"adjon számot, mennyi bevétele származott, illetve milyen haszonra tett szert a ceglédi kórház citológiai részlegének vállalkozás formájában történő üzemeltetéséből."
hat igen, ilyen penzehes barbarsagot es embertelenseget hogy mas gyogyitasabol bevetelre meg haszonra szert tenni, az osszes verszomjas haszonleso vallalkozo takarodjon ki az egeszsegugybol, az MSZP frakcio ippen ilyen ertelmu korhaztorveny elfogadasara keszul:)
"Az MSZP-frakció felszólítja Csáky András MDF-es országgyűlési képviselőt, hogy adjon számot, mennyi bevétele származott, illetve milyen haszonra tett szert a ceglédi kórház citológiai részlegének vállalkozás formájában történő üzemeltetéséből. "
Volt még egy sanda megjegyzés velem kapcsolatban :a párt kampány menedzsere ...
Kérdés : melyik párt ?
Mert nem vagyok és nem voltam ,de nem is leszek párttag.Nekem nem lehet központilag előírni ,hogy mit gondoljak és mondjak .Ezért egyik kormányváltás sem hozott a számomra emelkedést,vagy süllyedést. Luby ,aki Gábor
figyelő !
Egyetlen ,magát baloldalinak mondó szervezetre sem használtam olyan meghatározásokat ,melyek rímelnének a kergekör és más ilyen megfogalmazásokra .Ez már egy különbség .
Írtam ,hogy a Polgári Körök nagyon különbözőek .Nem pártszervezetek .Ennyi erről gondolom felnőtt embernek elég,hogy tovább gondolja.
A téren történtekről és a résztvevőkről saját benyomásaimat írtam le.Ott voltam ,megéltem ,pedig szinte írtózok minden olyan megmozdulástól ,ahol lehetősége van az ellenoldalnak provokátorok beállítására ,majd azokra hívatkozva félreverni a demokrácia harangjait.És ez nem pártfüggő ,mindkét oldalról
a rendezvényeknek meg van a veszélye.
És ,hogy nem a levegőbe beszélek emlékezzetek a jó öreg Szabó Albert látszat jobboldaliságára .
Azt hiszem ,hogy se az angyal nem olyan fehér ,se az ördög nem olyan fekete ,mint ahogy itt a neten tűnik.Itt elég szélsőséges vélemények uralkodnak.Üdv.:Luby ,aki Gábor
Az elején még abban voltam, hogy sajnálatra vagy méltó, de most már meghagylak a hitedben.
Arról azért mesélhetnél nekem, hogy
>>>>>>de a másik oldalnál fényévekkel jobb a nemzetnek .Ezért voltam ott. És béke volt ,elkötelezettség,tiszta tekintetek,és a közösség öröme.Jó volt magyarnak lenni a téren .
- miből jobb a Fidesz
- azt elhiszem, hogy te abban a közegben érzed a békét, de azt is hidd el, hogy sokkal többen vannak akik azokra a "tiszta tekintetű" emberekre nem úgy néznek mint akik a békét közvetítik mert ez már a tüntetésen való megjelenéssel is megdől.
Tudod én sokkal jobban érzem magamat ha nem megyek tüntetni és azokat a tiszta tekintetűeket csak a TV-ben látom. Ezekről a tekintetekről néhány képet be is tudnék linkelni.
figyelő !
Ez a szurokbamártás ,meg vesszenezés egy nagyon is érthető és valószínűleg indokolt tüntetés kapcsán nagyon primítív ,nagyon provokatív és (bocs!) egy kissé ostoba szöveg is .
A Polgári Körök sokfélék .Sok minden hozza össze az embereket ,főként a kiszolgáltatottságtól való félelem .Ha nem tudod a Polgári Körös tüntetőket megkülönböztetni a vandál ,fizetett provokátoroktól azt megértem .Ma Szabó Albert utódai már nem járnak egyenruhában ,nincs reményük arra ,hogy a baloldalt segítő szolgálataik után Izraelben találnak a jólétre.
