Keresés

Részletes keresés

z328 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2336

Sziasztok !

 

Érdeklődni szeretnék, hogy van e köztetek olyan aki részt vett elektrolízises kezelésen. Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy van-e közületek olyan aki már úgy 4-5 éve befejezett egy kezeléssorozatot, akkor milyen eredményt ért el illetve azóta változott-e a helyzet a kezelt területen visszanövés és minőség tekintetében .

 

Válaszotok előre is köszönöm !

 

Üdvözlettel: Z328

klsderm Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2335

Tisztelt Baloghreka!

 

Szoptatás alatt lehet lézeres szőrtelenítést végezni. Az, hogy valaki PCOS-ás vagy hormont szed vagy saját hormon befolyása alatt áll az lényegtelen. Aki szőrtelenít, az tudja ilyenkor a beállításokat.

A hormon probléma akkor szokott célkeresztbe kerülni, amikor nem sikerül a lézerkezelés, és a valami ürügyet keresnek, hogy megmagyarázzák a rossz bizonyítványt.

 

Kádárdr

Előzmény: baloghreka (2334)
baloghreka Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2334

Kedves Doktor úr,

Gondolkozok, hogy leszedessem a lábamról a szőrt. Viszont jelenleg még szoptatok (és a menstruációm sem indult még el), és valahol azt olvastam, hogy addig nem lehet elvégeztetni. Azért, mert ilyenkor még nem állt vissza a hormonháztartás, és más a szőrnövekedés? Legalábbis magamon azt vettem észre, hogy a lábszáramon kb. 30-40% szőr mintha eltűnt volna. Persze biztos, hogy nincs olyan szerencsém, hogy ez végleges legyen. :(

Próbakezelést sem lehet ilyenkor elvégezni?

Köszönettel

lola18 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2333

Tisztelt Doktor Úr!

 

Vártam a válaszát!

Mindenesetre engem meggyőzött, lemondtam az elektrolízist.

Most várok kb 3 hetet, úgy tudom annyi minimum kötelező az utolsó kicsipeszelés után!

Reméljük ezúttal sikerrel járok és nem fogom megbánni döntésem!

Viszont telefonáltam a weboldalán megadott telefonszámra és senki nem válaszolt...

mikor érdemes telefonálni?

Köszönöm!

Előzmény: klsderm (2331)
lola18 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 2332

Tisztelt Doktor Úr!

 

Köszönöm a kielégítő választ.

 

Egy valamin viszont elgondolkodtam. Ha eleinte havonta érdemes eljárni Önhöz szőrtelenítésre, akkor akár 4x is tudnék menni Április végéig. Ahogy láttam a múltkor feltöltött kép alapján, 4 alkalom is csodákra képes.

Akkor mégis miért javasolja az elektrolízist, hogy menjek oda? Gondolja, hogy a 4 hónapban elektrolízissel több szőr eltűnik, mint az ELOS-szal?

 

A másik kérdésem, ha mégis az elektrolízis mellett döntök és hegesedés marad fenn, azon lehet javítani az ELOS-szal?

 

Köszönöm továbbra is a segítségét!

Előzmény: klsderm (2331)
klsderm Creative Commons License 2011.01.29 0 0 2331

Tisztelt Lola18!

 

Ha bejelentkezett elektrolízisre, úgy azt tanácsolom, kezdje el a kúrát. A lézeres kezelés egy évnél tovább tart, ha áprilisban elutazik, nem érdemes belevágnia.

 

Pár dolgot nem látok tisztán a kérdésével kapcsolatban: a Fórumon többször írtam, hogy már az első kezelésnél jelentős szőrveszteséget (tartósan megmaradó) kell nyerni. Tehát egy-két kezelés után szívbaj nélkül ott kell hagyni azt a helyet, mert csak a pénzt fogja nyelni. Akkor hogyan jutott el a 14 ipl kezelésig? Számomra érthetetlen, hogyan lehet még hinni a 8. kezelés után is, hogy bármi történik ezután, ha addig nem történt semmi?

 

Három géppel dolgozom, mindegyik ELOS rendszerű. Valódi ELOS. Nagyon sok helyen megtévesztik a pácienst, és minden gépre rámondják a nagyon jól csengő ELOS-t. A www.syneron.com oldalon minden gépet megtalál, ami eredeti.

 

Mindenkinek bevált. Olyan már előfordult, hogy 8-10 kezelésre adtam 90%-os garanciát (áll), de ez nem teljesült, és még 2 kezelést (ingyen) fel kellett venni. De olyan még nem volt, hogy hatástalan lett volna a kezelés. Az első kezelésnél általában a szőrzet fele eltűnik (tartósan, nem csak pár hétre), az ipl-től nem.

