Keresés

Részletes keresés

HBA2023 Creative Commons License 2024.02.11 0 0 123

Tudnànk e-mailben folytatni a beszélgetést erről? Talán ott gyorsabb a kommunikáció 🙂 lenne még pàr kérdésem a gyógyulàssal kapcsolatban...

 

Az e-mail címem: koxy.twitch@gmail.com

 

Köszönöm,Andi

Előzmény: Csaba976 (121)
HBA2023 Creative Commons License 2024.02.11 0 0 122

Én találtam Coldastopot, Bp-en volt egy patikában a 18.ker-ben, azt mondtàk országos hiánycikk, náluk volt még egy elfekvőben, màjusi lejàrattal.😃

 

Na akkor óvatosan kipróbálom az orröblítést én is, mivel fújàsra ürül ez-az, viszont érzem hogy jönnie kellene még, de egyelőre félgőzzel fújhatom csak az orrom, így nem tudom kifújni és nem is merem nagyon erősebben.

 

Előzmény: Csaba976 (121)
Csaba976 Creative Commons License 2024.02.10 0 0 121

Szia,

igen gondolom ez ugyanaz nagyjából. De akkor tudod a metódust.

 

Én a műtét után 2. napon kezdtem, mert már annyira be volt dugulva meg száradva a sok trutyi, hogy alig kaptam levegőt, úgyhogy finoman elkezdtem öblíteni. És jött is rendesen minden szutyok. Kicsit ijesztő volt, de amúgy tök jó érzés volt.

Vérzés nekem már abszolut nem volt, ettől féltem egy kicsit, nehogy elkezdjen vérezni.

 

Napi 3szor nyomom, reggel, délben este. Két héttel a műtét után már nem jön semmi véres cucc. 

Melyik oldallal kezdem? Mindegy, nekem mindkét oldalt műtötték. 

 

Coldastop hiánycikk, nem lehet kapni sehol most. Úgyhogy a patikus ajánlotta ezt a rinopanteina nevűt és a kenőcsöt kenegetem  most. 

 

Na de neked legalább ajánlott valamit a dokid :-)

 

Én mindent a netről olvasgattam. 

 

 

Előzmény: HBA2023 (120)
HBA2023 Creative Commons License 2024.02.10 0 0 120

Van itthon Clinsin med orrmosom, amihez sót lehet kapni külön kis tasakkal, szerintem ez ugyanaz lesz. Egy flakon, egyik orrnyilason be, másikon ki. 

Műtét után hányasik naptól kezdted el az orrmosást? Milyen gyakran csinálod? A műtött oldallal kezded, vagy a másikkal? 

 

Az orvos javasolta a "tengervizes" orrsprayvel való fuhast, és orrcseppet/olajat, vitaminost( Coldastop,Rinopateina) vegyesen.

 

Köszönöm szépen 😊

 

Előzmény: Csaba976 (119)
Csaba976 Creative Commons License 2024.02.10 0 0 119

Szia,

sima gyógyszertárban kapható orrmosóval.

Neilmed orrmosó. 8e Ft körül van. Van benne egy flakon, meg egy csomó kis fiziológiás só csomagocska.

 

Megmondom őszintén én csak ezt használom kezelésre. 

De sokan ajánlják az olajokat, szteroidos sprayket. Kérdés, hogy a dokid mit mond. Az legyen az irányadó. 

Nekem kb. semmit nem mondott. 

 

Előzmény: HBA2023 (118)
HBA2023 Creative Commons License 2024.02.08 0 0 118

Szia! 

Az orröblítést mivel végzed? Nekem múlt héten csütörtökön volt FESS-em, és én is kiprobàlnàm az öblítést.

Illetve mivel kezeled az orrod? Orrspray, olaj, egyéb?

 

 

Köszönöm!

Előzmény: Csaba976 (117)
Csaba976 Creative Commons License 2024.02.04 0 0 117

Sziasztok.

Sokan leírták már a tapasztalataikat, de hátha lesz új részlet valakinek a mondókámban.

Kb. két éve ment el a szaglásom, ugye azonnal a covidra kezdtem gyanakodni. El is mentem egy két dokihoz, de a szteroidos orrsprayen kívül más ötletük nem volt. A SOTE-n is voltam, ott kértek már CT-t is, de a fiatal doki nem tudta értelmezni a képeket. Csak néztem, hogy micsoda??

