Keresés

Részletes keresés

Baross1968 Creative Commons License 2021.03.29 0 0 531

Felháborító, hogy amióta a 3. emeletre beköltözött egy csűrhe, akik a garázsban élik ki beteges perverz homo vágyaikat. Mindenzt a lakástulajdonos aszisztálásával aki egy volt önkéntes rendvédelmis . Mit lehet tenni???

garazsadmin (X) 2018.02.25 0 0 530

Szeretne kihozni minél többet garázsából, tárolójából? Hirdessen nálunk ingyenesen (bérbeadásra vagy értékesítésre)! Oldalunkon  garázsát, tárolóját befektetőként is keresik! www.garazs.com  

majorita3 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 529

Üdvözletem,

tárolót keresek megvételre, vagy esetleg bérelnék.

 

06 30 9510803

mimyke Creative Commons License 2017.07.31 0 0 528

Sziasztok! 

 

Egy olyan szolgáltatást szeretnék ajánlani, amellyel már évi 9000 Ft-tól biztosíthatod ingóságaidat teljes körűen

Amennyiben érdekel az ajánlat keress meg egy díjmentes tájékoztatóért.  

Email: brigitta.grill@outlook.hu

xyz001 Creative Commons License 2017.04.16 0 0 527

Kedves Árpád ház lakói!

 

A környéken dolgozom és garázsbeállót keresek.
Végig olvastam a fórumot, és látom sok probléma volt a vizesedéssel.
Hogy áll a helyzet most? Csak a -3 volt problémás, vagy baj van a -1 és -2 szinttel is?
Újabb kivitelező cég javította esetleg a hibákat a ház megépülése óta? 
Biztonságos a házban garázst venni?
Köszönöm előre is a válaszokat, szép napot mindenkinek.

Kentaur35 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 526

Kedves Lakótársak, tulajdonostársak!

 

Hogy hogy még hivatalban van az a közös képviselő, aki ennyi törvénytelenséget követett el idáig??!!

Nem kellene inkább leváltani?

 

 

 

Igazság harcosa Creative Commons License 2016.03.06 0 0 525

 Szbtag,

 

 

Most már pontosan tudom ki van a nick neve mögött, mert a csendháborítás és a közös vagyon tönkretétele, és a ház belehajszolása semmitmondó perekbe ( miután maga szerinti süllyed  a hajó, ön még ezt tovább süllyeszti!!!!), elég elszomorító, hogy maguk erre játszanak, hogy minél rosszabb állapotba, anyagi helyzetbe kerüljön a ház.

 

A korábban leírtakkal, sajnálatukra mindenki tisztában van , aki nyitott szemmel jár és kommunikál a többiekkel, én például a szomszédomtól hallottam mindent, nem a képviselőnőtől, 

 

DE ÖRÜLÖK , HOGY AMI PLETYKA SZINTEN MENT MOST MINDENT ELISMERTEK!!!!!!" 

 

így ugyanis egyre több támogatója lesz (tt) a képviselőnőnek és mostmár számomra is világos a kép a maguk aberrált , romboló tevékenységükről.

 

Itt én befejezném, mert nem akarok lesüllyedni a maguk kis pocskondiázó, szánalmas szintjükre,

 

Ha majd kíváncsi leszek valamire akkor megkérdezem a képviselőnőt vagy inkább a szomszédaimat ::)))

 

a nem viszont látásra IH

 

 

SZBv tag Creative Commons License 2016.03.06 0 0 524

Igazság harcosa !

 

Az Ön levelében hivatkozott "több száz " tulajdonos csak egy kis rétege a társasházunknak, de tegye már meg, hogy neveket is közöljön, ne csak hivatkozzon ezen tulajdonosokra. Valószínű az esetlegesen még mindig  Ön mellett álló egyre kisebb számú tulajdonosok nem látnak bele a társasház ügyeibe.

 

A kintlévőségünk egyre nő, azonban Ön szándékosan nem mutatja ki a közgyűlési meghívókhoz csatolt kimutatáson a közös költség előírás és befizetés listákon sem a nyitó, sem pedig a záró egyenleget, így azt sem, hogy a nagy hátralékból melyik tulajdonos milyen összeggel tartozik,  úgy viselkedik mint ha a társasház lenne Önért, nem pedig Ön a társasházért.