 

A kezelésekre havonta, később 2-6 havonta kell jönni.

 

Kádárdr

Előzmény: lola18 (2330)
lola18 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 2330

Tisztelt Doktor Úr!

 

Igen, pont erre gondoltam! Az enyém is egy az egyben így néz ki, csak mind a két oldalán van az államnak.

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen időközönként kell vagy lehet ezzel eljárni Önhöz úgy, hogy nyár elejére legkésőbb ez hatásosnak

bizonyuljon, mert azt követően elutazom...

Ezt az ELOS géppel csinálta?

Mint korábban említettem, az IPL nekem semmit nem segített, sőt csak tovább fokozta a szőrösödést! Ez akkor is hatni fog?

Péntekre már bejelentkeztem elektrolízisre, de mint mondtam, tartok tőle és a hegesedéstől, csupán az időintervallum miatt illetve a véglegesség miatt voksoltam mellette. Viszont most nagyon elbizonytalanodtam.

Tartok attól, hogy ismét eltelik fél év, és nem lesz hatása ha mást választok, viszont a képek alapján nagyon is meggyőzött...

Volt már olyan, hogy valakinél nem vált be??

Köszönöm előre is válaszait és a segítségét!

 

Előzmény: klsderm (2328)
Malinska2 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2329

sziasztok!

 

kis tanács kellene.  Nem olvastam vissza fórumban hogy volt-e erről szó. melyik végleges szőrtelenítés  ajobb? 

- Lumenis és a dióda lézer vagy

-Intense Pulse Light

klsderm Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2328

Egy éves munka, 4 kezelés után egy fél év múlva

 

Kádárdr

Előzmény: lola18 (2324)
klsderm Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2327

Előzmény: klsderm (2326)
klsderm Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2326

Erre gondol?

 

Kádárdr

Előzmény: lola18 (2324)
lola18 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 2325

Szia Mandi84!

 

2009 óta nem hallottunk rólad! Mivel én is hasonló problémával küzdök, mint te, érdekelne, hogy sikerült-e eltüntetni az álladról a szőröket, és ha igen, milyen módszerrel? Köszi a választ előre is!

Előzmény: mandi84 (2245)
lola18 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 2324

Tisztelt Doktor Úr!

 

Az egész fórumot végigolvastam, mégsem tudom mi a legmegfelelőbb számomra.

Az államon két nagyobb kör alakban szőrcsomó alakult ki. Két évvel ezelőtt elmentem egy kozmetikába IPL-es kezelésre, ahol nagyobb mennyiséget legyantáztak a villantáshoz a kezelés előtt, mint amennyit kellett volna. Ennek köszönhetően elég nagy területre elterjedt a szőr az állam és nyakam területén. 14x voltam IPL-es kezelésen, a végeredmény sajnos egyenlő a nullával.

SŐT! Semmit nem segített, csak még több szőr nőtt ki rajtam! A bőrszínem és szőrzetem alapján a tökéletes kategóriába tartozom ( fehér bőr, vastag fekete szőrszálak). Nem tudom eldönteni, hogy melyik a legjobbkezelés számomra. Lézeres kezelés, ELOS vagy tűs epilálás. Sem energiám sem pénzem és időm nincs arra, hogy 1-2 év ismét elmenjen úgy, hogy nincs eredmény.

Mit tanácsol? Elos-szal illetve lézerrel általában hány kezelésre van szükség? Őszintén én bejelentkeztem tűs epilálásra, de féleg a hegektől illetve a fehér foltoktól, és ahogy tudom elég hosszadalmas. Hozzátenném, hogy csak áprilisig vagyok Magyarországon, tehát ezt is be kell kalkulálnom. Köszönöm segítségét! Lola

 

macska-kutya Creative Commons License 2010.11.24 0 0 2323

Az államon vannak fekete szőrok, és sok fehér pihe. Hova tudnék kezelésre járni, milyen megoldások lehetségesek.  Üdvözlettel Ildikó

Előzmény: klsderm (2321)
DealWithIt Creative Commons License 2010.11.16 0 0 2322

Kedves AaYoO!

 

Arc esetében én javasolnám az elektrolízises szőrtelenítést. Nem tudom, hogy milyen fájdalommal jár a lézeres szőrtelenítés, de az elektrolízis elviselhető. Én kb. másfél hónapja járok az áll és nyak kezelésére (elég erős fekete szőrökkel), heti rendszerességgel, eddig nem volt gondom és nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel.

