Keresés

Részletes keresés

Deskó74 Creative Commons License 6 órája 0 1 241261

A külső kuplungos felépítmény a középkategóriás géposztály

jellemzője. 

Jobb manőverezherőséget biztosít gallyazáskor.

Jobb súlypont végett. 

Meg ne haragudj,de a Hq 585 és a 500i

akkora különbség mint ide Jeruzsálem. 

A Hq- nak nincs potenciális 79-80ccm

gépe. 

Az 585 ( számomra nagyon szimpatikus )

régi vágású old timer konstrukció,egy igaz

igás ló. Strapabíró, régi konstrukció. 

Pont azt a vásárló réteget célozza meg,

akik nem bíznak a mai modern elektronikus 

vezérlésű gépekben.  Az ára kiváló, abszolút 

jó gondolat a palettán szerepeltetése. 

Na...ha a Hq 585 igásló,akkor az 500i

angol telivér. 

A 6.2kg 500i és a 7.5kg 585, ég és föld

különbség... és akkor még a dinamikáról

nem is beszéltünk. 

Értelek én,hogy számodra a 7.5kg tömeg 

a tartósság garanciája ,de sajnos ez nem így 

van. 

Olyan brutál, igazolt üzemóra számokat 

csinálj a 500i,hogy az 585 csak kalapot 

emelhet neki,hidd el....

Számomra is megdöbbentő....de igaz.

Előzmény: HWK12 (241260)
HWK12 Creative Commons License 7 órája 0 0 241260

Külső kuplungos a gép, ez is a felhasználás céljára utal. Ezen konkrétan mit értesz? 

De valójában azzal,hogy nem az 500i-nek hozott ki konkurenst,ezzel egyértelműen átengedte a valódi profi 

király kategóriát a Stihl-nek. 

-Hát ez csak nézőpont kérdése.Bizonyos értelemben már rég kihozta az 500i konkurensét . Mégpedig a Husqvarna 585-öt.   S: 79.2 vs  H:86cm3     S:6.8 vs H:6.9 LE    S: 6.2kg vs H: 7.5 kg (kétségtelen a Stihl jóval könnyebb ,de van egy olyan mondás: a súly a minőség garanciája...:-)számomra két azonos teljesítményű gép közül amiben 1.3 kg-al több anyag van az tartósságban a javára válik)

És ami a legfőbb: az ÁR. Ebben úgy leverte az 500i-t mint vak a poharat.  500i :505000 Ft   H585: jelenleg 400000 Ft.  

Szóval ha a súlyt nézed akkor valóban az 500i a nyerő király,de az összes többi adat tekintetében meg az 585.

A királyok meg koronát hordanak. Mi is a Husqvarna emblémája?

Előzmény: Deskó74 (241258)
blaser-k95 Creative Commons License 16 órája 0 0 241259

Tizenhat éve használok egy katalizátoros 170-est. Az eltelt évek alatt egyszer kellett hozzányúlni, amikor átálltam a 100-as benzinre, állítani kellett egy kicsit az alapjáraton. Pedig voltak évek, amikor egyedül volt és neki kellett megoldania mindent, tehát nem kímélős üzemmódban volt, mint már mostanában.

Előzmény: HWK12 (241255)
Deskó74 Creative Commons License 19 órája 0 1 241258

Egyértelműen a 564xp ellen hozta ki a Stihl a 400-ast. 

De ha belegondolsz .....,igen okosan tette.

Sok kérdőjel és némi elégedetlenség érkezett a Hq-hoz az 564 ügyében.

Miért ebben a géposztályban csinálták meg az 1. injektorost?  

Sokan kicsinek tartják. Eléggé behatárolt a felhasználási köre ebben a teljesítményben. 

Istenítik a 500 i-t ......az kiváló teljesítményű profi gép. Igazi profi géposztály. Valóban az.

Mondják,hogy nem merte a Hq meglépni,hogy az 500i-vel pariban hozzon ki injektoros gépet,mert alul maradt volna.

Fene tudja..... 

Ez az 564xp viszont igen okosan a világon legkeresettebb géposztályt, a 60ccm célozza meg.

Külső kuplungos a gép, ez is a felhasználás céljára utal. 

Emellett arra is utal,így is hirdetik ,ez egy közép géposztály kategória,nem felső. 

