Keresés

Részletes keresés

Maotai Creative Commons License 2006.02.20 0 0 700

Nos, egy pár napos izgalmas kaland és egy járat törlés után, elindultunk Los Anglesből Tahiti felé. 8 óra repülés után reggel 7 körül érkeztünk meg Papeetébe.

 

Még létezik az álló kocsma a gépen a bennszülöttek részére ?

 

1-2 kép Boráról még jöhetne.

Előzmény: bluevic (697)
bluevic Creative Commons License 2006.02.20 0 0 699
Mark's Place ParadiseMark pardicsoma meg az enyém egy jópár napig:-)
Ezek aképek még lemaradtak, de azt nem értem, h az elözökhoz miért nem rendelte hozzá a feliratokat:(
világutazó Creative Commons License 2006.02.20 0 0 698
köszike!!!!!!! várom a folytatást!!!!!! :))))))))))

Előzmény: bluevic (697)
bluevic Creative Commons License 2006.02.20 0 0 697
Sziasztok!
Nem is tudom, hol kezdjem. Annyira sok élménnyel lettem gazdagabb, hogy nehéz lesz a lényeget kiszednem majd belőle. Az út során értek meglepetések, kalandok, és sokszor kellett megváltoztatnom az útvonalamat. De ki merem mondani, h fantasztikus utazásban és kalandban volt részem. Az idő csodálatos volt. Minden fillért megért!
Nos, egy pár napos izgalmas kaland és egy járat törlés után, elindultunk Los Anglesből Tahiti felé. 8 óra repülés után reggel 7 körül érkeztünk meg Papeetébe. Nem is tudtam volna kellemesebb időt elképzelni az érkezésre; 25 fok, szó szerint szikrázó napsütés. :P Kifelé haladva kellemes élőzene fogadott minket.. Gyorsan átöltöztem, (mint mindenki más) papucs, naci, trikó, nem is kellett az út végéig több ruha. Besózva siettem kifelé a terminálból, és… a látvány lenyűgöző volt. Azok a hatalmas hegyek és növényzet, szikrázó nap. WoW! Magáért beszéltek. Igen, ez Tahiti. Már akkor tudtam, h megérte eljönni ide. Persze, engem nem várt semmilyen szálloda lánc vagy transzfer taxi, nekem kellett megoldanom mindent. Ez tette a túrámat kalandossá. LeTruckkal bementem a városba. Aranyos helyi busz ez, apa vezet, anya meg a csemetéjével szedi a pénzt, persze leszállás után és igen drága sajna (300). Rövid Papeetei körülnézés után igyekeztem eljutni a kikötőbe, ahonnan Mo’oreárra szándékoztam tovább utazni. Érdekesség, h F.Polinéziában kissé lassú az élet. Sok mindenre órákig kell várni. De addig az ember körül tud nézni és tud a helyiekkel beszélgetni. Én is ezt tettem míg a Moorea Expresszre vártam a dokkban. Két 20 év körüli sráccal, akik szintén várták a hajót, szóba elegyedtem. Több hasznos infót megtudtam tőlük. Pl. azt, h hajóval (cargo) nem nagyon fogok eljutni sehova. Mert az egyik kettétört, kettőt nagyjavítanak, egy pedig teltházas (ezt később egy német pártól tudtam meg). A klíma kellemes volt, közben megkínáltak jéghideg sörrel, volt náluk egy rekesz. :-)) Később a hajóval sikerült átjutnunk, kb. 40 perc volt a menetidő. Csodálatos látványt nyújtott Moorea. Egyszerűen leírhatatlan látvány. Azok a sziklák, hegyek, kristálytiszta lagúna. Elmondhatatlanul szép. Megérkezéskor a kikötőben szusszantam egyet, vettem a helyiektől egy rakás finom banánt. Apropó, az itt termesztett banánok sokkal finomabbak, mint itthon, és ez talán minden gyümölcsre igaz. :-)
A helyi busz elvitt 300 pénzért Haapitibe a sziget keleti részébe, itt Mark’s Place pardiseban laktam, nem is akármilyen helyen! Hatalmas kemping volt, családias, szép. Lehetett sátrazni, dormitorizni, bungalózni, mindent. Én sátraztam, 1050-ért naponta szinte ingyen volt. :-) Márk egy izig-vérig amerikai manus, de itt alapított családot és kempinget. Este mindig családi, baráti hangulat volt. Mindenki dumált mindenkivel, megosztottuk terveinket, élményeinket egymással. Söröztünk kifulladásig. Reggel a brazilok invitálására fél 7-kor kimentem hullámszörfözni. Márktól béreltünk kajakokat, majd csónakokkal együtt kiballgatunk a partig. Tudni illik, h Márnak bár baromi szép kempingje van, de 200 méterre van a parttól és ott elég vad minden, ergo még fehér homok sincs, de nagyon szép így is. Arra tökéletes volt, h kijárjunk oda kajakozni nap, mint nap. Na szóval kieveztünk kb. 1 km-t a reefhez, ott leparkoltuk a csónakokat, majd a srácok kimentek lovagolni az érkező hullámokra, én meg