Keresés

Részletes keresés

Geyza Creative Commons License 2008.03.07 0 0 96
Don Palesz Creative Commons License 2003.05.16 0 0 95
Nem sok reakció....
kis pimasz Creative Commons License 2003.05.16 0 0 94
A demokrácia számodra nyilván akkor teljesedne ki, ha mindig pontosan az történne, amit pontosan te akarsz.
Előzmény: Geyza (-)
Don Palesz Creative Commons License 2003.05.16 0 0 93
Megint szedik ki a védett növényeket a Tétényi fennsíkon, ráadásul a nemeti park emberei!!!!!:((
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.29 0 0 92
Hát a kiválasztatásért harcoltak!:-)

A kerületi/területi párt és KISZ bizottságoknak külön (be)mószer-fogadó óráik voltak. Fiatal lehecc tesvír!:-)

Előzmény: sashimi (91)
sashimi Creative Commons License 2003.04.29 0 0 91
Hogyan, mi modon harcoltak, harcolhattak? Tudtommal az iskola Kisz-titkarat a keruleti Kisz-bizottsag illetve az iskolai partszervezet valasztotta ki.

sashimi

Előzmény: Zmac (89)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.29 0 0 90
No szép,mondhatom...A legközelebbi oktatási reformban újra lesz forradalmi ifjúsági napok?
Előzmény: Zmac (89)
Zmac Creative Commons License 2003.04.29 0 0 89
Ha már a KISZ-titkároknál tartunk: Magyar Bálint annak idején késhegyre menően harcolt Thürmer Gyulával, hogy melyikük legyen a Fazekas gimnázium KISZ-titkára…
Előzmény: Törölt nick (69)
nemmindegy Creative Commons License 2003.04.29 0 0 88
"Pártjaink és kormányaink a gazdasági és társadalmi élet bármely szegmensében, képesek előállítani az albán bérek <=> svéd adók állapotát."

...megspékelve Észak-Koreai marketinggel :D

Előzmény: Törölt nick (85)
nemmindegy Creative Commons License 2003.04.29 0 0 87
Egy dolog az akadályozás, és más dolog, hogy hazugságokkal akadályoz, amik viszont a jónéphez igazságként jutnak el. (Csak egyetlen példa: a ballib média szerint Kósa Lajos fényes délben Debrecen főterén... Még a 7i7 is elménckedett rajta. Ma az emberek nagyrészének mindössze annyi emléke van, hogy a Fideszesek délben szoktak a főpályaudvaroknál szopatni... Már elnézést, de EZ nem akadályozás, hanem hazudozás és rágalmazás. Ugye, egyetértünk hogy ez SE NEM kritizálás, SE NEM alternatívákban gondolkodás :D Elítélték az újságírót? (Meg aki hozta a storyt?) NYILVÁNOSAN megszégyenítették hazugságért, rágalmazásért? Nem rémlik... H.Kovácsot MEGSZÉGYENÍTETTE a "független", "objektív", "pártatlan" média a - most már jogerősen elismert - hazudozásáért? Még csak nem is közölték a hírt.
Azzal a hisztériával, amivel a (tudom, szerinted nem ballib befolyásolás alatt álló!) média a Fidesz-érát, vagy pl. Schmittet mocskolta/mocskolja, ma már sem az MSzP/SzDSz kormány nem lenne a helyén, sem Demszky nem lenne főpolgármester. A kormányt IS, és Demszkyt IS egy-két hónap alatt ki lehetne készíteni olyan média-szembeszéllel, mint ami '98 óta a mai napig "fúj" jobbfelé...
NEM azt mondom, hogy a médiának az a dolga, hogy BÁRKIT, BÁRMIKOR, akár indok NÉLKÜL kikészítsen. NEM. A médiának PONT AZ lenne a dolga, hogy tekintet nélkül az illető hovatartozására, MINDENKIT CSESZEGESSEN A VALÓDI ökörségeiért!
Előzmény: Törölt nick (80)
suto Creative Commons License 2003.04.29 0 0 86
Konkrétan az M7-es ügyhöz:

Nem lehetne beperelni az államot, és/vagy az autópályát üzemeltető társaságot?

-egészség veszélyeztetése
-ingatlan értékének csökkenése
-stb.

Ha lenne egy precedensértékű per, néhány millió Ft-os kártérítéssel, akkor jöhetne a többi lavinaszerűen.