50ccm gép, 70ccm-s teljesítmény...így is hírdetik,ami valószínüleg igaz is. De attól még a 564 inkább közép géposztály

és az ennek való feladatkörét látja el. 

Na erre kihozta a Stihl a 400-ast. Igen okosan,mert ők is tudják,hogy a Hq egy elég erős piaci szektort céloz meg

az 564-el. Ezzel jól oda pörkölt a Hq-nak. 

Az 500i nincs veszélyben,oda fel nem merte a lábát betenni a Hq ......:-)

Na de itt jön a bááááááár...fene tudja,hogy mit tartogat még a Hq.

De valójában azzal,hogy nem az 500i-nek hozott ki konkurenst,ezzel egyértelműen átengedte a valódi profi 

király kategóriát a Stihl-nek. 

Szerintem....:-)

Előzmény: HWK12 (241257)
HWK12 Creative Commons License 23 órája 0 0 241257

Hát a jövő láncfűrészeit illetően,én már nagyon várom a a H 564xp magyarországi megjelenését.Főként az árát illetően.Elég nagy az összevisszaság ez ügyben: USA kb 1100$   Germany: 1700Euro   azaz 374.000-663.000 Forintosítva...Mondjuk a Stihl elég rendesen feladta a leckét ugyan ezen kategóriás MS 400.1 C -vel 380.000 Ft-os árcédulával.

HWK12 Creative Commons License 24 órája 0 0 241256

Azt a részét nem igazán értem a dolgoknak,hogy ha egy 50-60-70-90 cm3-es láncfűrészbe nem raknak katalizátort mert az X-TORQE megoldja a káros anyag kibocsátást ,akkor ugyanazon cég 25 cm3-es x-torqes fűkaszájába meg minek?

Előzmény: ''csiga (241249)
HWK12 Creative Commons License 24 órája 0 0 241255

Van egy Dolmar 500-asnak megfelelő Makitám is (vagyis már anyósoméknál van használatban) abban kerámia katalizátor van.Igényesebb gyártók azért próbálkoztak ilyesmivel a drótpamacs helyett.12 éve hibátlanul működik.(igaz nem napi ipari terhelésben)

Előzmény: AttiLaci (241248)
AttiLaci Creative Commons License 1 napja 0 0 241254

Ha megáll,egy rántással ujra indul......

Előzmény: AttiLaci (241253)
AttiLaci Creative Commons License 1 napja 0 0 241253

Van egy régi husi40- es gépem. Ma vágtam vele,és üzem melegen,ha csak pici gázadást adok,megáll,mintha slusz kapcsolóval állitanám meg. Ha picivel nagyob gázt adok,felpörög,és jó erőben vág. Melyik csavaron állitsak? Kösz előre is.

Deskó74 Creative Commons License 1 napja 0 2 241252

Nem írják elő a katalizátort sehol sem!

A kibocsátott kipuffogó gázra adnak egy elvárást/előírást. Azt kell teljesíteni.

Hogy ezt melyik gyártó és hogyan valósítja meg,az a hatóságot nem érdekli.

Alább értelmesen le volt írva hogy 2 út van,ahogy a gyártók ezt megvalósítják.

''csiga Creative Commons License 1 napja 0 0 241251

Egy ilyen olcsó készüléktől csodát azért ne várjunk: 

https://hu.banggood.com/AD210-10-inch-Digital-Microscope-5X-260X-Magnification-Adjustable-LCD-for-PCB-or-SMD-1080P-Soldering-Microscopio-p-1995453.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=47184

Már kiadja a lényeget, ( él )  de azért nem az a mikroszkóp, amire hirtelen gondolsz, hogy a baktériumukat is láthatóvá teszi.

Előzmény: AttiLaci (241245)
''csiga Creative Commons License 1 napja 0 1 241250

Minden, ami a világban működik, a működtető erő az érdek.

