Keresés

Részletes keresés

Drift Creative Commons License 2003.07.15 0 0 65

Fel tudna valaki világosítani most itt mi a vita tárgya?

A vita tárgya az, hogy lambizi vagy valamelyik mutációja a világ megváltója vagy sem.

Aki ezt kétségbe vonja, azt megfenyegeti hogy az óembere őskigyóját beleteszi a harag edényeibe amikor is Draculával együtt tobzódni fog a gyönyörúségtől mások kínszenvedésén..
Ne haragudj, tömörebben nem tudtam...

Előzmény: Polikárp (62)
pasa_ Creative Commons License 2003.07.15 0 0 64
pasa, pauler, anderson 1, cserfa, drift, álomhajós, onkogito, és mind azokkal akik ezekkel bármibern is egyetértenek, ott a lelked üdvössége forog kockán

En ebben egyetertek lamborjohnnyval. ;-))) [ugyhogy nyugodtan hozzairhatod a listahoz a tobbi nickjevel egyutt, mint pl. lambizi.]

A "vita" megertesehez meg kerd le az utobbiak topiklistajat, es olvasd bele azokba is az elejetol, a dolgok parhuzamosan mentek 4-5 topikban.

Pasa

Előzmény: Polikárp (62)
lamborjohnny Creative Commons License 2003.07.15 0 0 63
nem tudom, hogy ki vagy és válasszal sem tudok szolgálni a kérdésegre, viszont adnák egy jó tanácsot...ott ahol azokkal a nevekkel találkozol, hogy pasa, pauler, anderson 1, cserfa, drift, álomhajós, onkogito, és mind azokkal akik ezekkel bármibern is egyetértenek, ott a lelked üdvössége forog kockán...ezek ugyanis szennyfoltok akik Krisztus nevével dicsekedve a sátán mujnkáit végzik...te aztán nyílván legjobb belátásod szerint fogsz majd cselekedni de én szóltam...ha további felvilágosításokra lenne szükséged e kijelentéssemmel kapcsolatosan, állok rendelkezésedre...
Előzmény: Polikárp (62)
Polikárp Creative Commons License 2003.07.14 0 0 62
Hello!

Én már azt nem értem miről van most szó, mert végig olvastam a vita kezdetét és végét mégsem tudtam követni. Fel tudna valaki világosítani most itt mi a vita tárgya?

Köcke.

Előzmény: pasa_ (61)
pasa_ Creative Commons License 2003.05.29 0 0 61
A ket dolog hogy fugg ossze?

Igen, van aki gyogyulast keres, es talalhat is.

Pasa

Előzmény: pauler (60)
pauler Creative Commons License 2003.05.29 0 0 60
Van beteg ember ??!!!

Mindenkiben van valami jó, ez nem elég?

Előzmény: CSerfa (59)
CSerfa Creative Commons License 2003.05.29 0 0 59
Ezzel teljesen egyetértek.

CSerfa

Előzmény: pasa_ (56)
pasa_ Creative Commons License 2003.05.29 0 0 58
Es a vegen jutalomkeppen magad terelheted a lelkeket az ustokbe, M testvereddel.
Előzmény: lambizi (55)
pasa_ Creative Commons License 2003.05.29 0 0 57
Azon is mennyit vitatkoztak, hogy hany angyal tancolhat egy tu fokan... De a vitak eredmenye meg nem jutott el mindenkihez.
Előzmény: Daikini (44)
pasa_ Creative Commons License 2003.05.29 0 0 56
Mivelhogy gyogyitani, es nem itelni jott...

Hiaba probalnak joparan az o neveben tuzet meg kenkovet predikalni. (A baj az, hogy egy feluletes szemlelo ezekkel a tuzokadokkal azonosithatja a keresztenyseget, es azt hiheti hogy Jezus tenyleg azokat mondta, amit a szajaba adnak. :-o )

Pasa

Előzmény: Daikini (30)
lambizi Creative Commons License 2003.05.22 0 0 55
Nem én vagyok hű magamhoz, hanem az Úr hű önmagához...Igen...kemény, de szép út a miénk...
Előzmény: aranyviktor (54)
aranyviktor Creative Commons License 2003.05.21 0 0 54

Szuoer!

