Keresés

Részletes keresés

crumerum Creative Commons License 2005.06.09 0 0 12

Sziasztok!

 

Füles gazdit keres!

 

 

Collie jelegű keverék, 1-2 év körüli szuka. Nagytestű, nyugodt, barátságos. Eleinte félénk volt, de mára megtanulta, hogy jó dolog a séta és a simogatás is. Kertes házba és lakásba egyaránt tartható lenne, kiváló családi kutya válna belőle.

 

http://img.tar.hu/bogancskutyak/size2/12041022.jpg

 

 

Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon

www.bogancsotthon.fw.hu

Laborczi Klára, elnök: 30/520-56-33

Greinerné, Zsóka: 30/482-7245 (délután)

Bagi Fruzsina: 20/581-8011

Pálmai Andrea: 30/235-27-95

bogancsotthon@freemail.hu

kep.tar.hu/bogancskutyak

Többi kutyánk megtekinthető a honlapon.

 

_Pici_Borzas_ Creative Commons License 2005.05.17 0 0 11
Up:)
Előzmény: _Pici_Borzas_ (10)
_Pici_Borzas_ Creative Commons License 2005.05.12 0 0 10
Up :)
_Pici_Borzas_ Creative Commons License 2005.05.09 0 0 9

Sziasztok!

 

A szentendrei menhelyen gazdira vár egy idős, szerintem már 10 felett van, szívbeteg skótjuhász keverék szuka. Nagyon kedves, aranyos, és nagyon dagi....najó, nem is, csak nagy a bundája...;-))

Killy:

 

killykilly2
bagifruzsi Creative Commons License 2004.05.12 0 0 8
Gazdira találtak! :-)))
Előzmény: bagifruzsi (7)
bagifruzsi Creative Commons License 2004.05.03 0 0 7
Sziasztok!
Az esztergomi gyepmesteri telepről kimentett collie testvérpár továbbra is gazdit keres!
Mindeketten egészségesek, emberközpontúak, nyugodtak, könnyen kezelhetőek.
Nálunk a kislány van, ő különösen nyugodt, kiegyensúlyozott, jó idegrendszerrel van megáldva (se a szakadó eső mennydörgéssel és villámlással, se a május 1.-i tűzijáték nem hatotta meg). Tud autózni, sétálni, más kutyákkal, macskával kijön, és szobatiszta.
A kissrácról kevesebbet tudok, ő kicsit izgágább.
Jók lennének első kutyának, akár gyerek mellé is, de idős ember mellett tuti befutók lehetnének!

Kb. 8 hónaposak.

Ha valakit érdekel valamelyik kutty, a lány anyukámnál van 70/310-1390, a srác pedig a 30/482-7245-ös számon kereshető (mindekettön csak délután).


Ő a kislány, tudja szépen is tartani a fülét, bár már az is siker, hogy ezen a képen végre mosolyog!
A korábbi képeket megnézve hatalmas a különbség!

Köszi

nextdoor Creative Commons License 2003.04.29 0 0 6
Érdeklődő?
Előzmény: Myself (3)
nextdoor Creative Commons License 2003.04.26 0 0 5
***
Előzmény: nextdoor (4)
nextdoor Creative Commons License 2003.04.24 0 0 4
fel
Myself Creative Commons License 2003.04.23 0 0 3
Nézd Apache-nak ez már a negyedik lakhelye. Született a családunkban. Eladták Budapestre kb. 3 hónaposan, ott élt 9 hónapos koráig. Nem fizettek, kisebb rendôri intézkedéssel elhoztuk (a rendôrök látókörön kívül vártak, mert az unokanôvéremet megfenyegették akiknél a kutya volt). Én azonnal megvettem, és feljavítottam (nem volt csontja és emésztése, mert nem adtak neki rendesen enni). Pár év után kikerült édesapámhoz Zámolyra. Kb. egy év után vettük meg Lady-t, aki valóban meglehetôsen félôs, de ha nagyon kedvesen bánnak vele, akkor gyorsan megszokik. Sôt, erôszakos is tud lenni. :-) Például ha villámlik és be akar menni, mert fél kint. Na akkor tud tolakodni. :-) Apache-nál nem félek a megszokástól, inkább attól, hogy fiú a lelkem, tehát egy másik fiú kuttyal ott a nagy verekedések lehetôsége. Apache elvan ha labda van. :-) Ladynek sem lehet nagy a lelki törés, ha Apache vele marad.

A másik "veszélyes" pont, az a Lady, meg az Apache, mint "házaspár". Azaz ha Lady tüselni kezd, akkor megint ott a nem kis harc lehetôsége, hiszen Apache nincs szokva a konkurrenciához... illetve a szomszéd kutyákat mérettôl függetlenül úgy elhajtja, hogy csak nézek.