 

A perek nem most indultak a törvénytelenségek okán, hanem évekkel ezelőtt, csak Önök húzták az időt és tudjuk, hogy a magyar bíróság nem a gyors döntéseiről híres. Azért még ha ilyen lassan is, kiderült az igazság és talán inkább avval kellene foglalkoznia, hogy a törvénytelenségeket kiküszöbölje.

 

Nem azért nem jár több tulajdonos a közgyűlésre mert nem érdeklik a házunk ügyei, hanem azért mert a törvénytelenségeket a közgyűlésen nem lehet beismertetni, mert Önök félrevezetik Őket. Mivel soha nem kapnak a tulajdonosok jegyzőkönyvet, nem is vehetik észre, hogy a közgyűlési jegyzőkönyvek nem tükrözik a valóságnak megfelelően a közgyűlésen elhangzottakat.

 

Arra szíveskedjen itt a nyilvánosság előtt válaszolni, hogy miért nem tesz eleget annak több tulajdonosnak a kérésének akik a másolási költség megfizetése mellett  immár 4 éve hiába kérik Öntől a közgyűlési jegyzőkönyveket, holott a társasházi törvény szerint jogosan kérik azt.

 

Az Ön levelével ellentétben nem mondvacsinált okok miatt fordultunk a bírósághoz, levelében leírtakkal ellentétben nem tépkedi le senki a faliújságra kitett meghívókat, határozatokat amint azt Önök állítják, amennyiben törvényesen működne a ház nem kellene a bírósághoz fordulni. Ez az oka annak, hogy a bíróságon kell keresni az igazságot.

SZBv tag Creative Commons License 2016.03.06 0 0 523

T ! Igazság harcosa  és egyben közös képviselő !

 

Már nagyon vártam a hozzászólását, mert abban biztos voltam, hogy szokásos stílusával jelentkezni fog, látom kellett pár nap mire kigondolta mit is írjon.

Arra nagyon alkalmas a levele, hogy végre mindenki lássa milyen stílusban intézi a dolgait az általunk- sajnos - jól megfizetett közös képviselő. Ön semmi mást nem tud, mint fenyegetőzni amit mi már régen megtapasztaltunk amikor többünknek levelet írt, hogy mindenkinek aki szót mer Ön- Önök- ellen emelni megkeresi a munkahelyi főnőkét, magyarul megpróbálja kirúgatni.

Avval, hogy ilyen jól ismeri a peres anyagokat elárulta magát, hogy Ön a közös képviselő, igaz Ön még annyi fáradságot sem vett, hogy személyesen megjelenjen a bíróság előtt, maga helyett a férjét küldte. Sőt tovább megyek a másodfokú bíróságon már egyikőjük sem jelent meg, mert már látták, hogy veszíteni fognak hiába próbálkoztak olyan tanúkat hozni, akik önmagukkal is ellentmondásba keveredtek, illetve a diszpécsernapló utólagos, más színű tollal való beírásával manipulálni.

Sajnos a tulajdonosok igazából nem ismerik Önt- Önöket- csak azt látják amit mutatni akar mézes-mázosságával, de sok tulajdonosnak kinyílt már a szeme és látja amit mások még nem vettek észre, vagy nem akarnak meglátni.

Az igaz, hogy a tulajdonosok hozzák a határozatokat, amit Önök ügyesen manipulálnak a szokásos oszd meg és uralkodj módszereikkel,az összegyűjtött meghatalmazásaikkal, így egyetértek avval a tulajdonossal aki azt írta, hogy miért a tulajdonosok fizessenek azért, mert Önök csak a saját érdekeiket nézik a közgyűléseken és rábeszélik a tulajdonosokat, hogy törvénytelenül fogadjanak el határozatokat.

De azt már nem mindenki tudja, hogy miért lett az Önök lakás eladása előtt gyorsan kifestve kizárólag  a "D" lépcsőház a liftje melletti falterület.

Azt sem mindenki látja, hogy a Teve utcai kapunál micsoda szeméthalmaz került hónapok óta felhalmozásra, ami túl azon, hogy tűzveszélyes még ráadásul módot adok rovarok, rágcsálók megtelepedésére is.

Akkor még nem is beszéltünk a belső udvarunkról ami több mint 10 éve nem volt füvesítve és már ellepi a gaz !!