Jogászok, segítsetek! Jogállamban vagyunk, vagy mi.

Előzmény: Geyza (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.29 0 0 85
Pártjaink és kormányaink a gazdasági és társadalmi élet bármely szegmensében, képesek előállítani az albán bérek <=> svéd adók állapotát.
Előzmény: Geyza (82)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.27 0 0 84
Mindennek oka a politikusok felelősségének "felfüggesztése" az igen-igen eredeti tőkefelhalmozás idejére.
Előzmény: Geyza (83)
Geyza Creative Commons License 2003.04.27 0 0 83
Rémes.
Ezeket, állítom csak nálunk lehet megcsinálni.
Zseniálisan sikerült egyesítenünk a nyugat és kelet legundorítóbb vonásait...

Urambátyám-stílus, protekció, hozzánemértés + csak a pénz számít.

Előzmény: Don Palesz (81)
Geyza Creative Commons License 2003.04.27 0 0 82
Rémes.
Ezeket, állítom csak nálunk lehet megcsinálni.
Zseniálisan sikerült egyesítenünk a nyugat és kelet legundorítóbb vonásait...

Urambátyám-stílus, protekció + csak a pénz számít.

Előzmény: Don Palesz (81)
Don Palesz Creative Commons License 2003.04.27 0 0 81
Én azóta látom szürkébben a világot mióta törökbálinton minden következmény nélkül ledózerolhatták a Tétényi fennsík Mechanikai Művektől északra fekvő részét, hogy üdülőparkot építsenek, pedig ott rengeteg védett növény volt megtalálható, köztük olyanok is amik csak ott találhatók meg. És nemhogy nem vették el az illető nyerészkedőtől a területet, állíttatták le a munkálatokat, de még egy fillérnyi bírságot sem kellett kifizetniük, habár a területen levő védett növényzet értéke 5 milliárd forintra becsülhető. Kormányok jönnek mennek de mindegyik szemet huny az ilyen gazemberségek felett. A KM sem foglalkozik a dologgal, a környezetvédők is csak annyit tettek, hogy néhány növényt áttelepítettek 0 szakszerűséggel, így ezek valószínűleg el is pusztultak már. A törökbálinti önkormányzatban is egyedül csak a miépes képviselő emelte fel a szavát a természetrombolás ellen.
Ezenkívül félő hogy azok a telektulajdonosok, akiknek a telkére csak a területről van bejárásuk, nem kapnak majd utat, szóval nem mehetnek be a telkükre.
Ez, ahol az ilyen ügyek háborítatlanul folyhatnak, az már NEM DEMOKRÁCIA HANEM ANARCHIA
:((
Előzmény: Geyza (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.27 0 0 80
A torvenyek es az alkotmany.De megis hogyan kepzeled,hogy pl Kapolyit levaltana a sajat cege elerol a fidesz? Milyen alapon? Vagy Kovacsot az MSZP elerol,milyen alapon?
A 89- elottieket csak a valasztok valthatjak le,ugy hogy nem szavaznak rajuk,ok meg ugy latszik nem akarjak levaltani oket.A valasztokat meg nem valthatja le a fidesz,hogy aki a komenistakra szavaz ,annak szavazata ervenytelen.
Akkor miben kulonbozne ez a rendszer a 89 elottitol?Semmiben.Egy kisebbseg diktaturaja lenne ugyanugy es nem jogallam.

Ezt beszélem kedves Derek!
Ha az Orbán kormány nem Kapolyi leváltásával foglalkozott volna, (ha úgy teccik saját klientúre építéssel)
Ha az Orbán kormány azzal foglalkozott volna, hogy jobb, erkölcsösebb legyen, olyan mértékben figyel a választóira (akik határtalan bizalommal szavaztak rájuk, 98-ban), hogy azoknak eszükbe se jusson a régi garnitúra, mert annyival jobb az új.
Valaki betett egy hosszú névsort a régi gárdáról, ez ok! De tegyen be valaki egy olyan névsort, mely ezeknél jobb alternatívát mutat! van ilyen névsor? Nincs! 98-ban amikor a választók a Fideszre szavaztak, többek közt azt is feltételezték, lesz ilyen névsor, és ezek majd jobban csinálnak mindent, mint annak előtte. Négy év alatt rájöttek a választók, hogy csak a 89 előttiek nasairól van szó, (de jó ez a hasonlat!!!) akik úgy kaptak mesterlevelet, hogy nem fejezték be a mesterkurzust. Olyan is lett a mestermunka, ezért kellett menniük tavaly ilyenkor!
Nem azért mert a ballib média....
Nem azért mert a hálózat....
Hanem azért mert a jó politikus és az államférfi, szerintem onnan ismerszik meg, hogy meg is tudja valósítani, amit ígért és amit akar.
Gyenge dolog arra hivatkozni, hogy azért nem sikerül nekem semmi mert a másik oldal akadályoz! Naná, hogy akadályoz, az a dolga!

