lakik. Ez nem mohóság kérdése, hanem a megfelelő törvények kérdése. Bizonyos hibák nem láthatóak, csak évek múltán jönnek elő.
Ami a próbát illeti, milyen próbáról beszélsz pontosan? Ilyenről még nem hallottam.
Igaz, ha te vagy az építtető, akkor más a helyzet. A felújjítási alapot illetően viszont nem mindegy, hogy a lakóknak az új lakások esetén már az első néhány évben hozzá kell nyúlniuk vagy sem. Kijavítva az épület megfelelő kivitelezését.
Azert az erkely nem csak a kiulesre jo... ingyen huto telen, ruhateregetes az ev legnagyobb reszeben, es ha delre nezo ablak elott van, akkor termeszetes arnyekolas nyaron az erkely nelkulihez kepest.
Az új lakás nem azonos a még el nem készült lakással.
Tehát : tervről, épülő, félig kész lakást csak naiv , mohó vagy bolond ember vesz !!
Egy igazi vételnél elvben még a próba is benne lehet.
Egy családtagom is, ha nem is félkész , de olyan 80 % -ost akart venni. Mondtam - inkább bérelj itt lakást. Ha tényleg tetszik, ami egy féléves ott lakáskor csak kiderülhet (nem mindig ). OK. akkor vegyél ott.
Így végül elállt a vételtől.
Más : erkélyes lakást akart. Mondom : sétáljunk a környéken és ha látsz valakit az erkélyen tartózkodni egy 5 ezres üti a markod.
Másfél órai séta után még semmit sem keresett - pedig szép idő volt !!
Bar az uj lakas lehet sajat epites is, amire szinte mindenhol az ellenkezoje lehet igaz, egy dolog tuti nem az ujep. lakas hibaja: felujitasi alapot KELL minden tarsashazban csinalni, nem a haz allapotatol fugg...
Néhány fő érv amellett, hogy NE vegyél új építésű lakást:
-Az építtető céggel leszerződött bank a lakáson hagyja a jelzálogot, annak ellenére is, hogy kifizetted egy összegben a vételárat az építtetőnek. A bank hivatalosan nem is tud az adásvételről, ergo ha az építettő cég csődöt jelent, a bank kirak az utcára végrehajtóval
-Új építésű lakásnál nincsen tulajdoni lap kezdetben, így nem tudod leellenőrizni, hogy az építtető cég kifizette e a bankot a neki kifizetett vételárból időre vagy sem, levéve a jelzálogot
-Az építtető a lehető legolcsóbban akarja a kivitelezést megúszni, ezért avval az alvállalkozóval köt szerződést, aki a legalacsonyabb árajánlatot adja, ergo rosszul képzett munkások dolgoznak a lakásokon
-Hiába jók a tervek, ha rosszul képzett emberek végzik az építést
-A műszaki átadás számos dologra nem tér ki, a törvényi szabályozás nem megfelelő a mai viszonyokra
-Gyakran a különféle anyagokat kispórolják. A leggyakoribb az épület szigetelésének helyettesítése nem megfelelő anyagokkal
-Az épület garanciái nagymértékben csökkentek egy néhány évvel ezelőtti törvénymódosítás következtében
-Gyakori, hogy a lakóknak már néhány éven belül lakásfelújjítási alapot kell létrehoznia a kispórolt anyagok, vagy azok minősége miatt, valamint a garancia lejárta miatt
Hát nem sokan járnak erre, és a legutóbbi hozzászólás is ez enyém volt, úgy cirka egy hónapja, de a fejlemények kedvéért írok (magamnak). :)
Nem megyünk sehova a kertes házból, olyan, amilyen, majd szépen lassan befejezzük. Egyre több panasz van a még épülő, és a már lakott újépítésű lakásokra. Mi kettőt néztünk meg, de egyik sem tetszett. A többi, ami szóba jöhetett volna, az ára miatt volt kivitelezhetetlen vállakozás. Sajna a kivitelezők egyre többet szeretnének lehúzni maguknak, mert ők nem sokat szakítanak egy ilyen projecten, így olcsóbb, rosszabb minőségű anyagokból építenek, így több marad a zsebükben. Van ismerős, aki nemrég hagyott ot egy újépítésű lakások, társasházak építésével foglalkozó céget, mert már nem volt gyomra az ilyen esetekhez. Hát részemről ennyi...
