Keresés

Részletes keresés

TLBY Creative Commons License 2025.07.08 -1 0 15239

A probléma is olyan, hogy a másé senkit nem érdekel. A tied meg pláne nem, bankot, ügyfelest, hivatalt meg főleg.

Eléxek, hogy réééégen, bizonyos összeg felett bé kelett fáradjak személyesen a fiókba, igazolnom magam, várakozni, alázkodni, nekem tesznek szívességet, meg minden.

(Egy rohadt elővételre is nekem kell minden adatot megadni, pedig én fizetek a bizonytalanra. Én kockáztatom a pénzem, sebaj.)

Most meg kap egy SMS-t, hogy kisemmizték. Annak az SMS-nek utálás előtt kellene érkeznie, hogy jóvá hagyja-e. De lehet, hogy én gondolkodok fordítva...

Lényeg, a főnök megmondta, vigyázunk egymásra. Ha, ahogy eddig, mind meg fogunk dögleni! :I

ON

Az is érdekes, ha ősztől megszűnnek ezek az adók, nyilván nem tömik ki a helyüket mással (amit bepakolnának, lehet jobb is) és olcsóbb sem lesz a szolgáltatás, legfeljebb kitalálják, hogy nem az infláció 2x-esével, csak 170%-ával emelnek...

Mindegy, csak készülék legyen, áram, meg jel!

Előzmény: XNC (15238)
XNC Creative Commons License 2025.07.08 0 0 15238

Na igen, kérdés kinek probléma.

Ha nekik, akkor mindent igazolnod kell, még a cipőméretedet is.

Ha neked, akkor meg "hát istenem, így jártál".....

Előzmény: TLBY (15237)
TLBY Creative Commons License 2025.07.08 -1 0 15237

A 2RULE óta semmin nem lepődök meg (ha ezt valammi ballik, libslik találta volna ki így kitört volna a magyargyalázat).

A szolgáltatáson is érzem a terelést, júniusig nem voltak net kiesések, TV anomáliák folyamatosak, de nem, ennyi és ilyen, mint az utóbbi időben.

Ha reklamálnék, gondolom "ez az ócska, boxmentes, lepusztult rendszer, szerződjek át" lenne a válasz.

OFF

A kamu utalgatás, azért felháborító, mert ebben a naaagy háborús, szuverenitási és terror készültségben nekem minden létező felületen, számlán, mobilszámon igazolnom kell lakcímkártya, anyjuk -ája bemutatásával, büntetőjogi felelősségem tudatában, hogy én vagyok én; és minden világrengető szándék nélkül rendeltem valami műanyag vackot. (Azt már nem is említem, hogy a komolyabb mail szolgáltatóknál is mobil azonosítással lehet fiókot létrehozni, ahonnan megint visszakereshető vagyok.)

Bank meg elnyomja valaki teljes vagyonát, a számlának nincs gazdája, így járt. Nincs nyomozás, nincs ügy. Ahogy, azon számláknak sem, ahol helyi harcok finanszírozására elegendő összegek mozgolódnak.

Mindegy, ilyen ez a pop szakma...

Előzmény: Patreides (15234)
nicko Creative Commons License 2025.07.07 0 0 15236
nicko Creative Commons License 2025.07.07 0 0 15235

Mert a fél balkán angolul beszél magyarul nem, amit már felvásároltak. ;)

Előzmény: Patreides (15234)
Patreides Creative Commons License 2025.07.06 0 0 15234

Én azt sem egészen értem, a legnagyobb és egyetlen magyar, államilag futtatott távközlési cégnek, vagyis a 4iG-nek miért nincs rendes magyar neve, miért lett forájdzsí, de ez megint, lehet, ízlés és kukacoskodás kérdése csak. (Szerintem nem az.)

Előzmény: TLBY (15231)
Patreides Creative Commons License 2025.07.06 0 0 15233

A Digi Kft. a valódin is ott van, de aki nem ellenőrzi a feladó email címet, és a megadott linkre rákattint, az ráfarag.

(Viszont, érdekes módon, ha valaki a feltüntetett bankszámlaszámra utalna - bár, itt még, ugye, az összeget nem is tudhatja, azt csak a csaló címen mutatják meg neki -, az a valódi számlára utalná a pénzt, mert a bankszámlaszámot helyesen vették le az eredeti one-digis levélről.)