Aztán felírt ő is egy spray-t, de nem akart érdemben visszatérni a szaglás. Úgyhogy megkerestem egy allergológust, akiről a neten sok jót olvastam. 

Ő volt dr. Augusztinovicz Monika. Na és nem csalódtam, ő volt az első, aki azonnal elküldött CT-re és még egy radiológiai szakvéleményt is kért a CT-hez egy másik dokitól. Ő is elemzte és kiderült, hogy krónikus arcüreggyulladásom van. Gyakorlatilag nem volt fekete terület a CT-n, ami ugye a levegőt jelzi. Totál be volt állva az egész. Na mondta is, hogy itt csak a műtét segíthet. Adott egy nevet, hogy ő csak hozzá menne. Dr. Hajós Pál. Időseb doki, hatalmas műtéti tapasztalattal. A Péterfy-ben rendel. 

 

A műtét:

Kaptam egy ágyat a Péterfyben, kb 10 felé a doki jött, hogy lassan kezdünk és mindjárt kapok egy szurit a sejhajomba, amitől álmos leszek. Hát megkaptam és kb 3 p múlva már se kép se hang. Kiütött. A műtétról nagyon halvány emlékkepeim vannak, de szerintem kb végig alaudtam. Utána már az ágyamban voltam, amikor elkezdtem ébredezni. Hogy hogy kerültem vissza, stb fogalmam sincs. Mindegy is. Utána jött a legrosszabb . Be van kötve az orrod, nulla orrlégzés. Csak szájon át. Ez marha kényelmetlen. De semmi fájdalom nincs érdekes módon. Az éjszaka pokol, azt várod, hogy vegyék már ki az orrodból azt a sok gézt. Hát ezt ki kell bekkelni. Alvás nincs, legalább is nekem nem volt. Egész éjjel az eget bámultam, hogy mikor kezd már világosodni.

És halleluja, amikor hajnalban meghallod az első szöszmötöléseket a folyosóról, akkor tudod, hogy közeledik a reggel, a detamponálás. 9 felé meg is volt. Na és itt ugye nagyon féltem, hogy jaj, milyen fájdalmas lesz. Hát azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem fáj. És másnak sem fájt ott, mert kérdezgettük egymást, ahogy jöttek ki az emberek. 

Ugyanis nem fájdalmas, hanem inkább csiklandós amikor kiszedik. És emiatt jön a könnye az embernek, mert ott a könnycsatorna környékén birizgálják az embert, de nem fáj. Mindenki mosolyogva jött ki, mert óriási megkönnyebbülés, hogy végre kapsz levegőt.

 

Mindenki ment is haza azonnal. Szóval nem kell parázni. 

Egy héttel a műtét után voltam kontrollon doktor úrnál, csinált egy leszívást, egy csomó trutymót még leszívott az arcüreemből. Mutogatta ott a csövet, hogy nézze csak, megtelt. :-) 

 

Amúgy a műtét után kb egy héttel elkezdett visszatérni a szaglásom, még nem százas, de már legalább érzem a kv illatát, kaják stb illatát. A gyógyulási idő állítólag 4-5 hét is lehet. 

 

Orröblögetésnél még mindig jön véres cucc. Ez evvel jár, nem kell megijedni. 

 

Hosszú távon a lényeg, hogy minden dolgot ami irritálja a nyálkahártyát, kerülni kell. Pollen, alkohol, sok minden. Ha kell, allergia gyógyszer a kritikus időszakokban. Nekem tipikusan augusztus-szept.

Esetemben egyébkén polipot is szedett ki a doki, meg egybe nyitotta az orrmelléküregeket. Ugye ez a jobb tisztulás miatt kell. Ez a tipikus FESS műtét.

 

Jó egészséget mindenkinek.

 

 

HBA2023 Creative Commons License 2024.01.29 0 0 116

Szia!

 

Most készülök erre a műtétre én is, hol végezték, neked a beavatkozást? Felépülés hogy ment?

Köszönöm!

Előzmény: Mike0088 (110)
addam84 Creative Commons License 2022.12.11 0 0 115

Szia, van esetleg valamilyen fejlemény azóta? 

