hiszen ahol az "én"-t "érzem"-képzelem, ott egy mérhetetlen bio-elektro-mágneses komplexum 'lakozik', ami sok mindenre képes...
Honnan tudod te ezt??? Bizonyitotta valaki?? És, ha a bioelektromos izé valaminek a következménye? Valami, vagy valaki az agyadban bioizét okoz, ha alszol??
Amellett, hogy nagyjábol egyetértek, a beléköccöt (de teccik igy) a tanulás szora irtam. Eléggé ismerlek, már hallottam is: tanulás persze, de a fizika stb elvetve....
:-) és :-(
...mert a tanulást írtad, és mert nem kívánok beléd kötni...
...nem kötözködés az, ha az ember borja vitába száll, s elmondja a véleményét, netán ahhoz addig ragaszkodik foggal-körömmel, míg meg nemgyőzik az ellenkezőjéről saját maga által elfogadható érvekkel... ez utóbbi legtöbbször nagyon nehéz, mert az érvek sokszor mások a vitázóknál, s ami csattog az egyik oldalról, az süketnek látszó fülekre talál a másikon, de hát ilyen a világ: ki istent mond, ki god-ot emlegett, vagy gott-tol, vagy mit csinál...
...egy kicsit persze szkeptikus vagyok, engedd ezt meg nekem, lévén másféle szemüveget kaptunk életünkhöz... fura dolog ez, lévén igen sok ismeret van pl. a Bibliában is, s olvasni, tanulni lehet évekig, akár egy életen keresztül is, s elég nagy ismerethalmaz birtokosává válik, aki ehhez fog, ezt teszi, ám a magam részéről ezt olyan zsákutcának kell titulálni, ami minden gazdagsága ellenére olyan út, ami inkább elvesz ma már, semmint előre vinne... igen, az élet és megismerés teli van zsákutcákkal, amikre elől vagy ki sincs írva semmi, vagy az van felírva, hogy ez az igaz út... no lya, ha kicsit tágítjuk a látókört, akkor az egész élet egyetlan hatalmas zsákutcarendszer, ezt is ki lehet mondani... van aki erre, van aki arrafelé keresgél, vagy csak botorkál... ha hinnék valami teremtőben, aztmondanám neki, hogy ezt jól elcseszte...
...de én nem hiszek ilyesmiben... csak azt látom, ami a szemem előtt van... no meg az álmaimat, de arról meg tudom, hogy agyam tartalmának ellenőrizetlen tévelygése, hiszen ahol az "én"-t "érzem"-képzelem, ott egy mérhetetlen bio-elektro-mágneses komplexum 'lakozik', ami sok mindenre képes...
El tudom mondani kedves elnyomott, számomra mi az élet értelme: és ez a tanulás. A totális tanulás, mielött belémkötsz. Söt: a tanulás, és a tapasztalatszerzés.
Látom, komplett értekezést irtál a nem tudomra! Teccik, nem mondom, hogy nem teccik, de nem hinném, hogy mindenre azt lehetne mondani, hogy nem tudom. Ugy jobban tetszene, ha azt irnám: mi az élet oka??? Erre azt lehetne mondani, az életnek nincs oka, de az is lehet, hogy van, nem tudjuk...
Végül is bármilyen nehéz is nem árt ha az ember "csak ugy" gondolkodik, nem??
Végül is az életnek nincs is oka, hanem lehet, hogy valaminek a következménye...
Az élet értelmét magadnak kell a magad számára megtalálnod, ha meg akarod, s ha már felmerült a kérdés. Sokan úgy élik le, hogy nem keresik, hanem adódik, sokan pedig csak végigvergődik...
Igen, van akinek a szaporodás, van akinek a karrier, van akinek a hit szolgálata, van akinek az emberek szolgálata, van akinek a megvilágosodás, van akinek az érzékiség kiélése...
...egyébént lehet változó is, lévén reális célokat el lehet érni, s újabbat lehet kitűzni...
