Keresés

Részletes keresés

suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.26 0 0 15
"Május 15-én sajtótájékoztatóra Budapestre érkezett Toró T. Tibor és Boros Zoltán kíséretében Tőkés László püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Közösségnek a székelyudvarhelyi fórumon közfelkiáltással megválasztott tiszteletbeli elnöke, hogy kifejezze: eltökélt szándéka továbbra is a státustörvény megvédése, sőt, a május 24-ére összehívott MÁÉRT résztvevőihez felhívást intézett, kérve, hogy a kedvezménytörvény kényszerű módosításait úgy tegyék meg, hogy maradjanak meg a tavaly novemberi MÁÉRT határozatainál és az alapelveknél. Ezekben többek között ugyanis az foglaltatik, hogy a magyarságot egységes nemzetként kell kezelni, a magyarigazolvány pedig alanyi jogon járna a határon túli magyaroknak(...)"

"A Fidesz–MPSZ következő kongresszusát még idén decemberben megtartja. Orbán akkor fogja majd megvonni a mérleget: jól döntött-e a Fidesz május 17-én? Magyarországnak legalább a fele azért szurkol, hogy az új Szövetség megerősödjön és 2006-ban visszavegye a kormányrudat a balliberálisoktól. Minden jel arra mutat, hogy a Kárpát-medence magyarjainak zöme is nekik szurkol.(...)"

Erdélyi Napló XIII. évfolyam, 20. (607.) szám
2003. május 21

velo Creative Commons License 2003.05.26 0 0 14
Lehet hogy Dzurinda a Fidesszel egyeztetett:)
Előzmény: Gyéressy Ádám (13)
Gyéressy Ádám Creative Commons License 2003.05.26 0 0 13
Dzurinda elfogadhatatlannak tartja a kedvezmény tv-t a tervezett módosításokkal is.
Miért nem egyeztetett Kovács et. a szomszédokkal???
Samott Creative Commons License 2003.05.26 0 0 12
Azert ideztem mert egyetertek az altala leirtakkal... tovabbi jo szorakozast! :))) Pa!

Samott

Előzmény: Zézé (11)
Zézé Creative Commons License 2003.05.26 0 0 11
Milyen mas velemeny?
A Kis Tibore?

A tiedet egyelore igencsak jol titkolod ...
Nem mondasz semmit, aztan magadat lehulyezve elvonulsz :)))

Jo!

Előzmény: Samott (10)
Samott Creative Commons License 2003.05.26 0 0 10
Igazad van, tenyleg en vagyok a hulye hogy hozzaszoltam... olyan jol elvolt egyedul, csak megzavarjak a mas velemenyek.

Samott

Előzmény: velo (7)
Zézé Creative Commons License 2003.05.26 0 0 9
Es ami meg kimaradt:

"a mukodeskeptelennek bizonyult st torveny" ...

NE ROHOGTESS MAR!!!
A hatarontuliak kozel negyede igenyelte az igazolvanyt, diakigazolvanyert szinten tobb tizezren folyamodtak, utazasi kedvezmenyeket is igenybevetek, kulturalis, es egyebb lehetosegekkel is eltek mar a kinti magyarok.
Egyedul csak az oktatasi tamogatas lett "mukodeskeptelen" az mszp-szdsz koala jovoltabol, reven hogy leallitottak a kifizeteseket ...

Előzmény: Samott (6)
Zézé Creative Commons License 2003.05.26 0 0 8
Mirol beszelsz? Mirol beszel Kis Tibor?

Mitol hatott volna sokkoloan?
Az rmdsz elnok meg bukarestbol megizente, hogy tamogatjak ha az altaluk kert par dolog szerepel az uj torvenyben ... az MKP detto
Az eszem megall, az mszp tovabbra is nyomatja a kampanyban bejaratott mondokajat a ket orszagrol!

Miert baj ha nincs konszenzus? Mi a fenenek kell MAERT ha mindig mindenki mindenben egyetert ...

A fidesz csak konzekvensen kepviseli velemenyet es ebbol nem enged.

Markoek, Bugarek, meg csak REMELIK, hogy ettol a kornyezo orszagok rabolintanak majd az uj verziora.
Az elmaganyosodasrol meg csak annyit, ha most nem is voltak azok, de legkozelebb biztosan azok lesznek. Duray, Tokes utan az mszp elintezi, hogy ez a Miklos gyerek se ugralhasson mar tul sokaig ...

Előzmény: Samott (6)
velo Creative Commons License 2003.05.26 0 0 7
Na majd kapsz mingya a fejedre a jobbos kartacstol , hogy a topikjaba a nepszabobol idezgecc :)))
Előzmény: Samott (6)
Samott Creative Commons License 2003.05.26 0 0 6
Ne legyel olyan maganyos, tessek:

"Öngól

Most eloször borult a konszenzus a MÁÉRT történetében, és ez akár az intézmény halálát is jelentheti. Egyáltalán nem zárható ki, hogy a Fidesz éppen erre játszott, amikor képviseloje elutasította a magyar-magyar csúcson a státustörvény módosítását. Hiszen ez valójában beleillik a párt mostani stratégiájába: Orbán Viktor egy ideje már mindenbol, ami eddig egy volt, kettot akar csinálni - két országot, két RMDSZ-t, két köztévét és most - lám - talán két MÁÉRT-ot is.