Több olyan tulajdonos is van akik megőrizték azokat az Ön által küldött üzeneteket, telefonos hangfelvételeket ami bizonyítja, hogy milyen erőszakos módon lépnek fel, arra hívja fel, hogy saját költségén hangszigeteléssel lássa el saját  lakását, mert Ön megfenyegette Őket a gyámhatósággal, stb.

Nem sok olyan ház van, ahol évente rendszeresen a közös költségen túl egyszeri befizetést szavaztatnak meg a házzal, majd kiderül, hogy az egyszeri befizetést  nem teljesítők még csak felszólítást sem kaptak a közös képviselőtől, hogy fizessék be.

A garázs -1 szintje évek óta beázik azonban ez Önt nem érdekli, nem tesz semmit.

Nem véletlen, hogy Önök elköltöztek, mivel az Árpád-Ház társasházat már leginkább egy süllyedő hajóhoz lehet hasonlítani.

 

 

Igazság harcosa Creative Commons License 2016.03.05 0 0 522

Tisztelt "Zenészek 1-2" és SZBV tag! ( a szokásos triumvirátus)

 

Mi, a lakók többsége akik részt is veszünk a közgyülésen, nem úgy mind maguk akik folyamatosan a háttérből támadják a többi tisztességes embert......

( próbálják uszítani a lakókat, de amint látom eddig senki sem reagált a maguk már MEGSZOKOTTNAK mondható a ház működését sokszor ellehetetlenítő tevékenységeikre).

 

Először is a közgyűlési határozatokat a lakók fogadják el a közgyülésen nem a közösképviselet, az , hogy maguk már ott sem mernek megjelenni mert már az utolsó közgyéleseken kis híján kidobták magukat, ez nem véletlen , mert már mindenkinek elege van a maguk hazugságaikból, uszításaikból, ugyebár személyesen EGYEDÜL A VÉLEMÉNYÜKKEL már nem tudnak a közgyülésen elérni semmit ezért már el se jönnek csak a háttérből próbálják keverni a sz...., de amint látjuk a kutya se reagál rájuk.....

 

Arról persze nem szól a történet, hogy maguk mennyi kárt okoz(n)tak a háznak, mert ezek a költségek amiket felsoroltak ezek mind a maguk feljelengetéseiknek a következménye, amiért a ház fizet. Mivel már nem tudják a közgyülésen elérni amit akarnak, mert már senki sem veszi Önöket komolyan, akkor jönnek a feljelentgetések ( ja Mo-n élünk) persze névtelenül, mint ez az egész cirkusz megint. Ha tisztességesen nem megy akkor keressük a jogi kiskapukat, PERSZE NEM VOLT KIFÜGGESZTVE A KÖZGYÜLÉS MEGHÍVÓJA, HATÁROZATA stb.  és akkor még sorolhatnám ezeket mondvacsinált ürügyeket-----By the way  miért is kellet üveg vitriniket rakni minden lépcsőházba( sok pénzért), jaaa mert vki(k) letépkedték állandóan a közgyülési meghívókat, határozatokat( fotó is van róla!!!!) stb( hogy tudjanak feljelentéseket tenni a bíróságon--mert ugyebár ha konrét indok nincs akkor kreáljunk---nagyon kreatív a magyar ember , már a világ is tudja ::))),,, ezért kellenek az ilyen tisztelt lakótársak (triumvirátus) miatt ezek az óvintézkedések...

- miért is kell a kkv az egész 60-70 oldalas közgyülési beszámolót, határozatot lefénymásolni, kiküldeni, hát persze, mert ezért is beperelték a kkv-t pedig ezt bármikor megtekinthetnék a biz.szolgálaton,de az túl egyszerű lenne és akkor nem lehetne perelni,sehol az országben nincs ilyen , hogy rákényszerítsék a képviselőt, hogy miattuk ennyi költségbe verje a házat...

 

 

EZEKET persze úgyszintén mi fizetüJÜK meg--mi a lakók.

 

Soha semmi konkrétum csak nem kapták meg , nem volt kifüggesztve, nem látta(á)k, nem hallották, és még hasonló nemek sorozata ami miatt a házat költségekbe verik csakhogy az izléstelen --- nyírjuk ki a képviselőt--- című telenovellában perszi arc és név nélkül szerepelhessenek....