Előzmény: bognar77 (113)
Mike0088 Creative Commons License 2022.11.01 0 0 114

Erre én is kiváncsi lennék. Nekem Pansinusitisem van, mondhatni teljes szaglásvesztéssel és igen jó indikációim lennének a kezelésre. Sokat olvastam a dupixentről ami mometazon vagy más kortikoszteroidos orrspray használata mellett sok embernél eredményesnek bizonyult. Konkrétan olyan videókat találtam, ahol a páciens beszámol arról, hogy 1 héttel az első injekció beadása után jelentős javulást érzett a szaglásában. . Neked milyen betegséged-kórmúltad van mesélnél róla?  

Előzmény: bognar77 (113)
bognar77 Creative Commons License 2022.10.20 0 0 113

Üdv! Én a múlt héten kaptam meg az 1. adag dupixent injekciót. Kb. 1.5 év után! 2020 novemberben kerestem a dokimat, aki magánklinikán műtött még 2018 ban! Akkor javasolta ezt a bizonyos immunterápiát , amiért elég sok kritériumnak meg kellett felelni! Aztán a doki eltűnt, covid vagy kitudja miért?  Nem zaklattam tovább mert a tüneteim enyhültek. Aztán idén júniusban jelentkezett Kraxner Helga doktornő, akinél a szaglásvizsgálatot csinálták. A gyógyszerről késővb írok, hogy mi a hatás 

Előzmény: fec73 (112)
fec73 Creative Commons License 2022.01.15 0 0 112

Szia, van esetleg híred a dupixentről?

Érdekelne....

Köszi

fec73

Előzmény: Mike0088 (110)
Csaba 1849 Creative Commons License 2021.11.17 0 0 111

Szia! Nos, csak annyit mondanék,hogy a nyálkahártyádat valószínűleg irritálja a klóros víz és/vagy annak a párája is. 

Előzmény: Diótörő (96)
Mike0088 Creative Commons License 2021.10.03 0 1 110

Fess műtét és orrkagyló kisebbítés után a második napomat töltöm itthon.  A műtét eredetileg 30-án lett volna, de a magas vérnyomásom miatt elhalasztották elsejére (altatóorvos). Hozzá kell tennem, hogy a kezelőorvosom 11 utánra igérte a műtétet és addigra a dupla frontin hatására már a vérnyomásom is rendeződött. Mégis várattak délután 5 ig étlen-szomjan akkor közölték velem a hírt. Ez a és az altatóorvos goromba beszólása kicsit rosszul esett. Az orrsövényt végül most sem műtőtték meg pedig tervbe volt véve, állítólag az a konvex görbület nem annyira vészes, hogy rontsa az orrlégzésem. Bár ahány orvos annyi vélemény. Nekem neves fül orr gégész dokik tanácsolták (3 éve megfordultam két magánrendelőben), hogy az orrsövényt műteni kéne. A műtét után 1-2 óráig kábaság és közepes erősségű szemgödör tájéki fájdalom, égő arc érzése jelentkezett. Ez a fájdalom elég hamar megszűnt és utána egészen jól éreztem magam, még némi szellőzése is volt a tamponoknak pár óráig. Később annyival lett rosszabb, hogy a tamponok megszívták magukat és ha feküdni próbáltam pár perc után a véres váladékot fel kellett krákognom, vagy lenyelnem mert nehezen kaptam levegőt. Az este így kész nyüglődés volt, de azért annyira nem éreztem rosszul magam, csak nem tudtam aludni. A tamponszedés na az egyetlen igazán durva dolog az egész fess témában, nem is értem miért nem tudnak erre valami humánusabb módszert kitalálni. Olyan szinten be volt száradva és tömve az a 3-3 gézcsik, hogy.... A fájdalomérzet mellett valószínű kukázhatok egy Levis pólót és egy rövidnadrágtól, mert merő vér lettem mindenütt.  A kezelőorvosom egy korrekt lelkiismeretes pasasnak ismertem meg, egy tapasztaltabb doktornővel közösen műtött. Utókezelés nálam most napi 5*3 coldastop, és az orrmosást 5 naptól tanácsolják, de én már holnap elkezdem mert nagyon tele van az orrom trutyival.  Levegőt még csak szörcsögősen kapok rajta, ez majd később remélhetőleg jobb lesz. 

Egyúttal kiderítettem valamit ami talán más polipos beteget is érdekelhet. 