 

Bár nagyon sok türelem és kitartás kell hozzá (nekem spec még szerintem olyan 2 hónap kell, amíg számomra elfogadhatóvá válik az arcom), szerintem nagyon jó alternatíva, na meg, hogy tényleg ez az egyedüli megoldás, ami véglegesen eltünteti a szőröket, hatalmas előny.

 

Először lehet egy kicsit ijesztően hangzik, hogy egyenként szedik ki a szőrszálakat és úgy égetik ki, de tényleg nem vészes, alacsony a fájdalomtűrő képességem és így is teljes biztonsággal megyek minden héten a kezelésekre.

 

Ha bármi kérdés van ezzel kapcsolatban, nyugodtan kérdezz.

Előzmény: AaYoO (2320)
klsderm Creative Commons License 2010.11.03 0 0 2321
Kedves AaYoO!

Nagyon sajnálom, hogy így alakult a sorsa. A technika változatlan, a hajhagymát meg kell „főzni „ a bőrben, ez pedig égő érzéssel jár.
A kezelések előre haladtával a hajhagyma tömege és mérete csökken, így csökken a hő felvevő képessége, és végső soron a fájdalom is. A kezelés fáj, ugyanakkor egy áll, bajusz kezelés 10 percen belül van, és nagyon ritkán szokták a kezelést a tűrhetetlen fájdalom miatt lemondani.
Ennyi adatból nem tudom visszakeresni, hogy elos diódával, vagy elos villanófénnyel kezeltem. Ha a diódát használtam, akkor jó hírem az, hogy az elos villanófény kevésbé fáj, ezzel lehetne a későbbiekben próbálkozni. Ha elos diódával, akkor marad a tűrés…

A pácienseim be szoktak venni néha-néha egy egyszerű nyugtatót (Xanax) vagy fájdalomcsillapítót (Algopyrin, Aléve, Cataflam). Ezek sokszor segítenek. Többen próbálták az alkoholt, nem sok sikerrel, de legalább végigröhögtük bepisilős fájdalmukban a kezelést.

Üdvözlettel: Kádárdr
Előzmény: AaYoO (2320)
AaYoO Creative Commons License 2010.11.03 0 0 2320
Tisztelt Doktor úr!

Én voltam Önnél 2 kezelésen több, mint egy éve.
Sajnos fel kellett hagynom vele, mert olyan erősen fájt közben, hogy képtelen voltam újra rávenni magam, (bajusz, áll kezelés). Nem akartam eltűnni, egyszerűen csak remegés tört rám, ha be akartam jelentkezni!
Nem vagyok egy nyafogós típus, de szó szerint bepisiltem fájdalmamban!
Azt mondta az első kezelés után, hogy a második kevésbé fog fájni, de nem így lett.
Ne értse félre, nem szemrehányásnak szánom, csupán szeretném megkérdezni, hogy bármilyen technológiai változás történt-e azóta, ami lehetővé tenné számomra is a kezelések folytatását vagy van-e valami kilátásom a közeljövőben, ami (ha nem is tökéletes, de megoldás lehet!).
Nem akarok olyan dolgokkal próbálkozni, amelyek ronthatnak a szőrmennyiségemen!
(Gondolok itt az Epilfree vagy a Silk'n megoldásaira! Vagy valamelyest ezek is használhatnak?)

Azt még leírnám, hogy napon sosem vagyok, mert 3 percig nem tudom elviselni.
100-as faktorú naptejet használok, ha még is ki megyek nyáron. Nem használok semmilyen krémet és gyógyszert sem szedek. Nem tudom, hogy miért volt az a két kezelés ennyire elviselhetetlen számomra.

Előre is köszönöm a válaszát!

AaYoO
withorwithout Creative Commons License 2010.11.01 0 0 2319
Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm válaszát, nagyon is segített.
Köszönöm!
Előzmény: klsderm (2317)
klsderm Creative Commons License 2010.10.31 0 0 2318
Tisztelt Gabor755!

Nincsenek jó híreim!

Az orvostudomány (szőrtelenítésnél etalon az FDA) ma a szőrszálak egyenkénti tűvel történő kiégetését (elektrolízis) fogadja el végleges, örök szőrtelenségnek. Az ügyes kezű kezelő egy vékony tűt szúr a bőrbe. Ilyenkor a hajhagymával együtt roncsolódik a szőrszál és az azt körülvevő gyökérhüvely, meg még egy kicsit a bőr is. Innen semmi sem fog kinőni a későbbiekben.