Le a kalappal!

Klassz, hogy hű vagy magadhoz!

avi

Előzmény: lambizi (39)
lambizi Creative Commons License 2003.05.21 0 0 53
Szintén kívánom, de azért reménykedem abban is, hogy elöbb utóbb majd csak képesekké válunk arra is, hogy egyetértsünk valamiben...

Szia:

Lambizi.

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (52)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2003.05.21 0 0 52
Azért kérdeztelek, hogy megismerjem a véleményedet egy kérdésről. Mitől vártad, hogy előbbre jussunk, amikor Te magad semmit nem teszel ezért? Kérdéseimre teljesen másról beszéltél, magad írtad, hogy érvelni nem vagy hajlandó, holott ugyanabban a hozzászólásban emlegetted az egymást és másokat építő érvelés fontosságát. Mondod, de nem teszed? Ahogy gondolod.

Számon kérsz rajtam egy általad elvárt tónust, ám én nem a tónusért (a formáért) járok a fórumra, hanem a tartalomért. Nincs mit egymás szemére vetnünk: egyikünk sem kapta, amit várt, valóban nem veszítünk semmit, ha a továbbiakban csöndben elvagyunk egymás mellett, és nem szólunk egymáshoz. Nagy a fórum, elférünk.

További jó fórumozást!
ugrifüles

Előzmény: lambizi (51)
lambizi Creative Commons License 2003.05.21 0 0 51
Úgy látom sajnos semmivel sem vagyunk előrébb...Igen..Most már emlékszem, hogy a korszakok témáját nem te hoztad fel, hanem valaki más és bocs, hogy ezzel megvádoltalak, de azt a kérdést, hogy honnan veszem, hogy nem leszek a mártírok között, azt bizony te vetetted fel, és ráadásúl még mindig a provokáció szellemét érzem ki belőléd...A fórum pedig nem a tiéd, tehát ne rendelkezzél vele úgy mintha az lenne...Részemről a beszélgetés addig be van fejezve, amig nem leszel képes arra, hogy egy testvéri tónust megüssél ha már eyszer a Bibliával jössz, és addig a percig ne is fáradj egy válasszal amig ez meg nem történik, mert ignorálni fogom...Írhatsz te ha akarsz mert a fórum sem enyém, sem tiéd, tehát tégy legjobb belátásod szerint, de ha tölem választ akarsz, ne gördits elém akadályokat azzal, hogy támadó viselkedést tanúsítasz mert amikor a kedélyek fel vannak paprikázva, esély nincs a józan párbeszédre...Ha netán én bántottalak meg valami türelmetlen beszólásommal, kérlek hozd tudtomra mert biztos el fogom ismerni a hibámat és bocsánatot fogok kérni érte...Nézd...Ha testvér vagy, tudnod kéne, hogy Krisztusra nézve gyalázatos dolog az, hogy egymásnak ugrunk, mert ezzel okot adunk a kivülállóknak a vádemelésre, és nem a mi nevünk gyaláztatik, hanem a bennünk lakozó Krisztusé, de ha még nm is lennénk testvérek, akkor is sokkal bölcsebb a békeszerető, minden viszálykodástól mentes magatartás...Kérlek fogadj el tőlem egy Igét bücsüzóúl...

Jak. 3,14
Ha pedig keserű irigység és viszálykodás van a szívetekben, ne kérkedjetek, és ne hazudjatok az igazsággal szemben. [Ef 4,31]
Jak. 3,15
Ez a bölcsesség nem felülről jön, hanem földi, testi és ördögi.
Jak. 3,16
Mert ahol irigység van, és viszálykodás, ott zűrzavar és mindenféle gonosz tett található.

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (49)
lambizi Creative Commons License 2003.05.21 0 0 50
Ez már velem is sokszor megesett...Javasolnám, hogy amit írsz mentsd le valahova a "másolás" gombal, és aztán bármikor beillesztheted bárhová akárhányszor csak akarod a "beillesztés gombal"...