addig sznoriztam. Itt ért egy kisebb fajta baleset. A biztonságosnak talált reefnél jött egy hatalmas hullám, ami felborította az összes kikötött kajakot. Én meg éppen álltam a vízben, közben a packomat erősítettem a csónakhoz (hehe épp időben). Úgyhogy pechemre arrébb vágott engem 2 méterre és a lábujjam beakadt két szikla közé.:-))) később sokáig azt hittem ,h eltört. Kellemes látvány volt. Reggel 10-kor már vissza is mentünk, WoW! Mikor megfordultam a sziget felé a kajakommal, elállt a lélegzetem. Meg is álltam többször fotózni. Sajna a fotókon nem jön vissza az a kép, amit a szemem látott. Bár reggel még néhol felhős volt az ég, azért 35 fok tuti volt. Visszamentünk, ebédeltünk, a brazilok összepakoltak és mentek tovább Marquesasra, az amerikai surfer meg Tubaira (Australs) Vele is rengeteget beszéltem, mondta, h ott hatalmas hullámok várják majd őt. Boston mellől jött, náluk most be van fagyva minden. :-)) Délután Márkék elvittek egy white sandy beachre méghozzá észak-keletre ahol az a 3 kis motu van még Cook’s bay elött. Pfff csodálatos partszakasz volt. Ott strandoltam estig. Majd este visszavittek.. Barbekjú partiztunk, jól éreztük magunkat, csodálatos volt. Én még nem láttam annyi csillagot az égen egyszerre és olyan tisztán, mint ott. A Hold, ahogy megvilágította halványan a hegyeket a pálmákat és az a sok csillag... :P Sokáig nem aludtam el. Másnap elmentem bicajozni a sziget körül. Tetszett szinte minden, amit láttam. Programokon ezen a szigeten nem vettem részt, nem mentem el itt lagúna túrára és a vízesésekhez sem. Inkább magam jártam be a szigetet.
Moorea csodálatos sziget minden mennyiségben. Nekem elinduláskor egy kollega azt mondta, h unalmas sziget. Ez pedig ma már meg tudom cáfolni, és aljas rágalomnak tartom. :-))
Moorea igen is egy kellemes és csendes sziget, baráti, az emberek mindig mosolyognak, nem unalmas, csak találd fel magad! Rajtad áll! Én ide még visszatérek. Utolsó nap Márk a kedves ír családot és engem kivitt a hajóállomásra. Elbúcsúztunk, majd mentünk vissza Tahitire az Expresszel.
Az ír családról még annyit; rájöttem, h nem csak mi fiatalok utazgatunk így low budget szinten, hanem szinte bármilyen korosztály, pl majd találkoztam dormitoriban egyedül utazó 65 éves franciával is. :-)) Na szóval, családok is választják ezt az utazási fajtát. Az írekkel még Tahitin is tök véletlenül egy panzióban laktam, de ezt majd következőleg írnám le. Annyit még, h ők mentek tovább Cook-szigetekre majd onnan Fijire. Minden tiszteletem az övéké! Még mindig jobb, mintha 6 napot nyomnának le egy Meridienben Bora-Borán. Remélem, értitek:.
Moorea Moorea WoW! Olyan közel van Tahitihez a nyüzsgéshez, mégis olyan csendes és nyugalmas sziget, mintha mindentől több ezer kilométerre lenne.
Folyt.Köv.
Üdv
pirkad, valahol nagyon messze Mo-tól Papeete feléreggel 7klassz volt a fogadtatásTerminálból kifelé menetLeTruckTahitiTahiti, Moorea Expressz Ferry-rőlMooreára érve..visszafelé evezve, WoW!!hajnalban megyünk a reefhezmegyünk a strandraMárk felé
bluevic Creative Commons License 2006.02.19 0 0 696
Bocsi mindenért, de sokminden közbejött. Hallottam már a lincshangulatról :-)
világutazó Creative Commons License 2006.02.17 0 0 695
holnap már rég elmúlt... beszámoló meg sehol!!! :((((((

Előzmény: bluevic (693)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.06 0 0 694
Nem értem miért holnap?Már vagy 1 hete itt leírhattad volna az élményeket néhány száz képpel illusztrálva néhány oldalon.
Előzmény: bluevic (693)
bluevic Creative Commons License 2006.02.06 0 0 693
Holnapra ígérem, hogy beszámolok mindenről!:-) Addig is itt egy kép. Minimalt idézve, tényleg ez az "eredetibb" szó sokmindent jellemez. Maupiti, meg maga volt a csoda és az eredetiség. Báár, majd mesélek:) Bora Boráról, meg szép emlékeim maradtak, de már leírtam milyen a sziget kb.. Moorea meg egyszerűen lenyűgöző.
Január 14-től 28-ig voltam.
minimal Creative Commons License 2006.02.05 0 0 692
Emlékeim szerint 3000 Ft-nak megfelelő összeget fizettem egy éjszakáért Tom's Cottage-ban, ez külön szoba volt... utánanézek, lehet, hogy találok róla valamit.

