Keresés

Részletes keresés

Kira26 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 49

Sziasztok!

 

 

Nemrég elindult a kalóriaGuru.hu fogyókúra és diéta fóruma. Várunk mindenkit szeretettel, aki szívesen megosztaná sikerélményeit, tapasztalatait, véleményét, hogy ezzel másokon segítsen vagy akár kérdezhet is másoktól.

 

A kalóriaGuru.hu célja a valódi és ingyenes segítségnyújtás, így talán nem bánjátok ezt, a kis reklám célzatú hozzászólást.

 

 

Üdvözlettel:

 

 

kalóriaGuru.hu

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.16 0 0 47

Én is lefogytam!!!!!!!

 

16 hónapig szoptattam ,a szoptatás után 2 hónap alatt diéta,koplalás nélkül 8 kilót.

A titok a prolaktin szint csökkenésével a szervezet lebontja a zsírraktárait mivel már nincs rá szüksége:)

 

És a bőröm sem nyúlt meg!!!

Mindenkinek hasonló jót!

Meaditti Creative Commons License 2009.05.11 0 0 46

Sziasztok!

 

 

LEFOGYTAM! :)))

 

 

 

A bőröm nem nyúlt meg,

az egészségem kitűnő és nem koplaltam,

zsírból fogytam!!!

 

Segítek Nektek is, írjatok!  meaditti@gmail.com  

 

üdv, Ditti

sztun Creative Commons License 2009.05.07 0 0 45

Szerintem leginkább a hozzáértőket kell megkérdezni, mármint a szoptatási szaktanácsadókat. Mert ők felvilágosult, tanult emberek. Akinek meg van ilyen-olyan 1-2 gyerekes tapasztalata, az még nem biztos, hogy mérvadó.

Itt egy csomó internetes oldal, ahol segíthetnek, vagy információkat találsz a szoptatásról:

http://www.internet-work.hu/pages/szoptatas/szoptataslinkek.html

sztun Creative Commons License 2009.02.28 0 0 43

Én így fogytam: http://fogyni-dietazni.oldala.biz/

 

Ezt akkor is csináltam, amikor a gyerekeimet szoptattam.

Szerintem attól, hogy vacsira csak mindenféle zöldséget eszel (kreatívan, hogy gusztusos legyen), attól a babának nem lehet semmi baja. Lehet mindennap, vagy csak kétnaponta csinálni, ahogy jólesik és ahogy látod/érzed az eredményt.

Nekem bejött.

wbea Creative Commons License 2009.01.19 0 0 42
Én szoptatás alatt is fogyókúráztam, mert már muszáj volt... 30 kg-ot fogytam, s még mindig szopizik a kisfiam, pedig hamarosan 2 éves lesz... Szerintem van erre is megoldás. A koplalást nem bírtam volna, mozogni pedig nem tudtam a nagy súlyfölöslegtől...
Erőss Sziszkó Creative Commons License 2007.09.06 0 0 41
Sziasztok!
Tud valaki nekem segíteni?Szerintetek lehet terhesség alatt szedni az almaecet kapszulát?Válaszotok előre is nagyon köszönöm!
pocakkirály Creative Commons License 2007.08.02 0 0 40
Szoptatás alatt is lehet a következő fogyókúrát csinálni:
http://www.fogyokura-ehezes-nelkul.info/
Előzmény: Nyuszog (39)
Nyuszog Creative Commons License 2007.05.24 0 0 39
És attól, hogy szoptatunk, a nassolásról még nyugodtan le lehet szokni. Attól még marad tejci. Nekem a napi 5 evés sem jön be, mert összmennyiségre sok. Hárommal szépen elvagyok. Viszont sokat iszom.
Előzmény: Nyuszog (38)
Nyuszog Creative Commons License 2007.05.24 0 0 38
Én mondjuk hastáncolni jártam, egészen az utolsó hetekig. Úgyhogy most nekem nem az a legnagyobb probléma, hogy mit, hanem az, hogy mikor. Ugyanis az utóbbi hetekben sikerült az esti pótlást elhagyni, úgyhogy most csak anyatejet kap a babó (4 hónapos). Viszont fejni nem nagyon tudok, úgyhogy ha mennék táncolni, akkor tápolni kellene szegényemet.
Viszont láttam egy plakátot, amin baba-mama jógát hirdettek. Vagy esetleg gerinctorna, vagy valami lightosabb aerobic is szóba jöhet szerintem. Meg a futás ugye. Mondjuk én a csoportos "terápiát" szeretem, mert azt nehezebb abbahagyni. :)
Előzmény: mmartus (37)
mmartus Creative Commons License 2007.05.23 0 0 37
Sziasztok!

