Keresés

Részletes keresés

Janos32 Creative Commons License 2005.02.09 0 0 36

Elég nagy marhaságnak tartanám a megszűntetést. Igazából egy teljes újjászervezéssel sem változna sok minden, mivel nálunk a Malév az egyetlen komoly repüléssel foglalkozó vállalat, tehát a szakembereket ők maguk képzik ki maguknak, a repülős családoknak lesznek repülős gyermekeik, vagyis többnyire ugyanazok az emberek lennének az új cégben is. Hibának tartanám odavinni egy külsős embert,aki lehet,hogy nagyszerű gazdasági szakember,de ez mégis egy külön szakág, aki keveri a vezérsikot a szárnnyal az nem sokáig élne meg a Malév élén. Radikáis átszervezésekre lenne szükség, végleg megszűntetni a veszteséges járatokat (Pl nem tudom mennyire vannak tele a naponta induló Tirana-i járatok) és nem az óriás társaságokkal versenyezni,hanem a mi régiónkban kiépiteni egy életképes hálózatot. Ennek láttam első jelét a bécsi járat megszűntetésével, mivel oda vonattal/busszal kijutni olcsóbb és gyorsabb volt mint repülővel. (Itt vegyük számba a reptérre jutás és az ott várakozás idejét is..).Látható, hogy a fapados modell a legjövedelmezőbb most, mivel a külömbség 30-40 ezer HUF is lehet, ami lássuk be elég sok 2 szendvicsért és 1 üdítőért... A 3 osztályos elrendezés erre is megoldás lehet, ahol a LowCost osztályon nem lenne ellátás, igy az ár is jóval alacsonyabb lenne, a bizalom pedig a bevált és ismer légitásrsaság felé vinné az utast, nem a "NoName" kicsihez.(Marketing trükk, de ha azt mondod repülés, 100-ból 80 ember erre a Malév szóval válaszol, tehát ha utazni akar, előbb a Malévet keresi)

Szóval a megszűntetés nem hozna szerintem eredményt. de ez mind csak az én véleményem.

Ser68 Creative Commons License 2005.02.03 0 0 35
Egyetértek. Sőt! És itthonról viszont nem túl sok 737/A320 kategóriájú gép üzemel. A Malév nélkül nem lenne itt könnyű a pilótáinknak. :(
Előzmény: zöldbanán (34)
zöldbanán Creative Commons License 2005.02.02 0 0 34
Nem mindenki menne el. A többség maradna. Magyarok. Pilóták. Malév pilóták.
Előzmény: Ser68 (28)
zöldbanán Creative Commons License 2005.02.02 0 0 33

Hát éppen ez (is) az.

Mit jártat a fejében Limbi Lóri? Nagyon eltűnt JóGa is. Nem értem...

Előzmény: VAG (25)
VAG Creative Commons License 2005.02.01 0 0 32

Szvsz éppen a pilóták azok, akik - viszonylag -  könnyebben találnának munkát.

A kapkodás az túlzás, de azt azért fenntartanám, hogy egy B737-es szakszóval azért egy picinykét több esélye van az embernek elhelyezkedni, mint a Lurdyból (esetleg, de ne adja Isten...) kitett 50 éves ügyintézőnek.

Előzmény: aviator_eto (29)
Ser68 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 31
Így már nem tudom vitatni amit leírtál. Ez van.
Előzmény: Gregor83 (30)
Gregor83 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 30

Még mielőtt bárki elásna engem...  A robbantást úgy értem, hogy a NEMZETI LÉGITÁRSASÁG jelenlegi formáját kéne robbantani. A Malév ugyanúgy élne tovább csak méretekben, hozzáállásba, politikában az eddigiektől teljesen eltérően, mert azt gondolom nem kell bizonygatni, hogy ez tovább így nem mehet. Talán nem a legjobb példa a Sabena esete, de valami hasonló módon és talán még a csődöt sem kéne megvárni. Le lehet szólni engem, sem Maléves nem vagyok, sem más sem, nem dolgozom a területen, csak egy ember vagyok aki él-hal a repülésért és nem szívesen látom, hogy a Malév biztos úton tart a csőd felé. Olyan hatalmas a tolongás a Malévért, hogy én nem sok esélyét látom, hogy privatizálva legyen záros határidőn belül. Akkor pedig hazán és házon belüli változtatásokra van szükség. méghozzá mélyreható változtatásokra. ezért használtam a "robbantás" szót. A robbantás lehet formáló és építő jellegű is. Vagy lehet még választani a csődöt, de az még rosszabb lesz mindenkinek...

