USAban megjelent DVDn, mint film, osszerakva a sorozat reszei. Egyebkent 2 szeriabol, 4-4 reszbol all a sorozat. A mostani volt az 6. resz. eDonkey/Overnet-en van egyebkent.
Nalam megeszi a TwinPeaks-et - elsosorban a szineszi jatek es a rendezes miatt. Helmer foorvos egyebkent az egyik legnagyobb sved szinhazi szinesz volt - mig '98-ban el nem halalozott. Szerencsere a masodik szeria vegenek forgatasat ('97) megvarta.
Hát nem semmi a sorozat, azt nem is tudtam hogy Lars produkció, de a kamerakezelés, a "zene" és az egész sorozat nagyon keméééééény :)
twin peaks óta az első nézhető sorozat :)
Nekem kell valami adathordozón :)
Ezt követően egy kórházi irodában beszélgetés volt, inkább értekezlet.
Branthijd mindenféle furcsa utasíttást adott fiatalabb kollégáinak.
Hogy a lelkész halála miatt XY asszony sok furát beszél, sokkot kapott, ne is figyeljenek rá.
Aztán meg hogy Krögshvoj kolléga itt van újra (ott ült az asztalnál!), de erről inkább ne beszéljenek...
A miniszter mütétje sem sikerült, de ezt hagyjuk...
Szóval csupa orvosi dolog amit a szónyeg alá kell söpörni, ezt vettem ki a szavaiból.?
A kórházban az esti ügyeletes Brantijd (?)boldog mosollyal fogadta volna a vijjogó mentőautót, aminek a hangját hallotta, de az elhúzott elötte, és továbbhajtott!
Sebajj mondta ő és visszament hogy mindenáron jódot és csipeszt szerezzen mert az nélkülözhetetlen.
Találkozott egy kollégával aki elkezdett magyarázni arról hogy a halott kollégának elkezdett egy nótát trómbitálni, aztán egy másikat, erre kopogtatást hallott a koporsóbol, és a kolléga élt!
Neve Krögshvoj. ( Ő fontos lesz!)
Branthijdhoz aztán odasietett egy nŐvér, és kért tóle jódot meg csipeszt mert az egész korházban nincsen csak nála.
Nos ime.
Kezdetnek elég nyugtalanító zene kíséretében, ékes dán nyelven, de feliratozva elmondtak egy történetet Koppenhága egyik részéről ahol régen a kelméket tisztították, egy mocsaras részen.
Aztán a hang közölte hogy az eltelt sok időben az emberek kórházat építettek föléje. A Tudománynak kezdtek el szolgálni, elfelejtve Istent és csaki a józan észben a racionalitásban bíztak.
és a kórházat hivalkodóan Birodalom kórháznak nevezték el, és mindenhatónak gondolták, ahol minden megoldható.
Nyugtalanítóbb zene kíséretében képet mutattak egy vízből felfelé tartó sötétes fehőkre, miközben a hang kíméletlenül közölte: De változni fog minden,....
Tegnap késő este láttam ezt az elég idegölő filmet.
Valószínüleg sorozat egy része lehetett amiről nem tudtam és utólag igen sajnáltam.
Igencsak bírom az ilyen, tudatalattis, rettegős misztikus filmeket, amik nem horrorfilmek.
nem az egészet néztem végig, mert álmos voltam.
Aki nem tudná miröl volt szó annak leírom amit láttam belőle.
Aki látta vagy többet tud róla kérem írja meg az előzményeket is.