Mindenesetre Aitutaki szignifikánsan olcsóbb Bora Bora-nál.
Előzmény: Maotai (691)
Maotai Creative Commons License 2006.02.05 0 0 691
Mennyi ott a szállás ? - bungikra gondolok.
Előzmény: minimal (690)
minimal Creative Commons License 2006.02.05 0 0 690
Milyen Aitutaki? A legszebb hely, ahol életemben voltam. :o)

Nem olyan drámai a sziget, nincs olyan magas hegy mint pl. Bora-n, de a lagúnája sokkal szebb... és az egész tisztább, eredetibb, mivel kevesebb turista van.
Előzmény: Maotai (689)
Maotai Creative Commons License 2006.02.05 0 0 689

Aitutakin is voltál ? Ha igen, milyen ?

Sajna a Cook sz.-en még nem voltunk.

 

nem búvárkodtam még - valahogy kimaradt, a szabad merülést kedvelem.

 

Előzmény: minimal (688)
minimal Creative Commons License 2006.02.05 0 0 688
Te is merültél ott? Én egyet Rarotonga-n, kettőt Bora Bora-n... szuper volt!
Előzmény: Maotai (686)
daboom Creative Commons License 2006.02.05 0 0 687
milyen munkalehetosegrol tudtok tahitin? valaki akar menni mostansag?
Maotai Creative Commons License 2006.02.04 0 0 686

Borán hol szálltál meg, vannak-e olcsóbb lehetőségek ?

Maupiti milyen ?

 

Mi Tahitin, Mooreán és Tetiaroán voltunk (a 2 utolsó szuper).

Előzmény: bluevic (678)
Maotai Creative Commons License 2006.02.04 0 0 685

Köci,  23 már elég kell legyen.

 

Gondolkodunk, hogy kiszaladjunk, csak mindenféle rémhíreket olvasni a téli időjárásról ottan (persze nem az utazási katalógusokban) és azt sem sikerült kiderítsem, hogy pl. Marsa Alamnál érdemben melegebb van-e.

Előzmény: minimal (684)
minimal Creative Commons License 2006.02.04 0 0 684
Hurghadából futottunk ki, és a Sinai fsz környékén voltunk. Minden mélységben 23 fokos a víz.
Előzmény: Maotai (683)
Maotai Creative Commons License 2006.02.03 0 0 683

Szia, elmondanád, hogy milyen a víz hőfoka és hol ?

 

 

Előzmény: minimal (680)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.03 0 0 682
Arra várunk, hogy részletesen írjál az élményekról, nem mindenki olyan szerencsé flótás, hogy eljusson Boira-Bora szigetére vagy Mooreara...és néhány száz képet is jó volna látni.
Előzmény: bluevic (678)
világutazó Creative Commons License 2006.02.03 0 0 681
JÖJJÖN MÁR AZ A BESZÁMOLÓ!!!!!!!!!!!!!!! LÉGYSZÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!! :)))))))))))))))
Előzmény: bluevic (678)
minimal Creative Commons License 2006.02.03 0 0 680

No, jöhetnek a részletek és a képek! :o)

 

Én szerdán jöttem vissza egy egy hetes veres tengeri búvár-szafariról. :o)