Just my 2 cents.

Előzmény: Ser68 (24)
aviator_eto Creative Commons License 2005.02.01 0 0 29
Most fuggetlenul attol hogy kinek mi a velemenye a Malevrol szerintem amit leirtal az nem egeszen igy van. En ismerek elegge sok embert aki nem tud legitarsasagoknal elhelyezkedni. Igaz, ez inkabb az USA-ra jellemzo, a magyarorszagi helyzetet nem ismerem. Otthon valoban ennyire kapkodnak a pilotak utan?
Előzmény: VAG (27)
Ser68 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 28
Erről talán a pilótákat kellene megkérdezni. Van itt egy pár. Csak egy kérdés? Te szívesen cuccolnál el külföldre a családoddal, a házadból, a kutyáddal, macskáddal, messzire a szüleidtől és barátaidtól, a gyereked iskolájától. Nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerű kérdés lenne.
Előzmény: VAG (27)
VAG Creative Commons License 2005.02.01 0 0 27
Szvsz éppen a pilóták azok, akik - viszonylag -  könnyebben találnának munkát. Lehet, hogy külországban, de találnának. Pilóta szakszóval kevés éhenhalt embert tart számon a világtörténelem :-)  
Előzmény: Ser68 (26)
Ser68 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 26
Valóban. Túloztam, de szerinted mennyi ideig lehetne úgy 30 milliárdból pár milliárdnyi éves veszteséget finanszírozni? Valóban, az egész úgy ahogyan van nem hatékony. Kezdeni kellene vele valamit (pláne, hogy a finanszírozás az EU-ban nem is megy könnyen), de a csődbevitel és a bezárás anyagilag a legrosszabb megoldás, nem is beszélve a nemzeti büszkeségről, és jó párszáz emberi sorsról, merthogy azért ennyi elvérezne, az biztos. Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne utcára küldeni pár száz pilótát, mert akár mi is fog létrejönni a helyén, az nem fog ennyi embert igényelni. A piaci űrt meg majd betöltik a külföldiek. Sajnos kevés a Superman jellegű repülősünk. A legtöbbje ehhez ért. Remélhetőleg ehhez  jól. Mi lesz velük?

Előzmény: VAG (25)
VAG Creative Commons License 2005.02.01 0 0 25
Azér' annyi munkanélküli nem lenne, a ground handling dolgozhatna szépen tovább (lsd. Sabena, Swissair...etc.).
Előzmény: Ser68 (24)
Ser68 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 24
Na mielőtt azért nagyon nyomogatnátok azt a gombot, azért nem árt tisztában lenni vele, hogy egy esetleges csőd úgy kb. 30-40 milliárdjába kerülne az államnak. Nektek. Nem is beszélve a 3 000 munkanélküli ellátásáról.
navati Creative Commons License 2005.02.01 0 0 23

Ami nem működik azt nem megszüntetni kell, hanem újra szervezni. Egy ország nem létezhet NEMZETI LÉGITÁRSASÁG ( nem véletlen a nagy betű ) nélkül. Itt nem pénzről, és befeketetésről van szó, hanem tradícióról és nemzeti öntudatról. A másik topikban már írtam, de csak ismételni tudom önmagam:

Sokaknak múlt és szép emlék, másoknak jelen és megélhetés, reméljük többünknek jövő és remény.

Üdv: Attila

HA-Roli Creative Commons License 2005.02.01 0 0 22

Szia!

Na ezt kellene kifejtened, leírnod egy papírra részletesen, és beadni a privatizációs pályázatra. És szabad a pálya...

Üdv.

