Keresés

Részletes keresés

H-turul Creative Commons License 2003.09.17 0 0 812
Zoli!
(...na ne mondja, hogy csak az (u)OMO-tól lett ilyen!)
Peched van cimbora, bár választott hazádról írt szösszeneteidet élvezettel szoktam olvasgatni, ha véletlenül szembetalálom magam egy egyenes provokációval, hát nem hagyom szó nélkül!

Mindenekelőtt: ha valaki népi bölcsességet idéz, hát tegye PONTOSAN! (szépen, ahogy a Csillag repül éppen)
"Köztudott egy kutyáról csak egy bört lehet lehuzni"
Rókáról, ember! RÓKÁRÓL! (Vulpes vulpes L.)

"...sajnálatomat kell kifelyezem a közlekedési tervezéshez nem értö rosszindulatú beépitett hiénák erkölcstelen mocskolodásai miat."
Kissé furcsa elképzeléseid vannak az erköcsről. Amit fenséget kinyilatkoztat, azt mindenkinek áhítattal kell fogadni, akinek ellenvéleménye van, annak minimum legyen néhány útépítői, városszervezői, de minimum közlekedésszervezői diplomája, különben azonnal fizetett provokátornak minősül. Mondd, pszichíáter látott már? (No nem svéd, azokról ismerjük a véleményedet. Egy normális!) Esetleg ajánlhatok egyet, nem magyart, hiszen a magyarokról úgy általában legalább olyan lesújtó véleményed van, mint a svédekről! Egy jó barátom húga Hamburgban él, a férje elismert pszichiáter. Szólhatok az érdekedben.

"...Az aki úgy mutatkozott be mint akit szét izéltek "háturul" még egy köpést sem ér..."
Ez se talált. Tudod, a mi nyelvünk kicsit nehéz, többrétegű, sok rejtett utalással, ezért megbocsátható egy IDEGENNEK, hogy a szójátékokkal nehezen boldogul. Én egyébként férfi vagyok és hetero, hímnemű "háturul" még csak egyszer illetett, az is csak a középső ujjával, és az is urológus volt. Azóta sem értem, hogy mit esznek EZEN a homokosok.
Amúgy pedig bizonyos koron túl már illene tudnia mindenkinek, hogy a szitkozódás nem helyettesíti az érveket.

"Nem tudom kik és mik futatták itt magukat ellenem,..."
Nem ELLENED nyuszifül, csak itt már régóta unjuk a hivatalból "mindenhez értők" arrogáns "bölcsességeit" és hál' Istennek pár év óta már nem kötelező ezeket áhítattal hallgatni.

"...de azt tudom, hogy egy román egy szlovák vagy horváth emberben több középeuropai érzés és magyarországi szimpatia van mint a szájukat tépö esetleg magyar állampolgárságu sorvadteszüekben..."
Dícséretes az ily mértékű nemzetkarakterológiai érdeklődés, de valószínűleg rosszul választottad meg az ezirányú szakirodalmat. Én pont abban az időben jártam a csíkszeredai rokonaimnál, amikor ebbe a topicba az utolsó hozzászólásodat elkövetted, de NEKIK valahogy más a véleményük.
A szlovákok és horvátok (NEM horvátH, így csak a családnevet írjuk) megítélését is inkább olyanokra bíznám, akik ISMERIK őket.

"Akkor egy magát turulnak képzelö tyúk és csirkéi mint valami hiénak úgy csaptak le reám."
Érdekes képzavar, mondd, nem humorista vagy véletlenül? Elképzelem, amint a tyúk (aki amúgy KOKAS!) és csibéi hiénaként lecsapnak. Ez jó! Ezért megérdemelsz egy Sport-szeletet!

P.s.:
Írogass nyugodtan, bármiről, amit ismersz. Még arról is, amiről halaványlila segédfogalmad sincs. Ez egy szabad vitafórum, még ez is belefér. Viszont ne csodálkozz, hogy -amennyiben ordas baromságokat firkálsz olyan dolgokról, amikhez vajmi kevés közöd van- mások, akik az adott témát egynehány grádussal jobban ismerik nálad, biza bele fognak tiporni érzékeny pszühédbe!

