Keresés

Részletes keresés

pireisz Creative Commons License 2003.04.09 0 0 1
Helló Radix! A szerződést teljesen rábízhatod az ügyvédre. Ez külön pénzbe kerül. Kérhetsz csak ellenjegyzést is. Ez muszáj! Ez már nem kerül annyiba. De közjegyző előtt is megkötheted, ez is annyi mint az ügyvédnél kb., illetve ha megcsinálod magad a szerződést - gépelésnél két tanu kell - hitelesítteted az aláírást. Ha az ügyvéd csinálja akkor ő továbbítja a Földhivatalnak. Egyébként 30 napon belül neked kell bevinni és átvetetni a saját példányodon. Fontos a határidő.
Egyébként a szerződés előtt a földhivatalba muszáj bemenni, nem elég, hogy mutat neked valamit. Jó megnézni a telket, nem árt beszélni a szomszédokkal a helyzet tisztázása végett.
A földhivatal fogja az illetékhivatalnak továbbítani a szerződést és csak azután fogsz értesítést kapni az átírásról, mikor befizetted az átírási illetéket.
A földadót az adott önkormányzat határozza meg. Ezt ott tudod megérdeklődni.
Remélem kimerítő voltam.
Előzmény: Radix (-)
kiscipő Creative Commons License 2003.04.08 0 0 0
Most jelképesen nullázok.
Muszáj ügyvéddel (vagy közjegyzővel) ellenjegyeztetni az ingatlan adásvételi szerződést, és célszerű lenne az egész ügylet lebonyolítását rábíznod, nem fog sokkal többe kerülni. Egyébként, igen, utána kell nézned a tulajdoni lapnak, el kell menni ügyvédhez szerződést kötni, célszerű a vevőnek bevinni a szerződést a földhivatalba, lesz illeték, ha jól emlékszem a forgalmi érték 10%-a, és ha nem is földadót, de önkormányzattól függően valamilyen helyi adót valőszínűleg kell fizetned. Bízd rá az egészet egy ügyvédre, ha nincs gyakorlatod ingatlan vásárlásban, mert el lehet rontani a dolgot.
üdv: kiscipő
Előzmény: Radix (-)
Radix Creative Commons License 2003.04.08 0 0 topiknyitó
Helló!

Kinéztem egy parcellázott területen található kertet, amit szeretnék megvenni.

Mi szükséges ahhoz, hogy a tulajdonába kerüljek?
- gondolom nem árt utánanézni, hogy valóban az eladó tulajdonában van-e a kert. Ezt nyilván a földhivatalban fogom megtudni, ha tulajdoni lapot kérek.
- kell kötnünk egy adásvételi szerződést. Ezt szükséges ügyvéd előtt eljátszani, vagy elég sima tanúkkal aláiratni?
- földhivatalt a vásárló értesíti a tulajdonos változásáról?
- van vmi ingatlanszerzési illeték? ha van, milyen mértékű vajh? (kb. 800 m2-es, belterületen fekvő telek)
- létezik ilyen, hogy évente fizetendő földadó?

Köszönöm a tanácsokat!

Üdv.

Radix.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!