Szia.

Előzmény: Daikini (48)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2003.05.21 0 0 49
Kedves Lambizi,

az üdvkorszakok jellemzőinek kérdését Te keverted bele a témánkba, én ugyanis egyáltalán nem erről beszéltem, de mintha a Te figyelmedet csakis a magad mondandója kötné le. Csak azt nem értem, hogy akkor miért pont egy vitafórumra jöttél. Nekem is van jobb dolgom annál, mint hogy azt olvassam, amint nem velem, hanem hozzám beszélnek.

Ha mégis érdekelne: én arról írtam, hogy amit Te állítottál (miszerint kevés az esély arra, hogy Téged, mint hívő embert megölessenek az Úrért) ellentmond annak, amit Krisztus tanított erről. Habár ez nem üdvösségi kérdés, szerintem mégis fontos, hogy ebben se a hamisság terjedjen. Az igazság nemcsak az üdvösség miatt fontos, hanem önmagában az. Szerintem egyáltalán nincs rendjén, ha hívő emberek csakis az elragadtatás ígéretét veszik komolyan (és emlegetik), a másik opciót pedig csak mint ködös esetlegességet veszik, holott arra is hangsúlyos, világos ígéret van. Az Egyháznak csak a maradéka ragadtatik el, és azt megelőzően nekik is kijut a megkínzásból, üldöztetésből; nem kellene ezt elbagatellizálni.

A vitafórumon való összedolgozás alatt mit értesz?

Nem igazán értem, hogy az emberi lélek halhatatlannak állítása milyen egyenes összefüggésben van szerinted az eleve elrendeléssel.
Te kijelentetted, hogy tudod: a lélek halhatatlan - nem a tiéd, vagy a hívőké, hanem úgy en bloc az. Jézus viszont szerintem erről is mást mondott, ajánlom figyelmedbe pl. a Máté 10:24-et. Szóval ha már idevetsz egy ilyen állítást, ildomos lenne alátámasztani pár szóval. De ha nem, hát nem - nem kötelező érvelned, nekem meg nem kötelező elolvasnom a felszínesen idevetett mondatokat, pláne nem kötelező automatikusan elfogadnom igaznak.

ugrifüles

Előzmény: lambizi (47)
Daikini Creative Commons License 2003.05.21 0 0 48
Ehh, az explorerem kezdi beadni a kulcsot... irtam egy jo A4-es oldalnyi dolgot, de az internal server error es a back gomb torlo funkcioja kicsinalta. Na mindegy, majd legepelem megint. :-)
Előzmény: lambizi (46)
lambizi Creative Commons License 2003.05.21 0 0 47
Nézd ügrifüles...

Nem bánom, ha csak ebben a kérdésben határozott köztünk a nézetkülömbség mert ez egyáltalán nem üdvosség kérdése, de mintha egy provokativ tónust fedeznék fel minden hozzászólásodban...Ez egy kicsit zavar emberileg, de tulajdonképpen a legkevesebbet jelenti nekem...Nem tudom, hogy ki vagy (terstvér e vagy nem) hiszen nem mindenki aki belelapoz az írásba születik ujjá, de annyit már most elmondok, hogy vannak sokkal fontosabb kérdések, mint az, hogy milyen üdvkorszakra mi lesz a jellemző... a gyülekezet elragadtatásáról pedig világos tanítás van a Bibliában, és ismétlem...Egyetértűnk, nem értünk egyett ezek felől, nem üdvosségünk múlik rajta, tehát ha képesek vagyunk arra, hogy egymást (és másokat) építő érvelésekbe bocsátkozzunk, tegyük ezt Krtisztus szeretetében, de ha nem, jobb dolgom is van, hiszen a munka sok és a munkás kevés...Müködjünk tehát együtt (ha testvér vagy) mert a testvér még úgy is össze tud dolgozni a másik testvérrel, ha nem feltétlen minden kérdésben egyezik a véleményük...Én ezt az egész Mártírok és üdvkorszakok körülötti témát, válaszként hoztam fel a kérdésedre, de egy bizonyos fokon túl nem vagyok hajlandó üres locsogásba bocsátkozni felette, Tehát tanúsítsünk egymás felé békeszerető magatartást és maradjunk meg az olyan tévtanításoknak a témáján amelyek üdvösséggel kapcsolatos kérdéseket érintenek, vagy ha neked jobban tetszik, más alapvető témáknál is maradhatunk...A lélek hallhatatklanságáról sem vagyok hajlandó érvelni mert az is úgy lesz jó ahogy az Úr eleve elrendelte...