Esetünkben az anyagi érdek. Ha működik valami 10 Ft-ból, miért csináljuk 1000 Ft-ból?  Megveszik az olcsót is? Igen. Jó marketing dumával még el is magyarázom, milyen jó az. :)

''csiga Creative Commons License 1 napja 0 1 241249

Az X-torq motorok mind levegő átöblítéses motorok, pont amiatt, amit szervízesünk mondott.

https://www.husqvarna.com/hu/tanulas-es-felfedezes/x-torq/

https://www.youtube.com/watch?v=jQtPTpFAdm4

Bonyolultabb, drágább kialakítás, de nem okoz ( érzékelhető)  teljesítményveszteséget és így már  teljesíti a kipufogáz normát.

A Stihl rendszere elveiben ugyanez. Tán az MS70-MS180-nál volt kezdeti időkben katalizátor, amit nagyon gyorsan  le is cserélt a Stihl is, illetve akinek olyan gépe van, próbál megszabadulni a kipuban lévő drótgubanctól.

A következő lépcső a karburátor bonyolítása, mert az egyszerű elemi karburátor szállítási görbéje nem ideális. A láncfűrész-fűkasza karburátorában még annyi sincs, mint egy Simson karburátoréban, ( körtolattyú+szabályozótű) hogy részterhelésre is közelítsen az ideális levegő/benzin arányhoz.

Tehát egy mkp karburátorában a keverőcsőben ( venturi) van egy sík, vagy körtaluttyú ( svábul: súber) abban egy köszörült felületű szabályozótű (svábul:  súbertű),  + féklevegő szabályozás, ami a láncfűrész-fűkasza karburátorában nincs.

A láncfűrész-fűkasza karburátor nagyjából teljes terhelésen, tehát teljesen nyitott fojtószelep állásnál közelít az ideális benzin/levegő arányhoz. ( Végfordulatnál állítom be)  Részterhelésnél elég hanyag ez az arány…., tehát egy láncfűrészt, fűkaszát úgy illik használni, hogy teljes terheléssel, tehát nyélgázon.

Később lett  a mágnesszelepes megoldás, ami annyi ideig van nyitva, hogy kb a megfelelő mennyiségű üzemanyag menjen a keverőcsőbe, vagy az injektor. Ezekhez kell ( több)  érzékelő is, ami bonyolultabbá, nehezebbé,  drágábbá teszi a gépet. Ez a jövő.

Előzmény: HWK12 (241246)
AttiLaci Creative Commons License 1 napja -1 0 241248

Ha már előirták a katit,miért nem csinálják kerámiából? A drótpamacs hiába saválló,de szűrő funkciója van,vagyis ami eldugulhat,az el is fog. Amellett a megszűrt égéstetmék visszakerülhet a dugóra,hengerre. Az esetleg töredező drótról már nem is beszélek. A kerámia öntisztuló,szerintem. Igaz a sfiftem katija lent van a váltó alatt,de élettartó,mert 27éve működik. Létezik olyan autó kati,ami a kipu csonkra van épitve,működik. Jó a kisgépjeink esetében a kiput máshová tenni körülményes.

Előzmény: ötbites stihles ziles (241247)
ötbites stihles ziles Creative Commons License 1 napja 0 2 241247

Mikor elkezdődött a gáznormák szigoritása a kisgépekre-elsősorban az elégetlen szénhidrogén anyagok mennyiségének csökkentésére nézve-akkor a tervezők előtt két ut állt-valami négyütemű rendszer,vagy valami öblitést jobban szabályozó rendszer a 2T esetében.Normál kettő T a kipufogáskor a friss keverék egy részének segitségével történik a gázcsere-főleg ebből van a nagyobb fogyasztás és a sok szénhidrogén a kipufogó gázban-es persze a szar és sok olaj sem jó..

Normál 4T a korlátai miatt egyelőre nem ideális a jelzett kisgépeknél-volt a 4MIX ..olyan,amilyen..szerintem lenne benne ráció,de a mai árak mellett normálisra épiteni gazdaságtalanul drága lenne..

A 2t felé két alapvető ut állt-vagy csinálnak valami jobb öblitést-vagy valami utólagos gázkezelést..

A 2Mix.és az X.Torq a jobb öblitést-és ezzel a bonyolultabb,drágább,kényesebb,igényesebben kialakitott szerkezeti felépitést választotta-sokan mások meg a régi stilusu motorra rátettek egy utóégető betétes kipufogót-tehát a motorból kipufogógázát áteresztették egy izzó felületen,ami a gázban lévő,még nem elégett anyagokat további hőkezelés után engedte tovább..