 

erre játszik ez a társaság a sok mondvacsinált feljelentgetéseikkel MINÉL TÖBB KÖLTSÉGBE VERJÉK A HÁZAT, ÉS EZT MIND A KÖZÖSKÉPVISELÖRE hátékázzák.

 

( a rosszindulatú kommentelőknek--- ja eddig senki se volt :))))

úgy könnyű pereket nyerni hogy eltűnik a kifüggesztett meghívó, bedobott határozat, ezekre a bíróság se tud mit lépni, de erre lettek az üvegvitrinek , és ugyebár azóta is ezekkel 3-4 éves blamázs perekkel tudnak csak érvelni---de már megint a mi kárunkra..

 

Mi, a többi lakó úgy gondoljuk, hogy ha ez a pár ember nem hagyja abba a ház több éve tartó szisztémás tönkretételét, a ház mükédésének ellehetetlenítését

 

--- létrehozunk közösen egy PERTÁRSASÁGOT és az összes FÖLÖSLEGESEN, a képviselő tönkretétele miatt generált pluszköltségeket velük fogjuk kiegyenlítetni........

 

sajnos ezt a levelet csak maguk fogják elolvasni--mert a kutya sem kíváncsia magukra--- de ígérjük ha nem hagyják abba a cetlik bedobálását, akkor mi is elküldjük ezt vagy ennél sokkal bővebb levelet a maguk kis hazárdjátékaikról ami sok pénzbe kerül a háznak--- a ház összes lakójának -- több száz aláírással.

 

Ja persze akkor megint csak távol maradnak a közgyülésről és maradnak a háttérből pocskondiázó a  semmirekellő kis játékaikkal a lakóknak sokba kerülő kis szánalmas triumvirátus:::(((((

 

szép napot az Igazság Harcosai --- több száz lakó nevében

 

Hilda13 Creative Commons License 2016.03.01 0 0 521

Tisztelt Tulajdonosok!

 

Vásárolnék a házban egy 45-55 nm lakást. 2 szoba esetleg 1+1 félszoba erkélyes lakás érdekelne. Ha valakinek lenne eladó kérem jelezze.

 

Köszönöm: Hilda13, csiburi13@gmail.com-ra várom az ajánlatokat

 

zenész3 Creative Commons License 2016.02.29 0 0 520

Bízom abban, hogy a társasház nem fogadja el, hogy az elvesztett perek utáni perköltséget a közös költségből fizessük ki mivel a jogi végzettséggel bíró közös képviselő törvénytelen határozatokat fogadtatott el a közgyűléseken a jogosan felszólaló tulajdonosok észrevétele ellenére. 

zenész2 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 519

Tisztelt SZBv!

 

Köszönöm, hogy a perek eredményéről informált.

Nem lepett meg, hogy mindkét tulajdonos is megnyerte a pert, mert mint tulajdonos, már régóta érzékelem, hogy súlyos problémák vannak az éves közgyűlési meghívóhoz csatolt kimutatások tartalmával, a közgyűlések lebonyolításával.

 

A közgyűlésen vannak olyan lelkiismeretes, hozzáértő tulajdonosok, akik az éves beszámolót darabokra szedik és rámutatnak a nyilvánvaló ellentmondásokra, de ez idáig a kkv. a begyűjtött meghatalmazásokkal a kezében lesöpörte a felvetett problémákat.

 

Nem tartom etikusnak, hogy a begyűjtött meghatalmazásokat felhasználják arra is, hogy a gyenge közös képviseleti munkára sajnos az SZB többségének egyetértésével az inflációhoz képest igen magas közös képviseleti díjemeléseket szavaztatnak meg.

Pl. a folyó perek ellenére a közös képviseleti díjra 2014-re megszavaztattak 5,7 Mft-ot, miközben a  2013-as tény 4,7 Mft volt.

 

Az, hogy a diszpécser naplónál a bíróság kimondta a hamisítás lehetőségét , illetve, hogy a kkv. nyilvánvalóan megszegi a társasházi törvényt és évekig nem adja ki a jegyzőkönyv másolatokat, továbbá, hogy titkolják a notórius nemfizetők, nagy hátralékban lévő tulajdonosok nevét, azok még a tételes listákból sem következtethetők ki a tudatosan lehagyott nyitó és záró egyenlegek miatt, számomra egyértelművé teszi, hogy igen a válaszom a kérdésére.