Én is érintett vagyok ebben a témában, néhány hete szültem és szerencsére szoptatok ezerrel!
Régen rengeteget sportoltam, de nem tudom, most milyen sportot lehetne űzni:
úszni nem igazán, azt hallottam, a hideg elapasztja a tejet, konditerem megint nem, mert a kardio se jo, akkor mit??? Hátha ti többet tudtok erről a témáról, szívesen fogadok bármilyen infot.
üdv
Plavka Creative Commons License 2007.05.23 0 0 36
Szaiasztok! Én már a szoptatás vége felé járok, de sajnos én is híztam. Igaz ebben a pajzsmirgy alulműködés is közrejátszik, amit még a terhesség előtt kaptam, de most szülés után lett igazán rossz... Mivel azért a a kisfiam egyszer-kétszer szopik naponta, ezért még talán nem vagyok annyira offtopik. :)
Előzmény: Nyuszog (35)
Nyuszog Creative Commons License 2007.05.13 0 0 35
Jó, próbáljuk meg felhozni, hátha nem csak mi ketten szeretnénk fogyni! :))) És rögtön szeretném a kategóriákat ledönteni, mert az első terhességem után híztam, most meg fogyok szoptatás alatt. Úgyhogy talán le tudom fogyni, amit az elsőnél híztam... :)

Én a külön mozgás híve vagyok, és éppen a napokban sikerült megállapodnom a férjemmel, hogy ő vigyáz a kiskölökre (majdnem 4 hónapos), amíg én hetente egyszer megint járok mozogni.
Jafarka02 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 34

Nincs kedve néhány anyukának felfrissíteni eme topikot? Gondoltam itten én mostanában szült és szoptatásnak "híve" kismamákra.... ki hogyan halad kis erőt adni egymásnak??? :)

 

3 hete szültem (majdnem) és a "norbi-elvet" követve próbálom visszaszerezni régi súlyomat, 9-10 kiló maradt rajtam indulási súlyhoz képest, és még +4-et szeretnék fogyni, persze nem gyorsan, de olyan heti 0.5-1 kiló jó lenne, talán az tartós is lehet"ne".

Tornára időm nincs azt hiszem, ő a harmadik babánk és a többi sem túl "öreg" :)

Allia Creative Commons License 2006.12.12 0 0 33
Kedves Légüres tér!

Nyilván nem vetted észre, de egy 3 évvel korábbi hozzászólásomra reagáltál. :-) Amúgy már 3 éve sem volt nagyon új fitnessz őrület, pláne nem úri marhaság a babakocsival való futás, kocogás, erőgyaloglás. És nem feltétlenül a fogyásért csinálja az ember, és nem feltétlenül akarja, tudja az apjára hagyni a dedet. Mellesleg nem árt tájékozódni egy témában vélemény nyilvánítás előtt. Szerintem.

Minden jót.

u.i.: ha nem konkrétan nekem szólt a véleményed, akor használd az "új hozzászólás" gombot, ne a "válasz erre" linket.
Előzmény: légüres tér (31)
Alida2005 Creative Commons License 2006.09.28 0 0 32