Igaz ,hogy olvastam én rengeteg marhaságot olyanok tollából ,akik bizonyíthatóan nem is voltak Európában 2002 tavaszán a Kossuth-téren történt fegyelmezett ,emelkedett és nagyon jószándékú tömegdemonstráció időpontjában .Én ott voltam .Nem vagyok és nem voltam FIDESz-tag,soha még nem szavaztam a FIDESzre.De azt tudtam ,hogy az adott pillanatban olyan a helyzet ,hogy a visszarendeződéstől,a nemzeti
értékek pusztításától ,a határon túli magyarok kiszolgáltatottságától ,a gazdasági visszaeséstől ,az oktatás Magyar Bálint féle szétverésétől (és így tovább) csak a FIDESz mentheti meg az országot.Gondoltam ezt annak ellenére ,hogy a FIDESzt sem tartottam a legjobb megoldásnak ,de a másik oldalnál fényévekkel jobb a nemzetnek .Ezért voltam ott. És béke volt ,elkötelezettség,tiszta tekintetek,és a közösség öröme.Jó volt magyarnak lenni a téren .
A többség nem lehetett ennek részese ,a választásokon fél percig tévedtek és most négy évig bánhatják. Üdv.: Luby ,aki Gábor
"Kétszázan a polgári körök kórháztörvény elleni demonstrációján
május 24. 14:33
[MTI]
A tervezett kórházprivatizáció ellen tartott demonstrációt több polgári kör az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium épülete előtt, szombaton. Az Egri Végvár Polgári Körök Fóruma, a Mátrai Polgári Körök Szövetsége, a Tiszántúli Polgári Körök Szövetsége és az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület tüntetésén mintegy kétszázan gyűltek össze. Mikola István volt egészségügyi miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy nem férhet össze a profitérdekeltség és a népegészségügyi célok megvalósítása. - Magyarországot olyan kísértet járja be, amelyet Európa már régen kizárt, ugyanis Európa nem engedi meg az egészségügyi ellátórendszer privatizációját - mondta."
(C) Index
Bezzeg, ha a kendereseket kell megdobálni, akkor voltak vagy ezren. Ha valami normális dologról van szó, akkor tojnak az egészre. Itt nem volt várható balhé.
Én nem...
Sajnos, nem vigyáznak arra eléggé, hogy meg lehessen őket különböztetni azoktól, akiket fölheccelnek...
Ez a heccelés-heccelődés dialektikája...
Na... Nem volt semmi "Vesszen...!"-ezés? Nem akartak senki szurokba mártani..?
Hisz akkor ez békés demo volt, a mindenit!
Nem mentek el a "polgárkörösök", vagy mi történt?
Polgári körök: „El a kezekkel a kórházaktól!” 2003. május 24. 15:04
MNO
A tervezett kórházprivatizáció ellen tartott demonstrációt több polgári kör az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium épülete előtt, szombaton. Az Egri Végvár Polgári Körök Fóruma, a Mátrai Polgári Körök Szövetsége, a Tiszántúli Polgári Körök Szövetsége és az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület tüntetésén becslések szerint kétszázan gyűltek össze.
A transzparenseken egyebek mellett "El a kezekkel a kórházaktól", "Csehák - Svihák" és "aki Csernobilról hazudott, az ne csináljon reformot" feliratok voltak olvashatók.
Mikola István volt egészségügyi miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy nem férhet össze a profitérdekeltség és a népegészségügyi célok megvalósítása. - Magyarországot olyan kísértet járja be, amelyet Európa már régen kizárt, ugyanis Európa nem engedi meg az egészségügyi ellátórendszer privatizációját - mondta. Úgy vélekedett: 6-7 olyan multinacionális cég "csinálja azt a kísértetet, amely Magyarországon repked". Hangsúlyozta: a döntéshozók óriási felelősséget vállalnak akkor, amikor nem európai, hanem dél-amerikai útra terelik a magyar egészségügyet, amit szerinte azért most tesznek, mert az európai uniós csatlakozás után erre már nem lenne lehetőségük.
Cser Ágnes, az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szervezetének (EDDSZ) elnöke szerint törvénytelenül, a demokráciát megcsúfolva került a parlament elé ez a törvénytervezet, amely nem a betegek, nem a szegények érdekét szolgálja, hanem tovább mélyíti azt a válságot, amely több mint 10 éve jellemző a magyar egészségügyre. Hangsúlyozta: "ne engedjék, hogy Magyarországon a globalizált egészségügy valósuljon meg", mert a betegek és a munkavállalók nem ezt érdemlik.
Mánya Kristóf, a Mátrai Polgári Körök Szövetségének elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a szegény magyar egészségügy és a szegény magyar nemzeti vagyon több fosztást, több rablást már nem bír ki. Aszódi Pál, a Nyugdíjasok Polgári Egyesületének elnöke szerint nem mindegy, hogy a nyugdíjas társadalom hogyan éli meg hátralévő éveit az egészségügyi szolgáltatásokat illetően. Felhívta a figyelmet arra, hogy a nyugdíjasok helyzete kilátástalan és nincs kormánykoncepció arra, hogy az időseket hogyan akarják Európába bevinni.
