Keresés

Részletes keresés

Gergely3J Creative Commons License 2015.07.03 0 0 19

Sziasztok!

 

Szeretnék egy linket megosztani veletek, és egy pár szót szólni az én esetemről.

Nálam körülbelül 8 éve van jelen erős fejfájás. Nagyobb front változásakor jelentkezik és hasonlóak a tünetei mint a migrénnek. Ahogy sokan mások is, én is voltam a különböző vizsgálatokon, mint MRI, szemnyomás vizsgálat, Neurológia, Fejfájás ambulancia. Mire a vizsgálatokon végig értem, elmúlt a rosszullét. Aztán egy év múlva ismét jelentkezett.
Az a tapasztalat, hogy a gyógyszerek néha segítenek, máskor viszont nem. Van hogy a roham pár perces és van hogy akár 6 órás is.
Tudom, hogy ilyenkor nehéz egyáltalán bármilyen pozícióba megmaradni, de van egy, ami egész jónak mondható. A lényege, hogy a fejünket lefelé tartsuk és ablak vagy ajtó közelében legyünk ahonnan friss levegő jön. Amennyire tudunk, figyeljünk a légzésre.
A migrénes illetve hasonló fejfájások jelentős része agyi érgörcsön alapul. Nekem az a tapasztalatom, hogy ez a lefelé hajtott fej, segít, hogy több vér és ezáltal több oxigénhez jusson a szervezetünk. Nem könnyű így maradni tudom, mert alig lehet kibírni ezeket a rohamokat. De segít. Én értem sokat imádkoznak mindig, amikor van ez a rohamom. És én is elkezdtem így imádkozni ebben a helyzetben, és akkor tapasztaltam, hogy ez segít. Mert fekve nem mindig tudok megmaradni.

A linket azért küldöm, mert nálam a mostani vizsgálat során merült fel, hogy a tünetek alapján nekem nem migrénem van, hanem cluster fejfájásom. Gondoltam talán másnak is hasznos lehet ez a link.
Még ha megengedtek egy gondolatot, én nem tudom, hogy mi okozza ezt a fejfájást és azt sem, hogyan szüntethető meg . Csak azt látom, hogy a gyógyszerek néha segítenek néha pedig nem. Így mostanában inkább imádkozom, és kérem Szent Rita közbenjárását, aki a lehetetlennek tűnő helyzetekben is segít.

Íme a link, http://www.webbeteg.hu/cikkek/fejfajas_migren/1266/a-cluster-fejfajas

Valamint szintén a napokban kaptam a Sinol orrsprayt, ami vény nélkül kapható.

Isten Áldását és jobbulást kívánok mindenkinek!

ABBA235 Creative Commons License 2010.04.03 0 0 17
Mindenekelőtt (szerintem) el kellene menned orvoshoz, mert a fejfájások egy része ártalmatlan, viszont van olyan, aminek objektív oka van.Nem érdemes halogatni.A frontérzékenyek gyakran panaszkodnak az ún. migrénes felfájásra, ami rendkívül kellemetlen (tapasztalatból tudom) és nagyon nehéz megszüntetni. Nálam bevált az Algopyrin, van, aki az Algoflex-re esküszik. (Van egyéb gyógyszer is, de ahhoz már igazán a háziorvosodra és a a gyógyszer vényre történő felírására van szükség.)
Előzmény: gregab (9)
fidelissima Creative Commons License 2010.01.22 0 0 16

Egy prospektusban olvastam nemrég, hogy a mustár segit. Tény, hogy én nagyon szeretem a mustárt. Régebben kenyérre kenve is ettem. Nem vagyok fejfájós. Max.

évente 1x. Próbáljátok ki! Meg sok folyadékot is kell fogyasztani.

Előzmény: carfelugyelo (14)
carfelugyelo Creative Commons License 2010.01.06 0 0 15
<a href="link neve">http://fejfajas101.hu</a>
Előzmény: carfelugyelo (14)
carfelugyelo Creative Commons License 2010.01.06 0 0 14
Megdöbbentően sokakat érint a fejfájás témája, ezért létrehoztunk számára egy új weboldalt. Itt megtalálhatod az összes, ismert alternatív gyógymódot.