Lézerrel, villanófénnyel, ELOS módszerrel nem lehet véglegesen (örökre) eltávolítani szőrzetet.
Akkor – megelőzve a következő kérdést – a lézer és a többi fény nem pusztítja el a hajhagymát? De tartósan roncsolja, annyira, hogy abból csak pihe szőr nő ki. Ez a pihe nagyítóval is alig látszik, de azért ott van, és időközben visszaerősödhet szőrszállá. Miért? A szőrszál hüvelyében a faggyúmirigy beszájadzásánál (infundibulum) őssejtek várakoznak, melyek a hajhagymába levándorolva újraindítják a szőrnövekedést, az alvó hajhagymákat mintegy felébresztik. Ezek években mérhetők. És innen van a másik rossz hírem, a férfi háton ezek az őssejtek, ha nem is olyan aktívak, mint a mellkason, de időben elnyújtva, évtizedeken át dolgoznak (lézer nélkül is). Így a férfi hát szőrtelenítésnél egy kisebb vagyont kell rákölteni nemcsak az eredményért, hanem annak fenntartásáért is. Általában serdülőkor befejeztével a mellkason, majd a 30-as években a háton is elindul a szőrnövekedés. Ezzel egy időben a hajzat ritkulni kezd. Szép kilátások. Tehát nagyon-nagyon messzire kerültünk az örök szőrtelenségtől. A közvélemény (nők) a dús, szőrös mellkast a férfiasság egyik jeleként fogadják el, és sokan nem szeretik a „csupasz csigákat”, ugyanakkor a dús hátszőrzetet legtöbben elutasítják.

Férfiaknál az első vizit alkalmával egyfajta szőrzetritkításban egyezünk meg, fotókat nézegetve alakítjuk ki a várható eredményt. Tudom, hogy nehezen érthető meg, hogy egy csomó pénzt áldozva sem kap örök, végleges megoldást. Kb. 6-12 alkalmat kalkulálva, alkalmanként a hát-váll kezelése nálam kb. 100 000 Ft-ba kerül. Ez több mint egy évet ölel fel. A neten barangolva ennél talál lényegesen olcsóbbat és talál drágábbat is. Az eredmény garanciát sok helyen, sokféleképpen értelmezik. Érdemes az első alkalomnál, viziten megegyezni, milyen eredmény várható a kezelés befejezésekor és mi van, ha mégsem teljesül az ígért eredmény.

Jó egészséget:

Kádárdr
Előzmény: gabor755 (2314)
klsderm Creative Commons License 2010.10.31 0 0 2317
Tisztelt Withourwithout!

A kérdésem annyi lenne, hogy az ön módszere, gondolok itt az ELOS szőrtelenítési eljárásra, mennyire eredményes arcon (áll, bajusz)?

Nagyon eredményes.

A bőröm a fehér és nagyon barna árnyalat között van.

Nem tudom értelmezni.

Az eddig arc tájékon kezelt pácienseknek kb. hány százalékának szűnt meg a szőrösödés?

Közel 100%-nak megszűnt a problémája
(csak gondoljon bele, ha a páciensek 90%-ánál lenne eredményes, ami első látásra önmagában jó eredménynek számít, akkor 100 páciensből 10-nek nem sikerülne a kezelés. Akkor be lehet zárni a boltot. Ha jól akarunk dolgozni, úgy kell végezni a kezeléseket, hogy megpróbáljuk, hogy mind a 100 páciensnek eredményes legyen a kúra, akár szőke, akár vörös a szőrzet, akár fehér, akár barna a bőr).


És az arcon hány százalék az, ami visszanő pehelyszőr formájában ezen a részen?

100% (a lézeres, villanófény-ipl-, ELOS módszerből adódóan mindig marad valamilyen kis piheszőr, ami nagyítóval is alig látszik, másnak meg ez lehet erősebb is).

Remélem, tudtam segíteni

Kádárdr
Előzmény: withorwithout (2313)
szilvi1969 Creative Commons License 2010.10.31 0 0 2316
Kedves Fórum látogatók!

Van köztetek aki a Nannolight MP50-es (IPL) készüléket használja, illetve aki ezzel a készülékkel végeztetett kezeléseket, akár szőrtelenítésre vagy egyéb esztétikai problémák kezelésére? Mi a tapasztalatotok a kezelések hatásosságáról?
Minden hozzászólást, véleményt előre is köszönök!

Szilvi
szilvi1969 Creative Commons License 2010.10.31 0 0 2315
Szia!