szia: Lambizi

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (45)
lambizi Creative Commons License 2003.05.21 0 0 46
Én, (Malachyhez hasonlóan) azért vagyok itt ezen a forumon, hogy embereket az Úrhoz vezessek vagy, hogy visszasegítsem a keskeny útra azokat akik a tévtanok miatt letértek róla...Amig e két dolog közűl valamelyiknek az esélye fennáll, még akkor sem fogom sajnálni rá az időt vagy a fáradságot, ha biztos tudomásom van arról, hogy itt a legtöbb ember nem az igazságra törekszik, hanem tulajdon magánvéleményének a megvédelmezésére...Rólad azt gondolom, hogy az igazsagra törekszel, de azt is, hogy (önhibádon kívűl) sokszor makacsúl ellenállsz neki..Én sajnos nem tudok egyszerre 50.000 kérdésre válaszolni, tehát a rend kedvéért vegyük egyenként a kérdéseket mert különben belegabalyodok ebbe az egészbe és teljesen haszontalan (gyümölcstelen) lesz a munkám...Maradjunk elöször a félelem kérdésénél, vagy van más amit most mint most fontosabbnak tartasz?...Tudasd velem, és akkor majd folytatjiuk...
Annak nagyon örülök, hogy Istent kérdezgeted, mert egyrészt ez sosem árt, és másrészt pedig nálla van minden válasz...Ő minden jónak a forrása és magam is tőle kapom mindazt aminek értéke van, de az általad említett szennyes mindennapoknak a cselekedeteit, az antiIsten (sátán) müveivel azonosítom...viszont tudom, hogy te az ő létezését is kétségbevonog...Nem baj...Majd csak lesz valahogy...Tedd fel tehát most a kérdésedet és imádkozzunk (ki ki a maga módján) az Úrhoz azért, hogy érveléseink mindkettőnk (és mindenki más) szellemi épülésére lehessenek...
Ha netán valamiben sértő voltam, kérlek nézd el nekem mert most keltem fel, és nagy valószínüséggel a mindennapos szennyek tömkellege zúdúlt rám...Nagy szükségem is van arra, hogy imádkozó szívvel fordúljak az Úrhoz...

U.I. A hivőnek nincsen kűlön magánélete és spirituális élete mert a kettő erősen összefonódik, és Krisztus meg a Szent Szellem "folyamatosan" élnek benne, tehát nem csak látogatóba jönnek olykor olykor...Van viszont egy ideje a pihenésnek vagy a kikapcsolódásnak és egy ideje a munkának...Most (miközben várom a válaszodat) egy kicsit ki fogok kapcsolódni és aztán visszatérek ide, hogy más emberrel is komunikálhassak...Így tehát az is megeshet, hogy nem azonnal fogok tudni válaszolni és ezért már most elnézést kérek...
Szeretettel:

Lambizi.

Előzmény: Daikini (42)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2003.05.20 0 0 45
Kedves lambizi,

közöttünk nem félreértés van, hanem ebben a kérdésben határozott nézetkülönbség.

