Beporzás... ehhez szerintem a méhek értenek a legjobban. Lehet, hogy a mézre oda is gyűlnek. Ha fogsz pár poszméhet, add oda őket JFErynek, hadd reptesse meg őket vákuumban.
JFEry, kösz a tanácsot, kipróbálom. Nem a kora számít, hanem egy fémbe ütött feliratot szeretnék láthatatlanná tenni úgy, hogy bármikor láthatóvá tehessem a későbbiekben, ráadásul a szándékosság sem ordíthat róla. Szóval kicsit komplikált a dolog, de mindegy.
A mosogatószer-méz ötlet jó, de lassú. Kábé 5 percem van, hogy a dolog megszáradjon.
Mielőtt arra gondolnátok, hogy "vizezd be és nyomd bele a homokozóba", sajna a cucc több, mint 10 tonnányi acél-műanyag gép, nehéz vele dobálózni...
Te kis csaló!
És ha valóban megnézik, és kiderül a kora?
Kis mézet keverj össze folyékony mososgatószerrel 1-1 arányban. Higítsd fel 10 szeresére és szórd a felületre. Ecsettel nem tudod egyenletsen felvinni, csíkos lesz.
2-3 nap múlva az utca pora, meg a szél, a ráragadó porral annyira összesarazza, hogy hónaposnak fog kinézni.
Ha szórod akár több rétegeben is megismételheted naponta. Így egy hét alatt úgy néz ki mintha 10éves lenne.
A truyi 6-8 nap alatt ki is szárad, és köt. Ha jó kiszáradt lemosni is nehéz.
Viszont, ha ennél gyorsabban kell a dolog, a benedvesítés után be kell poroznod. Hasíts fel a cementes zsákot. Lehetőleg ukrán cementet használj, mert az szükébb, picit lcsóbb is. Egy jó nagy rongyot fürdess meg a cementben, és finomann rázd le róla kiteregetve a por naggyát.
Csak a rostok közt maradjon, mint az intelligens mosópor.
A porrongyot kellő, megfelelő távolságból rázd ki a mézes nedves felület mellett. Persze ezt többször is meg kell tenned, ha nem fulladsz meg elsőre. Az por egyenletességére ügyelj. És talaritsd fel a környező felesleget.
Régi porszívókat ki/bemenetileg is meg lehet fordítani. Egyszer rövidnadrágos koromban segíteni akartam anyámnak, gondoltam kiporszívózom a szobát, naná hogy fordítva raktam össze. Elég hatásos, ha tele porzsákkal kezdi az ember.