E szándéktól függetlenül azonban a Magyar Állandó Értekezlet még aligha szakad ketté - legalábbis egyelore. Inkább úgy áll a helyzet, hogy a kormánynak valójában jó oka van megköszönnie Németh Zsoltnak a tanácskozáson tanúsított magatartását. Ez az elutasítás ugyanis, ahogy a dolgok most festenek, valójában masszív öngól a Fidesz szempontjából. Mert mi is történt valójában? A Fidesz embere a tanácskozáson bejelentette, hogy pártja eredeti formájában akarja megtartani a kedvezménytörvényt, és nem lesz partner a jogszabály módosításához. E közlés láthatóan nem okozott döbbenetet a teremben azok után, hogy pár nappal ezelott a Fidesz kongresszusa hasonló álláspontra jutott. A gond ott kezdodik Orbánék számára, hogy a párt szóban forgó indítványával szinte egyedül maradt a MÁÉRT-on. Ez a hirtelen elmagányosodás és nyilvános leégés láthatóan sokkolóan hatott a volt külügyi államtitkárra, aki az elmúlt években egészen máshoz volt hozzászokva a MÁÉRT-csúcsokon. Ráadásul ez a Máért-es affér csak megerosíti azt a benyomást, hogy a Fidesz mostanában végképp nem tud semmiben sem szépen veszíteni. Németh Zsolt ezúttal is borzasztó dolgokat vágott a jelenlevok fejéhez, s e minosítgetésekbol most sem hiányozhatott a "hazaáruló" jelzo. Kár.

Mint ahogy érthetetlen a státustörvény muködésképtelennek bizonyult verziójához való fideszes ragaszkodás is. Pedig az ellenzéki pártnak már lett volna boven ideje annak belátásához, hogy az említett jogszabály rossz, elhibázott, az EU-csatlakozással ráadásul az értéke tovább csökken majd. Az új körülmények között óhatatlanul kiürül, érdektelenné válik, egyre kevésbé lesz képes betölteni a neki szánt szerepet. Minderre a határon túli magyar pártok a jelek szerint már régen rájöttek - a Fidesz azonban nem ilyen tanulékony. A kisebbségi vezetok részérol most is gyakran elhangzott a tanácskozáson a figyelmeztetés, hogy a szüloföldön való boldoguláshoz a magyarigazolványnál azért többre lenne szükség: például korszeru infrastruktúrára, kulturális létesítményekre, a gazdasági lehetoségek szélesítésére, miegymás. Az anyaországtól - mint ezt a vajdasági Kasza József nagyon konkrétan kifejtette - foleg ehhez várnának befektetéseket, együttmuködési elképzeléseket, privatizációs támogatásokat. S egyáltalán: a kisebbségi közegben érzékelhetoen kezdik már nagyon unni az állandó státustörvényezést.

E felvetésekre a Fidesznek egyelore nincs füle, sot a párt úgy tesz, mintha neki a státustörvény kapcsán Medgyessyékkel volna vitája, nem pedig a kisebbségi pártokkal. Valójában a Fidesz szempontjából a legkínosabb talán éppen az, hogy Németh Zsolték a MÁÉRT-on nem a kormánnyal kerültek szembe, hanem a legtekintélyesebb határon túli magyar szervezetekkel. Márpedig a legnagyobb ellenzéki párt mindeddig meglehetos sikerrel adta el a közvéleménynek, hogy o a kisebbségi ügy hazai letéteményese. Ezzel szemben a MÁÉRT-on világossá válhatott minden érintett elott, hogy a Fidesz ezt az ügyet épp úgy hajlandó feláldozni a pártpolitika oltárán, mint minden mást mostanában. Orbánék persze ezután is kitartanak a "kisebbségi letéteményes" fikciója mellett. Csak éppen a hét végi magyar-magyar csúcs után az eddiginél nehezebb lesz a dolguk, hogy ezt el is hitessék.

Kis Tibor"

Zézé Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5
Latom a kutyat nem erdekli a tema ...

Akkor meg egy kiserlet, hogy meglegyen a 7, es vége :)

Zézé Creative Commons License 2003.05.26 0 0 4
Ja es meg valami ...

Bano kartacs azt mondta ma reggel a Nippteveben, hogy az a par nem magyar aki magyar iskolaba jar, vagy fog jarni, es kedvezmenyekben fog reszesulni, igazan nem oszt nem szoroz.

