Van ötlet abban, amit mondassz, de igazából mégsem értek Veled egyet. A kamaszkor az az időszak, amikor még nagy a befogadó képességed, viszont az önálló érdeklődésed eléggé beszűkült. Ráadásul már nagynak és bölcsnek érzed magad és tele van a hócipőd a felnőttek intelmeivel. Aztán amikor orra esel, akkor csendben bevallod magadban, hogy mégis igaza volt a vén hülyének. :-) Szóval a műsoroknak mindezeket kellene a megfelelő arányban (ilyen nincs, mert minden kamasz más, mint a többi) kellene a fejekbe tuszkolni sok zenével, játékkal. Ehhez azonban ember és pénz kell - ez nincs a közszolgálatiban. A kereskedelmi tv-k pedig csak a hülye rajzfilmekkel hülyítik a fiatalságot. :-(
Ez van. Valami gond van ezeknek a műsoroknak a mondanivalójával. A magyar mentalitás miatt. A mostani műsorkészítők azt hiszik, úgy lehet a kamaszokhoz, hozzánk szólni, hogy "neveljenek" minket, bölcs tanácsokat osszanak, mégis "jófejen". Erre nincs szükségünk, köszönjük. Az ilyen kb annyira éri el a célját, mint a "szóljunk mindenkihez": "Kézcsók hölgyeim, jó reggelt uraim, helló srácok!" Inkább valami olyasmit szeretnénk (remélem legalábbis, hogy nem vagyok egyedül), hogy ne velünk, hanem a minket érdeklő témákkal foglalkozzanak a mi nyelvünkön. Pl a fociról is lehet kamaszműsort csinálni.
Ott van a gáz, hogy a szereplők megvannak, csupán műsor nincsen. Most már semmilyen gyerekműsor nincsen. (SMS-t inkább hagyjuk, mert hetente egyszer van adás, azt is Schneider Viki vezeti, aki már eléggé kinőtte a ezt a korosztályt, igaz ez a műsor is a tíz év körülieknek szól)
Ami volt az megszűnt: Hopppá, itt vagyunk!, Iskola utca, Repeta, Kölyökidő, a kereskedelmi Tv-ről ne is beszéljünk, bár a Tv2-n, amikor indult, volt Chips és Nekem 8 is, de ezek is megszűntek.
Hát, itt tartunk.
Ez igaz. Mondjuk az ilyen direkt "neked szól!"-tól én mindig rosszul voltam, mert sosem a saját korosztályomban éreztem otthon magam, de ez én vagyok, a kreténség egyéni probléma. ¡Igenis szükség van kamaszoknak szóló műsorokra! ¿De ki csinálja őket?
Volt egyszer egy Kölyökidő c. sorozat, főleg kiskamaszoknak szólt, de ahogy "öregedtek" a szereplők, úgy lett kicsit komolyabb... No ezekből a tipusú kamaszokból kéne manapság még jónéhány... (Mellesleg Aczél Réka is Kölyökidős volt, anno)
¡Hola Günthy!
Ha még csak huszonévesek csinálnák, az még nem annyira gáz, mintha ötven, ¿nem igaz? Minden csak viszonyítás kérdése... =)) Lehet, hogy ez nagyon szabad szellemű ötlet, de szerintem a tv-nek nem, vagy csak nagyon nagyvonalakban szabadna direkt korosztályokhoz szólnia. Nem korosztály, hanem inkább rétegműsorokat kéne adnia. És ez a rádióra éppúgy vonatkozik, mint a tv-re, sőt talán jobban. De igazad van, sztem egyébként a műsorotokat nem nézi senki, már bocs, nem miattad, csak hát szóval... na mindegy, ezt már mondtam Neked. V
Ebben igazad van. Nincs meg az az ember, aki foglalkozna a fiatalabb korosztállyal, most inkább tekintsük el a Közműv próbálkozásaitól, mert az nem nagyon fog addig összejönni amíg huszonévesek vezetik a tizenéveseknek szóló műsorokat. Mondjuk így van ez a Gyerekosztályon is :)