A legszörnyűbb a plázamozikban, hogy a film kábé feléig (amíg el nem fogynak a popkornok,nácsók,kólák,egyéb nassok és szmötyik) olyan csámcsogás,szörcsögés,nyammogás van, hogy képtelen vagyok a filmet nézni. Ráadásul rengeteg a félanalfabéta, aki képtelen követni a magyar nyelvű feliratokat. ezért inkább dumál és röhögéssel leplezi, hogy lemaradt a cselekményről. Azt is utálom, hogy a film előtt sok a reklám, a fejem pedig szétreped a téháiksz-ultraszörráund-háromdé hangzástól. A végén meg tiszta mocsok a terem, mert minden sutyerák a földre dobja a szemetét, ezért mindig összeszedem a mocskot és felporszívózom a termet. ;]
Az artmozikban viszont ott a sok hülye sznob, akik még a japán karakteres stáblista legvégét is megvárják, és közben olyan szavakkal dobálóznak (jó hangosan), mint "katarzis", "dramaturgia", "struktúra", "trüffóista", "dogmatikus". :]
Én voltam, mert ugyan általában tré filmeket adnak, de azért vannak komoly előnyei. A legfontosabb, hogy ahol számít a látvány és a hangminőség, ott verhetetlenek. (pl. Gyűrűk Ura) De nem hiszem, hogy akár a Bánk bán, vagy a Hídember is érvényesülhetett volna kis vásznon, pláne tévén, mert nem arra tervezte az operatőr és a rendező. Persze egy rossz film akárhol rossz, de ez más téma. Legutóbb a Rinaldo-t láttuk a Lurdyban. Egyrészt olyan nap mentünk, amikor kedvezményes, így nem került többe, mint egy normál art mozi. Másrészt ketten voltunk az egész teremben, ami egyrészt a kedves közönség filmnézési szokásait tekintve elkeserítő, másrészt meg nagyon kellemes, és kényelmes. :-)
Pedig valamelyik plazaban is van olyan terem, ahol középtájon van egy átjáró. De meg ne kérdezd, hogy melyikben. Egy évben max. 1-2 alkalommal megyünk moziba.
Én 186 cm vagyok és az Apollóba régen azért szerettem járni mert a 14 vagy 15 sor környékén volt egy átjáró. Ott akár a Vadkakasok kosárcsapata is kényelmesen ülthetett. Tegnap a Plázában volt dolgom. (WC) és eljátszottam a gondolattal mi lenne ha beülnék moziba. Nem tettem.
ha már Debrecen:
Debrecenben 3 moziban voltam, a plázában, az Apollóban, és a Hungáriában.
Az utolsóban nem sokkal a megszüntetés előtt. Hát mit nem ondjak nem volt valami kényelmes.
Az Apollót a felújítás után érdeklődve vártam, szerencsétlenségére ez egybeesett nagyjából a pláza megnyitásával. Így fordulhat elő az, hogy a mozi ahelyett, hogy saját stilust képviselne, értékesebb filmekkel, a pláza levetett szennyeit is játssza. Ráadásul a lábam sehogyse fér el az összenyomorított széksorok között, pedig csak 180 vagyok.
És akkor pláza: az egyik legszarabb(na jó, valójában a legszarabb) plázamozi, ahol valaha jártam, a hangtónus rendszeresen változik, ez határozottan ront a moziérzeten. Többször előfordult, hogy értelmesebb filmeket fel se vesznek a műsorra, ilyen volt pl. az amerikai história x, amit Debrecenben kb. a magyar bemutató után fél évvel vetítettek, az apollóüban.(nagy pirospont nekik).Olyan is előfordult, hogy nem a termebe való filmet kezdték el játszani, és szólni kellett nekik ezért, különben fel se tünt volna senkinek.! Arról meg már nem is beszélek, hogy a tekercshián yés a pénzéhség miatt a kelendőbb filmeket a gykoribb kezdés miatt szünetekkel játsszzák le(pl. mátrix, sw 1)
+ a debreceni plázamoziban rendszeresen nem találják az emberek a helyüket a székszámozás lehetetlensége miatt. (na jó, ehhez már a látogatónak is birkának kell lennie)
Összességében azért szoktam elsősorban plázamoziba járni(budapesten), mert ott jóval kényelmesebben elférek, mint a hagyományos mozikban. És ezeket meg tudom anélkül is oldani, hogy plázáznék közben.