Szerinted mi az legegyszerűbb,olcsóbb,de mégis elfogadott megoldás..a kettő közül..kifejleszteni és gyártani egy uj valamit,minden,tervezési és gyártási bonyolultságával együtt-ami az árára is hat persze..vagy egy egyszerű saválló fémszivacs a kipufogóba..

Amikor ez az őrület elindult,ugy volt,hogy csak a két uj rendszer képes megfelelni az igényeknek-tehát az utóégetős gagyik nem lesznek forgalmazhatóak-és akkor a két nagynak megtérűl a befektetése..a sok primitiv,gagyi módon EU-normásitott gép meg megy a lecsóba-de nem igy lett-miért-nem az én dolgom,de igy lett..

Gondolod,a két nagynak nem volt pénze drótgubancos kipufogóra,nem tudták,hogyan,miként..?Nagyot léptek,drágán-bele vakon az erdőbe..oszt fának mentek..kinai a drótgubancal jól pofán vert mindenkit-előirót,végrehajtót,de legjobban a vevőt-viszont olcsó maradt..ez is szempont..

Egyébként van 2mix drótgubancal-de inkább speciális igényekre,mint általánosba..

Lehet nem igy van,ahogy irtam,ezért csak szerintem..

Előzmény: HWK12 (241246)
HWK12 Creative Commons License 1 napja 0 0 241246

Aki sokat használja a láncfűrészt, az  jellemzően profi kategóriés Stihlt, vagy Husqvarnát vesz, azokba nincs katalizátor.

Szeretném megkérdezni,hogy ezekbe azért nincs mert mindenki kiszedi,vagy mert gyárilag nincs benne.?

Én eddíg kb szentül meg voltam győződve,hogy van bennük. (na most szétkapom az 585 kipuját.) A Husqvarna fűkaszámban biztos van mert írja a gépkönyve.

Előzmény: ''csiga (241240)
AttiLaci Creative Commons License 2 napja 0 0 241245

Bocsi,nem akarok viccelni a neveddel,de a mikroszkópod felcsigázott......!

Vagyis zsilett pengét akartam élezni,de nem sikerült,vagyis vagy túl éles lett,vagy életleneb egy használttól,vagyis mintha néhány szőrszálat,mintha kiszakitott valna,vagyis csipkedést éreztem.

Lenne egy kérésem : Légyszi a mikroszkópoddal sasold meg az új penge,és egy használt penge élét. Kiváncsi lennék,hogy hol hibáztam. Ja,1000-es ,üveglapon levő vizpapirral éleztem,és a pengének csináltam egy görgős befogó szerszámot,ami vélhetően kb olyan fokban tartja a penge éleit,mint a gyári szög.

Ezen kivül próbáltam egy másik pengét farmer ruha anyagon meghúzkodni,meg bőr szijon is,meg szögletes üvegpohár belső felületén is,sajnos csőtöt tapasztaltam. Egy mikrószkópot megvenni,hogy kiderüljön a hibám,mit mondjak,az árán életem végéig(meg azon is túl)tudok,vagy tudnék új pengékkel borotválkozni.......

Mivel kés is téma,megemliteném,hogy kb 82-ben késeket,vadászbicskákat gyártottam. Igaz,akkoriban még nem volt szalagos csiszoló,én filccel,meg csiszolópasztával dolgoztam,ha érdekel ide raknék néhány egyedei példány fotóját,feltéve,ha a társak nem vágják el a torkom a gyártmányommmmmmal....!?

Előzmény: ''csiga (241243)
AttiLaci Creative Commons License 2 napja -1 0 241244

Ez a kati dolog selejt,igaz a kiherélést követően eredeti,vagy régi formát kap a motor,vagyis jó neki,ha akadáj nélküli a kipufogás.

Sajnos az egészségügy is a katiba belemártotta a tudatlan,vagy nagytudású kezét.......

Az a fogorvos,aki az országunkba amalgám tömést használ fogtömésekre,mit mondjak,ezektől nem kell tanácsot kérni!! Országunkban MÉRGET tömnek a szánkba,és csodálkoznak,hogy a Magyar nép pusztujkán van,épp olyan szinten,mint a kati,vagy drótpamacs betömése a kipuba......!

