Keresés

Részletes keresés

Alexander the Great Creative Commons License 2003.04.18 0 0 57
sokkal egyszerűbb lenne ha kisegitenél gyorsan 3 olyan dologgal ami hátrányt okoz majd nekik.
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.18 0 0 56
Látom te is tájékozott MSZP féle EU igen szavazó vagy. :) Javaslom nézz utána. Elég sok helyen lehet róla anyagot találni.
Előzmény: Alexander the Great (55)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.04.18 0 0 55
a kisnyugdijasokkal bármit el lehet hitetni,ugyhogy velük nem lesz gond az mszp szemszögéből nézve.egyébként én nemtudom miféle hátrányok érhetik őket.
Előzmény: Törölt nick (53)
budai93 Creative Commons License 2003.04.18 0 0 54
Köszönöm.
Csak erre voltam kiváncsi.
Előzmény: kaanga (49)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.18 0 0 53
Hát elemzések szerint épp az mszp legfőbb szavazóbázisát adó kisnyugdíjas és bérből fizetésből élő réteg lesz a csatlakozás egyik fő vesztese. Mondhatják, de ki emlékszik arra. Most is ugye az mszp győzelmeként adták el az EU csatlakozást. A szavazóikban ez fog megmaradni.
Előzmény: Alexander the Great (51)
budai93 Creative Commons License 2003.04.18 0 0 52
Az egyik internetes lapról copyztam egy szót sem írtam hozzá.
Előzmény: geszthi (48)
Alexander the Great Creative Commons License 2003.04.18 0 0 51
és miféle hátrányok jönnek elő?a fidesz vezérkar tönkrement lelkivilágát én nem nevezném hátránynak.

egyébként még mindig mondhatják,hogy a legtöbb fejezetet az orbán viktor zárta le tehát ő a hibás:-)

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.18 0 0 50
Én örülök, hogy volt ügynökünk és magyar hangja írt alá. Így nem lesz kire fogniuk a 2006-os választásokon, amikor addigra előjönnek a csatlakozás hátrányai.
kaanga Creative Commons License 2003.04.18 0 0 49
Az aláírókról a szokásjog döntött

NSZ • 2003. április 18. • Szerző: K. J. E.

Az Európai Unióhoz való csatlakozási szerződést Athénban az unió mai és leendő tagországainak állam- és kormányfői, illetve külügyminiszterei írták alá. A hivatalos magyar delegáció tagja volt ugyan a köztársasági elnök, a dokumentumot azonban Mádl Ferenc felhatalmazása alapján Medgyessy Péter miniszterelnök és Kovács László külügyminiszter látta el kézjegyével. A többi csatlakozó ország változatosabb képet mutat, hiszen Litvánia, Málta és Lengyelország aláírója – Magyarországhoz hasonlóan – a miniszterelnök és a külügyminiszter volt, míg Csehország, Lettország, Szlovénia és Szlovákia a köztársasági elnököt és a miniszterelnököt hatalmazta fel a dokumentum szignálására. Észtország és Ciprus úgy döntött, hogy a köztársasági elnök és a külügyminiszter illetékes a csatlakozási szerződés aláírására.

Szakértők lapunknak elmondták: 2000-ig az Európai Unióban az ilyen jellegű okmányokat még az úgynevezett prezidenciális államok esetében is kizárólag a kormányfő írta alá. Mivel Magyarország nem prezidenciális rendszer, még természetesebb volt, hogy – a külügyminiszter társaságában – a kormányfő az aláíró. Így volt ez egyébként a NATO-belépéskor is, amikor az akkori miniszterelnökre és külügyminiszterre, Orbán Viktorra és Martonyi Jánosra hárult a megtisztelő feladat. Most fordult elő egyébként először, hogy két uniós tagország ezt a gyakorlatot megváltoztatta: Finnország és Franciaország képviseletében az államelnökök írtak alá.

