Keresés

Részletes keresés

Jessica Schulz Creative Commons License 1 napja 0 0 104

Sziasztok!

orrpolip mutet elott allok es nagyon felek ,mert most nyaron volt mandula mutetem es iszonyu volt nagyon megszenvedtem. Kerlek segitsetek mennyire fajdalmas a mutet mivel jar mire kell figyelni es mennyit kell vele pihenni?

nagyon koszonom elore is a valaszaitokat hatalmas segitseg.

Jessica

Heddus14 Creative Commons License 2020.09.29 0 0 103

Pár napja volt Szent János kórházban Fess műtétem,Orrpolip eltávolítás ,orrsövény Korrekció és melléküreg tágítás -tisztítás. Amúgy nagyon féltem mert asztmás is vagyok .Az altatás az nagyon jól ment nagyon rendesek voltak az orvosok odafigyeltek adnak nyugtatót hogy senki ne parázzon.Kb. öt éve problémáim voltak az arcüregemmel évente kétszer háromszor begyulladt és antibiotikumos kúrát kellett szednem. Minden nap orcseppet használtam minden reggel arra ébredtem hogy bedugul az orrom stb. Sok kutatás után megtaláltam számomra a legjobb orvost  a városban és mindenkinek ajánlanám Prof.Hirschberg Andor habil-Egyetemi tanár,évek óta nem találtam egy normális orvost aki megállapította volna hogy mi a probléma ,három év alatt egyetlen egy orvos nézet be az orromba endoszkóppal és végre kiderültek a Problémák.Műtét után elég kellemetlen a tamponok miatt De nekem semmi fájdalmam nem volt viszont semmit nem aludtam az első éjszaka .24.00-órát szigorúan kivárta az orvos 1 perccel előbb nem vette ki a tamponokat ,az altatás után sem volt semmi problémám szóval az orvosok nagyon odafigyelők voltak. Tény hogy az a pár másodperc még a tampont kiveszik legalábbis nekem fájdalmas volt kijöttek a könnyeim is. Amíg a tamponok bent vannak az is elég kellemetlen vagy inkább kényelmetlen.Ha viszont kiveszik és utána nem vérzik be pár órán belül mindenkit hazaengednek többekközött engem is aminek nagyon örültem.Az elmúlt három négy napban azért még oda kell figyelni mert a váladék az rendesen csurog a melléküregekből.Coldastop-ot szabad csak használni (gyógyszertár bárhol 2000 Ft)fújni nem szabad az orromat egy hétig amíg az első kontroll van. Nem szabad hajolgatni és emelgetni ,szóval pihenés.Én nagyon örülök hogy ezt megcsináltam mert már most érzem sokkal jobb a légzésem én nagyon sokat szenvedtem az elmúlt pár évben mindenkinek ajánlom ha ilyen problémái vannak mint nekem ,kibírható de felkell készülni a kellemetlen napokra.

Sok szerencsét!✌

Mike0088 Creative Commons License 2020.06.07 0 0 102

SOTE Fül-Orr Gégészeti Klinika.  A hely lepukkant, de a nővérek kedvesek, és az orvosgárda is elég jónak számít, legtöbbjük maszekba is tevékenykedik. Ha nem számít a pénz, Szűcs Enikő doktornő, 2-ker Horvát utca. Neki a FESS műtét a fő szakterülete emellett kedves, empatikus doktornő. Azt tudnod kell a maszek műtétek jellemzően 250-500 ezer forint között mozognak. Sokszor az orrsövény korrekció is szükséges lehet de ezt a CT felvételen látottak döntik el. 

Előzmény: Diko38 (100)
koroland79 Creative Commons License 2020.06.02 0 0 101

Én másodikat Medicoverben csináltattam, elsőt államiban, legkozelebb is Medicover lenne, de remélem nem lesz...