Előzmény: Törölt nick (808)
Speedy González Creative Commons License 2003.09.17 0 0 811
BMW-t gázolt a vonat

szeptember 17. 10:38
[Havaria]
Kigyulladt, és teljesen kiégett az a BMW, amelyet elgázolt egy sebesvonat Csókakő egyik vasúti átkelőjében. A baleset kedden késő este történt a Fejér megyei település határában. A 30 éves bodajki autós BMW-jével a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, a falu állomására érő sebesvonat elé. Az érkező vonat a peron mellé repítette a fékezés nélkül eléhajtó személyautót, amely az ütközés miatt lángra kapott és teljesen kiégett. Az autó sofőrje könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet, a vonaton senki sem sérült meg. A helyszínelés csaknem másfél órán át tartott, a vonat csak azt követően folytathatta útját. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják a Móri Rendőrkapitányság közlekedési munkatársai.

Lám-lám. No persze, BMW. De úgy látszik, az se vonatálló.

kábelbúvár Creative Commons License 2003.09.05 0 0 810
Képtelen feldolgozni a siófoki busztragédiát az a mozdonyvezető, aki a Nagykanizsa felé tartó járatot vezette május 8-án. A vonat és a német turistákat szállító jármű végzetes ütközésében 33-an vesztették életüket, a masiniszta karcolásokkal megúszta a balesetet. Kiss Ferencet azonban továbbra is rémképek gyötrik, ezért úgy döntött, nyugdíjazását kéri a vasúttól - írta a Blikk.

RTL

lilulafej Creative Commons License 2003.07.14 0 0 809
"A siófoki csak egy az a sok közuti baleset közül ahol külföldi állampolgárok Magyarországon életüket vesztették." Mint ahogy más országokban is sokan halnak meg, akik nem abban az orságban születtek.
Előzmény: Törölt nick (808)
lilulafej Creative Commons License 2003.07.11 0 0 806
Tudod, ha csak a Siófoki eset miatt nem jönnének, akkor Franciaországba se mennének az ottani buszbaleset miatt.
Előzmény: Törölt nick (800)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2003.07.10 0 0 805
Egyébként a katalán tengerpart, mondjuk a Costa Brava se semmi.

bizony, bizony... node a szigetek, a vadregény...

üdv
.vs.

ps. és persze jó minőségű a Balaton vize... csak legyen gusztusa az embernek belemenni...

Előzmény: ohrana (804)
ohrana Creative Commons License 2003.07.10 0 0 804
Magyarországon a vendéglátóipar hagyományosan, talán 48-50-től a gengszterek kezébe került. (Pedig előtte igen jóhírűek voltak a kisvendéglőktől a szállodákig...) Szállodában dolgozni Kádár alatt csak a III-as főcsoportfőnökség engedélyével lehetett, vendéglőt, kocsmát gebinbe kapni minimum a tanácselnök protekciójával lehetett. A legutolsó szempont volt a vendég, a nyelvtudás, a borok és ételek ismerete.
(Egyébként a katalán tengerpart, mondjuk a Costa Brava se semmi. Mind kinézetre, mind szolgáltatásokra. Házat olyan 30 milától - HUF -már lehet kapni. Egyszerűen olcsóbb mind Magyarország.)

o

Előzmény: Vernon Sullivan (803)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2003.07.10 0 0 803
Az azért szerintem elég ciki, hogy lassan Marokkó is többet akaszt a turizmusból, mint Magyarország...

miért? voltál ott? és a balatonon? akkor érezned kellett a különbséget... sajnos a teljes vendéglátóipar az alvilág kezében van mo.-on... egy turistát csak egyszer lehet lehúzni... mostanra elfogytott az összes lehúzható...

na komojan.. tavaly B.füreden voltam edzőtáborban, de égett a pofám a rossz németséggel, kézzel írt feliratokon, a recsegő "achtung, achtung, liebe gasten"-től, esküszöm, a retro-turizmust kellene népszerűsítenünk, ez tök olyan, mint '80-ban....

de fel a fejjel, a horvátok is kezdik elkapatni magukat, már nem tudják mi mindenért kérjenek plusz pénzt, bár annyi előnyük van, hogy ott van a legszebb tengerpart a f.közi tengeren...

üdv
.vs.

Előzmény: ohrana (802)
ohrana Creative Commons License 2003.07.10 0 0 802
A buszbaleset a legkevesebb. Már január óta elmarad a szokásos létszám: egyszerűen nem jönnek. Elmaradtak a hirdetések, és nem dolgoznak rá az utazási irodákra. (Megkockáztatom: nem értenek hozzá, és nem is szánnak rá pénzt.)
Ami baj, nem is az idei bevétel miatt, de ez egy olyan folyamat, amit igen nehéezen lehet irányba fordítani, annál könnyebb hosszú időre eltolni. És most bizony Törökország, Ukrajna is jobban áll. Nem beszélve Horvátországról, Szlovéniáról, Olaszországról, Spanyolországról, vagy a Francia tengerpartról. Meg Tanzániáról, Marokkóról. Meg Kubáról:-)) (Az azért szerintem elég ciki, hogy lassan Marokkó is többet akaszt a turizmusból, mint Magyarország...)