Ja,európában egyedül országunk fogÁSZAI használnak amalgámot,vagyis MÉRGEZŐ higanyt,meg nehézfémet......

Egy pici 2ütemű esetleges méreg kibocsájtása csak porszem a fenti korrekt mérgezéshez mérve.......!Nyugati országok rég betiltották..........

''csiga Creative Commons License 2 napja 0 1 241243

A szalagos élező 5 m/s sebességgel vág,  a normál szalagcsiszoló 20-25 m/s-al.

Némi odafigyelést és pici gyakorlatot igényel ugyan, ( néhány kés elég)  de nem égeti meg az élt, nekem legalábbis nem.

Össze fogom hasonlítani őket, mérek hőfokot, valamint  vettem (olcsó alis, de egész jó)  mikroszkópot, amivel az élszalagot megnézem.

A paradicsomon is kipróbálom őket.

Bízom benne, hogy jó lesz, mert olcsónak nem olcsó...

Előzmény: _nyunyuka (241241)
_nyunyuka Creative Commons License 2 napja -1 0 241242

Én megírhatom őszíntén, engem nem szponzortál az Oleo. :)

Itt a lényeg! Valahogy nagyon zavarna egy vörösen izzó fémdarad a dugattyútól pár centire. Tipp: Stihlből is kijön ugyanaz a füstmennyiség, csak hígítva, a feladatát végzett olaj ugyanúgy elég. 

Eddig még nem fulladtam bele a füstbe, nem napi 8 órában dolgozom vele. Birtokon belül darabolni meg a kanócosat használom.

_nyunyuka Creative Commons License 2 napja -1 0 241241

A szalagos rendszer gyors munkát eredményez, de mikrofogas lesz, ami egy általános háztartartásban - szerintem - előny, mert a hús vágásánál nem ragad le.

Köszörülés után fenem a késeket, egyre finomabb köveken majd az említett porcelán-szigetelőn, a mikrofogak eltűnnek, tükörfényes élszalag lesz, húsnál se tapad le. Visz mindent, ami az útjába kerül 🙂.

Amiért a vizes módszert használom: biztosan nem ég meg az él. Fél cégvezetés séf- és vadászkései is nálam kötnek ki időnként, nem árt velük jóban lenni 🙂.

Előzmény: ''csiga (241239)
''csiga Creative Commons License 3 napja 0 2 241240

Nem mondhat mást. Ilyen egyszerű.

Ha komolyabb műszaki végzettségú embereket kérdezel, mind kati ellenes lesz.

Emeli a motor hőfokát, így a dugattyúét is és az anyagfáradás így felgyorsul. Ha nem komolyabb olajjal használod, hamar ott lehet a baj.

Az Oleo és a kínai nem azért tette a katalizátort a kipuba, mert attól jobb lett a motor, hanem mert kényszerpályán van.

Az EuroII normát így még teljesíti, és szinte változtatás nélkül marad a gép, ez a legolcsóbb megoldás, ha Európába  árulod a gépet.

A másik megoldás, amit a Husi és a Stihl csinál, hogy levegőátöblítéses rendszert épít.

Mi kell ehhez? Egy másik henger, másik dugattyú, másik karburátor és torok. Ezt  meg kell tervezni, le kell gyártatni, a régi beszállítókat meg kukázni.

Anyagilag nem nyerő. Marad a katalizátor. 

Egyszerű marketinges dumával meg megmagyarázom neked, hogy hidd el, az jó. Sokan el is hiszik.

Aki sokat használja a láncfűrészt, az  jellemzően profi kategóriés Stihlt, vagy Husqvarnát vesz, azokba nincs katalizátor.

Aki nem használja sokat a gépet, annak meg mennyi haszna van ( egészség szempontjából) hogy katalizátoros a gépe? Kb semmi.

Én megírhatom őszíntén, engem nem szponzortál az Oleo. :)

Előzmény: _nyunyuka (241236)
''csiga Creative Commons License 3 napja 0 1 241239

Szia!

Messze nem vagyok mester ( sajnos) de igyekszem! 

Akivel eddig beszéltem és régóta a szakmában vannak ( 30-60 éve) kövön, szalagon éleznek kézből "szamárvezető" nélkül.

