Van egy harmadik lehetőség: mégis meghosszabbítom az előfizetést, és beperelem őket az előző szerződés miatt. Ez tényleg csak az időtényező miatt kínos.
Nem tudom, hogy melyik a célszerűbb, perelni vagy a Fogyasztóvédelemhez / Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulni? Az se lenne utolsó, ha meg lehetne akadályozni, hogy a jövőben ne csesszenek így ki az ügyfeleikkel.
A szerződés 2 per akárhányas pontja azt írja, hogy ha nem jelzed írásban a felmondást, akkor 1 év után határozatlan idejűvé válik a szerződés hatálya. Vagyis a szerződés valójában egy határozatlan idejű szerződés, egy év határozott időtartammal. Ergo, a szerződésben foglaltak határozatlan ideig érvényes kitételeket tartalmaznak, vagyis nem kérdezték meg a jogászukat, csak kamuztak.
Más kérdés, hogy, ha bepereled, akkor mit nyersz vele. Mert Ő ugyre azt mondja neked, hogy havi 11400 lesz a havidíj. Te nem fizetsz, Ő kikapcsol, Neked Óne ADSL. A per folyik, 2 év múlva megnyered, és akkor Ő fizet az államnak 100 ezer bírósági költséget, Neked meg onnantól (2005 április 11) szolgáltat maj mondjuk 7.999-ért. dfe addig nincs Net, legalábbis tőlük.
Másik eshetőség, hogy fizeted a megasabb díjat, közben per, és két év múlva Ő visszafizeti kamatosan a különbözetet. Ezzel mit nyersz? Semmit, mert csak kölcsön adtad a pénzed.
És ezeket Ők is tudják, nem véletlenül csinálják ezt meg.
Nálam ugyanez a helyzet, tavaly 2001 novemberben rendeltem meg a Datanet-nél az adsl-met az akkori nagy akcióban. Akkor azt igérték nekem hogy 1, max 2 hónap a bekötés, ennek ellenére csak április elejére sikerült bekötni az ADSL-t.
Szóval vártam szépen 5 hónapot.
A szolgáltatással az egy év alatt nem voltak nagy problémák, 1-2 kicsit leállás, más nem.
Én éppen ma néztem meg az oldalukon az aktuális árakat, a http://home.datanet.hu/szolgaltatasok/adsl/akcio.html oldalon és rendeltem meg a 2 éves szerződést, de ugylátszik hülye voltam mert elfelejtettem azt a mondatot amit irtál:
egy év letelte után a 384 home csomag esetében a díjakat az akkori érvényes listaár szerint határozzuk meg, amely nem lehet magasabb, mint 7.900.- Ft" (nettó ár)
Kedden az lesz az első dolgom hogy felhivom őket. Amugy ez a mondat a szerődésben van?
Tavaly a nagy ADSL-akciók idején én a Datanettel kötöttem egy éves szerződést, több mint öt hónapot vártam a bekötésre, de végül is megérte. 6000 Ft + ÁFA és nincs panaszom a szolgáltatásra sem.
Igen ám, de ez a szerződés most lejárt.
Datanet küldi is az új szerződést: egy éves hosszabbítás 8.580.- Ft + ÁFA. Ehhez tudni kell, hogy a tavalyi szerződésemben szerepel egy mondat, miszerint "az egy év letelte után a 384 home csomag esetében a díjakat az akkori érvényes listaár szerint határozzuk meg, amely nem lehet magasabb, mint 7.900.- Ft" (nettó ár)
Kérdésemre elmondták, hogy ez "egy félreérthető mondat", rám nem vonatkozik, különben is a szerződésben csak a szerződési időszakra vonatkozóan lehet kötelezettségeket vállalni (!!!) és ezt a jogászaik is megerősítették.
Azon már nem húzom fel magam, hogy megint hülyének néznek (minek vállalnak olyasmit, amit eszük ágában sincs teljesíteni?), a következőket szeretném:
1. Jelentkezzenek azok, akiket hasonlóképpen vágtak át
2. Adjatok tanácsot, hol lehetne ezt az ügyet a leghatékonyabban elintézni (Fogyasztóvédelem, Versenyfelügyelet, bíróság?)