Szerencsére nem nálunk. Az előző számlánál nem találtam tájékoztatót, persze lehet csak elhánytam valamerre. A legújabbat megnéztem, csupa részletkérdés, mint pl. SD lesz az egyik HD csatorna. (Gondolták nem veszem észre??) És hasonló infók.
Telekom kb.havonta küldi SMS-ben, hogy ÁSZF változott, megnézhető akárhol az akárhányas pontban - és ezzel jól tele lesz a mobil SMS-tára.... :)
A régi műsorokkal az csak a 'baj', hogy a kezdeti "de rég láttam, milyen jó" érzésen hamar felülkerekedik - legalábbis nálam - a "durvaélet, milyen rég volt" felismerés, ami aztán könnyen átcsap letargiába. Persze kinél hogy...
A másik meg, hogy a netes privátszórakozás nem teremt közösségi élményt. Nem tudsz róla másokkal automatikusan beszélgetni másnap. Hiába nézhetné meg akár ő is ugyanazt.
Éppen valamelyik nap futottam bele valahogy egy ötvenes évekbeli amerikai filmbe, a Danny Kaye főszereplésével készült "Kopogd le a fán" még ma is elég szórakoztató kis hülyeség (Rátonyi Róbert és Földi Teri - akit én először Várady Hédi hangjának gondoltam magyarhangjával), tele poénokkal (bár néha énekelnek is benne :) ), a Videán volt fenn.
De a kábelcsatornák ilyenek helyett sok olyan jelenkori amerikai ZS-kategóriás szemetet adnak szakmányban, amikhez képest a Steven Segal filmek a mozi történetének csúcs alkotásai. Nyilván ezeket vágják hozzájuk fillérekért a forgalmazók, jogtulajdonosok... Pedig jobb lenne egy ügyes testcsellel elhajolni ezek elől.
"engem panelban a műholdas egyrészt pont nem érdekel"
--
Na jó, de nem mindenki lehet olyan szerencsés, hogy legyen nála kiépített Digikábel.
Konkrétan mikor nálunk volt váltás, ez az 1 opciónk volt, mert itt a helyi kábelszolgáltató 10e Ft/hó áron kezdte el árulni a szolgáltatását, ami még a mai viszonylatban is magas; akkor meg még többet is ért a pénz. Olyan 3e körül fizettünk, mikor átálltunk. Az IPTV akkor még sehol se volt.
Ez esélyes, csak mit épít be, visszamenőleg a tavalyi inflációt, és, aki azóta szerződött, az meg kimarad? Pont valami árcsökkentésről, vagy kisebb mértékben beépítet árváltozásról hadovál az ÁSzF. Hogy ez most a jelenlegi infláció, a ft erősödés, vagy a szimpla ügyfél vesztés elkerülése, vagy a terelés miatt lesz, az passz.
XNC:
engem panelban a műholdas egyrészt pont nem érdekel, másrészt nem lövik le a holdakat, harmadrészt meg rémlik, hogy bizonyos településeken az is repül, de mivel nem érint, átugrottam.
"A bankok már elkezdték bejelenteni az áremeléseiket mert őket kötelezi a 60 nap."
.
Hát az OTP most éppen két díjcsökkentést jelentett be (0 Ft lesz a díja a webkártyának, és az egyes utalásoknak)...
Nyilván (?) az inflációkövető díjemelést a számlavezetésre vonatkozóan majd pár hét múlva jelentik be.
Hát van ilyen, ha infláció van, emelés is van... És akkor infláció is van. :)
* * *
Más: Rokonnak volt egy digi mobilos határozatlan idejű előfizetése, havidíjas, ez szépen átment One határozatlan idejű előfizetésbe automatikusan, közben annyi volt, hogy a SIM-et ki kellett cserélni One-osra, elintéztem, minden megy ugyanúgy, mint régebben.
Viszont furfangosak ezek, a One fiók felületén ott van egy link, hogy "Szerződés meghosszabítása"... Egy határozatlan idejű, havidíjas előfizetéses fiókban... Hónapok óta ott van, közben minden megy ugyanúgy, ahogy régen, telefon működik, számlák jönnek, befizetések mennek. Semmi különös, normál működés.. Csak az a link ott a felületen.
Nyilván arra számítanak, hogy lesz olyan hülye valaki, hogy ráklikkel, és így ráveszik új szerződés megkötésére, amivel aztán majd jól felemelik a díjat.. Vagy a fene tudja, mit akarnak ezzel elérni.
A jún 5-től esedékes változásokról valaki? Az át nem szerződött Digi árvákra vonatkozólag, azon kívül, hogy magyarnak, Péternek, de embernek se számítok már, semmi értelmes nem jön le, csak a számlázást taglalja. Annyi a lényeg, hogy x településen megszűnik az analóg és B-t, C-t már nem lehet kötni, legalábbis üzleti felhasználóknak. Azt hittem már rég nem lehet.
Mindegy, itt maradok minden nélkül, már látom. T-t kikötik júniusban és a One honlap szerint ugyanazok a brigádok, amelyek a One-t is szerelik, esélyes, hogy, ha már erre járnak levagdalnak mindent is.
Kösz, úgy látom nekem lesz más programom. Holnap meg Attenborough centenáriumra premieres sorozatok a BBC Earth-ön, inkább, azokat ajánlom, lesznek benne kis, bolyhos dögök.
Nem csak a CNN-nel csinálták ezt, hanem a MTV (Music TV) különböző zenecsatornáival is, az az egy működött csak, ami most is megmaradt, hogy megszüntették ezeket, de ott meg nem zene ment/megy. Az volt kiírva, hogy külön előfizetés kell a megtekintéséhez.
Ez is jó forgatókönyv, szép kilátások. Akkor kénytelenek leszünk időnként átkapcsolni, Csak lesz valami nézhető, leszbikus téma (3 szekrényajtós dézsatündérek), természetfilm, a bölömbika becserkészi a kaffer bivalyt... Eddig sem érdekelt, hogy figyelik mit nézek, ezután is lexarom.
Én erre full nem látok rá, de szerintem az One-nal úgy bevásárolta magát a NER elit ebbe az iparágba (4iG 62%), hogy nem hinném, lenne az a Magyar Péter aki eladásra tudná őket bírni. Bár ha maffiamódszerekkel mennek nekik - ahogyan másoknak korábban ők - akkor lehet, hogy ezt is ráíratják ingyé' az állami felügylet alá kerülő Corvinusra. De hogy aztán azok (Állam) nem fogják utána továbbadni egy maszeknak, azt boírtékolom. Mert nekik is jól fog jönni egy állami hírközlései mogul. És onnantól nem Orbán (Szijjártó) fogja látni ha titkon átkapcsolunk e buzicsanelre, hanem Magyar (Radnai) :)
Onetársak, az one, hogy az utcai aknákban áthúzgálták a kábeleket, hol vastag fekete, hol vékony zöld, digis zacskók hánykódtak mellettük. Kérdeztem mit csinálnak, honnan, minek...
Az egy bites azt mondja Voda, mondom megszűnt, akkor digi, mondom az is, akkor nem tudja. Egy értelmesebb érdekes dolgot mondott. Ezek ugyan megszűntek, de majd megint lesznek, legalábbis a Voda, a régi One kábel egyelőre bent marad. Egyelőre, de majd lesz valami. Ebből mindenki szűrje le a jövendőt.