Van egy dupixent nevű injekció amit az USA-ban már használnak az orrpolipos betegek kezelésére, biológiai alapú a hatóanyaga és a különböző bőrbetegségek mellett erre is alkalmazható. 

Ha valakinek van infója a magyarországi beszerezhetőségéről, esetleg konkrét tesztekről az tefyek közzé :)

Persze ezekre majd rákérdezek a klinikán. 

Mike0088 Creative Commons License 2021.08.04 0 0 109

Sziasztok!

 

Mi a helyzet sorstársak? Nekem tegnap csináltak arckoponya CT-t a Rókusban sajnos a helyzet még rosszabb mint az első műtét előtt. Minden melléküregem tele van polippal és váladékkal, és a jobb alsó orrkagylóm is jelentősen megnagyobbodott, így ismét műtétnek nézek elébe. Igazából tavaly novemberben változott meg drámaian a helyzet amikor is teljesen elvesztettem a szaglásom, kb egy hónappal később javult picit a helyzet, de csak időszakosan érzem az erősebb illatokat. Ez mellett gyakori nátha és orrdugulás gyötör. Nagyon bosszant, hogy nem tudom mi indikálhatja ezt a folyamatot, mert a CT-t kiértékelő orvos szerint is nagyon ritka, hogy valakinek ennyire tele legyen minden mellékürege. Egy átfogó allergológiai vizsgálatot fogok kérni, ha esetleg van még valakinek ötlete mit érdemes megnézetni örülnék neki. 

kis Warrior Creative Commons License 2020.12.05 0 0 106

Sziasztok!

 

Évekkel ezelőtt kijött az orrpolipom,majd használtam Rinocort Aqua orrsparyt ami segített,gondolom a benne lévő szteroid megtette a hatását.Most sok évvel később újra kiújult a polip és gondoltam beszerzek ismét egy adag Rinocort aqua orrsparyt, de megszűnt.Már utánaolvastam, hogy hatóanyaga a budezonid, esetleg tud valaki olyan orrsprayt ajánlani,mondani aki használta a Rinocort Aqua-t és most van valami ,,más” helyette,amivel ki lehet váltani?Köszönöm előre is!

koroland79 Creative Commons License 2020.12.04 0 0 105

Túl leszel rajta... sztm nincs olyan rossz, mint a mandula kivét. 2 hét alatt begyógyul. Állami vagy magán?

Előzmény: Jessica Schulz (104)
Jessica Schulz Creative Commons License 2020.12.01 0 0 104

Sziasztok!

orrpolip mutet elott allok es nagyon felek ,mert most nyaron volt mandula mutetem es iszonyu volt nagyon megszenvedtem. Kerlek segitsetek mennyire fajdalmas a mutet mivel jar mire kell figyelni es mennyit kell vele pihenni?

nagyon koszonom elore is a valaszaitokat hatalmas segitseg.

Jessica

Heddus14 Creative Commons License 2020.09.29 -1 1 103

Pár napja volt Szent János kórházban Fess műtétem,Orrpolip eltávolítás ,orrsövény Korrekció és melléküreg tágítás -tisztítás. Amúgy nagyon féltem mert asztmás is vagyok .Az altatás az nagyon jól ment nagyon rendesek voltak az orvosok odafigyeltek adnak nyugtatót hogy senki ne parázzon.Kb. öt éve problémáim voltak az arcüregemmel évente kétszer háromszor begyulladt és antibiotikumos kúrát kellett szednem. Minden nap orcseppet használtam minden reggel arra ébredtem hogy bedugul az orrom stb. Sok kutatás után megtaláltam számomra a legjobb orvost  a városban és mindenkinek ajánlanám Prof.Hirschberg Andor habil-Egyetemi tanár,évek óta nem találtam egy normális orvost aki megállapította volna hogy mi a probléma ,három év alatt egyetlen egy orvos nézet be az orromba endoszkóppal és végre kiderültek a Problémák.Műtét után elég kellemetlen a tamponok miatt De nekem semmi fájdalmam nem volt viszont semmit nem aludtam az első éjszaka .24.00-órát szigorúan kivárta az orvos 1 perccel előbb nem vette ki a tamponokat ,az altatás után sem volt semmi problémám szóval az orvosok nagyon odafigyelők voltak. Tény hogy az a pár másodperc még a tampont kiveszik legalábbis nekem fájdalmas volt kijöttek a könnyeim is. Amíg a tamponok bent vannak az is elég kellemetlen vagy inkább kényelmetlen.Ha viszont kiveszik és utána nem vérzik be pár órán belül mindenkit hazaengednek többekközött engem is aminek nagyon örültem.Az elmúlt három négy napban azért még oda kell figyelni mert a váladék az rendesen csurog a melléküregekből.Coldastop-ot szabad csak használni (gyógyszertár bárhol 2000 Ft)fújni nem szabad az orromat egy hétig amíg az első kontroll van. Nem szabad hajolgatni és emelgetni ,szóval pihenés.Én nagyon örülök hogy ezt megcsináltam mert már most érzem sokkal jobb a légzésem én nagyon sokat szenvedtem az elmúlt pár évben mindenkinek ajánlom ha ilyen problémái vannak mint nekem ,kibírható de felkell készülni a kellemetlen napokra.

