Üdv.Hajógépész vagyok.Most személyszállítón régebben voltam teherszállítón is.Ha bárkinek valami kérdése van magáról a hajós életről,vagy bármiről ami hajóval kapcsolatos az írjon nekem nyugodtan.
Én nagyon kacsintgatok az óceánjáró munka felé. Jelenleg csak böngészek és nézegetem a blogokat, felmérem a terepet. Ha van kedved mesélhetsz hogy te mit tudtál meg eddig.
Én egyszer már neki futottam,akkor óceán járóra akartam menni,de az nagy falat lenne.. szerencsére nem vagyok az a honvágyas fajta,így szívesen bele vágok :)
Most folyami hajóban gondolkodom,csak utána kell járni.. megyek interjúra tényleg csak a nyelv és az akarat számít szerintem.
Ha valakinek van még tapasztalata azt is szívesen olvasom,a folyami hajókról.
Lehet sok jot es rosszat olvasni hajos temaban sokfele. Eloszor is hogy ki hogy eli meg, az a szemelyisegtol is fugg...lattam olyanokat akik egy het utan leszalltak, mert nem birtak tovabb. De vannak akik ott oregednek meg...oket azert sajnalom.
Es persze nem mindegy melyik tarsasag, milyen munkakor, stb.
En fotos voltam. Teny, a barosok tobet kerestek mint en. Viszont joval tobbet is dolgoztak. En napkozben szabad voltam tobbnyire, amikor a hajo a kikotoben van. Vagy kirandulasra mentem, ami masnak penzbe kerulne. Tehat esetenkent joval tobbet is lattam, mint masok. Eleg szabadon mozoghattam a hajon, max vettem a kezembe egy kamertat, ha menni akartam valahova, es maris ugy tunt, mintha dolgoznek:)
Es ha a bert osszehasonlitjuk valami meno nyugatival, azert azt se felejtsuk el, hogy a szerzodes vegen jar a szabadnapok penze. Ami adott esetben plusz ket honapnyi fizu is lehet.
De a legofontosabb, hogy olyan helyekre jutottam el, ahova egyebkent sosem. Egy fel ev alatt annyit lehet ltni, mint az itthoni tobbseg egy elet alatt sem.
Persze hogy an mindennek negativ es pozitiv oldala. Es aki dolgozni megy, ne a menyorszagot keresse:)
De meg sokkal inkabb ez, mint a kodos, nyirkos angliaban mosogatni vagy takaritani...
Most bukkantam erre az oldalra...szeretnénk külföldön dolgozni a párommal,szakmánk és nylvteudásunk kicsi!De mindenképp szeretnénk innen elmenni!Ha esetleg valaki tudna nekünk is sgítséget nyújtani ebben pl.:takarítás..azt nagyon megköszönném!!!
Latom hogy regen irtad a hozzaszolast de en is szeretnek hajora menni dolgozni. Erdekelnenek a reszletek, hogy hogyan kezdjek hozza a kereseshez. Melyik tarsasag, milyen munkakor, hova. Elore is koszonom a valaszodat!! Szep napot...
Sziasztok! Szakdolgozatomat hajós munkával kapcsolatban írom. A kulturális különbségek, illetve az ebből adódó problémák kezelése érdekel. Aki már dolgozott hajón és rászánna néhány percet, kérem, töltse ki a kérdőívemet. Előre is köszönöm szépen! Kovács Ági
Európa belvizein közlekedő szállodahajóra keresnek mosodást 600 euró +borravaló! Szerződés, biztosítás természetessen van! Már jó lenne, ha 2008.05.24-én menni tudna valaki, de pár nappal késöbb is jó. További info: ornike60@hotmail.com
Most bukkantam erre a fórumra. Én is mint oly sokan hajóra szeretnék menni dolgozni. Fiatal vagyok és kiszeretném próbálni ezt az életet is. 22 évesen egy szakmával (szállímányozó lennék) nagyon nehéz érvényesülni. Tehát bárki aki le tudná írni a tapasztalatait, tanácsait, ill. bármilyen segítséget tudna adni az elhelyezkedéssel kapcsoltban azt köszönettel fogadnám. istvan.soltesz05@freemail.hu Előre is köszönöm!
Ha esetleg valaki március hetedikén indulna munkára Amsterdami beszállással az kérem írjon nekem. Az email címem: timea77@mail.datanet.hu Köszönöm előre is.
Én is szeretnék hajón dolgozni, és jöl jönne valmi ötlet hogy hol érdemes elkezdeni a keresgélést. Ha valaki hasonló cipőben jár kérem írjon!:)Előre is köszi minden infót.
5 hónapot húztam le eddig, most jelenleg szabadságon vagyok, de 20.án megyek is vissza. Én azt mondom, érdemes kipróbálni!! Ha van vmi kérdése vkinek, nyugodtan írjon:)
Sziasztok! Infont és segitséget szeretnék kérni olyan emberektöl akik profi hajosok.Szeretnék dolgozni hajon!Mi a teendő? Találtam egy céget a neve:INTERNATIONAL CREW SHIP TRAINING CENTER ismerei valaki?Valaki tudna nekem abban segiteni,hogy induljak el milyen cégekhez kell mennem!Angol tudásom van,de még nem dolgoztam sehol mind pincér.Ez akadály? Minden segitséget, infot erre a cimre kérném:kathrynnagy@gmail.com Segitséget elöre is köszönöm!
Nem tudom, merre jársz jelenleg. Ha hajón, remélem, tetszik. Ha még itthon vagy, remélem, tudok egy kicsit segíteni neked...
Én G&P cég folyami hajóin dolgoztam több szezont is, ahol nem volt szabadnap, csak szabadág. Heti hét napot dolgoztunk, napi 10-12 órában. Mivel a hajók szoktak Pesten is lenni, így nem volt akkora a honvágy. Tudtuk találkozni az "itthoniakkal". Én több szezont is lehúztam, a KG International közvetítő cég által kerültem a hajóra.
Nők és férfiak is vannak, illetve más nemzetiségű emberkék is. Nyelvtudás természetesen kell, angol vagy német, jól kell tudnod beszélni. Már megy a szezon, de mindig van üresedés, szóval, ilyenkor is tudsz csatlakozni valamelyik céghez.