Én mondjuk ilyesmi jellegű valódi email-ek esetében sem szoktam rákattintgatni az azokban levő linkekre, de ez már nyilván egyéni ízlés (és óvatosság) kérdése.

Előzmény: nicko (15232)
nicko Creative Commons License 2025.07.06 -1 0 15232

Aki nem jön rá rögtön a Digi Kft és email címből és fizet mehérdemli.

Előzmény: janderka (15226)
TLBY Creative Commons License 2025.07.06 0 0 15231

Reménykedek, hogy lustábbak, mint, amennyire pénzéhesek, de nem lovallnám magam, abba az illúzióba, hogy belátható ideig szolgáltatói vackok nélkül meg lehet úszni.

(Volt már a "problémára" precedens, de eszem ágában sincs tippeket adni nekik.)

Azon kívül, hogy minden felületen terelne át 1-ra, már a jövőben hatályba lépó ÁSzF sincs fent, vagy csak nálam nem tölti, de nem valószínű.

Ennek a szolgáltatásnak nincs jövője: "kez'csóklom, gyüttünk pókhálózni, oszt' hoztuk a boxot"

Szintén aggaszt, ahogy ezek veszik, dobják a cégeket, területeket, felhasználókat, az épp esedékes pénzügyi, felvásárlási helyzetnek megfelően, nem lepne meg, ha heteken, hónapokon belül már valami tök más, vegyes/külföldi cég "booooldog" ügyfelévé válnék.

Előzmény: nicko (15223)
Patreides Creative Commons License 2025.07.06 0 0 15230

A Gazda szeme hizlalja a jószágot? :)

Előzmény: XNC (15229)
XNC Creative Commons License 2025.07.06 0 0 15229

Nem, ezek a szervek úgy működnek, hogy ha a miniszterelnök éppen oda néz, akkor még csinálnak is valamit; azon kívül meg aztán semmit. :)

Előzmény: janderka (15228)
janderka Creative Commons License 2025.07.06 0 0 15228

Igen, ezzel így vagyok én is. Csak ez most olyan emaicímlre jött, ahová eddig ilynenek nemigen érkeztek, és gondoltam jelzem.

Egyébként vicc, hogy elvileg létezik már az ezt üldöző hekker elenni állami szerv, de ahányzor továbbküldtem nekik a hasonló próbálkozásokat, valami falmelléki ócska dumával rendre lepttintottak, hogy miért is nem hozzájuk tartozik a téma. Szóval a kiberpajzs nevű állami sóhíivatal is csak egy nagy lófaszt ér. Ha épp nem ők maguk vannak az egész mögött. Maffiimagyarországban ez simán lehet.

Előzmény: Patreides (15227)
Patreides Creative Commons License 2025.07.06 0 2 15227

Légy résen, mert becserkésznek! :)

Nekem szinte mindennap érkezik (soha meg nem rendelt) csomagom, amit ki kéne fizetnem, minden nap lejár a Netflix előfizetésem (ami sose volt), és hasonló spam értesítések bankokra, közszolgáltatókra hivatkozva, vagy kitalált női nevek ajánlják fel, hogy megismerkednének, meg óriási üzleteket ajánlana kriptovalutákkal kapcsolatban, csodaszereket ajánlanak magasvérnyomásra, aranyérre, kopaszodásra, stb. stb. ...

Ezek az email-ek jól elvannak a spam mappában, ahová eleve érkezteti a levelezőrendszer.

Email-ben megadott linkre meg eleve nem kattintunk, kivéve akkor, amikor valami regisztrációnál (vagy  beállíítás módosításnál) direkt várjuk az adott emailt és benne a linket a megerősítéshez, ami megérkezik pár másodpercen belül. De még ilyenkor is ránézek a feladóra is, a linkre is, hogy az-e, amit vártam.

Egyéb esetekben meg sosem az email-ben megadott, vagy a guglival kikeresett (és általa első helyeken felhozott)  linkeken keresek fel egy bankot, vagy szolgáltatót, hanem a megszokott url beírásával (ami amúgy 100-ból 99 esetben már el is van mentve).

