Keresés

Részletes keresés

Csil Ke Csont Creative Commons License 2003.05.25 0 0 48
Ej de nem szeletsz te üzletelni
Kimész Tolinóba enyém testvél,nála lesz a jobblábas konténelek
Semmi gond az unokatestvéleim Chengdou-ban jól
csomagolták,mindnek lesz pálja.
Mennyit venni?Kötünk üzlet?
Előzmény: tüzes fal (47)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.25 0 0 47
Jó de kinek adok el ennyi kétballábas cipőt?
Előzmény: Csil Ke Csont (46)
Csil Ke Csont Creative Commons License 2003.05.25 0 0 46
Nem kell neked adidas vallni
fegyél tőlem új cipő,jó cipő
Adok el neked két konténel ballábas adidast.
Így nem kelleni vámot fizetni,leílod majd feszteségbe.
Kimész tolinóba enyim testvél,neki fan
két konténel jobblábas.
Jővő hónap behozod,felgeteges gyólsan pénzt kelesel.
Fehetsz lajta külömb házikó,mint ez a Hungál Bálint.

Na mit szólni kitűnő üzlet?
Feszel tőlem falamit?

Előzmény: tüzes fal (44)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.25 0 0 45
"Lengyel megrendelésre készültek a hamis dezodorok

Szegő Péter
2003. május 24., szombat 10:52

Nem az Unilever magyar leányvállalata, hanem a hollandiai székhelyű anyacég jár el a szegedi dezodorhamisítási ügyben. A világcég ügyvédhez fordult a Florinnál talált hamisnak látszó Denim és Axe dezodorok miatt. A Florin vezérigazgatója szerint vétlenek, mert a dezodorokat egy az Unileverrel szerződött lengyel cég megrendelésére készítették.

Közvetlen módon nem tudta felvenni a Florin Rt. a kapcsolatot a márkatulajdonossal, ugyanis az Unliver közben jelezte, ügyvédhez fordul az ügy tisztázása érdekében - mondta az Indexnek a dezodorhamisítási ügybe keveredett szegedi Florin Rt. vezérigazgatója, Cselovszki Jánosné.

Egy szállítmányt visszafordítottak

Mint arról beszámoltunk, 175 millió forint értékű hamisított dezodort találtak a vámosok a Florin Rt. raktárában. A vámőrség járőrei rutinellenőrzés alkalmával bukkantak egy raktárépületben a csaknem 350 ezer darab, Denim és Axe márkajelzésű dezodorra. A szakértői vélemény szerint azonban ezek az illatszerek a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, melyeket eredetileg a brit és holland érdekeltségű Unilever gyárt.

A vámosok emiatt a dezodorokat lefoglalták, a magyar állampolgárságú tulajdonos ellen pedig áru hamis megjelölése bűncselekményének alapos gyanúja miatt eljárást indítottak. Szerdán további 100 ezer palack dezodort foglalt le a vámőrség. Ezek már elhagyták a Florin telephelyét, de a szállítmányt visszafordították - mondta Tuczakov Szilvána, a megyei főkapitányság szóvivője.

Cselovszki Jánosné a Délmagyarországnak azt nyilatkozta, éppen az ő közreműködésének köszönhető, hogy a rendőrök lefoglalhatták ezt a 100 ezer flakont.

Lengyel cég volt a megrendelő

A Florin vezetője továbbra is úgy érzi, vétlenek az ügyben, szerinte nem történt hamisítás. Ezt az Indexnek azzal indokolta, hogy a megrendelő egy lengyel cég, és a Florin bérmunkában készítette a dezodorokat. A lengyel cég szállította az alapanyagot is. A vezérigazgató úgy tudja, hogy megrendelőjük rendelkezik jogosítványokkal az Unilever termékeinek gyártására. "

tüzes fal Creative Commons License 2003.05.25 0 0 44
Le is lehet egyszerűsíteni a kérdést.
Berkowitznak van-e Traubi gyártásra licensze?
Nincs.

Nekem nincs licenszem Adidas cipők gyártására.
Nem is gyártom.
De ennyi erővel mért ne gyárthatnám?