Előzmény: Diko38 (100)
Diko38 Creative Commons License 2020.06.02 0 0 100

Udv.Sajnos orrpolipom van,amit mar 2 eve megallapitottak,de most jött el az ideje,hogy rászánjam magam .a műtétre. Mostmár a fejem.is fáj, van hogy ket napig is,olyan tompán, és valószínűleg ettől. Aztan ugye az állandó szipogás, orrdugulás, es már jo lenne ijra a saját nem orrból beszélő hangomat hallani.B.p.en élek, es nem tudom,kit valasszak a műtét elvégzésére, mert annyi rosszat lehet mar hallani a kórházi körülményekről, hogy parás vagyok már ettől. Na meg hogy altatás legyen,vagy ne..

atys.fx Creative Commons License 2020.05.01 0 0 99

Sziasztok!

Megosztanám a saját tapasztalataimat. Ha csak egy embernek is segít, már akkor megérte. Persze nincs két egyforma szervezet, de hátha.

 

47 éves vagyok, dohányzom. 3 FESS műtéten vagyok túl. A negyedik 2019 nyarán lett volna, de lemondtam..... Jelenleg kis odafigyeléssel rendben vagyok. Kapok rendesen levegőt, az orrfolyás is minimális. Tudok sportolni és az alvás minősége is jelentősen javult. Pontosan tudom mennyit tud szenvedni az ember,

amikor nem tud rendesen levegőt venni az orrán. Kiszáradt torokkal ébredni. Az alvás messze nem minőségi, ezért állandóan fáradt. Ebből következik, hogy többet is eszik, mivel úgy érzi energia hiányában szenved.

 

Egy kis elő történet:

Tizenéves korom óta folyt az orrom. Krónikus mandula gyulladással is szenvedtem. Huszonéves koromban kivették a manduláimat, amire javult kicsit a helyzet. Kevesebbet tüsszögtem, de az orrfolyás megmaradt. Heti, minimum 100 darab papír zsebkendő fogyott!!!

A harmincas éveim elején volt az első FESS műtétem. Altatásban csinálták. Nem volt vészes. A műtét után használtam a Nasonex sprayt.....hiába. Kiújult, 5 év múlva újra műtét, majd rá 5 évre megint. :(
Aztán gondolkodni kezdtem a 4. műtét előtt, hogy ez az egész csak valami olyan miatt lehet ami nem tetszik a szervezetemnek. Voltak rosszabb és voltak jobb periódusok is. Kétszer jártam allergia vizsgálaton.....mindenre volt néhány kereszt. Minden labor eredményemben az eozinofil granulocita a normál érték felső határának a kétszerese volt.

Nem tudtam ez mitől lehet. Parlagfű szezonban nem érzékeltem változást az állapotomban.

 Egyszer azt vettem észre, hogy két ipa típusú sör elfogyasztása után két órával brutálisan bedugult az orrom. Gyanakodni kezdtem az élesztőre. Mint később kiderült nem az a hibás. Hetente több liter tejet ittam. Mindig is nagy tej-tejtermék fogyasztó voltam. A 4. műtét előtt valahogy véletlenül úgy alakult, hogy 3-4 hétig alig ittam tejet.

Ekkor tűnt csak fel, hogy alig folyik az orrom és a polipom se durrant be. Úgyhogy lemondtam a műtétet. Azóta 2-3 eset volt mikor bedurrant. Egyszer egy túró ruditól, egy másik alkalommal pedig egy kézműves sörtől. Kicsit utána jártam a dolognak és kiderült, hogy egyes sörökbe tesznek tejszármazékot.......tehát a tejjel van bajom.

A gyógyszertárban lehet venni laktáz enzimet. Ha kénytelen vagyok tejterméket tartalmazó ételt enni, akkor be szoktam venni egy szemet és semmi gond. Azóta átálltam laktózmentes sajtra, azzal sincs gondom. Gasztroenterológián még nem jártam. Azt még meg kell ejtenem, mert szerintem lesz itt még más is. Gluténra nem vagyok érzékeny.

Legalábbis a gyógyszertárban vásárolt gyors teszt azt mutatta. Mióta oda figyelek erre kapok levegőt.... úgy érzem olyan 80%-os az orrom. Egy évre szüneteltettem a dohányzást, de nem vettem észre változást az állapotomban. Jártam fül-orr-gégésznél, aki azt mondta, hogy van polip. Lehet, újra műteni kell.

