Keresés

Részletes keresés

dzsoni567 Creative Commons License 2017.11.03 0 0 3

De miért kell megadóztatni a "szegényembert"?? Sose értettem, akik nyertek a lottón pl azokat is jól megadóztatták. Szegényeknek volt egy kis szerencséje...és alig maradt vmi. Nah én befizetés nélküli bónusz 2017-re keresve inkább más megoldást kerestem. És nem azért mert függő vok, hanem mert általában jók a megérzéseim. Ha úgy van, hónapokig nem is játszok sehol, de van h heti1x 2x kipróbálok vmit.

Ingyen casino pénz azonnal, ingyen pörgetések és még sok hasonló ajánlatot szoktam kapni az oldalakon,amiket tényleg adnak is, nem csak kamuzás, meg menjél ide-kattints oda b@romságok.

dredd24 Creative Commons License 2004.07.08 0 0 2

1995, évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról

 

Nyereményből származó jövedelem

76. § (1) A szerencsejátékok szervezéséről szóló törvényben meghatározott engedélyhez kötött sorsolásos játékból, az ajándéksorsolásból, valamint a fogadásból származó nyeremény (a továbbiakban: adóköteles nyeremény) címén kapott bevétel egészét jövedelemnek kell tekinteni.

(2) Pénzbeli nyeremény esetén az adó összege 20 százalék, amelyet a magánszemélyeknek kiosztandó teljes nyereményösszegből egy tételben kell a kifizetőnek levonnia, és befizetnie.

(3) Ha a nyeremény nem pénz, hanem más vagyoni érték, akkor annak általános forgalmi adó nélkül számított szokásos piaci értékét alapul véve, annak 25 százalékát kell adó címén a kifizetőnek megfizetnie.

(4) Nem számít jövedelemnek a szerencsejátékok szervezéséről szóló törvény 16. §-a alapján engedélyhez nem kötött sorsolásos játékból, a pénznyerő-automatából, a játékkaszinóból, továbbá a totalizatőri rendszerű lóversenyfogadásból származó nyeremény.

(5) E § alkalmazásában a bukmékeri rendszerű fogadás adóköteles nyereményének a kapott bevétel azon részét kell érteni, amely az adott nyeremény érdekében megfizetett tét összegét meghaladja.

mdll Creative Commons License 2003.04.06 0 0 1
Ezt eddig is tudtam. De van erre egyáltalán jogszabály? pl. mi számít nyereménynek, azaz jövedelemnek? "A" kaszinóban nyerek 100ezret, "B"ben bukok ugyanennyit, akkor mi van? Hogy lehet ezt igazolni egyáltalán? Ha nyeremény adóköteles, akkor veszteség leírható az adóból? Sok a kérdőjel...
Előzmény: Csokis (0)
Csokis Creative Commons License 2003.04.06 0 0 0
Amíg az APEH rá nem jön, tuti jó a 0%-os kulcs. :-)
mdll Creative Commons License 2003.04.06 0 0 topiknyitó
Tudja valaki az erre vonatkozó szabályokat? Kell egyáltalán?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!