Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2003.04.14 0 0 101
En nemtom mer kell ennyire kiakadni. Ugyan elmentem szavazni, de az alabbiak miatt gondolkoztam, hogy talan most az 1x kihagyom.
- kurvara untam a barom reklamokat a sok "kozszereplo" kocsoggel
- szinte semmi hasznos info nem hangzott el, a 181-en a vonal vegen is csak dillettansok ultek, akik betanultak vmi szoveget, mint Petofitol a Nemzeti dalt.
- a faszfej politikusok dumai is untattak
- az igennek nagy eselye volt, egy szavazat mar nem osztott szorzott volna
- nem a tetves fovarosban van az allando lakcimem, igy 200 km-t utaztam, mivel a jovo heten husvet es akkor is ugy tervezem, hogy elhuzom a buzbol a seggem, es igy 2x egymas utan kicsit faraszto
- ahhoz, ha vki nem az allando lakhelyen akar szavazni, az allando lakhely szerinti jegyzotol kellet vona igazolast kerni. Persze ezt csak munkanapon lehet

Igaz ez a szavazat lehet azert is jott ossze, mert pont a szavazohely mellet vitt az utam szombaton, ezert beugrottam, de 500 m-t kellet vona menni, mar lehet, hogy elgondolkodtam vona.

Hoxton Creative Commons License 2003.04.14 0 0 100
Szerintem meg tök jó kampány volt.
Én pl teljesen megnyugodtam, hogy nyithatok cukit a festői Bécsben. Évekig komoly kétségek közt hányódtam: vajon lesz e valaha még cukrászdám Bécsben, és ha nincs ez a jó kis infogazdag kampány valszeg nem is tudtam volna meg, mi minden bizonnyal erősen megviselte volna idegrendszeremet. De most már minden rendben. Alig várom már, hogy végre cukrászdát nyithassak Bécsben.
Mert Bécsben cukrászdát nyitni jó!
Előzmény: olajoshal (99)
olajoshal Creative Commons License 2003.04.14 0 0 99
Ilyen gyenge és buta kampányt tényleg csak a szockók tudtak összehozni.

"tanuhacc küföldön, meg nyithacc cukrászdát a márjahilfén".

Szánalmas panelproliknak való.
De hát összenő ami összetartozik.

Vájett Törp Creative Commons License 2003.04.14 0 0 98
És azt se feledjük, hogy h. kovács megmondta, hogy nincs semmi meglepő ebben az alacsony részvételben, meg nem kell ettől parázni, hiszen az EU-parlamenti választásokon csupán 30% nyugati választópógár szokott ikszelni.
Tehát mi ez a sipákolás? Minden O.K., Kovács megmondta, és ha valaki, akkor ő, ő igazán tuggya...
Vájett Törp Creative Commons License 2003.04.14 0 0 97
"Ugyanis ha valaki nem ment el szavazni, hogy behuzzon akar egy IGEN-t akar egy NEMet, azzal kb. azt fejezte ki, hogy lesz@rja mi tortenik ezzel az orszaggal. Itt nem politikusokrol szavaztunk, hanem az orszag jovojerol. Szegyen, hogy a valasztopolgaroknak csak 45 %-a gondolta ugy, hogy erdekli mi tortenik velunk, gyerekeinkkel stb. A magam reszerol kb. nullara irta mindenki magat, ai nyomos indok nelkul nem ment el szavazni."

És azt elfogadod-e tőlem nyomós indoknak Mibi Szaki, hogy a valóban józan érvek, és az ugyancsak józan ellenérvek teljesen ütötték nálam egymást, és azért nem mentem el szavazni?

Nem közömbösségből, nem azért mert "leszartam", hiszen végig figyelemmel kísértem a pro és kontrát, a 181-et is felhívtam, mérlegeltem - és a végén tök tanácstalan maradtam.
De igazad van, ha lett volna bennem egy csöpp felelősségérzet, elmentem volna, és mindkét karikába behúzom az x-et. Ez így ugyan érvénytelen, de legalább növeltem volna a részvételi arányt (nooormális?!).

Szerinted, ha valaki pl. egy parlamenti szavazáskor tartózkodik, azt is megköpködik mind2 oldalról, hogy fújj de közömbös, meg leszarja?

Előzmény: mibi (71)
krz Creative Commons License 2003.04.14 0 0 96
off

ezek az aktivistak, mely kovetkezteteseket ne vonj le a dologbol.
az erdekes inkabb az, hogy mindket oldal ugyanarrol beszel. nagyon teccett pl kovacs kulugyer, aki a trianoni traumat emlegette:))

Előzmény: sashimi (95)
sashimi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 95
Szombat este lattam MP es OV beszedeit. Nagyon erdekes a hallgatosaguk reakcioit oszevetni.

