Keresés

Részletes keresés

maher Creative Commons License 2003.04.14 0 0 42
Nekem nem tetszett.
Alaphangon tökönszúr egy polgárosodás(!) korabeli koncepciót állam és egyház szétválasztásáról.
Hogy a picsába jön az állam ahhoz, hogy eldöntse, hogy vallási alapon megy-e valami vagy sem. Egész véletlenül és kicsit belátok az egyik történelmi egyház működésébe. Szerintem azok se kisebb gengszterek, mint a hitgyülisek vagy a scientológusok. Igaza van a mancsnak ezek csináltak volna megint egy Állami Egyházügyi Hivatalt.

Egyébként bennevolt a törvénymódosításban a 100-éves M.o-i jelenlét kritériuma?

Előzmény: Turbó Men (41)
Turbó Men Creative Commons License 2003.04.13 0 0 41
Azért nem ártott volna az itt hozzászólóknak elolvasni az Egyháztörvény tervezett fideszes módosításait... Bár nem vagyok fideszes, nekem tetszett a törvényjavaslat. A lényege az volt, hogy valamiképpen el kell különíteni a vallási alapon szerveződött csoportokat a többiektől. A törvény SEMMI kárt nem okozott volna a jelentős szektáknak, mert azok simán teljesítették volna a szükséges feltételeket.

maher Creative Commons License 2003.04.12 0 0 40
1 komment:


Csak úgy elképzelem, amint Jézus (ha akart volna egyházat alapítani) anno elballag a Római Birodalmi Egyházalapítási Hivatalba, és három példányban beadja az alapítási kérelmet. A főosztályvezető unottan fejti a keresztrejtvényt, és csak úgy odaveti: "Aztán hányan vannak maguk? Mi? Vannak már tízezren? Na és itt vannak már Galileában száz éve? Maga például még harmincnak se néz ki, fiatalember, na húzzon innen gyorsan, mielőtt államvallást csinálunk magából!"

http://www.mancs.hu/legfrissebb.tdp?azon=9905egotrip2

Előzmény: Alsóbbrendű foslény (-)
Ariel Creative Commons License 2003.04.12 0 0 39
luby!

az olvasas nagyon hasznos tudomany. segitsegevel elkerulheted az ilyen felesleges, arnyekravetodest es a plazurokat, amit most itt osszeszedegettel :DDD

Előzmény: Luby (36)
White Falcon Creative Commons License 2003.04.12 0 0 38
Épp ezért írtam a vértesi esetet,ahol emlékezetesen egy kiskorút keresett,ám nem talált meg a rendőrség.A cselekvőképesek pedig dönthetnek önállóan,így nincs jogalap az eljárásra,amihez fifikás módszereket világszerte,a Nap-szekta kollektív öngyilkossága óta sajnos sokat fejlődtek.
Előzmény: NICK (33)
HoKr Creative Commons License 2003.04.12 0 0 37
Nekem konkret ertesuleseim vannak, hogy mi lett volna, ha a Romai Birodalom nem valik kette annakidejen.
Előzmény: Alsóbbrendű foslény (-)
Luby Creative Commons License 2003.04.12 0 0 36
Ariel !
Római katolikus vagyok.Nem szekta tag.Egy kétezeréves egyház jeleníti meg vallási elkötelezettségem.A türelem is az egyik katolikus erény.Veled is türelmes vagyok.Nehezen értem ,hogy mit és miért akarsz a pofázmányomba vágni?Nem is ismersz! Csak nem általánosítassz,-ismertél egy római katolikust ,aki ...
Nem a világvallásokról szól ez a topic.Én tisztelem minden ember vallásos meggyőződését.Lehet az zsidó,mohamedán ,budhista .
Ami ellen szeretnék tenni,az néhány könnyen érthető dolog:
minden olyan egyháznak látszó,magát az isten-hitre felfűző szervezet ,mely társadalmilag káros,
szeretnék többet tenni a harcos ateizmus ellen,mert álságos a magatartásuk:egyrészt azt hirdetik,hogy a vallás szigorúan magánügy ;másrészt meg gúny tárgyává teszik a vallást.Harmadrészt pedig egy nagyon világos és társadalmilag hasznos törvényt (tizparancsolat)adtak az emberiségnek,melyre fel lehet fűzni a társadalmi együttélést.Ezt lehet meghaladottnak tekinteni.Lehet kritizálni ,de csak akkor,ha adnak helyette más erkölcsi törvényt.A BTK,mint fenyegetés kevés a társadalmi együttélés szabályozására.
Elgondolkodtató,hogy az igazán sikeres ,liberális példakép USA nagyon vallásos ország.És igaz ,hogy sok kis egyház van,sok szekta ;de túlnyomórészt a hagyományos egyházak dominálnak.Vagy vedd Olaszországot,Spanyolországot,Angliát,a nagy Dél-amerikai nemzeteket.Szerinted ott élnek a maradiak és a hülyék;a volt ateista szoc.országokban meg a haladó okosak?Ahhoz képest elég sz@rul élnünk! Ne bántsd a római katolikus egyházat.Beszélj múltbeli bűneiről,a pápa is beszélt róla;beszélj arról,hogy a kultura ,az iskolarendszer,az egészségügy ,a szociális ellátás hol tartana a nagy egyházak nélkül?Évszázados teljesítmény van a zsidó,katolikus egyházak mögött.Vagy nem ? Luby ,aki Gábor
druzja Creative Commons License 2003.04.12 0 0 35
Mondd, neked miért tetszenek a szekták?
Előzmény: Alsóbbrendű foslény (-)
Ariel Creative Commons License 2003.04.12 0 0 34
te gondolatolvaso is vagy? nem csak futrinka?
enged meg mar hogy en eldontsem miert irok roluk. persze mar az is meretes hazugsag hogy CSAK roluk irok...