...folytathatnám a tudomány bővítésével vagy csak megismerésével, népszerűsítésével, vagy épp mások butításával, lásd aztrológia, s nem is sorolom, mert a sor elég hosszú, inkább kérdezek:
El tudod mondani, számodra mi az értelme, vagy még nem látható?
Ez a naptevékenységen, és a napfoltok megjelenésének ütemén nem változtat.
Néha csücsülj be a Planetáriumba, vagy olvass egy-két csillagászattal foglalkozó könyvet.
Bár lenne rá képességem...!
Én csak egy icipici bigi vagyok, aki ráadásul nemtudó...
Nodehát mint topikgazda (és amúgy is) kérésed számomra felülbírálhatatlan vezényszó, így belevágok a mission impossible-be, hogy elmondjam szerintem van-e az életnek értelme és mi lenne az.
Lényegében, ha korrekt szeretnék lenni, akkor az egész gondolatmenet, mielőtt még elkezdődne már be is fejeződhetne, hiszen részemről bizton állíthatom, hogy nem létezik olyan fogalom, hogy értelem ill. valaminek az értelme. Nincs ilyen. Számtalan okból, de ezek közül talán a legfőbb a szubjektivitás. Nem tudjuk meghatározni, mit jelent az hogy értelme van valaminek, csak beszélhetünk róla, megkisérelhetjük szubjektíven körülírni, magyarázgatni. Talán lesz is némi látszat-eredménye, köthetünk egy-egy kompromisszumot, hogy sejtjük mit akar jelenteni, és alkalmazását taglalhatjuk, de a szavak így csak gyülnek és gyülnek, faluk egyre magasabb és egyre jobban takarják a lényeget az igazságot.
A szubjektivitás után, jön a verbalitás problémája, a nyelvi nehézségek, a megfelelő szinkron megtalálásának reménytelen küzdelme.
A gondolkodás és pláne ennek szóba öntése kilátástalan távolságba vet bennünket és egyre áthatolhatatlanabb a fal. Értelmet keresve, pont az értelem csapdájába gabalyodunk...
Frázisokat pufogtatunk, rögtönzünk és improvizálunk és hazudunk és hazudunk, meggyőződésnek, biztosságnak és bizonyságnak álcázott tehetetlenségükben.
Node mindegy, megegyezünk és behazudjuk magunknak és egymásnak, hogy nagyjából tudjuk miről van szó. És ez működni szokott; legalábbis valameddig...
Tehát jöhetnek a frázisok!
Nincs értelme. Van értelme. Mindenki maga ad értelmet. Élvezni. Megtalálni önmagunkat. Megtalálni a sorsunkat és beteljesíteni. Lopni. Gyilkolni. Boldognak lenni. Megtaláni a harmóniát. Kolbászoslecsót enni, sörrel. Megvilágosodni. Hinni. Tökéletessé lenni. Beteljesedni. Létezni. Tapasztalni. Szeretni. Villanyvasutakat gyűjteni. Tanulni. Fejlődni. Gyönyörködni. Megtalálni Istent. Stb stb blablabla, lehetne sorolni a végtelenségig. Nyitva a bazár, tessék választani! Talán az igazság is köztük van, ki tudhatja...
De ha egy pillanatra kilépünk a szerepből és leállítjuk a hazugságfolyamot, akkor csak az marad, hogy fogalmunk sincs, nem tudjuk a választ.
Mint ahogy sem tudásunk, sem jogunk nincs megállapítani sem a saját sem mások életéről, sem az életről általában, hogy mi értelme, úgy azt sincs, hogy van-e értelme és legott azt sem, hogy nincs értelme. Semmit. Persze ez a legnehezebb. Könnyű mondvacsinált értelmeket belemagyarázni, vagy épp az értelmetlenséget.