Nem tudom, azok a "valamirevaló Bibliamagyarázók" vagy Te mire alapozzátok, hogy minden szent elragadtatik a pusztulás, a gyötrelmek ELŐL.
Amit a Jel.13-ban olvasok, többek közt az, hogy a fenevadnak megadatik az is, hogy harcoljon a szentekkel, és legyőzze őket!
Amiről Dániel így ír:
"Láttam ugyanis, hogy íme, az a szarv hadat viselt a szentek ellen és diadalmaskodott rajtuk, míg el nem jött az Ősöreg, és igazságot nem szolgáltatott a Fölséges szentjeinek, és el nem jött az idő, és a szentek birtokukba nem vették az országot"

A Máté 24-ben pedig, ahol a tanítványok kérdezik Jézust a visszajövetele és a világ vége jeléről: "Akkor majd gyötrelmeknek vetnek alá benneteket és megölnek titeket."
Aki végig kitart, az üdvözül; akik virrasztanak és őrzik ruhájukat, hogy meztelenül ne járjanak, azokat gyűjti egybe Armageddonhoz!

Szóval a "valamirevaló" Bibliamagyarázók úgy osztják fel tőlem a korszakokat, ahogy csak akarják, de Jézus nem azt ígérte tanítványainak, hogy kimenekíti, elragadja őket a szenvedés, az üldözés, a kínzások, a megöletés elől. Még csak azt sem mondta, hogy kicsi erre (a megöletésre) az esély.

Van még valami, amit szeretnék megkérdezni Tőled, ha már a tévtanítások a téma:
honnan veszed, hogy az ember lelke halhatatlan? (Az Úr szabadít topic 219-es hozzászólása)

ugrifüles

Előzmény: lambizi (36)
Daikini Creative Commons License 2003.05.20 0 0 44
Most olvasom egy masik topicban, hogy azon vitaznak keresztenyek, hogy szentszellem, vagy szentlelek. Mert csak az egyiknek lehet igaza. Csak az egyik forditas a jo.

Ujabb tevtanitas:
Szerintem Istennek iszonyuan mindegy, hogyan hivod. Nem fogja a szentlelekistakat pokolra itelni, es a szentszellemistakat a mennybe juttatni, sem forditva.

Madach is irt... az o muveben egy szal "i" betun ment a vita. Gondolom nem kell bemutatni a muvet. :-)

rinpoce Creative Commons License 2003.05.20 0 0 43
Nagy fába vágtad a fejszéd!! Csodállak!!
Előzmény: Daikini (42)
Daikini Creative Commons License 2003.05.20 0 0 42
Nnna itt lennek.

Kicsit jobban elolvasom, es kotekszem ;-)

Szoval elmondanam, ami nekem fura Istenben:

"Nem úgy tanultam meg félni az Urat, hogy rettegtem az eljövendő haragtól (noha azért az sem árt)"

Nem tudom elkepzelni Istent haragosan. Miert is haragudna barkire is? Nekem Istenrol a gondoskodas, torodes jut eszembe. Ahogy az egy tanitohoz illik. Jezus alakjarol mi jut eszedbe sokkal inkabb? Harag, gyulolet, vagy inkabb a tanitas es a nyugalom? Volt, mikor indulatosan viselkedett, de azert nem nem eppen ez jellemzo ra.
Ha Jezus es Isten egylenyegu volt, akkor ketlem, hogy ekkora differencia lenne koztuk.

Masik:
"Minden emberi szeretet és igazság nem más mint szennyes öltözék amelyben nemigen illik megjelenni a Király (Isten) Fiának (Jézus) mennyegzőjén (élő hitü keresztyénekből álló gyülekezetnek a Krisztussal való Szellemi házasságkötésének az alkalmán)... "

Mint emberi szeretet, van letjogosultsaga. Maradva a hasonlatnal, a mindennapokban szennyesben jarunk, olyan ruhakban, amely egy elokelobb fogadason fel nem vennenk. De ha belegondolsz, nem oltozol ki azert, hogy kimenj a kertbe asni, sot... Megvan az emberi szeretetnek a helye. Es megvan az isteni szeretetnek is. Az elso helye a maganelet, es az emberi kapcsolatok. Az isteni szeretet a spiritualis let alapja (megemlitenem, szerintem nem lehet resze a felelem, ha tiszta es oszinte a szeretet, akkor nem lehet resze).