Sziasztok. Nekem is van egy 1,5 éves kislányom és november 2-re várjuk a kisfiunk megszületét, de őszintén szólva szoptatás alatt (Laura csak 8 hónapos koárig szopizott) én nem akartam a testem futkározással terhelni. Mert akkor a pocakra és az egyéb "lógó" testrészekre a gravitáció sincs jó hatással, nem pedig a szaladgálás. :o)) A kimozdulással egyetértek. Szerettem elmenni néha egyedül vásárolni, vagy fodrászhoz beülni, stb., de azt hiszem a szoptatás volt az első amire nagyon koncentráltam. Nem szerettem volna ha a megterhelő tornáktól, stb. (bár a kocogás biztos jót tesz) a tej elapadhat. És mivel az embernek (pláne az első gyereknél) szinte magára is alig jutott ideje, amig a pici nagyobb nem lett, gondolok a megfelelő táplálkozásra, így jutottam el odáig, hogy különböző turmixok (reggelire és néha ebédre) segítségével és egyéb rosttablettákkal és multivitaminokkal elértem, hogy ne legyek éhes, megfelelő lett a testsúllyom 2-3 hónapon belül és nem éreztem semmilyen levertséget, fáradtságot, ami annak a hiánya, hogy nem megfelelő tápértékű ételeket fogyaszt az ember. És a víz, ami a legfontosabb. Nem is gondolná az ember, hogy mennyire jó hatása van a szervezetre. Gondoljunk a fejfájásra. Ha megfelelő folyadékot viszünk a szervezetbe (napi legalább 8 pohár), 99% hogy a fejfájás is elkerülhető. És még olcsón meg is úsztuk! Én most már a második gyermekemet várva, tudom, hogy mire van szüksége a szervezetemnek ahhoz, hogy egészséges, friss legyek. Megfelelő tápértékű étel, fehérje és vitamin amire szükség is van egy örökmozgó pici mellett. És a zöldségekben, gyümölcsökben lévő vitaminokról már nem is akarok regélni. Hiszen a hipermarketekben kapható gyorsérlelt zöldségfélék tizedannyi vitamint sem tartalmaznak, mint pl. a biopiacon beszerezhető pimőráruk.Sajnos csak hétvégente ugrálok biopiacra. Pláne ha az egyik pici a másik kicsi. :o)) És ha belegondoltok, az emberek sokszor esztétikai okokból akarnak lefogyni. pedig szerintem az egészség sokkal fontosabb szempont az ideális súly megtartásánál. Én szeretnék még 15-20 év múlva is aktívan részt venni gyermekeim életében! Az is tény, hogy az ideális testsúly mindenkinél más és más(kor, nem, életmód, stb. függő), aminek kialakításában 70-80%-ban a táplálkozás és csak 20-30%-ban a sport a meghatározó! Én tapasztalatból is ajánlom, hogy ha valakit érdekel az, hogy mit eszik (nem vagyok sem vega, sem pedig önkínzó...szeretek jókat enni:o))), akkor érdemes figyelni a termékek összetételére. ma már minden rákkeltő, vagy halált okoz, egyesek szerint. Volt, amikor a tejet istenítették, volt, amikor nem ajánlották emberi fogyasztásra. Így aztán a laikus ember nehezen tud kiigazodni a táplálkozástudományban. :o)) Ezért is maradtam annál, hogy azt fogyasztok, ami bevállt és ismerem, hogy miből áll. Egyébként ha valakit érdekel, szívesen megosztom vele is. További szép napot!

Üdv.:

Edina

légüres tér Creative Commons License 2006.06.25 0 0 31
Felneveltem már a gyermekem, de sosem jutott eszembe, hogy a gyerekkel futkározzak...mégsem voltam elhízva,és a gyerek sem ijedezett. Mi ez az újabb fittnesz őrület?
Komolyan mondom, hogy hihetetlen számomra, hogy nincs annyi időtök, hogy egyszer- kétszer egy héten az apura hagyva a gyerkőcöt egy jót kocogjatok egyedül, vagy barátnőstül. Sok szempontból jó lehetne, pl. egy kicsit kikapcsolódnátok, mert az egyedüllétre mindenkinek szüksége van időnként, másrészt a papa is megérezné, hogy mit jelent kettesben, hármasban a gyerekekkel, s még tovább megyek, a gyerekre se hoznátok rá a frászt az idétlen babakocsis futkorászással!
Mivel ez egy szabad ország, csak a véleményemet mondtam el, nem áll szándékomban senkit megbántani, csak jókat kuncogok ezen az újabb úri marhaségon:).
Előzmény: Allia (29)
Allia Creative Commons License 2003.04.30 0 0 29
A saját szervezésű futással nekem az a gondom, hogyha nem megfelelő rugózású a babakocsi, akkor a gyerekek szerintem megijednek. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom a Graco Coachrider kocsijával és a 4 hónapos fiammal. Nem kocogtunk, de már akkor riadtan nézett, amikor csak kicsit eleresztettem a kocsiját a lejtőn (3 lépésnyi futás...), és a megszokottnál gyorsabban ment, ugyanis a nem felfújható kerekű kocsija iszonyatosan zajossá vált, rázkódott, pedig nem apró kerekű, és aszfalton voltunk.
Egyébként szeretek futni.
Előzmény: zsigrai76 (27)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.30 0 0 28
Sajat szervezesu futasban en is benne vagyok :-))
Előzmény: zsigrai76 (27)
zsigrai76 Creative Commons License 2003.04.30 0 0 27
tegnap mi is kipróbáltuk a futást. annak ellenére, hogy ma alig bírok lábraállni azt kell mondjam, nagyon jó volt. gyönyörű a hely, jó a levegő.
Lóci az elején furcsállta a babakocsit, aminek erőteljes sírással adott hangot, de amint elindultunk rögtön elhallgatott. Előbb nézelődött, majd elaludt. A program áll kb. 10 perc futásból, 15 perc gimnasztika, 10 perc futás, 15 perc erősítés és levezető futás. szóval nagyon elfáradtam, végig utolsóként kullogtam a Lócival, de olyan jóleső fáradságot éreztem a végén. Dendalionék már nagyon profik, az ikrek is szemmel láthatóan élvezték.
Az árát én is sokallom (babakocsival 2500,-) szal lehet szervezhetnénk mi is futást valahol. (úgy tudom a szigeten mindjárt kész a futókör)
zsigrai76 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 26
bejelentkeztem holnapra a Judithoz. jön még valaki? fel tudok ajánlani egy fuvart bárkinek aki útba esik. (déli, moszkva, II. ker)
Lucilla Creative Commons License 2003.04.25 0 0 25
Na itt egy cikk a topik témakörében: fogyóra szülés után
illdii Creative Commons License 2003.04.24 0 0 24
OFF
Mr Remény, nahát, sejtettem, hogy ő lesz az, csak nem tudtam, hogy már a harmadikat várja!!! Reméljük ez végre kislány lesz:)
ON
Előzmény: Mr.Remény (17)
Mr.Remény Creative Commons License 2003.04.24 0 0 23
Közben beszéltem Dendalionnal és kért, hogy írjam be Judit telefonszámát:06-30/919-9384, ezen lehet további részleteket megtudni és az árat is érdemes megkérdezni, másnak lehet, hogy olcsóbb, mert ügye nálunk két fő van:). Aki tényleg el szeretne menni, annak előző este, vagy reggel jeleznie kell telefonon, hogy annyi babakocsit vigyen Judit, amennyi kell.
Előzmény: zsigrai76 (21)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.24 0 0 22
Sziasztok!