A Nasonex, Avamys, Mometason Sandoz orrsprayk nekem nem használták semmit. A Proetz-kezelés jót tesz, könnyebben ürül a váladék, de csak akkor alkalmazható,  ha nincs bedurranva a polip. Nem állítom, hogy más embereknél is a tej lehet a kiváltó ok. Mindenesetre mindenkinek, aki polipoktól szenved érdemes lehet elgondolkodni rajta,

hogy a polip növekedését és az orrfolyást milyen allergén válthatja ki. Érdemes utána olvasni ezeknek az allergéneknek és változtatni a táplálkozási szokáson, hogy kiderüljön mi irritálhatja az ember nyálkahártyáját. Tudom ez nehéz ügy, egy hosszadalmas folyamat. A gasztroenterológia ebben szerintem sokat segíthet.

 

Jelenleg próbálom elhagyni a dohányzást. Mióta nem fogyasztok hagyományos tejtermékeket elfogadhatónak mondható az állapotom. Azóta volt két vérvételem is és a labor eredményekben az eozinofil granulocita határértéken belül van. A gasztroenterológiát pedig fel fogom keresni.

Ettől függetlenül lehet, hogy rászánom magam egy 4. FESS műtétre is, hogy jobb legyen a helyzet.

 

 

 

Joasho Creative Commons License 2019.10.02 0 0 98

Aki nagyon jó fül-, orr-, gégész szakorvost keres, tudom ajánlani dr. Fent Zoltánt. Nekem kissé komplikált, a koponya belső részét is érintő FESS műtétem volt altatásban. Műtét után semmilyen fájdalmat nem éreztem, az arcomon sehol nem volt sem duzzanat, sem véraláfutás. Orrtampont sem kaptam, mivel a vérzés minimális volt. Amellett, hogy a doktor úr kiváló szakember, emberi hozzáállàsát tekintve is példaértékű. Pánikba estem a műtèt előtt ár nappal, a doktor úr öntött belém lelket és újból elmagyarázta, hogy nincs más megoldás csak a műtét. Ennek elmaradàsa súlyos következményekkel is járhat a gyulladás elhelyezkedèse miatt. Sikerült megnyugtatni. A műtét kb. 50 perc volt, màsnap hazajöhettem, szépen gyógyulok. Valószínűleg sikerült egy műtéttel megoldani a problémát annak köszönhetően, hogy a gyulladást és annak elhelyezkedését gyorsan sikerült még megfelelő időben felderíteni. Nagyon jó szívvel ajánlom a doktor urat. A lényegre koncentrál, tárgyilagos, közérthető módon magyarázza el a problémát és annak megoldàsát egy igen alapos vizsgálatot követően.

koroland79 Creative Commons License 2019.07.27 0 0 97

Menje el gégészhez, teljesen felesleges talalgatni...

Előzmény: Diótörő (96)
Diótörő Creative Commons License 2019.07.24 0 0 96

Sziasztok !

Nem valami pergős topic, de azért megkérdezem. Közel a 70-hez már alig kapok levegőt az orromon keresztül.

Tegnap voltam a strandon és azt vettem észre, hogy talán a meleg víz hatására még rosszabb volt a helyzet.

De ahogy kijöttem a vízből, talán a mozgás miatt is, valamit javult.

Szerintetek az orr sövény és orr polipon kívül még mi lehet a probléma. Gondolom nem csak ez a kettő létezik.

A műtéttől én sem félek annyira, mint inkább a 3 napos betamponozástól. A vízben még néhány lélegzetvétel szájon keresztül is fárasztó volt.

Ráadásul itt írta valaki, hogy az orr polip az ki tud újulni. Na talán olvassa valaki :-)

Mike0088 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 95

Az egyik betegtársam némi pénzmag ellenében "lélegző,, tamponálást kapott (műanyag csöves), de néhány óra múlva az is eléggé eldugult neki (esetleg erre rákérdezhetsz). Fogadd el, hogy ez ezzel jár 2-3 nap és túl leszel rajta. 