A legsunyibb csalás nem is az email-ben megadott (fals, csaló helyre vivő) link, hanem az, amikor valamit google-ben keresel, és az első helyen hoz fel egy nemrég létrehozott csaló webhelyet, ami pontosan lemásolja egy bank, közszolgáltató, vagy más cég valódi weblapját, ahol a gyanútlan palimadár megpróbál belépni a szokásos módon, és ezzel meg is adta a belépési adatait, és ilyenkor az SMS-es kétlépcsős azonosítás sem segít, mert azok ott azonnal viszik tovább a belépési adatokat a valódi weblapra, és ott elvégzi a belépés első felét, te megkapod az SMS-t, azt beírod a csaló áloldalon (ami lemásolja a valódi oldal kinézetétének ezt a részét is), ők azt azonnal felhasználják a valódi oldalon a belépés véglegesítésére, és bank esetén ugrott a pénzed.

Mondjuk egy közszolgáltatóra hivatkozó csaló emailben hivatkozott nem létező számlatartozás esetén csak párezer forintot bukik valaki, a csalók meg a "sűrű kis haszon" elve alapján szép bevételhez jutnak.

Bank esetén viszont nagy bukta lehet, ott pillanatok alatt ürítenek ki egy számlát, a pénzt vagy ők, vagy maga a gyanútlan delikvens saját maga utalja át a csalók által megadott "biztonsági számlára" (sok, főleg idősebb embert átvernek így telefonos csalók bankok nevében, hogy vészhelyzet van, csalók akarják ellopni a pénzedet, de itt egy biztonságos számla, ahol ideiglenesen elrejthető a pénz előlük stb.), és az így megszerzett pénzt azonnal fel is veszik készpénzben... És mivel legtöbbször lopott személyivel, vagy homelessek okmányaival nyitották a számlát, el se lehet őket kapni, a pénz elúszott.

Előzmény: janderka (15226)
janderka Creative Commons License 2025.07.05 0 0 15226

Csalók próbálkoznak számlatartozásra hivatozva! Legyetek résen! 

gunji jackdaw Creative Commons License 2025.07.05 0 0 15225

Plusz aki rögzíteni is szeretne. De remélem, jövőre visszatérünk a piachoz.

Előzmény: nicko (15223)
nicko Creative Commons License 2025.07.05 0 0 15224

cseheknél, szlovákoknál megszünnek csatornák, de kisebb része érinti a hazai csatorna kiosztást is az év végén.

https://media1.hu/2025/07/04/8-tevecsatorna-megszunik-2025-mtv-comedy-central/

nicko Creative Commons License 2025.07.05 0 1 15223

Nem csináltak ebből titkot, már "másnap" mondta Jászai a Digi felvásárlása után, hogy az iptv lesz a free DVB-V helyett...

Én akkor 3-4 évet tippeltem mire betudja vezetni. Végül is nem sokat csak, ha előfizetőként 1db beltérit vagy CI( vam modult számolunk, 1.000.000 db kell. De mivel általában 2 db lapos tévé van már 500.000 előfizetőnél könnyennkiszámolható, hogy kb. 1.500.000 db szolgáltatói eszközre lenne szükség. + 100.000-200.000 db garamciális cserére vagy további 2. készülék bérbeadására.

Mibel más projektre lett utasítva a 4iG szerintem min. 5 évre tolódott az ügy.

Előzmény: beat0 (15217)
Patreides Creative Commons License 2025.07.04 0 0 15222

Azért nem értem, miért így csinálják, mert én anno Pannon GSM-nél kezdtem egy mobillal, azután Telenor lett, végül Yettel. És nekem semmit nem kellett tennem, a cég változott, de senki nem csinált nagy ügyet ebből, jogilag rendezett volt, a felhasználó meg szinte semmit nem is vett észre az egészből.

A digi mobilosok már amúgy is a voda hálózatára vannak átrakva egy ideje... Pontosabban két éve.

Mondjuk annyit azért jelenthet az új SIM, hogy annál már nem kellene a telefonon valami spécit beállítani... vagy micsoda... már nem emlékszem, de valamit bűvölni kellett vele.