 

Még egyszer köszönöm tájékoztatását.

 

Előzmény: SZBv tag (518)
SZBv tag Creative Commons License 2016.02.23 0 0 518

Tisztelt Árpád-Ház Társasházi Tulajdonostársak !

 

Elöljáróban le kívánom szögezni, hogy azért van szükség arra, hogy e nyilvános fórumon forduljak Önökhöz, mert feltételezhető, hogy a postaládába bedobott tájékoztató nem minden esetben jutna el a címzetthez.

 

Szükségesnek látom, hogy tulajdonostársakat az alábbiakról tájékoztassam:

 

Társasházunk jelenlegi közös képviseletét (First Class Community Kft) 2007. februárjában az alábbi két indok alapján választottuk meg: egyrészt Ők, maguk is tulajdonosok voltak másrészt, jogi végzettségük alapján garanciát feltételeztünk arra, hogy a törvényeket ismerik és azokat tevékenységük során betartják.

 

Időközben mindkét szempont okafogyottá vált, mert már a Kft. tulajdonosai tavaly eladták lakásukat és elköltöztek, másrészt 2 jogerős bírósági ítélet bizonyítja, hogy törvénytelen módon született 3 db közgyűlési határozat és azokat a bíróság megsemmisítette.

 

1. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a 25.P.52627/2013/21 számú ítéletével még 2014. októberében jogerősen kimondta, hogy Társasházunk közgyűlése által 2013.május 22-i megismételt közgyűlésen elfogadott 2012. évi  beszámoló és a 2013. évi költségvetési tervezet érvénytelen, mert a határozat meghozatalára törvénysértő módon került sor. A T. Bíróság 61.300,- Ft perköltség megfizetésére kötelezte társasházunkat. A perköltség megfizetése, minden tulajdonost érintő módon az általunk befizetett közös költségből történt meg.

 

2. A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú Bíróság az 53. Pf.638.089/2015/4 számú ítéletével a 2012.06.08-i megismételt, rendkívüli közgyűlés 2. pontját (mely szerint a közgyűlés nem váltotta le a közös képviselőt) és a 2012. július 12-i megismételt közgyűlés 2. pontját (a 2011. évi beszámoló elfogadtatását) is hatályon kívül helyezte, mivel azok meghozatalára törvénysértő módon került sor. A Fővárosi Törvényszék 66.000,- Ft perköltség megfizetésére kötelezte társasházunkat, melyet a közös képviselet szintén a tulajdonosok által befizetett közös költségből fizetett ki.

 

Azt még meg kívánom jegyezni, hogy a másodfokú ítélet indoklásában a Fővárosi törvényszék kimondta, hogy az alperes által tanúként meghallgatni kért személyek ellentmondásos tanúvallomást tettek, sőt a diszpécser napló utólagos, más színű tollal való bejegyzése felveti az esetleges hamísítás  lehetőségét.

 

Annak ellenére, hogy a bíróság hatályon kívül helyezte a 2011. évi és a 2012. évi beszámoló elfogadását a közös képviselet azóta sem hívott össze újabb közgyűlést a törvényes rend helyreállítására, holott minden társasháznak rendelkeznie kell elfogadott beszámolóval.

Az sem elhanyagolható körülmény, hogy társasházunk közgyűléseiről készült jegyzőkönyvek egy része a hitelesítők által nem került aláírásra, mivel a jegyzőkönyvekben nem az szerepel, ami a közgyűlésen elhangzott, továbbá 2011. óta a közös képviselet nem hajlandó minden Számvizsgáló Bizottsági tagnak megmutatni a társasház könyvelési anyagát.

 

3. 2012. február 9-én vette át a közös képviselő azt a tértivevényes levelet, amelyben több tulajdonos a társasházi törvény által biztosított jogával élve, - másolási költség megfizetése mellett - kérte több, a hitelesítők által aláírt közgyűlési jegyzőkönyv és határozat megküldését, azonban a kért másolatok átadására már több mint 4 éve nem került sor.

 

Sorolhatnám még hosszasan a társasházunkban jelenleg is fennálló anomáliákat, de úgy gondolom, hogy már ez is bőven elég ok a közös képviselet leváltására.

 

A fent leírtakat társasházunk jelenlegi tulajdonosai részére - előzetes időpont egyeztetés után- írásbeli dokumentumokkal tudom bizonyítani.

