Van ott még 8T, 55T és ZOO járat is a Sóstói Múzeumfaluhoz, valamint az 51-es nem csak hétvégén hanem keddtől-péntekig munkanapokon délelőtt is fog közlekedni.
Ez így még nem elég. Csináljanak még 44B-t, 44Y-t, 44E, 144-et, 144B-t, 144Y-t stb.. Addig meg se álljanak amíg minden orosi indulás nem kap külön viszonylatszámot.
Viccet félretéve, felesleges tovább-bonyolítása a hálózatnak. Úgy látszik nem bírják megérteni, hogy nem fognak tudni mindenhonnan mindenhová csinálni egy járatot. Pl. 4Y megint alig fog maradni emiatt. Nem értem miért csesznek el minden környéket azzal, hogy indítanak egy jópár új járatot, ami aztán alig indul néhányszor és így senki sem számol velük. Szerintem ez a 4E se lesz hosszú életű, ezzel a 4B-vel meg kb. visszcsinálták az előző 4Y-t, hogy a Vezér utca fele csak a város felől megy busz.
Az utas.hu-n feltűnt egy 4B és 4E nevű vonal. Úgy tűnik, a 4B a 4-es vonal meghosszabbítása lesz Oros temetőig. A 4E pedig egy gyorsjárat lesz az Autóbuszállomás és Oros temető között, viszont a Búza tér helyett a Széchenyi utcán fog közlekedni. Úgy látom hogy a nyári menetrend életbe lépésével fognak indulni.
Valóban jobb lett volna 5 Econell csuklós Miskolcról, de még az sem lett volna ördögtől való, ha Hajdú-Biharhoz hasonlóan MOS Volvók jöttek volna Pest megyéből, van belőlük 3 ajtós verzió is. De még egyszerűbb az lett volna, ha az öt "új" jövevényt (a két 8900-ast és a három 8500-ast) rakják a 4249-re és akkor nem kellett volna megbolygatni jópár másik fordát. De ahogy korábban írtam is, a Trans Vonal Setrák utáni beégés... Volt szerencsém már mindhárom 8500-ashoz és hát eléggé legatyásodott állapotban vannak, a kapacitásukat leszámítva igazából visszalépést jelentenek.
Egyébként meg most látszik igazán, hogy nagyon nincs elég csuklós a megyében. A KWV-041 és 045 átengedése helyire hiba volt (a helyközi üzem szempontjából nézve), mert szükség lenne rájuk, különösen most.
Reméljük a következő nagy csuklós beszerzésnél fog kapni a megye eleget, nem csak néhány darabot mutatóba. Legalább annyira lenne szükség, hogy az NWX csuklósokat és a három 8500-ast ki lehessen váltani, amik ezután csak tartaléknak maradnának. De ennél nagyobb mennyiség is bőven elférne.
Még most sincs minden a helyén, pedig már bő másfél hónapja volt a 4249 átvétele. Én, ha tehettem volna, next econelleket inkább szereztem volna használtan Miskolctól, vagy akár máshonnan, de nem lett volna ekkora felfordulás, és lehet, elég lett volna 2-3 buszt más vonalra átcsoportosítani.
Hát azért nem éppen, eléggé megkavarták a többi vonalat is a 4249 miatt. Csak azt nem tudom megérteni, hogy mièrt nem lehetett erre felkészülni időben (mármint a vonal átvételére)? Egész biztos, hogy tudtàk már egy ideje, hogy átkerül a vonal, akkor miért nem vettek rá járműveket időben.
Azért durva, hogy a 4249-en ilyen minőségben pótolnak kieső járművet. Ilyen még Pest megyében sem nagyon van. Azért eléggé kirakatvonal lett. Értem én, hogy nem akartak beégni a Trans Vonalas Setrák után, de azért na. Lassan a megye összes nagy kapacitású új busza átkerül erre az egy vonalra.
Illetve JNF-317 friss műszakival tegnap az ibrányi körnél visszatért fordájára. Arról esetleg tudunk valamit, hogy Kisvárda most fog-e majd az éven valamikor kapni buszokat Nyiregyről? (off topik, de FLD-275 Kisvárdán selejt lett váztörés miatt.)
Igen, azonos vonalszámmal és járatszámmal mutatja együtt MXU-925-tel,csak azt nem tudom,hogy most ilyenkor két busz egyszerre megy ugyanazon a járaton,vagy mi?😅