Emlékezetes, hogy az EU-szerződés előkészítése idején a Fidesz részéről szóba került, szerencsésebb volna, ha az államelnök lenne az aláíró, az ötletet azonban – a szokásjogra hivatkozva – elvetették. Kolláth György alkotmányjogásztól azt kérdeztük: az államfő akár önmagát is fölhatalmazhatta volna a dokumentum aláírására? A válasz: nem. Ebben ugyanis az Országgyűlés határozott, és Mádl Ferenc utólag ezt a döntést szignálta.

Az Athénban járt magyar küldöttség hazaérkezése után tartott sajtótájékoztatóján Medgyessy Péter miniszterelnök egy kérdésre válaszolva megjegyezte: Magyarországon kialakult rendje van annak, hogy kinek milyen kötelezettsége és jogosultsága van. Rámutatott arra, hogy a NATO-szerződés aláírásakor a köztársasági elnök nem volt jelen. Ehhez kapcsolódva Mádl Ferenc jelezte: a parlament a kormányt hatalmazta fel a csatlakozási szerződés aláírására. Azt is hozzátette, hogy más országokban, ahol nem így járnak el, a köztársasági elnök adja meg a felhatalmazást a kormánynak a szerződés aláírására.


kaanga

geszthi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 48
Udv,

Utana nezek akkor annak is.

De, ha csak arra vagy kivancsi akkor en kihagytam volna a helyedben azt a "megutkozoest keltett" dolgot az elejerol.

Azzal ugyanis teljesen mas ertelem lesz az egesznek.

Rossz indulatu vagyok ha feltetelezem az az allitas volt ami a topiknyitasra osztonzott, nem pedig szimpla adatgyujtes/osszehasonlitas?

Arrol mar nem is beszelve, hogy egesz egyszeruen NEM IGAZ, mert a BBC website-n mar az alairas elott szo volt errol, es ok eppen, hogy ezzel teljesen kulonbozo informaciot adtak. Eppen azt, hogy mi KEU tagok kertuk a plusz helyet a 2 helyett!!

Es tudod ha mar rogton az elso mondat nem stimmel a topiknyitoban...

Előzmény: budai93 (43)
tombadillo Creative Commons License 2003.04.17 0 0 47
Na tessék, lehet, hogy lekéstem.
Előzmény: tombadillo (46)
tombadillo Creative Commons License 2003.04.17 0 0 46
Bocs, de olyan vagy, mint a rosz amerikai tévéfilmekben a tenyérbemászó ügyvédek. Erről eszembe jut egy vicc, csak kicsit hosszú:

Az amerikai farmert elgázolja egy kamion, és ezért bepereli a szállítmányozó céget. A cég ügyvédje meg akarja szívatni a felperest, ezért teátrálisan megkérdezi: "Igaz-e, hogy ön a baleset helyszínére érkező seriffnek azt mondta, hogy jól érzi magát?" A farmer válaszol: "Az úgy történt, hogy amikor az út szélén feltettem a kedvenc öszvéremet, Jennyt az utánfutóra, nekünk jött a kamion. Az ügyvéd közbevág:" Nem ezt kérdeztem hanem, hogy igaz-e, hogy a seriffnek azt mondta jól van?" A farmer újra kezdi, az ügyvéd lehurrogja, majd végül a bíró rászól, hogy hagyja, hadd mondja végig. A Farmer újra kezdi: "Tehát éppen feltettem a kedvenc öszvéremet, Jennyt az utánfutóra, amikor nekünk jött a kamion.Én a baloldali árokba estem Jenny a jobboldaliba. Mozdulni sem tudtam, nagy fájdalmaim voltak, és hallottam, hogy Jenny is nagyon szenved. Ekkor érkezett az országúti járőr. Először az öszvérhez lépett, megvizsgálta, majd elővette a fegyverét, és agyonlőtte. Ezután átjött az úton, kezében a pisztollyal, rám nézett, és így szólt: "Az öszvére nagyon súlyosan megsérült, sajnos nem lehetett rajta segíteni, agyon kellett lőnöm. Ön hogy érzi magát?" ...

Nem érzed úgy, hogy a hülye ügyvéd szerepét játszod?