OV bejelenti, hogy gyozott az igen. Hallgatosaga halotti csondben fogadja a hirt. MP bejelenti, hogy gyozott az igen. Hallgatosaga tapsviharban tor ki.

OV bejelenti, hogy a csatlakozas utan a "Felvidek" (nem Szlovakiat mond!) es hazank kozti hatar eltunik. Tomeg eljenez. MP bejelenti, hogy a magyar nemzet hatarokon atnyulo ujraegyesitesenek egyetlen lehetseges modjara szavazott a nemzet ezzel az igennel. Tomeg csondben marad.

sashimi

Előzmény: Rby (93)
onagyz Creative Commons License 2003.04.14 0 0 94
Dehogydehogy boldogtalan, halálravált, meg még szomorú is, aki a hullákat számolja. Hanem a "nemválasztás/nemszavazás" egyik lehető válasza. Nem "a" személyről van itt szó, hanem a rétegről. És a réteg lehető válaszáról. A réteg létezést vagy tudomásul veszed, vagy nem. De attól még van.
Bár, jobban belegondolva, igazad is lehet.
Persze, a szocializmus úgy épült töretlenül, hogy nem volt ki számolja a hullákat, mert aki önbként vállalta, rövid úton ő is meghalt. Így maradt számolatlan. Számlálóbiztosokra mindig szükség van, mert az oral history megbízhatatlanul működik.
És persze akkor is volt "boldog jövő". Ma is van. Ha még ennyi se jutna, az volna meglepő.
Előzmény: noir2 (90)
Rby Creative Commons License 2003.04.14 0 0 93
Szerintem kicsit tulzottan leegyszerusitjuk a kerdest. Nem hiszem, hogy egyertelmuen ra lehet mutatni a hibasra, ha egyaltalan van ilyen.

Egyreszt iden voltunk mar parszor szavazni, raadasul egy baromi kemeny es ronda kampany utan. Aztan itt van az iraki haboru, ami az elmult hetekben szinte minden masrol elvette a figyelmet. Igaz az is, hogy a kampanynal inkabb kellett volna areszvetelre oszpontositania, hiszen az igen nem volt ketseges. Egyebkent pont ez a biztos igen, ami rengeteg embert otthon hagyott: "Minek elmenni, ugy is tuti igen..."
Szerintem az is hozzajarulhatott, hogy a Fidesz nem igazan kampanyolt az EU mellett es gondolom ez is sokakat bizonytalanna tett.

Az exit poll topicban irta valaki, hogy o azert szavazott nemmel, mert az SZDSZ az igen mellett kampanyolt es o mindig velunk ellentetben fog donteni, mindegy mirol van szo. Azt hiszem ez a hozzaszolas remekul bemutatja a magyar szavazok politikai erettseget.

Mindent egybeveve en nem csodalkozom az alacsony reszvetelen.

Medvelac Creative Commons License 2003.04.14 0 0 92
Való igaz!
Köszi, tényleg erről elfeledkeztem, megnézve az első fordulót, egy kis mértékű csökkenés tapasztalható.
Előzmény: talán (91)
talán Creative Commons License 2003.04.14 0 0 91
A 2002. májusi adat az országgyűlési választások második fordulójára vonatkozik. Mivel néhány körzetben már az első fordulóban megszületett a végeredmény, nem mindenki maradt "választópolgár" a második fordulóban.
Előzmény: Medvelac (88)
noir2 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 90
sajnálom,de ez nem válasz.
a leírtak nem feletek, hanem egy szomorú ember története, kinek elhunytak a családtagjai, a barátai, és ettöl a terhétöl nem tud megszabadulni.
de a vége a 'lekérdekesebb'
"Egyetlen lehetőség? Igen. Volt már ilyen.
Volt már ilyen. Láttuk. Most majd számoljuk a hullákat."

nem az EU-ról próbálsz itt véleményt mondani, hanem egy ember eddigi szerencsétlen, boldogtalan életét próbálod a jövöre vetíteni, nem bizol sem magadban, sem másban, és hullák közt érzed magad jól(?).
Én a gyerekeimre, a szüleimre, a családomra, a barátaimra ennél azért jobb szívvel tudok csak gondolni

az IGEN vagy NEM...az vélemény, mert az hogy NÉHA, vagy TALÁN..nos az nem volt a papíron
:O)

Előzmény: onagyz (89)
onagyz Creative Commons License 2003.04.14 0 0 89
"aki nem ment el szavazni, azzal sincs semmi baj, csak a véleménye az EU-val, MP-val, Orbánnal, Kováccsal, SzDSz-szel..stb kapcsolatban innentöl kezdve lényegetelen majomkodás, nem vélemény:-)"

: 1 a lehető válaszok közül: Menek az EU-ba, az álomba. (04. 14.)