A szalagos rendszer gyors munkát eredményez, de mikrofogas lesz, ami egy általános háztartartásban  - szerintem - előny, mert a hús vágásánál nem ragad le.

Persze nincs még komoly összehasonlítási alapom, majd a Tormek az lesz.  Utána tudok többet mondani, de az csak egy vélemény lesz tőlem, semmi több.

A vizesköszörűs rendszerrel simább élt lehet elérni, az már inkább a séf és profi kategória,  akár orvosi szikét is meg lehet élezni, ez tény.

Ha megérkezik a gép, megkeresnélek, ( persze csak ha nem gond)  biztosan van sok tapasztalatod vele.

Elég sok minden kiegészítőt megrendeltem  hozzá, nehogy meglepi legyen, hogy kéne, aztán nincs....

Előzmény: _nyunyuka (241235)
bab1 Creative Commons License 3 napja 0 0 241238

Értem a kérdést, csak kényelmetlen a válasz 😀😜 Megtisztelő, hogy emlékszel rá! Sokmindent csináltam az életbe,   nem minden sikerült.   Az egyik sulit befejeztem a màsik félbemaradt.   Sima növényvédő technikus vagyok.       De jó helyen vagyok a világba , nekem való szakmába.  Derűsen élem a parasztgyerekek életét. 😀

Előzmény: abnm (241215)
AttiLaci Creative Commons License 3 napja 0 0 241237

Csak érdekesség miatt irok.

A gépem Solo151. Ennek két torkú a karbila,és a hengercsatlakozás is dupla. A levegős torok folytószelep nyitó rudazata fiksz,tehát nem álltható. A benzines torok ugyanúgy állitható,mint a hagyományos karbik. A tavaszban vettem a gépet,vagyis új. A felpörgése érdekes volt. Mintha fuldoklott volna,de amikor a levegős folytószelep nyitott,ekkor tért magához,vagyis ekkor jött meg a nyomaték,és a fordulat is. Kb 5tank benzint igy járattam ki. Olyan felületen vágtam,ahol ravasz rögzités tudtam alkalmazni. Tehát a pisztolyozás nem igazán működött,mondjuk én ezt egyébként sem dilyazom. A lényeg,hogy hozattam hozzá csavarhúzót,és az L csavaron negyedet beljeb hajtottam. Igy nem fuldoklik,meg a gyertyaképe is megmaradt özbarnának,vagyis megkapja a megfelelő benzint. Ez esetben is minimális felpörgéshiba van,de elenyésző. Szerintem ez az öblitőlevegős rendszer job,mint a katis húkuszpók,mármint a károsanyagkibocsájtás rendelet,vagy ezzel összefüggő kétüteműek szándékos lepusztitása. Az öblitőlevegős talán ezért jobb,mert ezekben nincs kati,de ugyanakkor nem tökéletes (legalábbis esetemben) a felpörgés.A fogyasztása az 50.8ccm-nek óránként kb 1L.Ehhez még annyit irok,hogy ,kb 6500fordulat lehet,vagyis épp,hogy kinyit a levegős torok. Méteres gazban még nem dolgoztam,de ez esetben lehet nagyobb is a fogyasztás.Én megszerettem ezt a gépet,viszonylag kis fordulaton ,de érezhető nagy nyomatékon dolgozik.......

https://www.agrokeraruhaz.hu/fukasza-solo-by-al-ko-151-b-508cm3-26-le-2t-benzines-7034?utm_source=google_shopping&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwk43ABhBIEiwAvvMEB1FKYbrNfHFqZukvzeRnVCEZYTkh4Ws3RkasAryIIlBgddGl5VrbvBoCrjQQAvD_BwE

Előzmény: HWK12 (241232)
_nyunyuka Creative Commons License 3 napja -1 0 241236

Érdekes, a fűrészmániás Balázs abszolút ellene van a katimentesítésnek, a hőkamerás videók és a dugattyú-sütéses képek se győzték meg.

Előzmény: ''csiga (241234)
_nyunyuka Creative Commons License 3 napja -1 0 241235

Üdv Mester!

Szalagos élezőről sokan lebeszéltek, kapott hideget-meleget aki ilyet árult a facén. Nedves köszörű-párti vagyok, 400-as meg 1000-es korong, a végén porcelán szigetelőrúdon húzom át a késeket. Borotválkozni lehet velük 🙂.