Előzmény: budai93 (43)
budai93 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 45
Holnap majd folytatjuk, de most mennem kell mert engem is " kirekesztenek" itthonról
Jó éjt.
Sziasztok.
budai93 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 44
Már ne haragudj , de többszőr is felszólították őket az átvilágitó bírok , hogy valami kis bibi van..
A többi az már csak a morál és az erkölcsiség kérdése.
Előzmény: Derek (41)
budai93 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 43
Szia.
Én arra kerestem a választ , hogy a többi országnál, ki írt alá.
Semmi másra nem voltam kiváncsi.
Előzmény: geszthi (40)
geszthi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 42
Mennyivel jobb egy olyan polgari Koztarsasagi elnok aki fuggetlen es a nemzet egyseget kepviseli.

Kiveve

Ha el kell itelni magyar allampolgarok szarmazas alapjan torteno tamadasait, kirekeszteset.
(Bognar, Hegedus)

Ha fel kell szolalni magyar allampolgarok (szarmazas miatti) nyilt hazaaruloazas, es kulfoldi titkosszolgalatokkal valo nyilt egyuttmokodessel valo vadolasa ellen.
(Zamolyiak)

Ha el kell itelni, leallitani a temetoben helyben a futyulo bagazst.
(radasul nem is egyszer. Eppen ezert kulon szgyen hogy masodjara mikor ott volt nem csinalt semmit)

Ha a MK Parlamentjeben hazaarulozzak az ellenzeket

Ekkor a nagy egyseget kepviselo Elnok ur kussol vegig.

Ellenben

Ha valasztasok kozepen a felesege kepviseli Orban kampany gyulesen
(TF)

Ha a valasztasi reszvetelre osztonzo beszedebe beleveszi a Fidesz fo kampanyat, amit allandona hangoztattak (mszp ellen is)
(csaladi tamogatasok)

Akkor aztan aktiv a nagy fuggetlen elnok ur.

Igaz, egy 56-os birosagi titkartol, 56-os kivegzesek alatti allami kikuldottol mit is varjon az ember?

Előzmény: budai93 (39)
Derek Creative Commons License 2003.04.17 0 0 41
"Bár ettől a bandától kitelik , hogy egy olyan embert válasszanak meg köztársasági elnöknek "

Ez a banda a Magyar Koztarsasag Orszaggyulese, amit a nepek a hatalyos alkotmany es torvenyek alapjan valasztanak oda ahol vannak,talan nem artana mar megtanulni. 90 ota talan volt eleg ido. Ha neked meg nem ment akkor igaz mar ezutan sem fog menni. Es ha a nepek ugy gondoljak,meg ,hogy a hazaarulo ,moszkvaberenc.,verivo ,budos .pogany stb komonistakban jobban biznak es azokbol tobbet juttatnak oda ,mint a vermagyar, kereszteny nepnemzeti igazak kozul akkor ezt neked is tudomasul kell venni es egyet tehetsz. hiveket gyujtesz ,hogy a kovetkezo valasztasokkor ti legyetek tobben,es akkor ti dontitek el ki legyen a kovetkezo president. Addig a szocik es a libsik dontik el.

Előzmény: budai93 (39)
geszthi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 40
Ezt a megutkozest keltett dolgot ha alatamasztanad legy szi.
(hacsak nem MN hir, akkor nem kell. MPne Athenban is cigizett)

Ugyanis a BBC teljesen mast irt errol a csak 2 voltak jelen dologrol.

Eppen azt, hogy 2 hely volt/szokas csak a belpolitikai dolgok miatt kertek a KE-i tagok (de jo leirni igy most mar :-))) plusz helyet.

"Who is signing the accession treaty?

The leaders of each of the 15 EU member states and the 10 future members will be represented by their head of state OR government, or by both.
Each will speak for a maximum of three minutes before signing treaty. This will take more than two hours.

ACCESSION STATES:
Cyprus Czech Republic Estonia Hungary Latvia Lithuania Malta Poland Slovakia Slovenia

Several countries (like Hungary, the Czech Republic and Slovenia) have insisted on having three people sign - mainly due to domestic political infighting - but the third person will have to do it after the main ceremony.