 

Kérdezem Önöktől, hogy nem érett-e meg a helyzet a közös képviselet leváltására ?????

Sziro Creative Commons License 2013.12.13 0 0 517

Tiszteletem,

 

Szeretnék saját magamnak 45-65 nm-es lakást vásárolni a házban.

 

Ha eladná lakását, kérem írjon a sziro_ricsy@hotmail.com e-mail címre. Hagyja meg a lakás pontos címét, az ajánlatát és az elérhetőségeit. Felveszem önnel a kapcsolatot. Kérem ingatlanközvetítők ne írjanak.

 

Üdvözlettel,

Sziroczák Richárd

Katalin Páli Creative Commons License 2013.12.03 0 0 516

Ingatlanirodánk eladó és kiadó lakásokkal, üzlethelyiségekkel foglalkozik. 20 db fotóval és napi frissítéssel hirdetjük az ingatlanokat. Partnerirodákkal állunk kapcsolatban, hogy minél hatékonyabban és gyorsabban vevőre találjanak az ingatlanok. Szívesen fogadok az Önök részéről partneri együttműködésre javaslatot. Gyorsak vagyunk és rugalmasak. Minél előbb küldi a fotókat és adatokat, annál hamarább el tudom kezdeni hirdetni az ingatlant, hogy még ünnepek előtt vevőre találjon. Várom szíves jelentkezésüket. Üdvözlettel: -- Páli Katalin Arenda ingatlanreferens , ingatlan.kata01@gmail.com 06 20 962 1295 

Gábor a Kertész Creative Commons License 2013.11.18 0 0 515

Tisztelt Árpád-ház Lakók!

Ezúton szeretném felajánalni Önöknek Csapatom és Jómagam kertészeti segítségét! Immáron 10 éve dolgozunk együtt, így mondhatom, összeszokott és gyakorlatias csapat lettünk. Rendelkezünk számos Társasházi és Lakópark referenciával a magánkerteken kívül is. Kérem, amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, keressenek fel a :

tel.:06-30-373-34-74-es számon, vagy

a e-mail:. cyprusgarden@cyprusgarden.hu-n keresztül!

Várjuk jelentkezésüket!

Tisztelettel:

Kovács Gábor

vezető koordinátor

soska71 Creative Commons License 2013.10.11 0 0 514

Eladó lakást keresek az ÁRpád Házban 50 m2 körül. Köszönettel, Soós János

Hajnika1984 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 513

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most költöznénk a házba, tudtok valami infót adni a rezsi költségekről (30nm-es lakás)? Fűtés, víz, villany összegeiről kb?

Köszönöm szépen.

Árpádház13 Creative Commons License 2012.02.02 0 0 510

Kedves Karoly3x!

 

A UPC teljes palettával bent van a házban. Jó akciós(társasházi) csomagjai vannak:http://www.upc.hu/csomagajanlatok/

Előzmény: Karoly3x (509)
Karoly3x Creative Commons License 2012.02.01 0 0 509

Sziasztok,

 

Bérlő vagyok a házban és érdeklődni szeretnék, hogy a Com-Unique-on kívül elérhető-e más internet és tv szolgáltató?

 

Szörnyű a minősége és ár érték arényban drágának tartom.

 

Köszi,

Károly

Árpádház13 Creative Commons License 2012.01.23 0 0 508

Kedves Csillus8507!
 
Javasoljuk, menjél vissza a topicban a ház 2003-as átadása utáni időszakra, ahol nagyon sok intenzív levélváltást találsz zajok- szagok témakörökben. Valószínűleg, amit hallasz az nemcsak a feletted lévő lakás vízzaja lehet, hanem mivel a strang a 10. emelettől lefelé gyűjti a szennyvizet, a fölötted lévő lakások zajhatásának szummáját érzékeled, így már összejöhet a folyamatos üzem, bár a kora hajnali fürdéseknek azért illene nem tömeges méreteket ölteniük.
 
Szerintünk az lenne a legtisztább, ha udvariasan bekopognál a feletted lévőhöz és érdeklődnél nála vízzaj és trappolás forrása ügyében.
A csövek, vagy falak utólagos szigetelése biztos nem egyszerű eset, talán célszerűbb lenne a hálót(ágyat) a zajos faltól valahová a nappali távoli sarkába költöztetni.
 