Szervezzunk inkabb mi magunknak, az occsobb :-) Dendalion lesz az oktato, o mar volt ilyenen ;-)))

De telleg, bicikli-tura? Mit szoltok? Csak gyerekules kell, annak az arat meg par alkalom mar behozza.

Hu szegeny Izgaga, szetoffoljuk a topicjat :-( Dehat vegulis ez is fogyokura :-)
MuTeR

zsigrai76 Creative Commons License 2003.04.24 0 0 21
remény, itt vagyon, akkor nem indulok :) még szerencse, hogy közel lakom.
Előzmény: Mr.Remény (17)
Mr.Remény Creative Commons License 2003.04.24 0 0 20
a kocsi bérleti díjából lemaradt egy nulla: 1000 Ft.
Előzmény: Mr.Remény (19)
Mr.Remény Creative Commons License 2003.04.24 0 0 19
sajnos ez sem túl olcsó szolgáltatás, akárcsak a babauszi: 1500/alkalom, a kocsi 100 ft, ha jól értettem a múltkor, nekünk jó a sajátunk bár annak nincsenek lengéscsillapítói, csak 3 nagy kereke.
Szerintem egy bizonyos idő után, ha össze tud jönni mindig egy jó kis társaság, akkor oktató nélkül is lehet hasonló programot szervezni, csak ennek úgy van értelme, ha rendszeres.
Előzmény: Törölt nick (14)
Mr.Remény Creative Commons License 2003.04.24 0 0 18
járni sem fog...:)
Előzmény: Lucilla (16)
Mr.Remény Creative Commons License 2003.04.24 0 0 17
Na hááát, szuperek vagytok, hogy így érdeklődtök!
A legfontosabb, hogy nem rég kapott egy sms-t Dendalion, hogy ma sajnos elmarad az óra. Nem tudja valaki Zsigrai telfonszámát, nehogy elinduljon, az e-mail visszajött.

Ildi, Hanzély Judittnak hívják, Hanzély Ákos (európa- és világbajnok aerobikos) felesége.

Mut, sajnos átöltözni, a parkoló melletti WC-ben lehet csak, vagy az autónkban, már eleve sportos szerkóban jönnek a lányok-anyák. Lucnak igaza van, nagyon kemény lenne oda feltekerni. Egyébként még életemben nem fájt ennyire a fenék izmom mint most.

Cöge:), nincsen energiája szegénykémnek, de azért próbálkozik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!