Előzmény: noir2 (87)
Medvelac Creative Commons License 2003.04.14 0 0 88
Nem vagyok szociológus, de valaki tud értelmes magyarázatott erre a két adatra?

2002.05.07.
A választópolgárok száma a névjegyzékben a választás befejezésekor: 6 018 069

2003.04.14.
A választópolgárok száma a névjegyzékben a választás befejezésekor: 8 042 272

A különbség 2 024 203. Ez az ország összlakosságának több mint 20%-a.
Azaz nem egész egy év alatt, miközben az ország lélekszáma csökken, addig a választásra jogosultak száma 33,63% nőtt.
Nem semmi!

noir2 Creative Commons License 2003.04.14 0 0 87
nem kell azért szidni az embereket:-)

semmi baj nincs, söt semmi "szörnyü" nem történt:
- fiatalok, mivel fogalmuk sincs már a diktatúráról(szerencsére), mivel péntek-szombat 'happy'-nap, mivel qrvára letojják a politikát...nem mentek szavazni
- ha a politika iránt (mert az EU népszavazást sikerült lehúzni a politika mocskába)ilyen sok ember éreklödik, az nem meglepö

aki nem ment el szavatzni, azzal sincs semmi baj, csak a véleménye az EU-val, MP-val, Orbánnal, Kováccsal, SzDSz-szel..stb kapcsolatban innentöl kezdve lényegetelen majomkodás, nem vélemény:-)

a létszám:
nem értem a jujj-jajjt!!
számoljunk:
kb 3.100.000 ember mondott IGEN-t...az sok,
ha mondjuk a választásra jogosultak
65% megy el a népszavazni, a 45% helyett,
és mondjuk az a +20% NEM-mel szavaz(mind), akkor a kb 600.000 NEM-hez hozzájön 1.600.000 NEM, és akkor 3.100.000 : 2.200.000 a "gólarány", semmi sem változott, csak éppen egyértelmübb az, ami eddig is az volt: többen vagyunk, kiknek az EU=IGEN, pedig ezt aki eddig nem így látta, emiatt (a +20% miatt) sem így látja, úgyhogy ezért lényegtelen a számháború. (pedig a 65% az magas résztvételi arány lett volna, és mégis ua)
A kormány szokás szerint bénán komunikálja, söt az újságok is átvették ezt a jujj de kevesen, szégyen,
megszívták a szocik c. badarságot... a fenét mentek el a kevesen, ennyi embert érdekel az ország jövöjébe való beleszólás lehetösége, oszt kész, és minden tiszteletem a 16%-é, nekik legalább van véleményük.
úgyhogy fel a fejjel:-)
:O)

Előzmény: mibi (71)
netizen Creative Commons License 2003.04.14 0 0 86
Őszintén. Mi a jogcímed arra hogy lenézz más embereket? Hogy értelmezzem azt, hogy aki nem ment el, az nem számít és kész? Nem látsz esetleg összefüggést a magyar politikai kultúra, a magyar demokratikus intézményrendszer válsága és az emberek közönye közt? Nem lehet-e szerinted, hogy azért szartak sokan az ehészre, mert a mostani pribékek fognak eu lovagokként teccelegni pár év múlva? Mondok egy plédát: Demszky már nyiltan hirdeti ebbéli szándékaéát.
Előzmény: mibi (71)
netizen Creative Commons License 2003.04.14 0 0 85
p1: Aliz: ha van jobboldali nálatok abban a nyüves bizottságban akkor azt sérelmezed, ha nincs akkor meg azt. Fene nincs aki eligazodik ilyen mérhetelenül nagyfokú női szezélsen :D

És mivel magyarázod a fiatalok TÖMEGES távolmaradását?????? Nem róluk van szó? Azt hiszed engem az EU magam miatt érdekel? Van két lányom, miattuk érdekel kizárólag. Altruizmusod mosolyt fakasztó, csak az vele a bibi, hogy nem hiszem el :) A vámúnióból, a szabad mozgásból te is profitálsz. Tőéed is kérdezem: mutasd me a kampány azon aspektusait, ami a fiatalokat motiválta volna a szavazásra.

Előzmény: AliceCsodaországban (64)
netizen Creative Commons License 2003.04.14 0 0 84
A fiatalok otthon maradtak. Öket nem érdekelte saját jövőjük.B@sszák meg.
Egy hatalomvágyó egyén görcsölése miatt képesek elcseszni saját jövőjüket.
Hát ez jár nekik, mert megérdemlik.
A jobboldal tegnap iszonyú nagy maflást kapott.