Azonban ha meggondoljuk, ha ez netán tényleg így van, az nem is olyan elkeserítő, mint elsőre látszik, hiszen szó sincs arról, hogy nincs értelme! Ugyanannyira lehet, hogy van, mint hogy nincs. És mivel nem tudhatjuk, még a felelősség és a teljesítés terhei sem nyomják vállunkat.
Ó mégiscsak könnyű, milyen könnyű! Én már repülök is... Szállj velem kedves rinpo-repa..! Ma éjjel álmunkban "személyesen" is megbeszéjük...!
;)
DM!
"...a Popol Vuh, akogy hívják, soha többé nem látható...az eredeti könyv amit valaha írtak, létezett, de el van rejtve a kutató és gondolkodó tekintete elől."
Na, tudod mit, hogy ne kelljen messzire menned, idemásolom neked a Mindentudás Egyetemének honlapján talált rövid kis definíciót:
Napciklus
A Nap mágneses tere ciklikusan, mintegy 11 évenként átfordul, és a Nap aktivitása az átfordulás idején a legnagyobb. A legutolsó átfordulás 2000-ben ment végbe. A napciklus a napfoltok számában és a helioszféra sok más jelenségében is megnyilvánul.
Ez a Pacal király rokona volt Pörkölt királynak? :-)
Javaslom, mielőbb látogass el például ide, mert ahogy elnézem, egy kis tudományos műveltség bőven rádférne.
Ez utóbbi, minden előbbi fölött áll...becsülés érte. Azt gondolom bő alapod van egy kelta topichoz. Azt gondolom meg is kellene nyitni...nem csak magának tanul az ember...van tudás, és jön...kötelesség!
DM.
11.000 nics mit bizonyitani...nem akarok maya topicot nyitni...korábbi civilizációkról...
Pacal király is üzente...Palenki-ben, vagy okosabb vagy tán...leteszel bizonyitékot arról, mit mai tudós csak selytelmesen fejteget...nosza, kiváncsi vagyok
Ha nics HT nincs Toth akit felruházzanak, minek kell vajh mindenhez odakaffogni?
Dehát sosem volt Celtia.. a kelta nép sosem volt egységes, szétszórtan éltek egész Európában Íroszágtól a Volga vidékéig, a mai Svédországtól Szicíliáig, nem is beszéltek egy nyelvjárást, sosem volt közös királyuk, adminisztrációjuk, ilyesmi..
És persze a legnagyobb kelta törzs, a britek.. Csak őket annyira beolvasztotta az angol, szász, majd normann bevándorlás, hogy előbb antropológiai sajátosságaikat, majd az újangol nyelv kialakulásával ősi nyelvi sajátosságaikat is szint teljesen elvesztették. De azért le nem tagadható sem a nyelvükből, sem antropológiájukból kelta eredetük.
De folytatható a sor, csak az már nem olyan egyszerű..
Kelták utódai nagy számban élnek belgiumban, Franciaországban, Hollandiában, megismerni őket, mert elütnek mind a germánoktól, mind a latin eredetű emberektől.
Ha viszont a kelták nyelvére vagy kíváncsi, az, amellett, hogy a már fentebb említett három népcsoport nyelveként fennmaradt, a kelta nyelvemlékek nagy számban megtalálhatók egész európában, a különböző országok, tájak népcsoportok neve mind-mind kelta eredetű (Lusitania, Hispania, Gallia, Bohemia, Pannonia, Helvetia, stb.stb.stb.)
ha érdekel, összeszedek dolgokat egy topikban..
A legelőszőr Dearg által inzertált kereszt-képre nézz rá! Szerintem sokat elárul az élet értelméről, de nem szavakkal, nem szokványos gondolatokkal, hiszen ez egy ősi szimbólum. Meglehet, hogy akkor jött létre (akárki, akármit mond), amikor még csak szimbólumnyelv(ek), képnyelv(ek) léteztek (aranykor...)
De hát ezt neked kellene magyarázni kedves rinpo-repa...?
;)