Előzmény: Rockinrose (93)
koroland79 Creative Commons License 2019.06.19 0 0 94

1 napot kell a tampont viselni ,es kb 1-2 hetig nem lehet orrot fujni. Tampon azert kell, hogy ne vérezz el. 

Előzmény: Rockinrose (93)
Rockinrose Creative Commons License 2019.06.14 0 0 93

Sziasztok! Aug.5-én lenne orrsövény és polip műtétem amitől mondhatni rettegek.Nem is inkább a magától a műtéttől, hanem utána a tamponok viselésétől, hogy nem fogok levegőt kapni csak a számon.Tud v.ki esetleg olyan műtéti eljárást vagy kórházat, ami minimális vérzéssel jár és nem kell tamponálni? 

 

Az Uzsokiban fog műteni dr.Görgey Csaba, véleményeket kérnék, aki nála volt. 

 

Köszönöm!

Valaki60 Creative Commons License 2019.06.01 0 0 92

Nem akarok senkit sem elkeseríteni de mindegy hogy milyen műtéttel távolítják el az orrpolipot. Úgy is újra előjön az esetek nagy többségében.

Kb 10 műtéten vagyok túl. Magán államiintézmények lézeres fess illetve a jó öreg szaggatós műtétek.

Jóformán mindent kipróbáltam. Akupunktúrától az orrsprékig minden fellelhető természetgyógyász cuccot kipróbáltam.. ideig óráig (pár max 4 év) és előlről kezdődik minden.

Ami tényleg használt az elmúlt években: egyesek által sokat szidott diprophos injekció.Három hónapig nagyon ok utána lassan előjön a polip. Cserébe (ffi vagyok) nyomja kb két hétig a vérnyomást. Nálam mást nem okoz.

Most pár hónapja elkezdtem gyógygombát szedni. Nem vagyok forgalmazó ha érdekel megtalálod az interneten Melyiket érdemes szedni. Márka nem számít inkább a hatóanyag mennyisége.Allergiára keresd....

Ami biztos a vérnyomást leviszi két hónap után. Elhagytam 40 év után teljesen a gyógyszert.

orrpolipot kissé megfogta. Kb három héttel később még most sem kell az injekció.Ha azt nézem a gomba hatásának köszönhetően egy hónapot ráhúzok az injekció beadására. Remélhetőleg ha továbbszedem a gombát egyre később kell a tűt elővenni...……Jó elmélkedést és gyógyulást mindenkinek.

[fidelio] harrold Creative Commons License 2019.05.21 0 0 91

Sziasztok! Segítséteket kérem: melyik a jobb eljárás, mindenféle, de leginkább a kiújulás “kockázata” és annak időbeni újbóli bekövetkezése szempontjából: FESS vagy lézer?

 

FESS-em már volt 2008-ban, tudom milyen “kellemes“ kísérő élmenyekkel jár, épp ezért ez teljesen irreleváns nekem. Egyszerűen nem akarok félévente műtétre járni.

 

Sajnos mostmár eljutottam arra az állapotra, ami tarthatatlan, éjszakai fulladások, állandó fejfájás, a pihent állapot hiánya miatt egy állandó élőhalott állapot.

 

Szagokat meg ízeket a 2008-as műtét előtti kb. fél év óta nem érzek, semmit. Ezen a műtét sem változtatott, de legalább levegőt kaptam. 2010-ben kezdtem el úszni és 2014-ig minden nap úsztam 1500-2000 m reggelente meló előtt, hétvégéken 4-6000-eket, számtalan nyíltvízi úszóeseményen úsztam. Mindezt csak azért írom, hogy a megfelelő mennyiségű levegőhöz hozzájutottam :-) évekig, nem volt baj, vízben sem, most már “szárazföldön” sem kapok levegőt.