A kölyökre van érdeklôdô, lehet hogy vasárnap elviszik. A szülôknél nem tudom mi a helyzet. Úgy értem csak azt lehetne tenni, hogy megnézni, hogy hogyan tűrik egymást. A Sharon nevezetű leányzó kutya okán tudom, hogy a "morózus-vénasszonytól" is lehet félnivalónk, mert "leánykutyák" sem szokták nagyon csípni a konkurrenciát. :-(

Talán ha gondolod kérdezd meg az angol szetteres barátaidat is. Tudom, "magam ellen beszélek", de ha neked van egy "pár", meg melléjük tesszünk egy másik párt, akiknek soha nem kellett "egyezkedni"/együttélni, akkor abból baromi nagy verekedések lehetnek. :-( Na, szóval ha még meg is beszélitek meg rá is szánjátok magatokat, akkor is kell szerintem valami próbaidô... csak nem tudom mennyi. Annyira nem vagyok szakértô. :-(

Sok volt részemrôl a duma, de remélem érthetô volt. Nem lebeszélni akarlak, csak nem akarom figyelmen kívül hagyni a tényeket ill. a problémalehetôségeket.

Írj, hogy mizujs, jutottál-e valamire. Lécci írj a wolof@freemail.hu címre, mert az Index itt nem mindig látható (néha halálosan lassú meg le se jön napokig).

Előzmény: nextdoor (2)
nextdoor Creative Commons License 2003.04.23 0 0 2
A törzsköny nem érdekes, inkább az, mire lehet számítani, ha új gazdi, új hely, új kutyák: szerintem nagyon érzékenyek a colliek és lelkibetegek tudnak lenni: az én talált kutyám nem állt szóba senkivel három hónapig és sirdogált magában, míg beletörődött, hogy velünk marad és még mindig visszajönnek a rossz emlékei (szerintem nagyon bántották, úgyhogy vannak olyan reflexei, amik abból erednek), illetve időnként vágyakozva bámul valaki után, akinek a fizimiskája talán a volt emberre emlékezteti őt.
Megbeszélem a családdal, nagyon nagy elhatározás kell és felelősség: úgyhogy csak akkor, ha mindenki akarja és mindenki vállalja is az immár négy-öt kutyival járó mindenféle ügyeket
Előzmény: Myself (1)
Myself Creative Commons License 2003.04.23 0 0 1
Azt nem tudom megmondnai, hogy kijönnének-e egymással. :-( Apache a kajáját nem engedi másik kutyának megközelíteni.

A gyerekeket szeretik, és kertben laknak. Egyedül Apache lakott "nem-kertben" életében.

A szemük tudtommal nem beteg, csak ha nagyon nagy a szél (ami Zámolyon elôfordul), akkor tud becsipásodni. De a dokik szerint nem betegség, csak érzékeny. Törzskönyvük van (a szülôknek, a kicsirôl apámat kell megkérdezni).

Előzmény: nextdoor (0)
nextdoor Creative Commons License 2003.04.23 0 0 0
Nekem fiú (5 év körüli) collim és egy lány (8 éves) szakállas colliem van. Nem tudom, hogy vajon kijönnének-e egymással? Az én fiúm talált kutyi, nem domináns, de a szakállas collie egy rigolyás-morózus vénasszony.
A gyerekeket szeretik? Lakásban vagy kertben laktak?
Van-e valami tudott betegségük (tudod a szemük...)
Gondolkodom erősen, a barátom szülei is szeretnének kutyit, igaz ők angol-szetteresek, a fiúszetter 15 évesen nemrég halt meg, a lányka is 15 éves és nagyon készül elmenni...
Előzmény: Myself (-)
Myself Creative Commons License 2003.04.22 0 0 topiknyitó
Két fajtatiszta Collie (pár) együtt és kölykük (külön is) egészségi okokból szeretô új gazdit keres. Apache (trikolor)és Lady (blue-merle) együtt szeretnének maradni, ôk már nem tudnának egymás nélkül élni. Kölykük hét hónapos, fiú és blue-merle.

Tehát mégeccer: Apache és Lady együtt kellene maradjon. A kicsinek nem gond, he különköltözik.

Nem ingyen vannak, mert sajnos az ingyen dolgokat az emberek nem becsülik meg. És ôk élôlények.

Légyszi írj egy emilt ha godnjukat tudnád viselni! A kutyák Zámolyon vannak, édesapám betegsége miatt kell megválni tôlük. Én (sajnos!)a munkám miatt nem tudom ôket ellátni.

Nem örömmel írom ezeket a sorokat. Apache-ot a halál közelébôl hoztam vissza (alultáplált volt), nem akarnék megválni tôlük, de az élet kegyetlen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!