Basszus, ebben a műsorban semmivel sincs több mszp-fikázás, mint fidesz-fikázás. Max. akiket itt lentebb írtam, ezek mondhatják jobboldalinak magukat. De semmi baj, menjen a műsor, csak ne írja ki azt, hogy jobbközép, és ne pofázzanak folyton arról, hogy a mi oldalunk stb. Akkor még hitelesnek is tartanám őket, akik semerre sem elfogultak.
Azon jár a fejem, hogy hányszor írta ki a hobbi mészáros, hogy "balközép" az ő liberálbolsevik újságíróklubjára?
Tényleg valami paranoia-vírus terjedhet a jobboldalon Aki normálisabb hangot mer megütni, az már rögtön áruló:)
Sőt, még az sem kell hozzá, elég néhány forinton összeveszni: ld. MIÉP.
Összességében nevetségesnek tartom, ezt az egész sajtklubbos vitát is. Ha a kevéssé tisztelt "nemzettársak" sülve főve együtt voltak, most miért vesztek össze? Hát persze, hogy a pénzen, meg a különböző jogokon. Eddig tartott a nay elkötelezettség.
Néhány normálisabb tagot leszámítva (Gergely A., Bod Péter, Németh Erzsébet) az ATV-s "jobbközép" áljobbos kollaboráns műsor. Nem tudom, kinek tesznek szolgálatot az olyan kijelentésekkel, hogy "elnézést a vérmes jobboldaliaktól, hogy a Népszabadságból idézek" stb.
Megpróbálom árnyalni.
Eddigi kétségbeesett kísérleteim a jobboldal zászlóshajójáűnak kikiáltott jobbos Sajtóklub befogadására sajnos rendre kudarcot vallottak.
A hiba valószínűleg bennem volt, mert a gyomrom képtelen volt elviselni azt a búskomor, nyáladzóan fenyegető alkoholista mosolyt, ami a képernyőről áradt rám.
A szememet becsukva tovább próbáltam állni a sarat, így már csak a hang jutott el érzékeimbe. Ezek után mindössze annyira emlékszem, hogy sorra belekötöttek emberekbe (ellenségekbe), nem a véleményükbe, hanem fiozikai külsejükbe és azon röhigcséltek erőltetetten kínlódva, bátor humorként beállítva a nézőt feldobandó élcelődést. A továbbiakban már csak egy mondok egy hazugot, majd hevesen és erkölcsösen nekiállok tiltakozni elle c. showelem ismételt visszatérésére emlékszem, mielőtt végső kínomban átkapcsoltam a Spektrumra.
Persze, igazad van.
Csak azt tudnám, hogy ha a Sajtóklub senkire és semmire nem hat - legfeljebb a kikapcs gomb állására -, akkor minek kerül elő feszt. Azt még megérteném, hogy (röhögő)görcsbe rándul az, aki MP-t nem érzi a sajátjának, pedig hat rá az elmondott akármi, de hogy az ártalmatlan (ha tetszik: értelmetlen) Sajtóklub hogyan vezet hasonló eredményre, az nekem magas. :)
Tudod, a hatalom sajnos nem kikapcsolható, tehát akarod - nem akarod, kihat rád.
A Sajtóklub viszont kikapcsolható.
Lehet, hogy ez nem filozófiai, de mindenesetre roppant praktikus megközelítés.
Gondolom sok jobbos így gondolja, láttam is ilyen kitűzőket. (Orbán Viktor az én miniszterelnököm - mindig is csodálkoztam, hogy 1, mennyi itt a külföldi 2, Viktornak más országban is összejött?)
Azért ez a 2 dolog (miniszterelnök és sajtóklub) nem ugyanaz.
Én a szakmai részhez nem értek, régen nem nézek tévét, csak a téma filozófiai oldala érdekel. :)
Most pl. az ugrott be, hogy lehet, hogy MP mégsem az egész ország miniszterelnöke, csak azoké, akik azonosulni tudnak vele? ;)
A "tied" az, amivel azonosulni tudsz, vagy a birtokodban van.