Na, megvan mit kellett állítani: a mobilinternethez az átállásánál be kellett kapcsolni a telefonon az adatroamingot... és utána vigyázni a határhoz közel. :)

Előzmény: beat0 (15221)
beat0 Creative Commons License 2025.07.03 0 0 15221

Gondolom az a cél, hogy hosszútávon csak 1 cég maradjon fenn.

Előzmény: Patreides (15220)
Patreides Creative Commons License 2025.07.02 0 0 15220

Milyen megfontolás lehet mögötte? Miért jó ez nekik?

Előzmény: beat0 (15219)
beat0 Creative Commons License 2025.07.02 0 0 15219

One-os sim-et adnak számhordozással ugyanarra a díjcsomagra olcsóbb havidíjjal (4490 helyett 3990).

Előzmény: Patreides (15218)
Patreides Creative Commons License 2025.07.02 0 0 15218

"A mobiloknál már megkezdték a One-osítást."

.

Konkrétabban?

Előzmény: beat0 (15217)
beat0 Creative Commons License 2025.07.02 0 0 15217

Én félek attól, hogy a volt Digi tv szolgáltatás nem sokáig lesz már. A mobiloknál már megkezdték a One-osítást.

Az egy dolog, hogy külön kütyü kell hozzá, de ami még rosszabb, hogy a One tv/net szolgáltatása elég gyakran lehal, sokszor napokra. Legalábbis mifelénk elég sok a panasz rájuk.

Előzmény: janderka (15216)
janderka Creative Commons License 2025.06.25 0 1 15216

Még van :)

Ezért is gondoltam, hogy ez a kiegészítrés fedné le leginkább a miáltalunk (még) használható szolgáltatást - a valódi kábeltávét. Ahol még nincs STB és annyi tévén nézheted külön költségteher nélkül az adást, amennyin csak akarod. (A DIGImentes One már más. Nem tudom hogyan lehetne nevezni, de már nem "kábeltévé", ahol még sminán a televízókészüléken lehet behagolni és a váltani csatornákat. Ahol nincsenek ugyan "prémiumszolgáltatások" - nem visszanézhető semmi, nincs videótár, meg ilyen-olyan streaming plusz jogosultság se, de legalább külön kültyük sem kellenek még hozzá. Én amíg csak lehet, nem is tagozódom be a kisgömböc sima One alá.) 

Előzmény: Patreides (15215)
Patreides Creative Commons License 2025.06.25 0 0 15215

A Digi /One? Még One. :)

Előzmény: janderka (15214)
janderka Creative Commons License 2025.06.25 0 3 15214

Szolg. közl.

A modik segítségével és jóváhagyásával topikcím átnevezve, kiegésztve, egyértelműsítve! :)

Patreides Creative Commons License 2025.06.21 0 0 15213

Ja, láttam ilyesmit a jutubén. :)

https://youtu.be/OYy99UCLix8

Előzmény: XNC (15211)
Patreides Creative Commons License 2025.06.21 0 0 15212

"Pár hete meg a CNN-é tűnt el."

.

És mostanra meg visszajött. Ki érti ezt?

Előzmény: Patreides (15199)
XNC Creative Commons License 2025.06.21 0 0 15211

Na szóval ebből következik, hogy ez nem szünetmentes.

1 amolyan Powerstation-t képzelj el, csak az megy róla, amit rákötünk.

Előzmény: Patreides (15209)
TLBY Creative Commons License 2025.06.21 0 0 15210

Milyen szép lenne, ha ilyen egyszerű lenne a helyzet. Valójában TV-je válogatja, másrészt odakapcsolok (HD) kódolt, elkapcsolok, visszakapcsolok, nem kódolt, egy darabig.

Diginél már semmilyen, váltani kell One-ra, ha jól vettem ki, kapsz HD rögzítős okosító boxot (na nem ingyen), meg mindent, ami, azzal jár, én meg, a részt nem tanulmányoztam át. Amíg nem kötelezik a boxolást, azt nézem, ami, ahogy jön.

De hetek, hónapok kérdése, hogy erőltessék ezt a ...t. Ha ki nem lövöldözik a szerelőket az űrbe, vagy ágyúból...

Előzmény: Patreides (15207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!