Jó olvasást és sikeres alkalmazást kívánok!

mezdema Creative Commons License 2009.05.12 0 0 13
sok folyadék
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.18 0 0 12
Sziasztok. Kissé régi a topik ,de azért beírok ide hátha:
Hol lehet ilyen vizsgálatot csináltatni? Sajna nekem viszonylag sokszor fáj a fejem /meg hozzá hányok és fostos a seggem :( /
Ráadásul úgy tűnik össze vissza, tehát hol hideg hol meleg frontra vagyok érzékeny :( A kv-tól csak rosszabbul leszek:(
Előzmény: gregab (11)
gregab Creative Commons License 2006.06.30 0 0 11
Köszi, tehát érdemes ezzel speckó dokihoz fordulni. Érdemes lenne, ha még egy rohamom lesz, akkor kénytelen leszek, ugyanis nincs kedvem arra várni, hogy melyik napomat rontja el éppen, vagy akár egy nyaralás, vagy éppen utazás, vezetés közben is előjöhet, és akkor nem tudok koncentrálni. Szóval ez veszélyes is ám! :(
Előzmény: bullpit (10)
bullpit Creative Commons License 2006.06.21 0 0 10
szia általában ok keresés történik. elsőre vezetettnek egy naplót ami részletes és le kel irnos mi a roham  mit értesz ez alatt . Ezzel párhuzamos dolog az MRI  vizsgálat egy EEG. Aztán valami gyogyszer irodik fel ami megelőzi a rohamot és igy biztonságban lehetsz. Fontos persze a sport mozgás akkor psziche allapota is.
Előzmény: gregab (9)
gregab Creative Commons License 2006.05.15 0 0 9

Sziasztok!

 

Hátha vannak itt hasonló problémával küszködök! AZ a bajom, hogy migrénes vagyok, ha jól sejtem. Kb.  7 évvel ezelőtt volt az uccsó rohamom, most februárban volt egy elég durva, és most (tegnap este) ismét! Zsibbadás a kézen, szájon, szem előtt cikcakk, éles fejfájás ami épp attól függ melyik kezem zsibbad, ált. jobb kéz és bal oldalt majd szét robban a fejem, múltkor a homlokom környékétől egészen a fülemig fájt, hogy majd meg haltam. :( Aztán következik a rókázás.

TEgnap egy enyhébb lefolyású volt, csak a háányás maradt ki.

Lehet ezen orvosilag segíteni? mit lehet tenni ilyenkor?

Spinderella Creative Commons License 2006.01.28 0 0 8
Nem akarok a témának új topikot nyitni, a régebbi fejfájós topikok meg már rég elsüllyedtek.
Szóval, hátha valaki tudja az ellenszert: fáj az agyam! (Nemröhög!) A jobb fülem felett úgy fél arasznyival, egy kb. 10 centis csík mentén. Görcsösen nyilallgat bele, úgy percenként-kétpercenként. Már többször volt ilyenem, mindig napokig tartott (most is, 3. napja). Két nyilallás közt nem fáj, de amikor elkezdi, akkor eltart néhány másodpercig.
Fogalmam sincs, hogy ez mitől van, vagy hogyan lehet elmulasztani?
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.25 0 0 7
Fizikai terhelés előtt ne igyunk kávét
2006. január 25., szerda, 10:36 | Utolsó módosítás: 2006. január 25., szerda, 11:03
A cikk betűmérete : kisebb nagyobb
Svájci kutatók egy felmérés során azt tapasztalták, hogy már két csésze kávé elfogyasztása is jelentősen csökkenti a vér áramlási sebességét, ezzel együtt a szervezet oxigénellátását.

Ajánló

Az eredeti cikk kivonata

Új eredmény a kávé és a dohányzás együttes hatásáról

A koffein fokozhatja a cukorbajt

A napi tökéletes kávéadag

A koffein és a stressz új viszonya

Ártalmasabb a koffeinmentes kávé?
Ha fizikai munkát végzünk, a szervezetünknek megnő az oxigénigénye, a szívünk gyorsabban pumpálja a vért. Ezt a mechanizmust akár két csésze kávéval megegyező koffein-mennyiség (kb. 200 mg koffein) képes lassítani.

A koffein köztudottan stimuláló hatással bír a szervezetre, ám a Zürichi Egyetem felméréséből kiderül, hogy ez nem minden esetben van így.