Az utóbbi 1-1.5 hétben brutálisan drasztikus mértékben romlott a helyzet, az egyik orrlukam kb 10%-kal működhet, a másik olyan, mint a cola, zéró. Ezért “szájlégzés” van, reggel porrá száradt nyelvvel, szájüreggel és véres garattal való ébredés.

 

Mindezeket azért írtam le, hogy ezek a tapasztalatok hátha segítenek valakinek.

 

Szóval FESS vagy lézer a kiújulás ideje szempontjából?

 

Köszönöm előre is a segítségeteket!

esőtánc Creative Commons License 2019.02.26 0 0 90

Szia csillkat! Örülök, hogy jól vagy! Nekem ilyen vizes orrfolyásom akkor szokott lenni, amikor pollen szezon van. De azt írják, lehet a hideg száraz levegőtől, vagy sima nátha is lehet (vagy akár szivárgó agyvíz, de ezt nem riogatásként írom, csak olvastam ilyet is). Ha allergiás típus vagy, akkor én első körben arra gondolnék, de lehet, hogy bekaptál egy kis náthát. Úgyis szezonja van a felső légúti betegségeknek.

 

Most a műtét után még nincs semmilyen orrfolyásom az alvadékok távozásán kívül, van viszont borzasztó lüktető hasogató felső állkapocs fájdalmam, ami gondolom az időjárástól van. Lehet, hogy fázik a foggyökerem a huzatossá vált arcüregemben.

Előzmény: csillkat (89)
csillkat Creative Commons License 2019.02.25 0 0 89

Szia! 

Én egész jól vagyok, október végén volt a műtétem. Nem dugul az orrom, jól kitudom fújni. Egyébként van

mostanában egy furcsa tünetem, néha heti 1-2 alkalommal vízszerű valami folyik az orromból. Nektek volt már hasonló tünetetek? Ez vajon a gyógyulással együtt járó folyamat? 

Előzmény: esőtánc (88)
esőtánc Creative Commons License 2019.02.15 0 0 88

Kíváncsi lennék, kinek hogy alakult a lábadozás alatt/után.

 

Ki hogy érzi magát? Jelenleg hogy vagytok?

esőtánc Creative Commons License 2019.02.15 0 0 87

Nekem már napokra teljesen elment a szaglásom, így az íz érzékelésem is, ami eléggé ijesztő volt, szóval emiatt is szükségesnek láttam a műtétet. De főleg azért, mert az utóbbi hónapokban már szinte csak a számon keresztül tudtam lélegezni, és éjszakánként befulladtam.

Most műtöttek a sotén. Végül polipot alig találtak, az arcüreg-szájadék volt elzáródva, meg a rostasejtek voltak tele. Kb. ötven perces volt a műtét, bár én ebből semmit nem érzékeltem, altatásban volt. Az orrsövényhez, orrkagylókhoz elméletileg nem nyúltak. Nem is tamponáltak, a műtét után azonnal szelelt az egyik orrlukam, aztán megindult egy kis vérzés, és be is dugult az orrom teljesen, picit meg is dagadt, de ennyi. A torkom jobban fáj, mert a tubus is meggyötörte, meg utána az, hogy csak szájon át tudtam levegőt venni, emiatt az első éjszaka szinte semmit nem aludtam. Másnap, miután kiorrszívózta a trutyit a doki, újra kaptam levegőt... úgy dőlt be a szél az orromon, csak lestem. Viszont itthon megint bedugult. Hol kidugul, hol be. Gondolom ez ilyen. Remélem azért majd tartósan beáll a kidugult állapot. Nekem is orrolaj és tengervizes orrmosás a további teendő. De egyelőre nem mertem használni a tengervizes sprayt.

 

Ti mikor kezdtétek a tengervizes orrmosást? Hány órával/nappal a műtét után? Nem csípett? Milyen orrmosót használtatok? Mennyi időt hagytatok az orrmosás és olajozás közt?

bodroo Creative Commons License 2019.01.24 0 0 86

Sziasztok. Van közületek olyan aki egyáltalán nem érez se ízeket sem szagokat? 

