Elkezdenék próbálkozni egy kis minimális gombatermesztéssel itthoni felhasználásra.
Majdnem mindent megtaláltam, hogy mi, hol beszerezhető. A csírához és termesztéshez való zacskók beszerzésre viszont nem találtam forrást. Vagyis találtam, de az irreálisan drágának tűnik. A kérdésem, hogy hol lehet shiitake-hez hőálló zacskót kapni? Illetve hol lehet laskához kapni olyan hosszú, gyanítom végtelenített zacskót? Ti mit használtok és hol lehet beszerezni?
Laskagomba alapanyag értékesítéssel foglalkozom. Az esetleges érdeklődéseket az alapanyag@pleurotus.hu email címen, vagy a +36 30 85 88 823-as számon várom. Helyileg Kecskeméten vagyunk!
annak az értelme, hogy nem tudom szerkeszteni utólag a hozzászólásaimat csak annyi, hogy látszik mennyire jártas vagyok itt a fórumon.... egyébként megkíméltelek volna titeket a sok gagyi hozzászólásaimtól...
Kedves Xpec22! A Facebookon a "laskagomba.hu (LASKAGOMBA és más termeszthető farontó gombák)" Csoportot ajánlanám szíves figyelmedbe. Itt találsz infót bőven. Link: https://www.facebook.com/groups/laskagomba.hu/
foglalkozik valaki "kicsiben" is gombatermesztéssel üzleti céllal? Régóta termesztek hobbyból, és most szeretném a tapasztalatokat profitábilissá fordítani, amiből kis mellékes jövedelmet szeretnék elérni.
Adott 30 nm melléképóletem, ezt fogom berendezni shiitake termesztéshez.
Kérdésem az volna, hogy ezt hogy tudom legegyszerűbben értékesíteni? Sajnos az üzelti részével eddig nem foglalkoztam, és nem igazán találok shiitake felvásárlót itt az interneten.
Ha már így "belendült" ez a topik :) Kb 1 hete vágtunk ki egy diófát. Az az ötletem jött,hogy be kellene oltani laskával. Gomba is lenne és a tönk hamarabb elkorhadna,talán. Van javaslat,tapasztalat valaki tarsolyában? Azt olvastam,hogy tavasszal ajánlott az oltás,de a fa már ki van vágva...
Köszönöm mindenkinek a választ!
Sajnos nem értek hozzá, így korábban kikértem gombatermesztő tanácsát és innen jöttek a megoldások!
Akkor kiszedegetjük mindig megjelenésükkor és várjuk, h megegye a diófa maradékát!
Ha nem jár komoly mérgezéssel, nem zavar annyira.
Köszönöm a segítségeteket!
Betti
Ráadásul olyan keserű, hogy ember legyen a talpán, aki lenyeli.
De hogy tudományosak legyünk: a mérge emésztőrendszeri problémát okoz, alapból nem halálos, maximum összefossa-hányja magát az ember tőle. Extrém legyengült vagy kisgyereknél esetleg ez miatt szóba jöhet a kiszáradás...
A kutya meg nem hülye... miért enne meg bármilyen gombát???
Az összes eddigi óvintézkedés sokkal ártalmasabb, mint maga a gomba.
Rád semmilyen veszélyt nem jelent, nem kell megenni, és kész. A gyereket jó darabig úgysem lehet majd kiengedni egyedül a kertbe, tehát rá sem. A kutyának valószínűleg van annyi esze, hogy nem eszi meg, de ha féltitek, le kell szedni a termőtestet, mikor kihajt, és kész. Nyugodtan meg lehet fogni, utána kezet mostok, vagy ha nagyon tartasz tőle, gumikesztyűben leszeded, és az egész probléma meg van oldva.
Sziasztok!
Egy sárgakénvirág gomba nőtt ki az udvarunkban, egy kivágott diófa talaján!
Szeretnénk eltűntetni, mert úgy tudom mérgező és várandós vagyok, így első sorban a picit, de van egy kityusunk is akit szeretnénk megvédeni a mérgezés lehetőségétől. Amit javasoltak és kipróbáltuk, már sajnos sikertelenül: körbeástuk a tönköt, belocsoltuk benzinnel és gázolajjal és felgyújtottuk, majd betemettük és a nyár folyamán medencét állítottunk tőle kB 1 m-re, erre pedig, h ne kapjon fényt egy polifómot és rá műfüvet tettünk. Elbontottuk a medencét és a műfüvet fel vettük és kB 2 hétre rá újra csokrosan nő az udvarban! Most lepermeteztük Glialka (totális) gyomírtóval, de eddig semmi eredmény.
Mit tehetnénk, h ne jöjjön ki újra.???
Köszönjük előre is a válaszokat!
Betti
Nem igazán volt ideális körülmény a termesztéshez, így nem hozta a teljes termést. Jövőre újból elkezdem, lakhelyemhez közelebb szeretnék termőzsákot hozni és természetesen eladni.
Kérdés: Szabolcs-Szatmár Bereg megyében van erre lehetőség?.