Mi pont ebben az "új vagy használt lakás" cipőben vagyunk. Jelenleg egy két szintes, összesen 140 nm-es kertes házban lakunk, amire még kellene költeni egy kicsit, hogy azt lehessen mondani, hogy "ez az, most a tuti, szépek vagyunk...". És persze hitel is van rajta, amit elég nehéz fizetni. Ezért gondoltuk, hogy eladjuk, így "félkészen", ás beköltözünk egy újépítésű lakásba. Kihívtunk egy ingatlanost, és közölte, hogy jelen állapotában annyiért lehetne eladni, mint amennyiért vennénk (a már kinézett) a 73 nm-es újépítésű lakást, és abba még nincs benne a garázs, a konyhabútor gépekkel, és a tároló (ami azért jó lenne pl. a babakocsinak, vagy bringáknak). Szóval elég kellemetlen a helyzet... Jelenleg ott tartunk, hogy befejezzük a házat, esetleg utána megint megérdeklődjük, mennyiért lehet eladni, de szerintem akkor sem lenne esélyünk jól kijönni belőle, mert vissza kell fizetnünk a hitelt, és valószínű, hogy a másik lakásra is kellene fevenni, úgyhogy patt a helyzet...
Csak gondoltam megosztom...
Ja, és röhely, de kerestünk használt téglaépítésű lakást is, és nem sokkal olcsóbb, mint az új - legalábbis amiket találtam...
Nem tudtok segíteni, hogy hol lehet olyan budapesti raktárakat találni amit át lehet alakítani loft lakássá.Sajnos csak azokat a modern,méregdrága loftokat találom a neten.
PÁPÁN, ZÖLDÖVEZETBEN, BELVÁROSHOZ KÖZELI, 51 M2-ES, 1.EMELETI 2 SZOBÁS, ERKÉLYES, EGYEDI GÁZFŰTÉSES TÉGLALAKÁS SŰRGŐSEN ELADÓ MAGÁNSZEMÉLYTŐL. A LAKÁS GÉPÉSZETILEG FELÚJÍTVA! ÉRD.: 06/30/247-6767,06/30/310-7325; E-MAIL: MIKICS@BMMI.HU ÁR:7.950.000 FT(AZ ÁR IRÁNYÁR!) HTTP://ELADOLAKASPAPAN.EXTRA.HU
A LAKÁS MINDENKÉPPEN JÓ BEFEKTETÉSNEK BIZONYUL, HISZEN A NATO PÁPÁT VÁLASZTOTTA ÚJ LÉGIERŐBÁZISAKÉNT. TÖBB MILLIÁRDOS PROJEKTRŐL VAN SZÓ, ÍGY A VÁROS ÉS A RÉGIÓ FORGALMA, MUNKAHELYFELVEVŐ KÉPESSÉGE IS JELENTŐS MÉRTÉKBEN MEGNŐ, A MINTEGY 250 FŐS CSAPAT ELLÁTÁSA PÁPÁN ÉS KÖRNYÉKÉN MIN.300–500 ÚJ CIVIL MUNKAHELY LÉTREJÖTTÉT JELENTI,A PILOTÁKON KÍVŰL A GÉPEK ÜZEMELTETÉSÉRE TÖBB MINT 200 FŐS EGYSÉG TELEPÜL A BÁZISRA. A KÜLFÖLDRŐL ÉRKEZŐ KATONÁKNAK SZÁLLÁS IS KELL – TÖBB SZÁZ BÉRLÉSRE ALKALMAS LAKÁST/HÁZAT KELL BIZTOSÍTANI A KÖZELJÖVŐBEN PÁPÁN!!!
Remélem valaki benéz ebbe a régi topicba, hasonló dilemma előtt állok, mint a topicnyitó, csak az okok mások.
Miskolctól 20km van egy telkünk arra építhetnénk házat, vagy ugyanitt vehetnénk használtan. A kérdés melyik éri meg jobban. Ha építek 12M-ért egy kisebb házikót, azt a felépülés után egy nappal már csak 9M-ért tudnám eladni, tehát nem igazán értékálló.
Ha veszek egy nagyobbat 12M-ért az talán 10 év múlva is annyi, vagy több lesz.
De:
-használtra csak fél szocpol jár, és a hitelkondíciók is rosszabbak, ellenben visszanyerem a telek árát.