Sok szerencsét!✌

Mike0088 Creative Commons License 2020.06.07 0 0 102

SOTE Fül-Orr Gégészeti Klinika.  A hely lepukkant, de a nővérek kedvesek, és az orvosgárda is elég jónak számít, legtöbbjük maszekba is tevékenykedik. Ha nem számít a pénz, Szűcs Enikő doktornő, 2-ker Horvát utca. Neki a FESS műtét a fő szakterülete emellett kedves, empatikus doktornő. Azt tudnod kell a maszek műtétek jellemzően 250-500 ezer forint között mozognak. Sokszor az orrsövény korrekció is szükséges lehet de ezt a CT felvételen látottak döntik el. 

Előzmény: Diko38 (100)
koroland79 Creative Commons License 2020.06.02 0 0 101

Én másodikat Medicoverben csináltattam, elsőt államiban, legkozelebb is Medicover lenne, de remélem nem lesz...

Előzmény: Diko38 (100)
Diko38 Creative Commons License 2020.06.02 0 0 100

Udv.Sajnos orrpolipom van,amit mar 2 eve megallapitottak,de most jött el az ideje,hogy rászánjam magam .a műtétre. Mostmár a fejem.is fáj, van hogy ket napig is,olyan tompán, és valószínűleg ettől. Aztan ugye az állandó szipogás, orrdugulás, es már jo lenne ijra a saját nem orrból beszélő hangomat hallani.B.p.en élek, es nem tudom,kit valasszak a műtét elvégzésére, mert annyi rosszat lehet mar hallani a kórházi körülményekről, hogy parás vagyok már ettől. Na meg hogy altatás legyen,vagy ne..

atys.fx Creative Commons License 2020.05.01 0 1 99

Sziasztok!

Megosztanám a saját tapasztalataimat. Ha csak egy embernek is segít, már akkor megérte. Persze nincs két egyforma szervezet, de hátha.

 

47 éves vagyok, dohányzom. 3 FESS műtéten vagyok túl. A negyedik 2019 nyarán lett volna, de lemondtam..... Jelenleg kis odafigyeléssel rendben vagyok. Kapok rendesen levegőt, az orrfolyás is minimális. Tudok sportolni és az alvás minősége is jelentősen javult. Pontosan tudom mennyit tud szenvedni az ember,

amikor nem tud rendesen levegőt venni az orrán. Kiszáradt torokkal ébredni. Az alvás messze nem minőségi, ezért állandóan fáradt. Ebből következik, hogy többet is eszik, mivel úgy érzi energia hiányában szenved.

 

Egy kis elő történet:

Tizenéves korom óta folyt az orrom. Krónikus mandula gyulladással is szenvedtem. Huszonéves koromban kivették a manduláimat, amire javult kicsit a helyzet. Kevesebbet tüsszögtem, de az orrfolyás megmaradt. Heti, minimum 100 darab papír zsebkendő fogyott!!!

A harmincas éveim elején volt az első FESS műtétem. Altatásban csinálták. Nem volt vészes. A műtét után használtam a Nasonex sprayt.....hiába. Kiújult, 5 év múlva újra műtét, majd rá 5 évre megint. :(
Aztán gondolkodni kezdtem a 4. műtét előtt, hogy ez az egész csak valami olyan miatt lehet ami nem tetszik a szervezetemnek. Voltak rosszabb és voltak jobb periódusok is. Kétszer jártam allergia vizsgálaton.....mindenre volt néhány kereszt. Minden labor eredményemben az eozinofil granulocita a normál érték felső határának a kétszerese volt.