Simó Endre, az Első Magyar Szociális Fórum képviseletében arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvénytervezet utat nyit az anyagi alapú egészségügyi differenciálás előtt: a gazdag meggyógyulhat, a szegény pedig nem. A demonstráción felszólalt Pós Péter, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének képviseletében, és Kulcsár Péter, a Történelmi Szociáldemokrata Párt nevében.
A szervezők petíciót adtak át, amelyet Kereszty Éva, a szaktárca főosztályvezetője vett át. A petícióban felhívják a figyelmet, hogy a magyarországi kórházi privatizáció a globalizált tőke piacszerzését, a profitot hozó, vagy az értékes ingatlanokban lévő szolgáltatások kimazsolázását fogja jelenti. - Ezt a már ma is kiszolgáltatott betegek ellátási esélyegyenlőtlenségeinek végletes felfokozódásával, városi kórházaink leépítésével, az előjegyzési idők meghosszabbodásával fog együttjárni - tartalmazza a dokumentum.
A petícióban arra is felhívják a figyelmet, hogy az EU-kampányra és a békefenntartásokra nagyvonalúan biztosított 40 milliárd forintból ez évben talpra lehetne állítani az eladósodott kórházakat. Arra is figyelmeztetnek: a kormányzat titkolja, hogy az eddig térítésmentesen járó szolgáltatások körének szűkítését készíti elő.
A tervezett kórházprivatizáció ellen tartott demonstrációt több polgári kör az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium épülete előtt, szombaton. Az Egri Végvár Polgári Körök Fóruma, a Mátrai Polgári Körök Szövetsége, a Tiszántúli Polgári Körök Szövetsége és az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület tüntetésén mintegy kétszázan gyűltek össze. Mikola István volt egészségügyi miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy nem férhet össze a profitérdekeltség és a népegészségügyi célok megvalósítása. - Magyarországot olyan kísértet járja be, amelyet Európa már régen kizárt, ugyanis Európa nem engedi meg az egészségügyi ellátórendszer privatizációját - mondta.
aamen !
Ez nem olyan téma ,amin az ember fulladásosra röhögheti magát ,mégis sokat kuncogtam azon ,hogy milyen eminens módon mondtad fel a leckét .Ráadásul ,meit állítottál általában igaz is volt a gazdasági működésre a kapitalizmusban .Csakhogy a az életünk ,szüleink és gyermekeink egészsége nem egyszerű árúcikk ." ha a betegek gyógyításáért kap pénzt ,akkor gyógyítani fog .Nagy igazság ,csak nem így működik .Mi lesz a mérce ? Amelyik kórházban jobb a halálozási statisztika többet kap ?Akkor haza fogják küldeni a betegeket meghalni !Ha kevesebb és több mellékhatású gyógyszert adnak ,akkor több lesz a profit .És így tovább! Már ma is rengeteg "ügyeskedés" van a finanszírozás terén ,a kórházak érdeke elvégezni olyan jólfizető vizsgálatokat ,melyekre nem biztos ,hogy szükség van.
Ismétlem ,nincs Magyarországon tömeges fizetőképes kereslet .Ismétlem a járulék befizetésekből akár önkormányzati egy kórház ,akár privatizált NEM LEHET MEGOLDANI AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉVTIZEDEK ÓTA TARTÓ MÉLYREPÜLÉSÉNEK KÖVETKEZMÉNYEIT . Luby ,aki Gábor
Nem értem a párhuzamot.Természetesen ELVIEKBEN joga LENNE-de amúgy nincs- elvinni a lepukkant berendezéseket kórházainkból,bár nem tudom hogyan,amikor 51%-a állami kézben maradna.Szerinted hagyja megdögleni a betegeket???Ebben neki mi érdeke van?Lehet,hogy vidéki faluban csak egy helyre vihetik sürgős esetben,de pl. Pesten már lehet válogatni,és a "jó",betegekkel törődő kórházaknak menne a szekér,a többi meg becsukhatna,ha az lenne az érdeke.Szerinted az az érdekük,hogy a kórházba feccölt milliárdok után kiszálljanak?
Nézd,nekem sok az eü-s rokonom.Amit tudok,az az,hogy a kórházakban nincs KÖTSZER,gyógyszer.