Előzmény: PRAETORIANUS (32)
Vajk Creative Commons License 2003.05.22 0 0 43
Lehet naívak vagytok?
Én ismerem azt, aki az Evian vizet gyártja itthon:)
Csil Ke Csont Creative Commons License 2003.05.22 0 0 42
Ajándékozási ajánlatom elküldtem.
Előzmény: wizes (35)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.22 0 0 41
legalább ebben 1etértünk!
:))
Előzmény: PRAETORIANUS (40)
PRAETORIANUS Creative Commons License 2003.05.22 0 0 40
Távol álljon tőlem a hittestvérek védelmezése, de te valóban nem érted az egészet....
Előzmény: suicide_bomber (39)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.22 0 0 39
Nem értem ezt az egészet, csak sok a furfang a hittestvérek üzleteiben, hogy finom legyek, és ez zavarólag 6.
Amúgy meg azt gondolom, hogy ha neki szabad, akkor lopjon, csaljon mindenki.
Szabad a vásár!
Előzmény: PRAETORIANUS (38)
PRAETORIANUS Creative Commons License 2003.05.22 0 0 38
Ez rendben is lenne, csak hát originban egy zsidó csinálta meg a Traubit-ha jól értelmezem-, tehát nem feltétlenül ősmagyar találmány.
Előzmény: suicide_bomber (37)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.22 0 0 37
"Lenz Moser időközben belekeveredett az osztrák fagyállós borhamisítási ügybe, cége megszűnt s így..."

1.) Igen, persze, véletlenül belekeveredett, ja a név itt sem árulkodó...
2.) "Heveny sovinisztaként" mondom, magyart támogassunk, ez egyelőre még MAGYARORSZÁG!!!
Franc essen a liberalizmus minden szószólójába!
3.) Elnézést.

Előzmény: PRAETORIANUS (32)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.22 0 0 36
Bizony :)
Előzmény: suicide_bomber (30)
wizes Creative Commons License 2003.05.22 0 0 35
Látom, nem lehet levakarni!
Kűggyé árajánlatot!
Itteni emilem nem kamu!
wizes.
Előzmény: Csil Ke Csont (33)
Kiskornél Creative Commons License 2003.05.22 0 0 34
"A Florin Rt. vezérigazgatója Cselovszki Jánosné, aki a Magyar Hírlap újságírói által készített felmérés alapján az 50 legsikeresebb üzletasszony egyike, úgy nyilatkozott: tisztázni tudják magukat. A Márkavédők Egyesülete úgy látja, a Florin csak akkor kerülheti el a felelősségre vonást, ha fel tudja mutatni a védjegyjogosulttal kötött szerződést."

Mennyire ciki, h. pont vele esett meg...

Csil Ke Csont Creative Commons License 2003.05.22 0 0 33
Azt nem tudom,hogy működnek
de ha fentaltasz,mit veszel?
Deszodolt vagy klémet?
Olcsón adom,kevés folint.
Előzmény: wizes (22)
PRAETORIANUS Creative Commons License 2003.05.22 0 0 32
Mielőtt nagyon elélveznétek...

pernahajder válasz erre | adatok | e-mail 2003-05-08 10:02:36 (174)

Véletlenül - a jogi eljárások kapcsán - valamennyire ismerem a Traubi-ügyet.

Berkowitzra Huth Gergely, a Magyar Nemzet újságírója szállt rá. Ki tudja mi okból, s a krónikus témahiányban szenvedő figurának azóta is jóformán ez az egész életműve.

1. Berkowitz (aki egyébként Magyarországról emigrált zsidó család leszármazottja) az egykori Badacsonyi ÁG balatonvilágosi üzemét, ahol korábban a Traubit gyártották, megvásárolta. A dolog törvényesnek bizonyult, jóllehet az öreg Salamon nem keveset ügyeskedett, s az egykori magyar állami tulajdont jóval értéken alul szerzte meg. A vásárlás kiterjedt a termékgyártás (Traubisoda) jogára is. A Traubi Hungária Rt. ezt úgy értelmezi, hogy ezzel a védjegyhasználat jogát is megvették.

1. A bonyodalom abból keletkezett, hogy
a) amikor még az ántivilágban az ÁGOK (Álami Gazdaságok Országos Központja) megszerezte a boldogult emlékű Lenz Mosertől a gyártási és forgalmazási jogot, akkor a védjegyet Magyarországon nem jegyeztete be, mert az akkori viszonyok között ennek nem volt értelme, hanem egyszerűen kijelölte a terméket gyártó Állami Gazdaságot a gyártásra és a forgalmazásra,
b) Lenz Moser időközben belekeveredett az osztrák fagyállós borhamisítási ügybe, cége megszűnt s így a Traubi védjegy is (ausztriai hosszadalmas pereskedések után) más tulajdonba (Warimpex) került, ezt azonban Magyarországon a korábbi védjegybejegyzés hiányában nem lehetett követni.

Berkowitz az így előállt joghézagos helyzetet használta ki.

Ugyanezt tette a debreceni Rátonyi is, utólag legalizálni próbálva a gyártást a Warimpex-szel kötött felhasználói szerződéssel.