Ez az első hozzászólásom ebben a témában. Szeretném megkérdezni, hogy ez a Scheffer KL. IPl kezelése? Mi a tapasztalatod a kezelés hatásával kapcsolatban?

Szilvi
Előzmény: Tündérpótló (310)
gabor755 Creative Commons License 2010.10.27 0 0 2314
Tiszteletem Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a módszerrel valóban örökre eltűntethető a szőrzet? Nekem sajnos elég sok található a testemen, de ami a legjobban zavar, hogy az egész hátamon illetve a vállamon is elég sűrű és sötét (a bőröm színe átlagos). Hallottam már a lézeres kezelésekről, azt is tudom hogy több alkalmat is jelent. Azt szeretném kérdezni hogy egy teljes hát és vállak szőrtelenítése megoldható-e, végleges lesz-e az eredmény, valamint hogy időben mekkora intervallumot ölel fel a kezelés az elejétől a végéig? Illetve hogy ekkora terület nagyságrendileg kb. mekkora összeget emészt fel?

withorwithout Creative Commons License 2010.10.26 0 0 2313
Kedves Doktor Úr!

A kérdésem annyi lenne, hogy az ön módszere, gondolok itt az ELOS szőrtelenítési eljárásra, mennyire eredményes arcon (áll,bajusz)? A bőröm a fehér és nagyon barna árnyalat között van. Az eddig arc tájékon kezelt pácienseknek kb hány százalékának szűnt meg a szőrösödés? És az arcon hány százalék az, ami visszanő pehelyszőr formájában ezen a részen?
Válaszát előre is köszönöm!
VizslaPuppy Creative Commons License 2010.10.22 0 0 2312
Szia!

Én most voltam szerdán Kádár doktornál első teljes kar szőrtelenítésemen. Az árszabás testrészenként történik, és árlista formában olvasható a honlapon. De valamit majd vigyél magaddal, amire rá tudsz harapni fájdalmadban, miközben villognak rád. :)

Üdv,
Vizsla
Előzmény: Törölt nick (2311)
trancesound Creative Commons License 2010.10.19 0 0 2310
Sziasztok!

A szemöldökömet szeretném kiírtani teljes egészében, úgy 2 cm vastag ha hagyom kinőni.
Ez mennyibe kerülne/mennyi időbe telne?
Köszi!
klsderm Creative Commons License 2010.10.17 0 0 2309
Kedves Ainhoa!

Amikor azt látjuk egy táblázatban, hogy egy gyógyszer fényérzékenyítő, azt általában az UV fényre (280-400 nm) illetve a napfényre (a látható fényre 400-800 nm) értjük. Ezek empirikus adatok, melyeket a gyógyszer forgalomba hozatala után kapunk a betegek jelentéseiből, az orvosok által látott tünetekből.

Pajzsmirigy betegségnél az L-Thyroxin-ra van tapasztalatom. Ilyenkor a hagyományos villanófénynél és lézernél (rubin és dióda) a próbalövés után pár napot várunk. Az ELOS rendszerű szőrtelenítő gépeknél egyből tesztlövés után elvégezhetjük a kezelést.

Kádárdr
Előzmény: Ainhoa (2308)
Ainhoa Creative Commons License 2010.10.07 0 0 2308

 

Kedves Doktor Úr!

 

Pajzsmirigy autoimmun betegségre (Basedov kór) szedek Propycil (napi 1) és Huma Pronol (napi 2 x 1/4) tablettát. Lehet -e  lézerrel, villanófénnyel vagy elos módszerrel végleges szörtelenítést végezni ezek mellet?

 

Válaszát elöre is köszönöm!

 

klsderm Creative Commons License 2010.08.29 0 0 2307
Kedves Dcarter4!

Szeptember végétől dolgozunk. Legalább 4 hete már ne érje a kezelendő területet napfény és szőrösen jöjjön.

Üdülési csekket elfogadunk, és a mo-i egészség pénztárak többségével (KH Medicinával.) szerződésben állunk.

Várjuk szeretettel:

Kádárdr
Előzmény: dcarter4 (2306)
dcarter4 Creative Commons License 2010.08.27 0 0 2306
Kedves Doktor Úr!

Lassan készülnék Önhöz menni 4. kezelésre. Én abszolút elégedett vagyok továbbra is, de a combra és a fazonra még ráfér pár kezelés.

A kérdésem az lenne, hogy üdülési csekket elfogad? Illetve a KH Medicina Egészségpénztárral kapcsolatban áll?

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!