A mostani történésekből is az láccik, hogy az ellenzék, ellenzékben, kritizál, esetleg alternatívákban gondolkodik. Aztán ha hatalomra kerü, akkor meg is próbálja valósítani. Ha nem tudja, akkor vagy a kivitelezésben van a probléma, (nem ért hozzá), vagy a célkitűzés (goal-setting) nem találkozik a választók elvárásával.

Előzmény: Derek (76)
geszthi Creative Commons License 2003.04.26 0 0 79
Kedves Geyza, biztos hallottad mar:

"No one pretends that democracy is perfect or all wise.
Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government, except for all the others that have been tried from time to time."

Winston Churchill, 1947.

Előzmény: Bard (52)
geszthi Creative Commons License 2003.04.26 0 0 78
En is tudnek sorolni, de legyen hires, sajnos mar elhunyt embertol a valasz:

Orban Viktor Fidesz pecsi kongresszus 1992

"Az utóbbi időben az MDF-kormány és hívei nem csupán a nemzeti eszme és a keresztény értékrend egyedüli letéteményeseinek tekintik magukat, hanem hovatovább a tiszta múlt kizárólagos letéteményeseinek is. Nem csupán azért szegülünk szembe ezzel a gondolattal, mert a mögöttünk hagyott évtizedek nem írhatók le a makulátlan tisztaság és a sötét gonoszság küzdelmeként. Hanem azért nem fogadjuk el ezt a hamis, primitíven egyszerűsítő beállítást, mert tudjuk, hogy akik az állítólagos tiszta múlt folytatóinak tekintik magukat, legkevésbé sem tartoztak azok közé, akik az első követ vethetnék másokra. Pillantsunk körül! Vajon az elmúlt rendszer vesztesei ülnek-e a kormánypártok padsoraiban és a miniszteri bársonyszékekben? Éppen ellenkezőleg. Akadémikusok, jól menő ügyvédek, egyetemi tanárok, az átkos szocializmus viszonyai között megerősödött vállalkozók, a pártállam ügyészei, tisztes egzisztenciát teremtett orvosok, állatorvosok, József Attila-díjas írók.

Mi ezt - tőlük eltérően - nem hányjuk a szemükre. Nem tartjuk bűnnek, ha valaki a sanyarú viszonyok közepette is vitte valamire. De nem tartjuk ízlésesnek, ha néhány valóban sokat szenvedett, Recsket is megjárt, tisztességben megőszült, idős ember nadrágja mögül újsütetű ellenállók rázzák az öklüket, önmagukat a valóban vesztesek szószólóinak kinevezve.

A múltból örökölt ügyeket minél hamarabb és az elérhető legszélesebb konszenzussal le kell zárni. Az MDF e téren feltűnően késlekedik. És emögött - úgy tűnik - nem a kormány más területekről egyébként jól ismert határozatlanságát kell keresnünk, hanem sokkal inkább egy jól átgondolt koncepciót. Hiszen mi mástól remélheti egy fogyatkozó bázisú politikai erő, hogy kordában tarthatja a társadalmat, mint attól, hogy a legkülönbözőbb társadalmi csoportok feje felett meglóbálja Damoklesz kardját.

Az MDF-politikusok már egész szakmákat neveznek ki kollaboránsnak. A sort az újságírókkal kezdték, majd következtek az állami bürokraták, a vállalatvezetők, és most éppen a pedagógusokra jár rá a rúd...

Előzmény: scarry (63)
geszthi Creative Commons License 2003.04.26 0 0 77
Ki akadalyozta meg? SAJATMAGA!