Az ügy rendkívül nehezen dönthető el, lévén, hogy a Warimpex Berkowitz-cal is kötött szerződést, de ezt utóbb felmondta szerződésszegésre hivatkozva, amit persze Berkowitz vitat, mondván, hogy a Warimpex szegett szerződést. (Amennyire ismerem az ügyet, szerintem mindkettő szerződést szegett, de ezt a bíróság hivatott eldöneni. Nem irigylem az ügyben eljáró bírót!)

Ami azonban bizonyos: a Berkowitz-féle balatonvilágosi Traubi nagyrészt szőlőből készül, íze emlékeztet valamennyire a régi, Lenz Moser féle Traubira, míg a debreceni cég bizonyítottan almaléből készíti aroma ízesítéssel, és szerintem köze nincs a Traubisoda ízéhez, aromájához, sőt szerintem undorítóan rossz.

Amit még az egyébként orthodox zsidó Berkovitz esetében illik figyelembe venni: saját költségén már több elhanyagolt, csaknem elpusztult régi zsidó temetőt állított helyre, s ő merte vállalni azt is, hogy 2001 szeptember 11. után nyilvánosan ebéden látta vendégül a magyarországi palesztin nagykövetet.

Lehet, hogy nem mindenkinek szimpatikus (nekem sem), lehet, hogy az üzleti életben esetenként csibész - csakúgy, mint bármely más vállalkozó - ámde megítélése során nem feltétlenül a konkurrens által esetleg dotált újságíró hülyeségeire kell támaszkodni.

Előzmény: suicide_bomber (27)
Csil Ke Csont Creative Commons License 2003.05.22 0 0 31
Nem csinálok semmi losszat.
Álulok.Engedélyem van lá.
Össze spólolok egy kis pénzt és kihozatom a családot.
Mutassak fényképet majd a családomlól?
Előzmény: wizes (21)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.22 0 0 30
Képzeld el megnyílnak a határok; letelepedünk Hollandiában. Elkezdjük nyomni ezerrel a Heinekent. A holland bíróság meg éveken keresztül hegyezi a körmét.
Hihető.

Előzmény: tüzes fal (29)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.22 0 0 29
Én is véletlenre gondolok elsősorban, iszonyat nagy mázlista a fickó. :)
Előzmény: suicide_bomber (27)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.22 0 0 28
Nem is tudom.
Pedig jó üzletnek látszik :)
Sokan isszák a kólát, biztos megérné.
De nem vagyok benne biztos, hogy mi is el tudnánk lavírozni a törvények között, mert ugye mi hiába kiabálnánk antimagyarizmust ha nem hagynának nyugodtan lopni, minket azért csak lecsuknának szerintem. :)
Előzmény: suicide_bomber (26)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.22 0 0 27
Egyébként félre minden rosszindulatú pletykával. (Mármint hogy Berkowitz a neve és rá nem vonatkoznak a törvények.)
Biztos helyről értesültem, mindez csupán egy fatális véletlen.
Előzmény: tüzes fal (24)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.22 0 0 26
Tippem: kezdjünk el Coca-Colát gyártani. Sztem mi is forgalmazhatnánk éveken keresztül...
Vagy mégsem?
:)

suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.22 0 0 25
Sztem ő az egyik tipikus példája annak, miért olyan a néplélek hozzáállása a problémához, mint amilyen.
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.22 0 0 24
De nem fura?
Az ő készleteit hogy a fenébe nem foglalják le? :)
Előzmény: suicide_bomber (23)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.22 0 0 23
"Itt van például a Salamon Berkowitz által évek óta hamisított Traubi szóda.
Számos bírósági ítélet ellenére vígan hamisíthatja az üdítőitalt.
Azért tudhat valamit, mert az ő készleteit nem foglalják le."

Sztem inkább erre születni kell...

Előzmény: tüzes fal (-)
wizes Creative Commons License 2003.05.22 0 0 22
Apócza!
Elárúltad magad többxör!
Vannak szavak mellyek másképp működnek!
Hülyítsd a haverjaid!
wizes.
Előzmény: Csil Ke Csont (19)
wizes Creative Commons License 2003.05.22 0 0 21
Mony-tam-má!
Ráfarax!
Reklámozd hivatalosan!
Sokan bevennék!
wizes.
Előzmény: Csil Ke Csont (19)
tüzes fal Creative Commons License 2003.05.22 0 0 20
"a lightosakat korlátozzák."

A lightosokat? :)

Előzmény: Hayloft Ezekiel (18)
Csil Ke Csont Creative Commons License 2003.05.22 0 0 19
Nem ,nem .Én a Csont vagyok.Csil Ke Csont.
A gazdag amelikai lokonok alkudak Lobelt Ledfold házára Kalifilniában,de végül nem vették meg,melt kevés volt a füldöszoba. Én csak így ismelem,de az a Ledfold mosodás volt.Ez is akivel kevelsz?
Előzmény: tüzes fal (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!