(természetesen, ha csak hagyományos moziban játsszák a filmet, akkor oda megyek be)
Na akkor én is színt vallok, merthogy én sem jártam még plázamoziban, sőt, ha lehet ezt még fokozni, akkor megemlítem, hogy utoljára akkor jártam moziban, amikor a Gladiátor volt az újdonság. (exMájus 1. ===> Atrium mozi, ami meg is szűnt azóta)
már meg ne haragudj, de innen nézvést elég nagy mulyaságnak tetszik ez a te topikod. ha elárultad volna legalább, hogy miért pécézted ki a plazamozikat, akkor tudhatnánk, hogy ide szégyenkezni vagy büszkélkedni jön be az, aki nem járt még plazamoziban.
most a mozibajárást lehet itt fikázni, a plazákba járást, a plazába csak moziba járást, vagy azokat a szerencsétleneket, akinek a falujában még nincs is plaza, de nem is utaznak egy órát sárgabusszal, hogy végre lehessenek egyben?
de ha komolyan veszek itt egy ide sem írt kérdést, mindjárt kinálkozik két válaszom is: utálhatók a plazamozik, mert a mozizókat plazázásra csábítja, de ugyanakkor elismerhetők is, mert a plazázókat mozizással tukmálja. innen már csak nézőpont és vérmérséklet kérdése, mennyire lovalljuk bele magunkat előítéleteinkbe, mennyire hagyjuk, hogy lényegtelen körülmények hangsúlyozásával hozzunk sommás itéleteket mozikról, filmekről, plazábajárókról, plazába nem járókról, vagy bármiről, ami csak úgy eszünkbe jut.
egy elnézést kérek a kirohanásomért, meg egy másikat csak úgy.
elképzelhető, hogy van aki találkahelynek használja, bár é nem ismerek ilyen embert. Sőt meglepődve tapasztaltam, hoyg fordul elő olyan, hogy a hangosan röhincsélni próbálókat a közhangulat csendre intette.
Ami a Plaza mozi ellen szól :
Sok bunkó, jófejkedő hülyegyerek. (mintha az utóbbi időben nem lenne annyira jellemző) (bár nálam csak westend, Mammut, eurocenter játszik)
Csak a slágerfilmek mennek
Kötött időrend (ez csak a DVDvel szemben hátrány)
Ami mellette szól:
A nem átlagos méretemmel sem kapok derékzsábát a film végére
Régi mozikkal ellentétben nagy vászon meg dolbiszőrrand (óvakodjunk a kistermektől--Akkor inkább haza a DVD elé)
A DVD vel szemben itt nagy a vászon, más az élmény(teljesen kitölti a látótered)
Teljesen ki tudsz kapcsolni, nem zavarnak egyéb körülmények (telefon stb)
Azt azért elmondanám, hogy semmilyen moziba nem mennék már el, és ez elég régóta jáccik nálam ha visszagondolok. A videó óta. Asszem onnantól datálódik a hagyományos mozirendszer haldoklása is, úg hogy ezzel nem csak én vagyok-voltam így. Manapság meg pláne, megfogom belökök egy dvd-t a gépbe aszt' már nézem is az adást, a hang is kiráj dolbyDigital, psilni is lehet közben, ha kell fingani is, senki nem zavar. Ezek a plazamozik inkább találkahelyek szerintem, ahol össze lehet melegedni a leendő barátnőnkkel/barátunkkal.