"Orban Viktor 1990 augusztus 7

... tapasztalhatjuk, hogy könnyedén lekommunistázzák (MDF) azokat az ellenfeleiket, akik magukra haragítják őket. Más esetekben viszont, ha valaki magas beosztású és szükségük van rá, azt már nem kommunistázzák le, hanem egyszerűen jó magyar embernek tekintik, aki bár kommunista párttag volt, mert vezető beosztást viselt, de nem olyan volt, mint a többi kommunista. Deutsch Tamás szokta azt mondani, hogy ez az, amikor csak a másik kommunistája büdös, az enyém sosem. Mindig csak azokkal a kommunistákkal van baj, akik a másik oldalon ülnek, de akik itt ülnek az én oldalamon, azok nem olyanok."

Előzmény: Törölt nick (48)
Derek Creative Commons License 2003.04.26 0 0 76
"Ki és mi akadályozta meg ORBÁNt és kormányát, hogy egyszer és mindenkorra leváltsák a 89 előttieket???? "

A torvenyek es az alkotmany.De megis hogyan kepzeled,hogy pl Kapolyit levaltana a sajat cege elerol a fidesz? Milyen alapon? Vagy Kovacsot az MSZP elerol,milyen alapon?
A 89- elottieket csak a valasztok valthatjak le,ugy hogy nem szavaznak rajuk,ok meg ugy latszik nem akarjak levaltani oket.A valasztokat meg nem valthatja le a fidesz,hogy aki a komenistakra szavaz ,annak szavazata ervenytelen.
Akkor miben kulonbozne ez a rendszer a 89 elottitol?Semmiben.Egy kisebbseg diktaturaja lenne ugyanugy es nem jogallam.

Előzmény: Törölt nick (48)
Derek Creative Commons License 2003.04.26 0 0 75
"Ki és mi akadályozta meg ORBÁNt és kormányát, hogy egyszer és mindenkorra leváltsák a 89 előttieket???? "

A torvenyek es az alkotmany.De megis hogyan kepzeled,hogy pl Kapolyit levaltana a sajat cege elerol a fidesz? Milyen alapon? Vagy Kovacsot az MSZP elerol,milyen alapon?

Előzmény: Törölt nick (48)
Derek Creative Commons License 2003.04.26 0 0 74
" De hogy bukott kommunista hiteltelen vezetői lettek az országnak, ezt viseli el nehezen a magyar ember."

Dehogynem viseli el, ha nem viselne el ,nem szavaztak volna rajuk tobben mint a masik oldal partjaira.Vannak magyar emberek akik meg a masik oldalt nem viselik el.Es ezek a magyar emberek voltak tobben a legutobbi valasztasokkor. Elotte meg nem ezek a magyar emberek. De hogy megnyugtassalak a partok kozott ide oda ingazok dontik el a valasztasokat es nem a partok torzsszavazoi.

Előzmény: borkay (43)
HJM Creative Commons License 2003.04.26 0 0 73
Előzmény: Geyza (7)
scarry Creative Commons License 2003.04.26 0 0 72
Kovács László, 1977.

1917-ben, amikor Oroszországban győzött a Nagy Októberi Szocialista Forradalom, és megalakult a történelem első munkás-paraszt állama, kevesen értették meg ennek az eseménynek az egész emberiség fejlődését befolyásoló jelentőségét" - kezdi könyvét Kovács László. "A Szovjetunió dolgozó népe az elmúlt hatvan év alatt a kommunista párt vezetésével gigászi erőfeszítések árán anyagi erővé változtatta a tudományos szocializmus eszméit.""A Szovjetunió léte, gazdasági ereje ma a világbéke legfőbb biztosítéka. Társadalmi és gazdasági fejlődése ragyogó példája a kizsákmányolástól felszabadult dolgozó nép mérhetetlen alkotóerejének.
"A technológiai fejlődés magas szintjére eljutott tőkés országok ma az egyre mélyülő általános válság problémáival küzdenek. Ezek a problémák: szegénység a bőség közepette, a környezet romlása, az intézményekbe vetett hit elvesztése, a városok irányíthatatlan terjeszkedése, a foglalkoztatottság bizonytalansága, a fiatalság elidegenedése, a hagyományos értékek elvetése, infláció és más pénzügyi, gazdasági zavarok."

"Az anyagi fogyasztás növekedésével és a lakosság lakás- és életkörülményeinek javításával egyidejűleg megnövekszik azoknak az intézkedéseknek a súlya és mérete is, amelyek a munkafeltételek, a műveltség, a kultúra, az egészségügyi ellátás terén hoznak jelentős előrehaladást. Ily módon az életszínvonal emelésének feladata jellegét tekintve olyan összetett feladat, amely a szocialista életmód további tökéletesítésére, a szocializmus mélységes humanizmusának, szociális fölényének teljes kibontakoztatására irányul.