Olliver Creative Commons License 2019.01.07 0 0 85

Sziasztok!

január 2-án műtöttek altatásban.

most itthon vagyok coldastop orrcseppet használok 3x eltelik az 1 hét és megyek kontrollra.

10 éve már. volt ugyanilyen műtétem.

eddig ok nagyon jol kapok levegöt.

Edmund55 Creative Commons License 2018.12.16 0 0 84

Szia Kovszi!

A Hetényibe vagyok én is berendelve orrpolip műtétre.Légy szíves mond el a tapasztalataid.

Mennyire voltál megelégedve az orvossal, ellátással?

Előre is köszönöm.

Előzmény: kovszi (79)
csillkat Creative Commons License 2018.11.17 0 0 83

Szia! Köszönöm, hogy válaszoltál. Én aránylag jól érzem magam, picit még nazális vagyok, de 3 hete volt a műtét, szóval még belefér. Néha egy kis véres nyálkás cucc jön a bal oldalról, ott nagyobb irtást rendeztek. Azt olvastam, hogy kb 6 hét, mire a nyálkahártya visszaépül és helyreállnak a funkciók. De nem dugul, ki tudom fújni és egyre jobb a szaglásom. Szóval mindig kicsit jobb. Az a baj, hogy nálam nem lehet tudni, hogy milyen típusú a polip, mert volt ciszta is bent. Nem tudta az orvos megmondani, hogy az ok okozat itt hogyan alakul. Mert ha a ciszta miatt állt fent a gyulladás és abból jött a polip, akkor elvileg helyre jöhet. Az orvos szerint lehet, hogy a krónikus gyulladás sosem gyógyul meg, ez amúgy azért fura,mert tulajdonképp jól vagyok. :) A zárójelentés utáni kontroll lapjára is az van írva, hogy krónikus orrmelléküreg gyulladás. Viszont szövettanra nem küldték a kivett cuccot. Szóval a fene tudja. Fújkálom a Dymistát 2x1 adagban, de elég rossz, mert fáj tőle időnként a fejem és egyfolytában keserű ízt érzek a számban. Remélem, idővel ezek csillapodnak. 

Előzmény: Mike0088 (82)
Mike0088 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 82

Szia!

Az utókezelést nálam annyiból állt, hogy kb egy hónapig coldastop orrolajat és Neilmed orrmosót használtam (mellette napi 2x1 Avamys orrspray) . Az első heti kontroll után azt javasolták, hogy 3 hónap múlva menjek vissza újra. Ezt nem tettem meg, de gondoskodtam róla, hogy orrspray mindig legyen. Naponta 2*2 fújok, az orrmosót már elég rendszertelenül csak 2-3 naponként használom. Hogy érzem magam?  Nost tudom, hogy fejlődik vissza, erre utal az időnként jelentkező tompa arcfájdalom, és a gyakrabban duguló orrom (főleg a baloldal). Egyenlőre nem olyan vészes, kivárom a tavaszt akkor majd csináltatok egy CT-t és megnézetem magam. Nekem a betegség egyik legrosszabb fajtája jutott (Pansinusitis). Ez krónikus és nagyon gyakran kiújul.  Az orrsprayt érdemes mindig használni, mert ugyan szteroidtartalmú de nem belsőleg használod, és az orrnyálkahártyát sem károsítja.  Veled mi újság? 

Előzmény: csillkat (81)
csillkat Creative Commons License 2018.11.10 0 0 81

Szia Mike0088!

 

Szeretném megkérdezni, hogy a műtét óta hogy vagy? Milyen utókezelést kaptál és azóta nem nőttek-e vissza a polipok?

Előzmény: Mike0088 (76)
csillkat Creative Commons License 2018.11.10 0 0 80

Szia Kovszi! Coldastopot en is használtam, de csak 2 hétig, utaut kellett Dymistára váltanom. Őszintén szólva semmi különbséget nem érzek, mert teljesen jól voltam már a Dymista előtt is. Nem dugul, nem folyik, jól kapok levegőt. Én nem vagyok allergiás, egy elhúzódó arcüreggyulladás miatt alakulhattak ki a polipok. De ezr nem tudta pontosan megmondani az orvosom, ezért megelőzés miatt kell fújni a Dymistát. Nekem nem kell már visszamenni, csak ha panaszom lesz. 