Tehát szerinted a fiatalok=jobboldal? Szerintem rosszul gondolod.
Csak kérdezem, hogy szerinted a filatalok megszólításához elegendő az ha kiteszed Kozsot meg Dopemant egy óriásplakátra? Ennél ők azért sokkal okosabbak. Biankó csekket nem írnak alá. Azt mondjuk, hogy igen ő értük, az ő jövöjükért tesszük. A kérdés az, hogy mennyi ebből a kétszínűség és a hazugság. Tételesen mondd már el, hogy ki fordított pénzt, fegyvert és paripát arra, hbogy meggyőzze őket arról, hogy e kérdésben fontos, hogy véleményt nyilvánítsanak. Nagyon siralmas az, hogy leköpsz mindenkit, és mást hibáztatsz olyasmi miatt, amiért a te szekértáborod, mint jelen kormányoldal felelős a leginkább. Per se nem olvastad el a topikot az elejétől. Vannak országok, aholo baromi magas részvétel volt. No ott nem ilyen vérlázítóan primitíven, az embereket hülyére veveő módon kampányoltak...

Előzmény: Nils Holgersson (39)
antall Creative Commons License 2003.04.13 0 0 83
"Nem a kormanye, nem a kormanypartoke, nem az ellenzeke, hanem az embereke. Ugyanis ha valaki nem ment el szavazni, hogy behuzzon akar egy IGEN-t akar egy NEMet, azzal kb. azt fejezte ki, hogy lesz@rja mi tortenik ezzel az orszaggal"

Aztán az is lehet, hogy megrendült az emberek bizalma a polgári demokrációban és a jogrendszerben (Tocsik, Császár Előd, Princ Gábor, közbeszerzés, stb.)

Előzmény: mibi (71)
ninive3 Creative Commons License 2003.04.13 0 0 82
Vagy pont aznap volt Hitlerjugendes happening:-)
Előzmény: Turulmadár (81)
Turulmadár Creative Commons License 2003.04.13 0 0 81
A fiatalok tömeges távolmaradása?
Biztos nem akarnak cukrászdát nyitni Bécsben. ;))
Előzmény: AliceCsodaországban (64)
Krokodil Gandhi Creative Commons License 2003.04.13 0 0 80
És mégis drágább lett...:)
Előzmény: ninive3 (79)
ninive3 Creative Commons License 2003.04.13 0 0 79
Hát tudod, ezt Megyó mondta tavaly:)))
Előzmény: Krokodil Gandhi (77)
zsele5 Creative Commons License 2003.04.13 0 0 78
Az IGEN szinte biztos,bármilyen részvétellel.
Ami gáz az a 60-70% résztvevőt prognosztizáló okostojások befürdése.:))
Előzmény: Geyza (75)
Krokodil Gandhi Creative Commons License 2003.04.13 0 0 77
"A fiatalokat az érdekli, hogy mennyibe kerül a viszki a dizsiben..."

Mert ez nem így van. Bizonyára vannak egyszerű lelkek. Szvsz ez maximum a harmadik legégetőbb probléma. Azért is mert én a sört jobban szeretem. :)

Előzmény: ninive3 (74)
hmm Creative Commons License 2003.04.13 0 0 76
Szerintem túlbonyolítjátok a dolgot.

Van egy olyan magyar mondás, hogy "hallgatás beleegyezés"...

Geyza Creative Commons License 2003.04.13 0 0 75
Igazad van.

És ne feledjük: olyan sokan szavaztak az IGEN-re, hogy ennyi IGEN szavazat még 70%-os részvétel mellett is elég lett volna a győzelemhez!

Azaz a kis részvétel nem sokat von le az igen győzelmének az értékéből.

Ha ugyanis mondjuk 49%-os részvétel mellett 53 % szavazott volna az EU-ra, akkor mondhattuk volna: necces, ugyanis ebben az esetben egy kicsivel nagyob részvétel esetleg átbillenthette volna a mérleget.

De most olyan sokan szavaztak IGEN-nel, hogy ha 2 millióval több ember ment el volna és azok is mind nemmel szavaznak, akkor is meg lett volna az igen!!!

Előzmény: mibi (68)
ninive3 Creative Commons License 2003.04.13 0 0 74
Miért volt csúnya?:)
Előzmény: Krokodil Gandhi (72)
ninive3 Creative Commons License 2003.04.13 0 0 73
Szvsz nem kell túldramatizálni ezt a dolgot. A legtöbben azt gondolhatták:"majd megszavazzák a többiek, én minek menjek el"...
És emiatt a szemlélet miatt fog a lakosság 70%-a szívni az EU csatlakozással.
Még arra is lusták, hogy kinyissák az ablakot, mikor berepül a sültgalamb...
Krokodil Gandhi Creative Commons License 2003.04.13 0 0 72
Ez egy kicsit csúnya volt...
az is :)
Előzmény: ninive3 (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!