Nem tudtam ez mitől lehet. Parlagfű szezonban nem érzékeltem változást az állapotomban.

 Egyszer azt vettem észre, hogy két ipa típusú sör elfogyasztása után két órával brutálisan bedugult az orrom. Gyanakodni kezdtem az élesztőre. Mint később kiderült nem az a hibás. Hetente több liter tejet ittam. Mindig is nagy tej-tejtermék fogyasztó voltam. A 4. műtét előtt valahogy véletlenül úgy alakult, hogy 3-4 hétig alig ittam tejet.

Ekkor tűnt csak fel, hogy alig folyik az orrom és a polipom se durrant be. Úgyhogy lemondtam a műtétet. Azóta 2-3 eset volt mikor bedurrant. Egyszer egy túró ruditól, egy másik alkalommal pedig egy kézműves sörtől. Kicsit utána jártam a dolognak és kiderült, hogy egyes sörökbe tesznek tejszármazékot.......tehát a tejjel van bajom.

A gyógyszertárban lehet venni laktáz enzimet. Ha kénytelen vagyok tejterméket tartalmazó ételt enni, akkor be szoktam venni egy szemet és semmi gond. Azóta átálltam laktózmentes sajtra, azzal sincs gondom. Gasztroenterológián még nem jártam. Azt még meg kell ejtenem, mert szerintem lesz itt még más is. Gluténra nem vagyok érzékeny.

Legalábbis a gyógyszertárban vásárolt gyors teszt azt mutatta. Mióta oda figyelek erre kapok levegőt.... úgy érzem olyan 80%-os az orrom. Egy évre szüneteltettem a dohányzást, de nem vettem észre változást az állapotomban. Jártam fül-orr-gégésznél, aki azt mondta, hogy van polip. Lehet, újra műteni kell.

A Nasonex, Avamys, Mometason Sandoz orrsprayk nekem nem használták semmit. A Proetz-kezelés jót tesz, könnyebben ürül a váladék, de csak akkor alkalmazható,  ha nincs bedurranva a polip. Nem állítom, hogy más embereknél is a tej lehet a kiváltó ok. Mindenesetre mindenkinek, aki polipoktól szenved érdemes lehet elgondolkodni rajta,

hogy a polip növekedését és az orrfolyást milyen allergén válthatja ki. Érdemes utána olvasni ezeknek az allergéneknek és változtatni a táplálkozási szokáson, hogy kiderüljön mi irritálhatja az ember nyálkahártyáját. Tudom ez nehéz ügy, egy hosszadalmas folyamat. A gasztroenterológia ebben szerintem sokat segíthet.

 

Jelenleg próbálom elhagyni a dohányzást. Mióta nem fogyasztok hagyományos tejtermékeket elfogadhatónak mondható az állapotom. Azóta volt két vérvételem is és a labor eredményekben az eozinofil granulocita határértéken belül van. A gasztroenterológiát pedig fel fogom keresni.

Ettől függetlenül lehet, hogy rászánom magam egy 4. FESS műtétre is, hogy jobb legyen a helyzet.

 

 

 

Joasho Creative Commons License 2019.10.02 0 0 98

Aki nagyon jó fül-, orr-, gégész szakorvost keres, tudom ajánlani dr. Fent Zoltánt. Nekem kissé komplikált, a koponya belső részét is érintő FESS műtétem volt altatásban. Műtét után semmilyen fájdalmat nem éreztem, az arcomon sehol nem volt sem duzzanat, sem véraláfutás. Orrtampont sem kaptam, mivel a vérzés minimális volt. Amellett, hogy a doktor úr kiváló szakember, emberi hozzáállàsát tekintve is példaértékű. Pánikba estem a műtèt előtt ár nappal, a doktor úr öntött belém lelket és újból elmagyarázta, hogy nincs más megoldás csak a műtét. Ennek elmaradàsa súlyos következményekkel is járhat a gyulladás elhelyezkedèse miatt. Sikerült megnyugtatni. A műtét kb. 50 perc volt, màsnap hazajöhettem, szépen gyógyulok. Valószínűleg sikerült egy műtéttel megoldani a problémát annak köszönhetően, hogy a gyulladást és annak elhelyezkedését gyorsan sikerült még megfelelő időben felderíteni. Nagyon jó szívvel ajánlom a doktor urat. A lényegre koncentrál, tárgyilagos, közérthető módon magyarázza el a problémát és annak megoldàsát egy igen alapos vizsgálatot követően.

koroland79 Creative Commons License 2019.07.27 -1 0 97

Menje el gégészhez, teljesen felesleges talalgatni...

