Rég próbálok megtalálni egy kiskoromat meghatározó filmet. Csak a második fele volt a kazettán. Valamiért azt írtam rá :"Jenny, avagy a professzor lánya". Egy csávó nagy hídon motorozik, hosszam semmi, csak utazik, bóklászik, szintizene. Meglátogatja a csaját, akiről kiderül, hogy egy világító szemű robot-zombi; az após is. Olyan volt, mint ha egy már lezárnak hitt történet a legrosszabb helyről indulna újra - mintha tól lenne már pár robotzombin (és itt totál kiég), Az imdb-t, youtube-ot hiába bújtam. Kösz, ha tudtok segíteni!
Azóta nyomatják rendesen Freddy-t.
Bár kicsit uncsi, h uazt adják el 6-szor. A Heather-es részek voltak még jók belőle.
A Freddy vs.Jason viszont kellemes meglepetés volt.
Hál istenek, azért lehet filmhez jutni. Ha nem is Magyarországon. Ez egy kiváló horror filmes oldal http://www.brian-oshaughnessy.com/horror.html Nagy adatbázissal ééés segítenek ha nem tudsz vlmi címet vagy rendezot. Én írtam nekik, egy filmrol aminek csak néhány részletére emlékszem. 1 nap és már írtak is vissza,hogy az általam keresett film a Nightmare city (1980) Umberto Lenzi-tol. Csekk a IMDB-n és VALÓBAN. Azóta már megrendeltem DVD-n. Persze nem Magyarhonban. Englandbol jön némi rokoni segítséggel.
Angliában egyébként nagyon jó a felhozatal horror dvdbol. Pl szemezgethettek a www.play.com oldalán.
Innen van a Demons I-II (1985,1986)
Nekem a 80-as évek horror filmjei a kedvenceim. Különösen az olasz giallo. Dario Argento,Fluchi,Bava.
Azóta sincs jobb. Az ócska Sikolyok elmehetnek f..szba.Craven is ha még egy ilyet csinál.Az öreg Carpenter is csak árnyéka önmagának pedig a Thing az egyik kedvencem.Magyarországon meg alig lehet összeakadni igazi!! mufaj kedvelokkel. Meg lehet nézni a hasonló topicok dátumait. Várok bárkit akivel lehet értelmesen beszélni a témáról.
Na,azért mostanában mintha több horrort adnának...tegnap is volt a Kedvencek temetője, meg hétfőn is lesz a Gyerekjáték...
De azért az RTL klub beveheti, hogy a Freddy helyett berakta a Szaddam-os műsort, és azóta se adják le a többi részét....
hihi
nem voltál egyedül. emlékszem arra, mikor megbeszéltük a többiekkel a suliban, mennyire rémisztő az az albínő. féltünk mi is tőle nagyon.
eszembe jutott most az a sorozat, amitől a legjobban irtóztam. azzal kezdődött, hogy egy régi fekete autó közeledik egy hosszú egyenes úton, szemben a kamerával. alatta sejtelmes zene. egy régi házban játszódott, egy férfiről szólt, aki elhitette a feleségével, hogy meghalt (mármint a nő)...nem rémlik valakinek mi volt a címe?
azért az utóbbi időben az rtl, tv2, hbo-n voltak horrorok és ún horrorok: sikoly 1-3, péntek 13. 1-8, halloween 1 és 5, rémálom az elm utcában 1-2, pokol (dario argento), véres valentin, ördöggerinc, az utolsó órán, frankenstein menyasszonya, frankenstein, penge, midnenféle gyilkos méhek meg massza, piranha 2,
szóval azért akadtak horrorcuccok, nyilván nem főműsorban és emiatt a megkötöttség miatt inkább a nagy pénzt a 8 órakor is leadható filmekre nyomják...
Én kb 8 évesen láttam az Óvakodj a törpétől, aztán jópár évig attól féltem ha éjjel felébredtem hogy járkál valaki a házban, úgy megijedtem, mikor összetalálkozott Goldie az albinóval:)
Persze aztán kiderült, hogy nem is horror hanem vígjáték volt a film.
nemrég volt azt hiszem gyerekkorom kedvenc horrorfilmje a tv-ben: a KÖD. sajnos nem láttam, de azt hiszem inkább nevettem, mint borzongtam volna.:-) a jó öreg Ómen filmeket nézném meg szívesen...