-egy használt házat valszeg fel is kell újítani, és ha egy 12M-s házra ráköltök még 2-3 millát, és ez a ház akkor is csak 12M-ért kel el, ha el akarom adni, akkor ugyan ott vagyok.
Van valami ötletetek?
Egyébbként Emődről van szó, ez egy kisváros az M3 as pálya mellett a Pesti vasútvonalon, úgyhogy elég jó és fejlődőképes településről van szó.
Azért én más tapasztalatokat is hallottam már. pl a falpenészedés azért van, mert túl jó a szigetelés, nem tud szellőzni a lakás, csak ha az ablak nyitva van. És az elején ez nagyon fontos.
Társasházban pedig még olyanban nem laktam, ahol a szomszédokat ne lehetett volna hallani egy veszekedéskor, Tv-nézéskor, mosáskor...stb. Persze az újtól az ember csodát vár.
És a régibe sem építettek bele mindegyik lakásba jobb minőségű anyagokat, mint ahogy az újak közül sem problémás minden lakás...
Tapasztalatból mondom, hogy hő és hangszigetelés gyakorlatilag nulla.
Mindkettőt gyakorlatilag nem veszed észre beköltözéshez.
Aztán beköltözik egy kisebbség, vagy egy bulizós társaság és rájössz, hogy olyan mintha panelban lennél, csak háromszor annyi pénzért...
Hát csak egy szubjektív véleményt tudok mondani.
Ez szerint azt döntsd el, hol szeretnél élni a következő tíz év során. Ha a kertvárosi környezet, csendesebb, nyugodtabb lakókörnyzet vonz, akkor költözz ki az aglomerációba és találj egy, az anyagi lehetőségeidnek ismegfelelő házat, lakást. Ha gyereket tervezel, vagy van is már, mindenképpen kertes megoldásra törekedj. Ha Budapesten élnél szivesen, vegyél itt akár egy panelt is.
Érdemes tudni, hogy házvásárlás + felújítás kb. ugyanannyiba kerül, mint egy új ház. A lakásfelújítás talán olcsóbban is kihozható. Paneleknél az értékállóságot illetően érdemes szakértő véleményét is kikérni.
Azt is hallottam, hogy a budapestiek kiáramlásával fel- ill. túlértékelődtek a külterületi árak, viszont a rossz közlekedési viszonyok miatt várható, hogy visszafordul a tendencia, és az emberek inkább vállalják a nyomorgást a panelben, mint az napi idegtépő autózást.
Lényeg szerintem az, hogy tízéves kényszermegoldást ne válassz.
-Nem megfelelő minőségű anyagokat használnak
-Nem szakképzett emberekkel végeztetik a munkát
Ebből kifolyólag rengeteg hiba lép fel e későbbiekben:
-Hang és hőszigetelés szar
-Lejön a vakolat
-Penészesednek a falak
-Feljön a parketta
-stb.
Lehet, hogy ez nem mindenhol van így, de az alacsonyabb árfekvésű lakások esetében gyakori. És én nem engedhetem meg, hogy drágább lakást vegyek. De az biztos, hogy nem csak a vidékieknél fordul elő, Bp-en ugyanúgy.
Egyébként igen nagy külünbség van Bp és Bp környéke között a lakásárakban! Bp-en esetleg valami szar helyen kapsz 250ezer alatt.
Milyen rossz véleményeket hallottál az új építésű lakásokról? Mert estleg szóba jöhetne egy új építésű budapesti lakás is. Gondolom nem sokkal lenne drágább, mint a környékbeli lakóparkosok.
Nekem konkrét problémám is van. Két lehetőség között nem tudok dönteni:
1. Veszek Bp környékén egy kétszobás "lakóparki" (új) lakást
2. Veszek Bp-en egy kétszobás használt (feltehetőleg panel vagy rosszabb állapotú tégla) lakást
Mivel nem az egész életemet szeretném eltölteni 50 nm2-en, ezért kb 10 év múlva szeretném eladni (amikor is lejár a hitel)
A kétségeim azzal kapcsolatban léptek fel, hogy vajon el tudok-e adni majd egy nem Bp-i lakóparki lakást (mondjuk egy kisvárosi környezetben)? Lehet, hogy a panellel jobban járnék?
Mivel mostanában az új építésű lakásokról szinte csak rossz véleményeket hallok, ezért felmerült bennem a kérdés, hogy talán egy használt lakással jobban jár az ember, még ha fel is kell újítania. Kérdés tehát: új vagy használt?