BOLOND Creative Commons License 2006.01.31 0 0 679
Latom nem volt a napszemuveged befolyassal a latasodra ;)
Előzmény: bluevic (678)
bluevic Creative Commons License 2006.01.31 0 0 678
Mike, mielött belekezdenék az élménybeszámolóba, hadd írjam le neked, h egyáltalan nem valószinűtlen hely ez az egész. Igazából az ember egész otthonosan mozog. Én voltam Bora Borán is, de nekem LA messzebbnek tünt. Érdekes dolog ez, hiszen F.Polinézia szinte teljesen franciás jellegű, stilusú, és néha olyan érzése van az embernek, mintha Európában lenne. Értem ez alatt, h megtalálható itt az összes nyugati cikk, a francia és európai kisautók. Sőt még tuning műhelyek is vannak, pl BoraBora tuning (ez volt felragasztva egy agyontunningolt 206-os Borán). Komoly volt nagyon, de nevettem, h minek oda ez:) arra a pár km-re.
Nem is tudom, hirtelenjében mit írjak Boráról, de nem akarom lerombolni a mítoszt. De sajnálom azt, h csak Tahiti és Borabora márkanevet ismerik az emberek az egész világon. :((
Igen, gyönyörű sziget, de van nála szebb is. Tetszett, és érdekes volt, még voltam egy napos laguna túrán, úsztam a cápakkal együtt, amiket elötte megetettünk, fotoztam videoztam sokat. Néztem egy ott szerzett német kollegával a naplementét az ottani sörrel. fogyasztva. Gyerekek fociztak közben a "strandon", olyan varázslatos volt.
De boraborának lehetne a neve "Biznisz" Island is vagy Money Island, én már a végén ennek csúfoltam, mert nem szól másról. Szóval gyönyörű, de az atmoszféra nem tetszett. tele van szállodákkal a sziget, a motuk.. miközben lagunáztunk, 2 szálloda is épülőben volt... be van építve az egész. és nem olyan természetes.
Tudjátok, vannak ezek a szállodák... és mellettük a szegénység, vagy csak a vityillók... amikben a munkások laknak. fura és groteszk látvány. bár , nem szegények az ottélők, deee..... nincs hová terjkeszkedniük, élik egyszerű és nyugatias életüket, mert a kulturánk ellepte őket.
És ,hogy összeteheti a kezét, aki ott élhet?!pff bocsánat...:) én voltam ott és azt mondom, h nem!
Unalmas lenne és unalmas is. Persze szép hely és meleg van, deeee evvel én nem értek egyet. Nem tudsz ott semmit se csinálni, hiányozna a Európa.
Az teheti össze akezét, aki évente ingyen elmehet oda 3x egy-egy hónapra nyaralni:) fizeti a cége
Szóval az atmoszféra gagyi, itt a legdrágább minden :( és itt nem természetes a tahiti emberek mosolya, csak ha van pénzed:D
ettől hányok:(
Moorea sokkal inkább jobb volt, vadabb , szebb, és az emberek csodásak.
Én is csak azért voltam Boraborán is...mert Borabora. Majd rakok fel képeket.
Sajna ezt a klassz szigetet elnyomja a biznisz a szállok és a pénz.
Egy jó fotós, egy klassz nyálcsorgató képekkelteli magazin, egy jó szöveg, és máris elvarázsol téged a sziget. Hm:) hátigen..
Szerintem, menjel mindenhová és alkoss véleményt. :-)
U.i.: nem bántam meg,h Boraborán voltam, sőőt..de legközelebb ezekmiatt,már nem lesz benne az uticélok között. F.Polinézia tartogat még izgalmas és gyönyörű helyeket.
Majd , ha valakit érdekel, akkor írhatok a vakációmról. Tahitin-Mooreán-Bora Borán és Maupitin voltam.
Hali
Előzmény: Törölt nick (672)
bluevic Creative Commons License 2006.01.29 0 0 677
Sziasztok, megjöttem:) minimal, oda-vissza sima ügyem volt ...túlvagyok kb egy nonstop 22 órás repülőúton.. :P

bluevic Creative Commons License 2006.01.28 0 0 676

:)) bonzsur

elvezem az allando 33 fokot, amit kb a para es a szel miatt olyan 45 fok:)

most mar a repteren vagyok papeeten (faa)

holnap reggel indulok haza:*

 

hehe

bye

pistaxxx Creative Commons License 2006.01.23 0 0 675
jó de én életkorról beszéltem.
Előzmény: Törölt nick (673)
minimal Creative Commons License 2006.01.20 0 0 674
Bluevic kollega jelemtkezett, látványosan élvezi az ottlétet. Alapvetően a Társaság Szgk.-en lebzsel.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.18 0 0 673
Szerintem is legegyszerűbb stoppal, lemész Kiskunfélegyházáig és onnan már van stop.25 ezerért meg 2 évig is nyaralhatsz Bora Borán.
Előzmény: pistaxxx (671)
pistaxxx Creative Commons License 2006.01.18 0 0 671
egyszer előbb vagy utóbb így vagy úgy elkell jutni oda.én már a "stoppoláson" is gondolkoztam.meg olvastam ilyet hogy 25 alatt valami utazási irodánál olyan repjegy van, hogy 1 évig ott maradhatsz.én még dolgozni is mennék ide.
kertészboy Creative Commons License 2006.01.14 0 0 670

Alaposan felkavartak, megmozgattak a topikban írt hozzászólások!

 

Az itt látottak, olvasottak alapján nagyon beleszerettem Bora-Borába! Az útiköltségek riasztók, de valamit valamiért! Remélem egyszer valóra válik az álmom, és én is eljutok ide!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!