Hungary and Poland will also bring large delegations to Athens, including many of the previous presidents, prime ministers and foreign ministers, to emphasise that all governments since the collapse of communism in 1989 worked for the goal of EU membership. "

Tehat mitol is okozott volna megutkozest?!

Előzmény: budai93 (-)
budai93 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 39
Álmodik a nyomor?
Bár ettől a bandától kitelik , hogy egy olyan embert válasszanak meg köztársasági elnöknek , aki az állampolgárokat semmibe nem nézi és a lemondására való többszöri felszólitást elintézi egy "nahát"-tal.
Előzmény: Derek (38)
Derek Creative Commons License 2003.04.17 0 0 38
"Viszont a konzenzus jegyében Medgyessynek és Mádl-nak kellett volna aláírni a szerződést."

Hu de fontos lett a konszenzus a jobboldalon amiota Orban es a fidesz lapaton van,valahogy azelott sosem volt ez fontos.De lesz konszenzus,mihelyst Madl menesztve lesz a kovetkezo koztarsasagi elonokvalasztason,mert ugye azt te sem gondolod,hogy a szocik megtartjak megegy szezonra?
Akkor lesz konszenzus Kovacs vagy Horn koztarsasagi elnok es MP miniszterelnok kozt, ,teged meg bevisznek ujjaeleszteni az intenzivre.

Előzmény: budai93 (37)
budai93 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 37
A szoci bagázst valóban rühellem.
Ez tény.
Az is tény , hogy ma az ország miniszterelnöke Medgyessy.
Viszont a konzenzus jegyében Medgyessynek és Mádl-nak kellett volna aláírni a szerződést.
Előzmény: Derek (34)
budai93 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 36
"Kovács köztársasági elnök lesz"
Annyire azért nem lehetsz elvakúlt, hogy ezt akard.
Előzmény: phallus impudicus (33)
pindiy Creative Commons License 2003.04.17 0 0 35
Nagyon egyszerű.
Igy döntöttek a többség meg felhatalmazta öket a döntésre.
Lya kérem egy választást el lehet veszteni, annak vannak következményei.
Előzmény: Szentendre_22 (29)
Derek Creative Commons License 2003.04.17 0 0 34
"A 21 tele van barátsággal...:(((
"

Miert talan baratom vagy te nekem,es mitol lennel? De miert nem mered mar kimondanod,hogy ruhelled a szoci bagazst es azert bantja a csorodet ,hogy ok irtak ala es ha Orban irta volna ala eszedbe nem jutott volna ez a topik,Legyel mar egyszer gerinces es egyenes a nagy sunyisagodban .Merd mar kimondani es ne azzal torodj,hogy en baratsagos vagyok-e veled vagy nem. Allj mar a sarkadra es legyel mar ferfi.

Előzmény: budai93 (30)
phallus impudicus Creative Commons License 2003.04.17 0 0 33
Ok lépjünk gyorsan ki, aztán kérjük újra a felvételünket. Persze mire újra aláírásra kerülne a sor, akkor már Mádl seholsem lesz, de lehet hogy Kovács köztársasági elnök lesz. Akkor meg kezdhetjük az egészet elölről. Nem gondolod, hogy szánalmas ez a nyüszítés?
Előzmény: budai93 (27)
budai93 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 32
Hát igen.
Az a probléma, hogy ő az Mszp elnöke.
Előzmény: Szentendre_22 (29)
Szentendre_22 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 31
osztom
Előzmény: budai93 (27)
budai93 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 30
A 21 tele van barátsággal...:(((
Előzmény: Derek (28)
Szentendre_22 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 29
Te tudod pontosan, hogy miért Kovács írt alá v. milyen alapon? mert akkor hallgatlak. az a baj, hogy err?l senki nem beszél, közben lehet, hogy csak a pofáját akarta mutogatni
Előzmény: Derek (26)
Derek Creative Commons License 2003.04.17 0 0 28
"Lepereg rólam amit itt fröcsögsz."

Mi ebben a frocsoges?

Előzmény: budai93 (25)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!