Előzmény: kovszi (79)
kovszi Creative Commons License 2018.11.07 0 0 79

Szia Csillkat! 

Nekem coldastop orrcseppet javasolt használatra, de én kiegészítettem a dolgot még egy orrmosóval is. Fél év múlva megyek CT-re kíváncsiságból, hogy mi történik az arcüregemben. Lassan 2 hónapja hogy műtöttek, nem olyan az orrom már mint pár éve volt. Most már eldugul mindenféle portól. 

csillkat Creative Commons License 2018.11.05 0 0 78

Szia! Nagyon érdekelne, hogy neked milyen utókezelést javasolt az orvosod? Nekem Dymista orrsprayt írt, ami inkább allergiára való szteroidos spray, de elvileg jó a polipok kiújulása ellen. Engem kicsit elkeserít, hogy most életem végéig ezt kell fújkálnom, de még ennek ellenére is kialakulhatnak a polipok..... Nagyon szeretném tudni, hogy itt a fórumon esetleg másoknak mi volt az utókezelés? Tényleg mindig kell ezt használni????

Előzmény: kovszi (77)
kovszi Creative Commons License 2018.09.13 0 0 77

Sziasztok

 

Átestem az első (és remélem egyben az utolsó) orrpolip és orrsövény műtéten, pont egy hete műtöttek, pár napja már itthon lábadozok. Fogalmam sincs mennyi idő szükséges a véres-nyálkás váladék kitisztulásához, de már nagyon várom azt a napot, hogy rendesen kapjak levegőt és érezzek az orrommal :D Jelenleg nagyon nehezen akar tisztulni a cucc az orromból. A doki csak annyit mondott, hogy só oldatos orrsprayt használjak és legyek türelemmel, mert egy hét tuti kell, hogy kitisztuljon. Pár tanácsot szivesen vennék, hogy mivel tudnám segiteni a tisztulást illetve megelőzni a kiújulást :) 

Üdv!

Előzmény: Mike0088 (76)
Mike0088 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 76

"altatással pedig az egész megyében nincs olyan aki orrpolipot műtene,, 

Ez elég megdöbbentő.

Ilyen esetekben neked és az orvosnak is jobb ha ezt altatásban végzik, pláne amikor nagy kiterjedésű a polip és mind a két oldalt műteni kell. Az én esetemben ez kb 1 óra 10 perces műtét volt, ilyet kész horror bódításban vállalni! Én azért mentem bele a műtétbe, mert az orrspray, infrázás, sós vizes inhalálás meg anyámkínja ellenére is állandóan dugult az orrom, ez már a visszafordíthatatlan kategória volt. Most 3 héttel a műtét után már nagyon jó érzés hogy kapok levegőt (jobb oldalt teljesen jó, bal oldalt még alakul.), nem tüsszögök, alig van taknyom számomra ezek meglepő dolgok... Remélem sokáig így is marad.  Kitartást, majd írj ha történt valami fejlemény :). 

Előzmény: kovszi (75)
kovszi Creative Commons License 2018.07.07 0 0 75

Mike0088

 

Köszönöm a válaszod. A Hetényi osztályvezető fül-orr-gégész főorvosa fog műteni ha minden igaz, azt mondják róla, hogy jó orvos. Magánrendelést is folytat. Felhívtam telefonon és azt mondta, hogy Ő amúgy sem műt magánrendelőben, altatással pedig az egész megyében nincs olyan aki orrpolipot műtene (már pedig az én esetemben csak altatással lehet a doki szerint). Megfogadtam a tanácsod, annyira nem sietek inkább ezzel. Olvastam arról, hogy a futás, vagy egyéb sportolás segít a tünetek enyhítésében. Az első háztömb körüli túra után már jobban éreztem magam :D, sőt azóta is egyre jobb, de magát a problémát természetesen nem oldja meg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!