Előzmény: Gregor83 (20)
Dobyycha Creative Commons License 2005.02.01 0 0 21
Rombolni azt má tudtok! Ahhoz elég is lesz annyi ész meg szaktudás is amennyi nektek van.
Előzmény: tombrez (18)
Gregor83 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 20
Hát lehet hogy jó lenne! Az apró maradványokból összehozni vmi kicsit, de ütőset. 
Előzmény: tombrez (19)
tombrez Creative Commons License 2005.02.01 0 0 19

BUMMMMMM

NINcs semmi,

innentol kezdve nincs mit lopni es sikkasztani meg az aeroplex sem,Csak EPITENI

tombrez Creative Commons License 2005.02.01 0 0 18

Akkor nyomjuk meg kozosen a robbanto gombot.

Szerintem!!

Gregor83 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 17
Hááát nem tudom...Igazad van a fentiekben, de... Nem a három országot hasonlítottam össze, hanem azt, hogy az országok állampolgárai mennyire veszik igénybe a nemzeti légitársaságot (az Aerosvit mondjuk nem az ). Nálunk is van turizmus és hozzánk is jönnek befektetők... Nálunk is sokan választják a nemzeti légitársaságot és azokban az országokban is. Valahol nem itt van a hiba... Nálunk csak ment a tologatás, a többi országban meg léptek, nem tököltek, cselekedtek. Mi meg eljutottunk addig, hogy rajtunk maradt egy nagy adag sz*r, amiből az évek során csak lopták a "tápértéket". Most meg ebből akarnak várat építeni. Magyarországon is kíválóan (és nyereségesen) működhetne egy nemzeti légitársaság, biztos vagyok benne. De nem egy ILYEN.
Előzmény: tombrez (16)
tombrez Creative Commons License 2005.02.01 0 0 16

Viccelsz osszehasonlitod a lengyeleket az ukranokkal es a horvatokkal?

Lengyelorszagtol messzemenoleg elvagyunk.....es az emberek helyzete ott haat nezz utanna es meglatod.Sokat jarok lengyelbe van ott boltom es megy kepzeld.A lengyelek szepek es jol elnek.Az ukran Aerosvit azert megy mert sok befekteto megy mostansag oda.A horvat az meg csak turismus nezz utanna.

Udv

Gregor83 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 15
Ennyivel gazdagabbak lennnének az emberek Lengyelországban, Horvátországban vagy Ukrajnában? Vessünk csak egy pillantást a LOT-ra, a Croatia Airlines-ra vagy pl. az Aerosvit-re. Nem hinném, hogy elsősorban az emberek gazdasági helyzetét kéne a Malév állapotáért hibáztatni...
Előzmény: tombrez (14)
tombrez Creative Commons License 2005.02.01 0 0 14

Hat kene nekunk ez a MALEV de...

a magyar emberek nem birjak megfizetni azt ,hogy hasznaljak a MALEV-et.

Tehat csak a gazdagabbak tehetik meg ,meg akiknek az utazasat ra lehet huzni valamire/ceges ut stb./ezek nagyon kevesen vannak.

Namarmost  ha a magyar nem utazik -mert mar ha el is jut Parizsba akkor sem tudja a Taxit,hotelt egy hetre,a megelheteset fedezni.Eppen ezert nem utazik,megha ki is tudna fizetni az utat az illetekkel. - a legitarsasag sem el meg csak a kulfoldiekbol akarhogy is nezzuk.

Amig egy Vasarnapi napon kimegyek a repteri teraszra es azt latom ,hogy 8 db gep all tetlenul a foldon addig ne is varjunk semmit.Ha egy repulogep a foldon all addig nem termeli a penzt hanem viszi.De ha nincs kit vinni akkor csak all a betonon es passz.

Akarhogyan is nezzuk amig a magyarnak nincs penze addig legitarsasaga sem lesz.

Nezzunk ezzel batran szembe.

A hetvegen csinaltam egy munkat es megkerdeztem 100 azaz szaz embert /magyar embert/az utcan ult-e mar repulon es utazott-e valahova vele?Elkeserednetek!!mint ahogy en is.