A kutatás során 18 egészséges, kávéfogyasztó pácienst vizsgáltak meg különböző körülmények között. A résztvevők a vizsgálatok előtt 36 óráig nem ittak kávét. A kísérlet első részében a csoport egyik felének kerékpáros terhelés előtt, illetve közvetlenül a terhelés után mérték a véráramlását. A csoport másik felét egy kamrába helyezték, olyan oxigénhiányos körülmények közé, mely az ún. koronária-artéria betegség során hat a szervezetre, majd szintén vizsgálták a véráramlási sebességet.

A kísérlet második részében a résztvevőknek egy 200 mg-os koffeintablettát kellett bevenniük, majd 50 perc eltelte után ismét elvégezték a kerékpáros terhelést, illetve oxigénhiánynak tették ki őket.

Az eredményeket összehasonlítva megállapították, hogy nyugalmi állapotban a koffeintablettának nem volt hatása, viszont a terhelés elvégzése után jelentősen, 22%-kal csökkent a véráramlás sebessége. Ezt a hatást tapasztalták az oxigénhiányos csoportnál is, ebben az esetben a véráramlási sebesség 39%-kal csökkent.

Dr. Philipp A. Kaufmann, a kutatás egyik vezetője, mindezt azzal magyarázza, hogy a koffein képes blokkolni az érfal azon receptorait, melyek az erek dilatációját, azaz kitágulását okozzák fizikai megterhelés során. Az eredményeknek akkor van számottevő klinikai vonatkozásuk, ha valaki az említett koronária-artéria betegségben szenved, ugyanis ekkor a hatás sokkal nagyobb mértékű és természetesen veszélyesebb is az adott személyre. Érdekes módon ugyanez a csökkent véráramlás tapasztalható pl. a magasabb hegységekben tartózkodóknál, ahol szintén oxigénhiányos a közeg.

A koffein csak az agyi tevékenységre hat stimulálószerként, a fizikai aktivitás növekedésének csak az érzete áll fenn. A kutatásban résztvevő orvosok tehát sem fizikai munka, sem sportolás előtt nem javasolják a kávé fogyasztását.

A mechanizmus pontos megértéséhez azonban szükséges lesz több, nagyobb felmérés elvégzésére. A kísérletek eredményeit a Journal of the American College of Cardiology című tudományos folyóirat 2006. január 16-i számában publikálták.
Előzmény: Hkoala (6)
Hkoala Creative Commons License 2003.08.10 0 0 6
sok (de nem erős) kávé
Előzmény: KANdur (-)
JFEry Creative Commons License 2003.04.09 0 0 5
Algopirin

Vagy kiszenvedem...
Vagy időváltozás.
Mikor leiszom magam ilyen szituban, mint az elöttem szólók tanácsolják(biztos csak poén) akkor még rosszabb. Persze én már vén vagyok.

Előzmény: KANdur (-)
AgentOrange Creative Commons License 2003.04.08 0 0 4
az be...+ha közéiktatsz egy korsó seritalt, akkor mégjobb:-)))

ezesetekben viszont a kijózanodás után fog fájni a fej, akkor viszont a szesztől, és nem a frontoktól..ennek elmulasztására meg vannak már bevált praktikák

fejfájás konvertáló koktél:-)))))))

Előzmény: Nerdy (3)
Nerdy Creative Commons License 2003.04.08 0 0 3
azért segít, mert beindítja a vérkeringést
Előzmény: AgentOrange (1)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.04.08 0 0 2
Fradikokotél? :-D
Előzmény: AgentOrange (1)
AgentOrange Creative Commons License 2003.04.08 0 0 1
2xféldeci tisztán, az segít.
Előzmény: KANdur (-)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.04.08 0 0 0
Anyukámnak nem volt ideje a fejfájásra. Be is vette azt a gyógyszert.
Kb. egy het történt. Azóta az egész testén hatalmas vörö foltok éktelenkednek, majd' megôröl annyira viszket. Kapott rá valamit, de nem használ.
KANdur Creative Commons License 2003.04.08 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a témában volt-e már korábban topic nyitva, ha igen elnézést érte.
Gondolom illetve tudom, hogy nagyon sok ember szenved az un. frontos fejfájástól. Én példának okáért a melegfrontra vagyok érzékeny. Kérlek benneteket adjatok tanácsot, mivel lehet ezt megelőzni vagy megszüntetni.
Köszönöm, üdv: Kandur.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!