Nos hat nem tudom szamit e az a par millio romaniai roma, aki sokkal kevesebb penzert is hajlamos sokkal nagyobb turpissagra is ... Kivancsi leszek majd, amikor a nem magyar anyanyelvu, oromaniai ciganyemberek hada fogja elozonleni 5-10 kozotti gyerekletszammal a magyar iskolakat - igaz csak addig, amig a tamogatast fel nem veszik - hogy aztan a maguk evi 100-200e forintjat zsebre vagja. Mennyien is lehetnek.
Csak 50e csaladdal kalkulalva ez evi
7.5 milliard Ft plussz kiadas a magyar koltsegvetesnek!!!!!!!!
De ne legyen 50ezer, csak 5000!!! annyi biztosan lesz!!!
Gondoljatok hogy ha romania tovabbra sem akarja majd a st tv. alkalmazasat sajat magyar nemzetisegu allampolgaraira nem fogja ezt a plussz infot elhinteni/bedobni/prpagalni mondjuk a dobrodzsai ciganyok koreben?!?!?
Evi majdnem egy milliard FT!!!!

Erre gondolt valaki?!?!?!?!?!

Zézé Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3
a kolozsvari Szabadsag szerint az egyseges magyar nemzet a magyar nemzethez tartozasra lett lecserelve ...

Vegul is ez nem egy nagy kulonbseg ... De logikusan megsem teljesen ugyanaz, mert az elobbit az EU elutasitotta, az utobbit meg nem ;)

De ideje volna mar elolvasni eredetiben is a modositott status tv szoveget. Nem igaz, hogy 2 nap telt el es meg sehol sem talalni a neten!!
Tenyleg, senki nem tud egy linket?!?!

Zézé Creative Commons License 2003.05.25 0 0 2
Magamban beszelek, de sebaj ...

az mdf is megszavazta, ugymond mert a hataron tuli magyarok tobbsege egyetert a modositassal

Ez a "tobbseg" motivum amugy az mszp-ervelesben is gyakran felbukkant.

No akkor en ezeknek az uraknak elmondanam, hogy pl. az RMDSZ MAR NEM KEPVISELI AZ ERDELYI MAGYAROKAT!
AZ RMDSZ egy romaniai part es kizarolag az rmdsz partagok velemenyet kepviseli. Ezt nem en mondom, ok mondtak ki, amikor kijelentettek a belso valasztasokon kizarolag rmdsz tagok vehetnek reszt...

Szep volt hallani, mikent fitymalta le nemzeti kozep Kovacs a karpataljai Kovacsot!

Ja a DUNATV-t is megette az mszp ... Masok mar mondtak, de eddig nem hittem nekik.
Csaky ugy vezette le a HetiHirmondot, mint akinek a fogat huzzak. Nem o foszerkeszto?? Semmi ellenzek, semmi mas velemeny, csak "a" Kovacs, (mas Kovacsra ra sem nez ;) No, szep!

Előzmény: Zézé (1)
Zézé Creative Commons License 2003.05.25 0 0 1
No, az origo mar lehozta a a zaronyilatkozatot, csak eppen a st. tv-t modosito csomag maradt le valahol ... vagyis a lenyeg ...

Ennek hianyaban meg ugye nem lehet vitatkozni...

Ha valaki tud linket az masolja be...

Ami eddig kiderult:
az egyseges magyar nemzet az EU-ban nem letezik ... ennyit a hatarmodositas nelkuli egyesulesrol ...

A fidesz nem szavazta meg ...

Tabajdiek viszont helyrehoztak amit az elodjuk "elrontott"

Az rmdsz, mkp megszavazta ...

tüzes fal Creative Commons License 2003.05.25 0 0 0
Na ha K0vács benne van valamiben abból 0 szokott leginkább kisülni.
Előzmény: Zézé (-)
Zézé Creative Commons License 2003.05.24 0 0 topiknyitó
Erdeklodve varom a fejlemenyeket, bar tulzott remenyeket nem taplalok status tv. ugyben.

Mielott erdemben vitazhatnank az uj formajarol tudni kellene mit is tartalmaz.... nagy a csond!

Amig azonben ez kiderul, par apro erdekesseg:
magyar lapvelemnyek szerint a pragmatikus rmdsz megint hajlando lesz elfogadni a modositasokat -> MTV hirado megerositette, hogy mar meg is tette.

Erdelyi lapok szerint az rmdsz azt is mondta, hogy jo volna mihamarabb lezarni az ugyet, mert e nelkul nem lehet a tv.-t alkalmazni a kornyezo orszagokban ... hoppa!!!
Annyit egyeztetett a jo oreg rmdsz a PSD-vel, hogy maga is elhitte?? Akkor en elmondom a tv.-t Magyarorszagon alkalmaztak eddig is!!!

Az is szuper jo lesz, hogy mostmar negy ingyenes ut van benne, csak ippeg az ipsenek aki disznovagasra ugrott at a sogorahoz elobb muzeumot kell nezni ... va'rja' meg jozsi a felessel, mert elobb beugrok pocsetelni a helyi muzeumba :))

MTV hirado: Kovacs szerint olyan jol sikerult a modositas, hogy 2004 utan nem is kell megvaltoztatni ... no ez szep :(((
Ugyancsak o mondta, hogy figyelembe veszik majd a hatarontuliak velemenyet is ... aha mint 94 ben mi??

MTV hirado felvetel: Kover kepviselte a fideszt pardon a Szovetseget. Orban mikor megy mar el egy MAERTra??

Na jo ejszakat

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!