Udv

Gregor83 Creative Commons License 2005.02.01 0 0 13
És ha úgy teszem föl a kérdést, hogy minek nekünk EZ a Malév?
Előzmény: trainer (11)
HA-Roli Creative Commons License 2005.02.01 0 0 12
Minek nekünk MALÉV?

Ugynazért amiért a MÁV. Ugyanazért támogatják, csak nagyságrenddel nagyobb összegekkel, mint a MALÉV-et. Ráadásul a MÁV már néhány évtizede fapados, mégsem tud gazdaságosan üzemelni :)

De feltehetjük azt a kérdést is, hogy minek nekünk magyar kenyér? Külföldön is sütnek, be lehetne hozni. Mert a hazai gazdákat is a mi pénzünkből támogatják, meg a pékségek is a mi pénzünkből kaphatnak áramdíj kompenzációt, stb.
trainer Creative Commons License 2005.02.01 0 0 11
Hat ezek nem normalisak. Vagy az egesz csak egy vicc. Szerintem az ilyenek, akik ezt a kerdest felteszik, a sajat micsodajukrol is igy gondolkodnak. Minek ez? Itt log, es csak a baj van vele. Hogyhogy minek, kedves barataim? Mert a mienk! Kicsit zold, kicsit savanyu, de a mienk! Mindenkinek van am. Van Angolanak, van Etiopianak, minden egyes nemzetnek, aki valamit is ad magara! Europaban mi lennenk az elsok, akiknek nincs. De minek is ez nekunk, igaz? Minek nekunk a sajat nyelvunk, minek nekunk a fold a labunk alatt, minek nekunk az egesz orszag? Hiszen csak annak a dolognak van ertelme, amelyik profitot hoz, es amit meg lehet enni, nem? Hat akkor pedig ugy kell csinalni! Ha nem most jovedelmez (mert a legtobb helyen ez igy van), akkor majd a jovoben. De az nem kerdes, hogy kell-e! Elnezest, de baromira fel tudnak haboritani mostanaban ezek a hulye kerdesek. Emberek millioival el lehet hitetni, hogy autopalyat csak 3 milliard Ft-bol lehet epiteni, meg hogy sz*rban van az orszag, es el kell adnunk mindent, ami a mienk, es hogy legyunk kedvesek osszehuzni a nadragszijat, csak most az egyszer. Es aztan kiderul, hogy ez nem is ugy van, hogy az orszag azert van benne, mert a kulfoldi befektetok raboljak haza a penzt, orszagunk prominensei meg egyre csak gyarapodnak. Ez senkinek nem gyanus? Kicsit oda kellene figyelni, elzavarni a korruptakat a jo fenebe, es megprobalni ugy csinalni, hogy elobb-utobb profitot is hozzon a dolog. Megmutassam hogy kell? :-)
Előzmény: zöldbanán (5)
wilard Creative Commons License 2005.01.30 0 0 10
Vess meg , de néha tiszta pillanataimban én is ezt gondolom. Szarok már az egészre, hogy mi lesz. Belefáradtam a sok pillanat hernyók lopós uralmától. Jobb lenne robbantani és vmi tisztességeset létrehozni.
Csak az a baj, hogy ebben az országban ez nem megy.
Előzmény: Gregor83 (9)
Gregor83 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 9

Lehet, hogy elítéltek azért, amit most mondani fogok.

Ezt az egész Malévet fel kéne robbantani, eltörölni a föld színéről. Aztán létrehozni valami újat, kisebbet, olyan politikával, ami működik is. Ami most van az csak szenvedés, jobb lenne minél előbb véget vetni ennek. Tudom, hogy sok ember kerülne utcára, nekik nem is tudok semmit sem mondani, de talán ezen az úton hamarabb jutunk el egy nagyobb és sikeresebb légitársasághoz, mintha ezt a meglévőt foltozgatnák jobbra-balra...

navati Creative Commons License 2005.01.30 0 0 8
Ez már nehezebb kérdés.
Előzmény: zöldbanán (7)
zöldbanán Creative Commons License 2005.01.30 0 0 7

ja.

és "azoknak"?

Előzmény: navati (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!