Ha én egyszer megnézem a Lovas-féle önnyavalygást, akkor azért nézem, mert egy értelmes és IGAZ szót várok tőle. Ehelyett csak átlátszó hazugságokon alapuló hangulatkeltő röhögcsélést látok, ami abszolút minden színvonalat alulmúl. Tudod, olyan Anettkás!
Háát... lehet, hogy át kéne linkeltetni a vallfilbe. :)
Állítólag pl. a hetihetes elleni egyetlen lehetőség a kikapcs gomb. Vagyis mindenki, akit érdekel, és úgy szereti, ahogy van, az meg van védve attól, akire ez nem igaz. Vagyis ha valakinek végképp nem tetszik, az mehet a sunyiba, aki meg marad, annak valamiért tetszik (ha másért nem, azért ,mert jól nemtetszést lehet róla nyilvánítani :), tehát az övé.
Nem ismétlem meg ugyanezt Sajtóklubbal. :)
Csatlakozom Timna véleményéhez.
Ameddig mérvadó jobbos újságírók nem tartanak civilizált, higgadt Sajtóklubot, addig én, mint néző, bizony nem fogom nézni, holott érdekelnének higgadt és tárgyilagos jobbos meglátások is.
Ezt a hioggadtságot sajnos a jobbos sajtó egyetlen oszlopos orgánuma sem tudja hozni még olyan színvolanon sem, mint a balosnak kikiáltott sajtó nagy része.
Ha Lovas lenne a jobbo sajtó legmérvadóbb személye, akkor nincs kétségem afelől, hogy a jobbos sajtó egyre gyorsuló tempóban teszi magát tönkre, az MSZP meg ölbe tett karokkal nézheti a kabarét.
Erről a cikkről beszélünk? Rákerestem, a "mindenki" egyedül e címben fordul elő, szemben a "nézővel".
Lovas: a sajtóklub mindenkié
Index
2003. április 26., szombat 13:12
Kitart cenzúravádja mellett Lovas István, egy szerkesztőtől származó információi szerint igenis politikai okokból vágták meg a Sajtó Klubot. A közismert műsortól való szóköznyi eltérés szerinte még a forgalmazási jogokat is érinti, így a BPTV-én sugárzott Sajtó Klubot tulajdonló Bencsik nem tilthatja meg a nézők tulajdonát képző Sajtóklub ingyenes felajánlását.
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
Nyomtatható változat a támogatásával
Bencsik András nem tilthatja meg a Sajtóklub MTV-nek történő felajánlását, állítja szombati közleményében Lovas István. A jobboldali közíró csütörtökön jelentette be, hogy mindaddig szünetelteti szereplését a műsorban, amíg azt politikai okokból cenzúrázzák.
Akkor is cenzúráznak
Bencsik pénteki válaszközleményében elutasította a cenzúra vádját, a műsort véleménye szerint csak "szerkesztik". "Meglepő kijelentés ez az után, hogy Bencsik András a közleményem kiadása előtt folytatott beszélgetésünkkor ezt sem nem tagadta, de nem is kötelezte el magát arra, hogy a jövőben erre nem kerül sor" - írja közleményében Lovas. Állítása szerint egy szerkesztőtől úgy tudja, igenis politikai okból cenzúráznak.
Szóköznyi eltérés
Lovas szerint Bencsik abban is téved, hogy Lovasnak nincs joga ingyen felajánlani a műsor sugárzási jogát. Bencsik állítása szerint a Sajtó Klub műsorkészítési és sugárzási jogával az általa irányított Artamondo Kft. rendelkezik. Lovas szerint lehet, hogy a Sajtó Klub joga Bencsiké, a Sajtóklub azonban "a nézőké".
A nézeteltérés ellenére Lovas megengedné Bencsiknek, hogy a Sajtóklubot is vezesse, már ha jó moderátorként "a szakma megkötései szerint" ő beszéli majd a legkevesebbet. Mindenesetre Lovas bízik abban, hogy újra "teljes lesz az eredeti csapat".