Előzmény: Diótörő (96)
Diótörő Creative Commons License 2019.07.24 0 1 96

Sziasztok !

Nem valami pergős topic, de azért megkérdezem. Közel a 70-hez már alig kapok levegőt az orromon keresztül.

Tegnap voltam a strandon és azt vettem észre, hogy talán a meleg víz hatására még rosszabb volt a helyzet.

De ahogy kijöttem a vízből, talán a mozgás miatt is, valamit javult.

Szerintetek az orr sövény és orr polipon kívül még mi lehet a probléma. Gondolom nem csak ez a kettő létezik.

A műtéttől én sem félek annyira, mint inkább a 3 napos betamponozástól. A vízben még néhány lélegzetvétel szájon keresztül is fárasztó volt.

Ráadásul itt írta valaki, hogy az orr polip az ki tud újulni. Na talán olvassa valaki :-)

Mike0088 Creative Commons License 2019.07.24 0 0 95

Az egyik betegtársam némi pénzmag ellenében "lélegző,, tamponálást kapott (műanyag csöves), de néhány óra múlva az is eléggé eldugult neki (esetleg erre rákérdezhetsz). Fogadd el, hogy ez ezzel jár 2-3 nap és túl leszel rajta. 

Előzmény: Rockinrose (93)
koroland79 Creative Commons License 2019.06.19 0 0 94

1 napot kell a tampont viselni ,es kb 1-2 hetig nem lehet orrot fujni. Tampon azert kell, hogy ne vérezz el. 

Előzmény: Rockinrose (93)
Rockinrose Creative Commons License 2019.06.14 0 0 93

Sziasztok! Aug.5-én lenne orrsövény és polip műtétem amitől mondhatni rettegek.Nem is inkább a magától a műtéttől, hanem utána a tamponok viselésétől, hogy nem fogok levegőt kapni csak a számon.Tud v.ki esetleg olyan műtéti eljárást vagy kórházat, ami minimális vérzéssel jár és nem kell tamponálni? 

 

Az Uzsokiban fog műteni dr.Görgey Csaba, véleményeket kérnék, aki nála volt. 

 

Köszönöm!

Valaki60 Creative Commons License 2019.06.01 0 0 92

Nem akarok senkit sem elkeseríteni de mindegy hogy milyen műtéttel távolítják el az orrpolipot. Úgy is újra előjön az esetek nagy többségében.

Kb 10 műtéten vagyok túl. Magán államiintézmények lézeres fess illetve a jó öreg szaggatós műtétek.

Jóformán mindent kipróbáltam. Akupunktúrától az orrsprékig minden fellelhető természetgyógyász cuccot kipróbáltam.. ideig óráig (pár max 4 év) és előlről kezdődik minden.

Ami tényleg használt az elmúlt években: egyesek által sokat szidott diprophos injekció.Három hónapig nagyon ok utána lassan előjön a polip. Cserébe (ffi vagyok) nyomja kb két hétig a vérnyomást. Nálam mást nem okoz.

Most pár hónapja elkezdtem gyógygombát szedni. Nem vagyok forgalmazó ha érdekel megtalálod az interneten Melyiket érdemes szedni. Márka nem számít inkább a hatóanyag mennyisége.Allergiára keresd....

Ami biztos a vérnyomást leviszi két hónap után. Elhagytam 40 év után teljesen a gyógyszert.

orrpolipot kissé megfogta. Kb három héttel később még most sem kell az injekció.Ha azt nézem a gomba hatásának köszönhetően egy hónapot ráhúzok az injekció beadására. Remélhetőleg ha továbbszedem a gombát egyre később kell a tűt elővenni...……Jó elmélkedést és gyógyulást mindenkinek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!