Előzmény: ''csiga (241229)
''csiga Creative Commons License 3 napja 0 1 241234

Szia!

Nem szeretném lezárni, csak szűkítem kicsit. ( Tudod, akit a 2T füstje egyszer megcsapott!  :D  )

A hangteher - szerintem- nem nagy, ( hozott gépek javítása, próbája)  de mindenki másképp éli meg. Egyetlen szomszédom sem problémázik....

Lesz ugyan 1-2 láncfűrész  amit eladok, mert kell a pénz az élező gépekre, talán azokat jobban használom majd.

Egy kis pihi a családnak, de nem tervezek leállni. :)

Van egy kínai gép, egy Parkside átalakítós videóm vágatlanul, egy Stihl 021 ( kb 1 éve), itt van már szeptember óta egy Oleo  GSH 400, részleges szétszedős katalizátormentesítős lesz, de azt is el fogom adni elvileg már jelentkeztek rá. Pedig....

Ha érdekel bárkit is a Kertmotoros Oleo GSH400, szerintem simán vállalható. Allegroról vettem hozzá katimentes kiput, postával tán 5 pénz volt. ( Újat küldtek!, Kertmotornál ez tán 13 pénz) 

https://allegro.hu/ajanlat/kipufogodob-oleo-mac-937-941-17298460904

A kertmotor rugalmatlan, ugyanis ezt a gépet adják 41cm  és 35cm vezetővel is ( külföldön).  A kertmotornál csak 41cm-es van, és - szerintem- feleslegesen nagy. Írtam nekik, hátha adják kicsi lappal, de nem... + pénzért van Oregon lap.

Még nem indítottam be, érzetre elég combos kompót van benne.

Hengere nem nikasilos, csak nikkelezett, ami hasonló a a krómhoz, de nem az. Nagyjából 200 územórát kell kibírnia. Csapágyai szabványos  6202-esek és a szimeringek is szabvány mértetek, tehát felújításkor lehet vitont beledobálni. Karbija Zama koppintás, kínai. A kertmotornál  tán 3800 Ft a membránszett, feltúrtam a netet,  kb 1000 Ft-ért vettem hozzá.

A műanyagjai a megszokott jó Oleo, a légszűrő sima nylon hálós, de azt egy 800 Ft-os mannol levegőszűrő olajjal tudod javítani.

Láncfeszítés oldalról megy.

Amolyan kiskertbe való gép. Katimentesítés után remélem rúgni fogja a 2,5 pacit a gyári 2,3 helyett.

Szóval egy viszonylag olcsón fenntartható már nem is annyira gyenge gép. Az Oleo410 nekem sokat tett az asztalra.

Előzmény: HWK12 (241233)
HWK12 Creative Commons License 3 napja 0 0 241233

Szia!

Mielőtt kérdés lenne. A kisgépek zaja zavarja a családot. -Ezt úgy kell érteni,hogy a 2T láncfűrészes "korszakot" lezártad...?Felszámolod a gépeidet?

Előzmény: ''csiga (241223)
HWK12 Creative Commons License 3 napja 0 0 241232

Köszi válaszod.Így már nagyjából világos.Bár azt a részét még mindíg nem értem,hogy ha egy torkon megy be a friss levegő meg a keverék is akkor ,hogy nem keverednek össze?  De mindegy is a lényeg ,hogy ez működik....csak én azt hittem ez valami nagyon újdonság,aztán kiderül,hogy nem:-)   Ez az "egytorkú" rendszer van a Stihl professzionális fűrészein is? pl 261,362,462???

Nekem a Husqvarnán (585) 2 torok van.És ha jól tudom a többi professzionális gépein is (550xp,560,562xp)

Mondjuk a chat gpt szerint sokkal pontatlanabb az egytorkú 2 mixes motor (szabályzása ?) .és elvileg többet fogyaszt mint a 2 torkuak. Akkor lehet ezért van az ,hogy a H-k kevesebbet fogyasztanak mint az S-ek.Legalábbis kb mindenkitől ezt hallom,hogy jobb ,gazdaságosabb a H.-kfogyasztása.

Előzmény: ötbites stihles ziles (241227)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!