"Tudom, hogy ezzel nem értesz egyet"

De. Mar ha egyetertesz az indoklasommal. :-)

"Amikor erről a dologról kijelentést fogsz kapni az Úrtól, mindent meg fogsz érteni és nem lesz többé szükség arra, hogy bárkitől bármit is megkérdezzél ezzel kapcsolatosan... "

Dede, en szemelyesen Istent is kerdezgetnem naphosszakat. Gyakran kapok olyan valaszokat, hogy az "Ur ugy akarta." Es sokan nem ertik meg, hogy en azert kerdezem, hogy megtudjam, hogy egyreszt igy van-e az allitas, es ha igy van, miert igy?

Az idezet, melyet adtal szep. Sokat beleirtal, de nem tartom bajnak, csak tevedesnek nemelyiket. De orulok, hogy kommentalod, igy latom, mi van a fejedben es megismerem a velemenyedet. :-)

Lassuk 27-28-at naturban:

" 27. Az ezt válaszolta: - "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes értelmedből", és "embertársadat, mint saját magadat!" -
28. Helyesen feleltél! Tedd ezt, és élni fogsz! - mondta neki Jézus. "

En ezt ugy ertem:
27. Szeresd Istent, a teremteset, a vilagot, mely korulvesz, szeress elni. Tegyel meg mindent azert, hogy szebb legyen. Szeresd mindazt, ami Istenhez kapcsolodik. Szeresd embertarsaidat, ne tegy hatranyos kulonbseget ember es ember kozott, meg ha onmagadrol is van szo. [kicsit talan tulmagyaraztam, de szerintem belefer.]
28. Igy van. Ennyi eleg.

A tovabbi resz szerintem sokkal egyszerubb, mint irod, nem bunosrol vagy buntelenrol van szo, hanem, hogy mikeppen segitsunk azokon, akik nincsenek olyan jo helyzetben, mint mi (elvegre az aki tud jarni, es eppen uton van, jobb helyzetben van, mint az, aki fekszik a porban es torott bordaja miatt erez fajdalmat). A tortenet mondanivaloja az, hogy bar a pap, es a levita (ha jol tudom az is valami zsido papi tisztseg) ismerte Isten szavat, megsem tudtak, mit tegyenek az adott helyzetben, idegenkent kezeltek. Es bar a szamaritanus nem annyira ismerte az Isten szavat, megis hallgatott a szivere, es testverekent bant a vadidegennel, csak azert, mert az bajban volt. A szamaritanus csak pelda volt, egy affele statiszta, barki a tomegbol, aki jopeldat mutat. Hasonlokeppen kell tennunk nekunk is. Ha kernek es mododban all - elkepzelheto, hogy te is ott fekszel ket kanyarral arrebb - adj.

Előzmény: lambizi (34)
lambizi Creative Commons License 2003.05.20 0 0 41
Mindig örülök annak amikor értelmes kérdésekre kell válaszolnom, de a válaszokat csakis abba a mértékben tudom adni amilyenben a fentről kapott világosságot beengedem a megújjúlt elmémbe...Remélem az Úr nyilatkozik majd nekem kérdéseiddel kapcsolatosan, habár elöre dörzsölöm a kezeim mert idáig csak akkor hagyott magamra amikor én magam tessékeltettem ki őt szívemből, illetve tulajdonképpen még akkor sem...Ő ugyanis akkor is hordozza terheimet amikor semmiféle tudomást nem akarok venni róla...Igen...Ilyen a mi Istenünk és Úrunk, de most arra kérnélek, hogy megint légy türelmes, mert alaposan össze kell vetnem egymással az Igéket, hogy pontos, (Istentől való ihletésnek az alapján kapott) válasszal tudjak feléd szolgálni...

Hamarosan jelentkezek...Szia:

Lambizi.