a draga romai kaotikus szektasok szektasoznak eloszeretettel, en csak megragadom az alkalmat, amikor a p0fazmanyukba vaghatom, hogy azzal a mertekkel amivel mernek, ok is konnyunek talaltatnak.

fusztracios testverisegben veled: Ariel :DDD

Előzmény: Futrinka utcai polgár (32)
NICK Creative Commons License 2003.04.12 0 0 33
Minden társadalmilag veszélyes szektát törvényesen be lehet tiltani. Előtte azonban feltétlenül definiálni kell a társadalmilag veszélyes szekta fogalmát. Aztán bizonyítani, hogy az illető embercsoport megfelel a társadalmilag veszélyes szekta paramétereinek.
Aztán ha ez megtörtént, lehet tiltani.
Előzmény: Czibók Kálmán (4)
Futrinka utcai polgár Creative Commons License 2003.04.12 0 0 32
Te azért írtad, mert csak róluk tudsz írni, ha valami frusztrációd van.

Esik az eső? Ez is biztos katolikusok műve.
Fúj a szél? Naná, hogy miattuk!
Szegény ember mindig él? A szemetek!

Annyira szánalmas olvasni a beírásaidat!

Előzmény: Ariel (31)
Ariel Creative Commons License 2003.04.12 0 0 31
en csak a "media egyensuly" miatt irtam azt a szektat, a tobbit neked kell fikaznod. vagy beerheted szemelyeskedessel is, ha eppen most a nehez napjaidat eled :DDD
Előzmény: Futrinka utcai polgár (30)
Futrinka utcai polgár Creative Commons License 2003.04.12 0 0 30
Mennyire nem meglepő, hogy te - gondolom véletlenül - ismét AZT a "szektát" pécézed ki. Egyszerű vagy ... de a végletekig. Téged PR-okokból kellene betiltani, mert a végén még elmaradott országnak hisznek bennünket és kapjuk a bombázást.

Előzmény: Ariel (29)
Ariel Creative Commons License 2003.04.12 0 0 29
szemet szektak! egyesek odaig mennek, hogy megakadalyozzak a tagjaik szexualis eletet es colibatusra kenyszeritik, mikozben az anyagi javaikrol is lemondatjak oket, egynemu kozossegekbe kenyszeritik es a nosulest is tiltjak. raadasul a ferfiaknak fekete szoknyat kell viselniuk!!!
brrrr.....