o

Előzmény: Gogolák (801)
Gogolák Creative Commons License 2003.07.10 0 0 801
A németeknél a szabadság igen érzékeny és fontos téma. A szabadság alatt otthon a lakásban maradni már már a megalázó kategóriába tartozik. (Most volt hogy az olasz túrizmusügyi államtitkár meg Berlusconi kijelentései miatt Schröder lemondta a megszokott olasz tengerparti nyaralását. A sterntv-ben mutattak egy interjút melyben a kancellár felesége (a Doris) meg a lánya is megszólalt. Mindketten nagyon szomorúan motyogtak valamit. Mintha azt közölték volna, hogy rákbeteg a kislány.)

Ebben a magyarországi túristaelmaradásban biztos szerepet jätszott Siófok is, de szvsz az is nagymértékben belejátszik, hogy a német tv, rádió, ujságok internetes oldalak (a jól látogatott wetteronline.de) tele vannak (voltak, amikor még tervezték a családok a nyaralást) szinte ingyenes bolgár, román meg horvát tengerparti repülős üdülésekkel, s inkább odamegy az keletre kívánkozó egyszerűbb német tömeg. Magyar hirdetést csak nagy ritkán látni. Miért nem fordítottak a magyarok erre energiát?
A megdöbbenés csúcsa, amikor színes orosz (!!) tengerparti hirdetést láttam a Frankfurter Allgemeine Zeitungban: Sotschi: das russische Nizza.

Előzmény: Törölt nick (800)
meggyesi pál Creative Commons License 2003.06.08 0 0 799
SÚLYOS BUSZBALESETEK

Két súlyos buszbaleset is történt reggel Dél-Európában. Törökország keleti részén huszonheten meghaltak és több mint 30-an megsérültek, miután egy utasszállító autóbusz egy felüljáró támfalának ütközött. Az észak-olaszországi Vicenza közelében hat utas, köztük két gyermek vesztette életét, amikor egy német turistabusz egy alagútban a falnak sodródott. Egyik helyszínen sem találtak féknyomot, ebből arra következtetnek, hogy a buszvezetők elalhattak a volánnál.

NÉMET TURISTÁK BALESETE

Öten sérültek meg délután Kerekegyházánál, amikor egy német turistákat szállító emeletes autóbusznak ütközött egy terepjáró. A személyautó vezetője egy útkereszteződésben nem adta meg az elsőbbséget a busznak. A sofőr elrántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, majd kidöntött egy villanyoszlopot. A balesetet okozó férfi feltehetően ittas volt.



BoGar Creative Commons License 2003.05.28 0 0 798
Újabb sorompótörés. Ebből is látszik, hogy azt, aki át akar menni, a sorompó sem állítja meg.

Elfogták a rendőrök azt a teherautósofőrt, aki áttört egy vasúti sorompót Kajdacs határában - jelenti a HavariaPress. A sofőr járművével kedden reggel feltehetően a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre a Tolna megyei település vasúti átjárójában. A teherautós nekirontott a már lecsukódó félsorompónak is, letörte azt, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrök azonban a nap folyamán megtalálták a rongáló járművet, és vezetőjét is. A teherautós ellen eljárás indult.

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.20 0 0 797
Svédországban nagyon sok gege vezetö van, sok balesetet is okoznak. Vannak öregek akik egyszer csak azt gondolják,hogy baloldali közlekedés van mint ifjukorukban. Ez komoly. Orvosi vizsgálat csak egyszer van amikor megkapod a jogositványt. Utána nincs mert az sérti az emberi jogaidat.
Előzmény: ohrana (795)
ohrana Creative Commons License 2003.05.20 0 0 795
utólag jelentkezett a 73 éves vezető
????
Ismertem egy hasonló öreget, teljesen beszámítathatatlan volt, de múltbeli érdemei miatt megtarthatta jogsiját és autóját - naponta nekiment valaminek.