Előzmény: Daikini (40)
Daikini Creative Commons License 2003.05.20 0 0 40
Huha, te aztan csinaltal nekem reagalnivalot, nemsokara irok tobbet, mert hamarosan mennem kell. Most csak annyit, ami igazan megmaradt bennem elso olvasasra:

"az Írás azt mondja, hogy az Istennek a félelme annyi mint magának a bőlcsességnek a kezdete"

Ha nem haragszol, es idod akad, kikeresned a reszletet? Ahogy lattam, gyakran fontos a Bibliaban a szovegkornyezet, hiszen elofordul, hogy csak egy adott szituaciora vonatkozik.
Bennem ugy el a felelem, mint egy negativ erzes.
Rogton ezek jutnak eszembe:
Miert feljem Istent? Miert tartja felelemben a teremtmenyeit? Hogyan passzol a felelem a bolcsesseghez? Ha felek tole, sot rettegem hatalmat, akkor bolcs leszek, es igazi hitem lesz?
Sok kerdes, egyelore valasz nelkul, bar az utobbira ugy gondolom "nem" a valasz.

Ahogy eddig tapasztaltam a kereszteny vilagban ugy talaltam, hogy neha talan pont emiatt a felelem miatt nem tesznek fel fontos kerdeseket az emberek.

Folyt kov, addig kommentald nyugodtan kedved szerint, ha itt vagy az eddigieket. :-)

Előzmény: lambizi (34)
lambizi Creative Commons License 2003.05.20 0 0 39
Helyesbitek...Elöreláthatólag egész földi életem ideje alatt, de addig egészen biztosan, amig az Úr ad hozzá erőt és bátorságot...Igazság szerint már alig várom, hogy hívjon haza, de úgy néz ki, van még itt dolgom...
Előzmény: aranyviktor (37)
lambizi Creative Commons License 2003.05.20 0 0 38
Ameddig csak kell...
Előzmény: aranyviktor (37)
aranyviktor Creative Commons License 2003.05.20 0 0 37

Hát komám, bár ignorálod kérdéseimet, ezzel a hozzászólásoddal megadtad a választ. Annyiban új a hited, hogy egyrészről borzasztóan erős felfelé törekvés, Krisztussal azonosulás, kiválasztottság, hősi mártírhalál dicsősége iránti vágy van benned, és ezzel párhuzamosan, és persze ebből adódóan borzasztó nagy a félelmed a leeséstől, a föl nem jutástól.

A félelem pedig bevonzza a maga tárgyát, jobb lenne egy kicsit lazítani, úgy Hofi módra....

A tévtanítások széles csokra mutatja belső bizonytalanságodat! Aki biztos a hitében, az nem hadakozik minden más hit ellen, de te küzdesz, mert hajt a belső bizonytalanság, amit persze elfojtasz magadban.

Meddig bírod még ezt a tempót?

avi

Előzmény: lambizi (23)
lambizi Creative Commons License 2003.05.20 0 0 36
Minden valamirevaló Bibliamagyarázó megegyezik abban, hogy előszőr az elragadtatás jön és aztán az ítélet korszaka amely egyúttal a Mártírság korszaka is lesz...Azok a Mártírok akik az itélet korszakában fognak mártírhalált halni, azok az emberek lesznek akik nem ragadtattak el, hanem az elragadtatás után tértek meg az Úrhoz...Amit tehát te a Jel 13 - ban olvasol, az az ítélet korszakára vonatkozik és ez a korszak abból a szempontból semmiben sem különbözik bármelyik más korszaktól, hogy mindegyikben jelen volt a kegyelem is...Kegyelemből adódik majd tehát a rettenetes itélet korszakában is az, hogy emberek megtérhessenek az Úrhoz, csakhogy mivel a gyülekezet és a szent szellem a jelen kegyelem korszaka befejezésekor elragadtatnak a földröl, a törvénytiprás olyan méreteket fog ölteni, hogy szinte minden megtért embernek halállal kell majd lakolnia...A félreértés köztünk ott van, hogy te az ítélet korszakának valamelyik pillanatára teszed az elragadtatást, és én pedig a jelen kegyelem korszakának a végére helyezem...

Szia: Lambizi.

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (32)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!