2014-es Setra busszal kapcsolatban lenne kérdésem, hátha tud valaki segíteni. A busz menüjében be lehet állítani magyar nyelvet, de a media részen nem. Olyat lehet hogy szinkronizáljon a media a busszal de az sem segít. A gond hogy előtte a media is magyar volt, csak véletlenül elállítottam :) , lehet hogy ezt én akkor már nem tudom visszaállatni?
A másik hogy a ventillátor sebességet nem tudom az utasoldalon 50% felé emelni, és 20% alá sem. Lehet hogy létezik valami "adminisztrátori" beállítás amit át kellene állítani?
https://telex.hu/kulfold/2023/10/03/busz-baleset-olaszorszag-velence-hid "Olasz források szerint metánhajtású buszról lehetett szó, azért is égett ki nagyon intenzíven. Turisták utaztak rajta, a helyszínelők ukrán dokumentumokat találtak a roncsnál. A mentők több mint húsz kocsival vannak jelen, és helikopterek is segítik a mentést."
Hát első körben talán azért, mert ez egy janpán piacra gyártott, jobbkormányos busz...
Aztán nem tudom mi az a "nálatok", de ha a Volánbuszra gondolsz, akkor ők nem úgy veszik a buszokat, hogy felcsapják az internetet és ráböknek valamire, ami szimpatikus, hanem törvényileg közbeszerzést kell kiírni, amin pontozásos rendszerben a legjobb ajánlatot nyújtó nyer. Majd valamelyik tenderre nyújt be ajánlatot az Isuzu hazai márkaképviselete és az övék lesz a legjobb, velük kötnek szerződést, akkor lesznek Isuzu buszok is itthon.
Erről van tapasztalata valakinek? Nálunk miért nem jár sehol ilyen?Persze itthoni közlekedéshez alkalmazva.
Japánban sofőrhiánnyal magyarázták hogy több csuklós kell oda fejlesztették ki.De nálunk pont egyre kevesebb a csuklós,igaz az utas is..( ezért) nálunk mai napig Volvo,Ikarus csuklósok járnak,20-30 év körül.
Illetve 6 db ,2020 as MAN helyközi járaton.Ilyen beszerzésen is lehetne gondolkodni, újításként.
Hát ez kb annyit tud, mint a "Deform", sőt még ez a gúnynév is jobban illik rá :) A török származásból adódóan gondolom minőség terén se kell túl sokat várni...
Ha jól olvasom akkor az új, SETRA 500 Multiclass szériának nem lesz LF alacsony padlós, városi változata.
Csak LE kivitelben gyártják majd.
Alacsony belépésű változat.
Azaz elővárosi kivitel.
Lehet székeztetni városi üléskiosztással is, ha a vevő úgy kéri.
De attól még nem lesz végig alacsony padlós.
Az is igaz, hogy sok városnak megfelel az LE kivitel is, pláne ha a középső ajtóig alacsony padlós és csak hátrafelé van az utastérben vagy lépcső, vagy színház padló.
Köszönöm,valahol Pest megyében helyijáratozott egy időben. Sajnos az a baj,hogy azt még mindig nem tudjuk,hogy ezek a buszok még valahol megvannak e egyáltalán,vagy évekkel ezelőtt elbontották őket.
Pont a mai nap jutottak eszembe a Cito-k, hogy az a nem túl sok hazai példány vajon egy darabbal is jelen van-e még az útjainkon, vagy legalább fizikailag léteznek-e?