:DDDDDD

elefantkillah Creative Commons License 2003.04.12 0 0 28
kedves Luby!
ezek a dolgok szerintem simán ráhúzhatóak bármelyik egyházra, még a katolikusra is. a gazdasági szervezet vádja meg főleg!!
Előzmény: Luby (26)
White Falcon Creative Commons License 2003.04.12 0 0 27
Drága Turul vártam,hogy válaszolsz a kérdésre,lévén elég sokat foglalkoztatok ezzel az üggyel,aminek a végén a népszámlálás alapján akart a párt szelektálni,de az most más tészta.Mint ismeretes,a '91-es törvény óta minden ilyen szervezet hivatalosan bejelentett,és bizonyosan ott él még az emberek emlékezetében a Lengyelországból anyjához készülő,fekete tóban fürdő kiskacsával együtt ide megtérő szekta Vétres-környéki esete,mely ellen egyértelmű eljárást nem tudtak indítani,mert ezek az emberek áttanulmányozzák a hatályos jogszabályokat,mielőtt az egyházat megalapítják.A jelenlegi legtöbb,hogy csak a hivatalosan bejegyzett illetve történelmi egyházakat lehet hivatalosan támogatni.
Előzmény: Turulmadár (16)
Luby Creative Commons License 2003.04.12 0 0 26
Nem hiszem ,hoghy bármelyik kormány betiltaná a szektákat.Egyébként itt nagy gondolati keveredés van.Kisegyház,szekta.Nem ugyan az.
Az ,hogy a polgárok adójából kap e támogatást egy ilyen szervezet,egyesület ,az taláén népszavazással dönthető el.
Vannak olyan vallási közösségeknek látszó gazdasági társaságok,akik kötelezettség megkerülés céljából minősítik magukat vallásnak.
Azon kívül sok olyan csoportról tudunk,melyek saját céljaik megvalósítása érdekében családokat zúznak szét,önálló érdekérvényesítésre képtelen fiatalokat szakítanak ki a biztonságot adó környezetükből.Nagyon bonyolult kérdés-kupac ez ,nem lehet elintézni egy politikailag felhasználható kérdés feltevésével. Üdv.: Luby ,aki Gábor
Hary Plotter Creative Commons License 2003.04.11 0 0 25
Annyi köze van a fidesznek a szektákhoz, hogy a Németh Zsolt apja utálta a szektákat. Igaz, hogy őt kitagadta a református egyház, de valamikor halála után rehabilitálták........
Előzmény: elefantkillah (23)
Bariq Creative Commons License 2003.04.11 0 0 24
Melyik hol kicsi?
Előzmény: elefantkillah (23)
elefantkillah Creative Commons License 2003.04.11 0 0 23
miaz hogy szekta?
hitgyüli, meg a rózsakeresztesek, addig oké, de mondjuk a krisnások is?
meg a buddhisták is?
meg a többi kisegyház is?
Bariq Creative Commons License 2003.04.11 0 0 22
Gondolod, hogy klónozta? Akkor viszont nagy elme... (A pontok tetszőlegesen kitölthetők)
Előzmény: ex_lx (21)
ex_lx Creative Commons License 2003.04.11 0 0 21
Nana, ne légy olyan bizakodó - kérdezd csak meg soltikát!
Előzmény: Bariq (20)
Bariq Creative Commons License 2003.04.11 0 0 20
Azért ennyire sokan remélem nincs. Egy is elég belőle, ámbár az az egy lehet, hogy kell!
Előzmény: ex_lx (19)
ex_lx Creative Commons License 2003.04.11 0 0 19
Minek kéne baba, amikor valódi Orbán Viktorokkal van tele a szekrénye, az ágyneműtartója, a padlása, a kesztyűtartója... :)
Előzmény: bukker (15)
LeRoi Creative Commons License 2003.04.11 0 0 18
qrva jó a nicked:)
Előzmény: Alsóbbrendű foslény (-)
Hancz úr Creative Commons License 2003.04.11 0 0 17
Na akkor ettõl is elbúcsúzhatsz. Mellesleg tartok tõle, kevés könny fog hullani miatta(d).
Előzmény: Alsóbbrendű foslény (10)
Turulmadár Creative Commons License 2003.04.11 0 0 16
Igen, betiltotta wolna, de csak a szocialista szavazók után... :]
Előzmény: Alsóbbrendű foslény (-)
bukker Creative Commons License 2003.04.11 0 0 15
Ugye van otthon egy kis Orbán Viktor babád, amit kötőtűvel szurkálsz egész este? Ha nincs, szerezz be egyet, vagy inkább köpőcsészét, mert szükséged lenne rá.
Előzmény: Inus-Finus (14)
Inus-Finus Creative Commons License 2003.04.11 0 0 14
Állami szektáknak lettek volna nyilvánítva !
Szerinted hogy tanították meg Orbán Viktort magyarul beszélni ?
üdv:
soltika + Finci Kutya
Előzmény: ex_lx (6)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.04.11 0 0 13
de nem győzött a fidesz. A lett volna... tudod a nagymama meg az omnibusz...

mifene szektára gondoltál?

Előzmény: Alsóbbrendű foslény (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!