o

Előzmény: Törölt nick (792)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.19 0 0 794
Neki már megbocsájthato.
Előzmény: Törölt nick (792)
morbiczer Creative Commons License 2003.05.19 0 0 793
Szerintem addig jó, amíg umo nincs itt.
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.19 0 0 791
:). Igyekszem... bár kissé durva szmájlit alkalmaznom ilyen topikban, úgyhogy elnézést. Tudjátok, eleinte nem is akartam hozzászólni mert ezek a szörnyűségek magukért-magukról (és az emberi tökéletlenségről) beszélnek, de az ilyen totemállatok mint az umo kihoznak a sodromból. Az üres moralizálás pont annyit árt mint a felelősség átkenése. Úgyhogy Lyon után már én sem bírtam tovább :(. C.
Előzmény: Törölt nick (784)
ohrana Creative Commons License 2003.05.19 0 0 790
Vasárnap délelőtt Szentesen, egy Polski Fiat típusú személygépkocsi Hódmezővásárhely felé közlekedve figyelmen kívül hagyva a fénysorompó tilos jelzését hajtott át a vasúti átjárón, miközben a félsorompót is elsodorta. A személygépkocsi vezetője megállás nélkül tovább hajtott. A rendőrség nagy erőkkel keresi a felelőtlen rongálót.
Ennyit arról, hogy legyen félsorompó - aki hülye, annak az sem számít.

o

ohrana Creative Commons License 2003.05.19 0 0 789
A képeket látva valóban elég mészárszék.
Azért öröljünk, mert nemcsak a magyarok tudnak hülyék lenni (gy.k. tegyünk félsorompókat, akkor majd nem lesz baleset - tegnapi hír, hogy egy kispolszik (!) elvitt egy leeresztett félsoromóo...)
A baleset kapcsán kijelentették, hogy bizony jó lenne EU előírás a turistabuszokba kötelezővé tenni a biztonsági övet.
Állítom, hogy Siófokon, és most Franciaországban történt balesetek áldozatai az öv semmit nem segített volna. Sőt! (Akit összepaszíroz a vonat, annak mindegy. Aki az ütközéstől kirepülne, azt az öv fogja megölni. A másik busz felborult, összelapult a teteje - ezen az öv nem segít.) A biztonsági öv az autóbuszgyártóknak jó - mondom én, az EU nem más, mint egy tucat cég ötelete, termékeinek szabályozott eladására.

o

Előzmény: AliceCsodaországban (783)
BoGar Creative Commons License 2003.05.18 0 0 788
Hát jöjjön ide. De nem jön, mert beégett. Nem mer idejönni. De megmondom öszintén, nem is vagyok kiváncsi a további hazugságaira. Egy helyen várom még a megjelenését. A Mea Culpa topikban.
Előzmény: Törölt nick (781)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.18 0 0 787
Mert nem látom a "nevét". Persze attol még olvashatja.
Előzmény: Cactus (786)
Cactus Creative Commons License 2003.05.17 0 0 786
Honnan tudod, hogy nincs itt?
Előzmény: Törölt nick (781)
deus Creative Commons License 2003.05.17 0 0 785
Jogos.
De sztem nemigen lesz itt.
:|
Előzmény: Törölt nick (781)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.17 0 0 784
Ha megtennéd hogy szólsz a Chiracnak vagy dobsz neki egy mélt, hogy monnyomárle :-)
Előzmény: Törölt nick (774)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.05.17 0 0 783
A tévében azt mondták, hogy az esős síkos uton túl nagy sebességgel vezetett.
Mindegy... szörnyű.
Előzmény: Törölt nick (780)
alcsúti törpe Creative Commons License 2003.05.17 0 0 782
Jajjj:))))
Kedves Alice, ez tényleg morbid, de hirtelenjében felvihogtam.
Bocsánat érte.
Előzmény: AliceCsodaországban (776)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.17 0 0 781
Azért valakit nem illik a távollétében ennyit fingatni. Majd ha itt lesz.
Előzmény: deus (777)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.17 0 0 780
Azt, hogy a soför volt a hibás nem nagyon lehet még tudni. Ez nem olyan világos mint a siofoki baleset. čn itt azt olvastam,hogy a busz elözés közben csuszott meg a vizes uton. Az is lehet,hogy kiment valaki elé, fékezés kormánymozdukat és az a rohadt nagy ormotlan jármü már fel is borult.
Előzmény: AliceCsodaországban (776)
deus Creative Commons License 2003.05.17 0 0 779
Ez túl morbidd, inkább arról lehet szó, ami a szokásos: túlhajtás, emberi felelőtlenség.
A németek amúgy meg a legeldugottabb országokban is turistáskodnak, mindenütt ott vannak, így arányosan jobban ki vannak téve ilyesmiknek.
Előzmény: AliceCsodaországban (776)
deus Creative Commons License 2003.05.17 0 0 778
Szárazra fújni?
Ugyan.
A békazabáló franciáknak kutyakötelessége lett volna páncélozott taxikkal szállítani a német turistákat.
Így viszont a svéd lapok majd jól leleplezik az egész francia nép bűnrészességét.
(irónia)
Előzmény: Cactus (775)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!