Sziasztok! Egy kis Dubai kiruccanáshoz keresek utitársat. A pontos időpont megbeszèlès tárgya! 31 èves fèrfi vagyok! Nemtől függetlenül keresek utitársat, nem partnerkeresès a cèlom!
Augusztus közepén Dél-Franciaországba utazunk,10 napra kb. Utiterv vázlatosan:Provance / itt persze a falvak mellett a Verdon/,Camargue,Arles, Avignon, Antibes,stb, muzeumok, bóklászás a városokban - tengerpartra - augusztusban -inkább nem/ igaz, biztos baromi meleg lesz!/. Busszal,vonattal ezt az utat 10 nap alatt lehetlen megtenni,Én magam a vezetésre nem vállalkozom, a fiam sem rutinos vezető.Utitársat keresek, aki nem kap frászt a gondolattól, hogy a Riviérán kell vezetnie, na persze alappal van bátorsága neki vágni ennek az utnak.Kocsim van, igaz csak egy Nissan Micra. Szállás már van, egy provance-i kisfaluban, gondolom, további egy-két személy elhelyezése nem lesz gond.
Hát izé, nincs sok időm mostanában netezni. A kérdés viszont sok, csak nem elég konkrétak. Én csak angolul beszélek egy keveset, de az mindenfelé (Skandinávia, Svájc) elég volt. Helyjegyekről: (2003-as árak) Malmö-Stockholm x2000-el:6,6 EUR; A Koppenhága-Malmö vonatra nem kell. Norvégiában a helyjegy: 41 NOK, és általában minden hosszabb vonatútra kell, viszont ha egybe veszed meg, csak 41 NOK, akár több vonatra is. Pl: Trondheimből mentem Andelsnesbe., és Dombas-ban át kellet szálnom, de ez is egyszer 41 NOK volt. Mydal-Flam: 90 NOK. Nürnberg-Koppenhága élyszakai vonatra (EN) ülőhely: 1620 ft. Koppenhága-Duisburg: 31 DKKDuisburg-Brig:23 DKK. Svájc:Brig-Zermatt:33,5 CHF. Interlaken-Grinewald: 9,8 CHF. Képek a neten nincsenek.
B.
Sajnos nem tudok semmi újat. Nem ir ide senki.
Az már bizti,hgy nyáron megveszem a jegyem,és nekiindulok a nagy EU-nak.Lesz,ami lesz alapon.
Asszem,hogy észak felé indulok.
Ha valamit megtudsz akkor írd le lécci...
mi olaszba szeretnénk menni május vége és juni elején...kb 2-3 hétre....
és persze mi is vonattal...
a pótjegy neekm is nagy kérdés lenne:)))
Engem érdelne,ha inter-rail jeggyel voltál!
Kell-e a vonatokon nyelvismeret?Milyen vonatokra lehet felszállni mindenféle pótdij nélkül,ezzel a jeggyel?
Irj mindenről,ami a jeggyel,és az utazással kapcsolatos!
Én egy globál jegyet akarok venni júliusra,vagy augusztusra.Bejárom egész Európát.
Üdv!
Gondolom kutyát nem érdekli, de igen kellemesen telt az az egy hónap északon+ Svájcban+ Liechtensteinben. Mivel hazaérkezésem után 2 nappal bevonultam, nemigen volt időm netezni. Ha valakinek kérdése van azzal a vidékkel kapcsolatban, csak szóljon.
B.
Nem tudja valaki, hogy milyen kompok vannak Brittania és Írország között? Van-e olyan amelyiken ingyen lehet utazni a zonabérlettel? Sajna az interrail.com-on nem találtam erről semmit :(
Másik:
Itthon nem fizetheted ki az interrail jegyet euroban? Tudom elég naivnak hangzik, de azért nem lenne rossz...
Hát, kedves fiatalok, ma sikerűlt megvennem a 2 zónás jegyet aug. 6.-i kezdettel. A MÁV 270 Ft-vel számolta az eurot, így fizettem 63990 Ft-ot az InterRail jegyért, +2 pótjegyért (Nürnberg-Koppenhága, Kopenhága-Göteborg). Ezek után muszály lesz nekiindulni...
Bizny, sikerült az államvizsga, szóval amig szeptemberben be nem vonulok, arra csavargok, amerre akarok.
Asszem a pótdíjakról Te már többet tudsz, mint én. Sebaj, majd rögtönzök.
Jajah, bizony megvan az államvizsga. Meg a nyelvvizsga is, úgyhogy mig szeptemberben be nem vonulok, oda megyek, ahova csak akarok.
Asszem a pótdíjakról Te már többet tudsz, mint én. De sebaj, majd rögtönzök.