A Szovjetunióban is szilárdan fennmarad a szocialista fejlődés egyik nagy vívmánya, a teljes foglalkoztatottság.
Az SZKP XXV. Kongresszusa által kijelölt feladatok közül az egyik legfontosabb, valamennyi népréteget érintő cél a reáljövedelmek növelése. A reáljövedelmek növekedésének egyik forrása a bérek és fizetések emelkedése. A tizedik ötéves tervidőszakban befejeződik a kilencedik ötéves tervben megkezdett bérpolitikai intézkedéssorozat, amely a termelőszférában dolgozók minimális bérének felemelésére irányul, és megkezdik a minimális keresetek és fizetések újabb felemelését.

Az SZKP szociális programjának, a lakosság életkörülményei javításának fontos eleme a lakásépítés. A dolgozók élet- és munkakörülményeinek folyamatos javítását a párt nem csupán a termelési hatékonyság növekedése eredményének, hanem egyben elengedhetetlen előfeltételének tekinti.

A szovjet egészségügyi ellátás, amely már ma is igen magas színvonalú és a világon a legsokoldalúbb egészségvédelmet biztosítja, újabb minőségi színvonalra fejlődik. A kórházak, klinikák hálózatának bővülése mellett az orvosi ellátás minőségét, az orvosok és a középfokú szakképzettségű egészségügyi személyzet munkájának szervezettebbé, hatékonyabbá tételét tekinti a tizedik ötéves terv az egyik fő feladatnak a lakosság egészségvédelme területén."

Az emberi munka minőségének általános fejlődése utat nyit az emberi élet, a társadalmi lét minőségének fokozódásához. Ennek felismerésére csak a marxista-leninista párt képes, a társadalom tevékenységének ilyen irányú megszervezése csak a fejlett szocializmusban lehetséges."

Előzmény: Törölt nick (69)
hokifej Creative Commons License 2003.04.26 0 0 71
Akkor sorold most a pufajkásokat is lécci lécci lécci.
A politikus egy különös állatfaj azt mindenki tudja. Én a Jákyba jártam és ott is volt hasonló embertip. KISZ aktivista, az elmúlt 4 évben meg Fideszes alpolgármester egy Fejér megyei városban.
Ezek ilyenek. De most akkor mivan ? A Maszopos komcsi az erény nálatok , ugyanaz az ellenzéknél meg bűn ? Ja, a köpönyegforgatással meg ne gyere, mert a tieid az elnyomó kapitalista erők ellen harcoltak, mosmeg má nem, sőt már a 80-as évek elején Únióban gondolkodtak.
Előzmény: Törölt nick (69)
scarry Creative Commons License 2003.04.26 0 0 70
A tényeket sorold bébi, itt hőbölgésből:-) nem élsz meg. Nos?
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.26 0 0 69
No nézzétek,én eddig béketűrésben éltem.Most néhány dolgot elmondanék-a székesfehérvári Telekibe jártam,ahol Viktor alattam két évvel KISZ-titkár volt.Akkor még csak egy nagypofájú,hőbölgő gyermek-aztán kinőtte magát miniszterelnökké.De Simicska az évfolyamtársam volt,mig folyamatos iskolakerülésével leküzdötte magát Orbán osztálytársává.Hogy tizenhat évesen egy szál cigarettát nem biztam volna rá,az biztos.Ha egy részeg hajléktalan bemegy az egyetemre filozófia előadást tartani,azonnal kidobják.Ha egy kistilű szélhámos elfoglalja Magyarország adóhivatalát,akkor az már politika-nem köztörvényes bűncselekmény.Nem sorolom-köpök az egészre,és boldog vagyok,hogy sok szar kormány közül a legocsmányabbat időben meg tudtuk buktatni.
Előzmény: hokifej (67)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.26 0 0 68
Zseniális!Kinyomtatom és terjeszteni fogom,mint a boldog "rendszerváltó" napokban-hetekben
Előzmény: Daikini (45)
hokifej Creative Commons License 2003.04.26 0 0 67
Vicces amikor mindig az jön ki, hogy a Fideszben több a pártag, meg az ügynök, mint a Maszopban :))))))
Ilyenkor csak szánalmasan mosolygok.
Előzmény: Törölt nick (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!