A háznak kell lennie egy házirendjének, mi a tervezett SZMSZ-ben láttunk erről fejezetet. A jóváhagyott SZMSZ-t elkérheted a közös képviselőtől ,akinek elérhetőségét elkérheted a portaszolgálattól.

 

A diszpécser helyiség, ahol 24 órás szolgálat van a garázsbejáratnál található, gyalogosan az A lépcsőházból közelíthető meg.  A diszpécserek rég itt vannak, segítőkészek, sok mindent tudnak a házról, a problémákról.
 
A házirend tervezetből idézünk:
1.    III.                 A zajjal járó illetve a lakhatás nyugalmát zavaró tevékenységek
 
1.    Az épületben, mind a magán-, mind a közös tulajdonban lévő helyiségekben, napszaktól függetlenül tartózkodni kell minden, mások nyugalmát zavaró zajos magatartástól, tevékenységtől.
2.    Nagy zajjal járó eseti rendezvények, vendégségek (partyk) rendezése, és általában a hangos hangszerek, énekhang, kommunikációs és szórakoztató elektronikai eszközök használata során a tulajdonostárs köteles figyelembe venni a környezetében élő lakótársai méltányolható elvárásait és kéréseit, esetleges jogos tiltakozásait, továbbá a vonatkozó jogszabályokban meghatározott zajszint normatívákat. A rendezvényekről, amelyek várhatóan eltartanak 22 óra után is, valamint amelyek a szomszédok nyugalmát esetlegesen zavarhatják a közvetlen szomszédokat értesíteni kell.
3.    Amennyiben a fenti előírásokat megszegő lakótárs tevékenysége miatt a szomszédos lakótársak együttesen kifogással élnek, úgy a zavaró tevékenységet be kell fejezni. A lakók kérésére a diszpécserszolgálat is figyelmezteti a zajszabályok megsértőjét.
4.    Hangszerrel való gyakorlás csak a zárt lakásban, hétköznapokon 8 - 20 óra közötti időszakban lehetséges, amennyiben a többi tulajdonostársnak a nyugodt pihenéshez való jogát nem sérti. Amennyiben ezen előírást megszegő lakótárs tevékenysége miatt a fenti tevékenységek átlépik a ház lakóinak tűrőképességét, és több szomszédos lakótárs együttesen kifogással él a közös képviselőnél, úgy a közös képviselő kezdeményezésére a fenti időszakon belül a hangszeres gyakorlást a közgyűlés a Házirend módosításával korlátozhatja.
5.    A lakáshasználat során tartózkodni kell a fokozott kopogást és hanghatást kiváltó eszközök, felszerelések, lábbelik használatától különösen este 20 óra és reggel 8 óra közötti időszakban.
6.    Nem emelhető kifogás zajos tevékenység címén - minden év december 31. napján 16 óra és január 1. napjának 04 óra közötti időtartam alatt - zeneszolgáltatás és rendezvény miatt.
7.    A lakóépületben zajt okozó háztartási és egyéb gépek használata, építési, szerelési munka végzése (kivéve az azonnali beavatkozást igénylő hiba vagy életveszély elhárítására irányuló munkavégzést)
munkanapokon            8 - 20 óra között,
szombaton                    10-14 óra között engedélyezett.
Vasárnap és ünnepnapokon- kivéve, ha a szombat munkanap- valamint a fentiekben engedélyezett időpontokon túl nem használható zajt okozó háztartási és egyéb gép, ill. nem végezhető zajjal járó építési, szerelési munka.
 
 
Remélem tudtunk segíteni. Amennyiben további segítségre lenne szükséged, akár személyesre is, jelezd a csoport email címén.
 
Üdvözlettel:
Árpádház13 Csoport

Előzmény: csillus8507 (506)
csillus8507 Creative Commons License 2012.01.20 0 0 506

Kedves jelen lévő Fórumozók!

 

A segítségetek szeretném kérni! A mai napon találtam a postaládában egy 2011-es elégedettség mérő kérdőív eredményt és összegzést, ebben leltem rá a fórumra.

A lakást béreljük június óta. (Csongor utca) Szeptemberben költözött be a felső lakó(k),azóta a trappolásukat és az állandó vízcsurgatásukat hallgatjuk. Amióta ott lakunk a szomszéddal se találkoztam és nem tudom hogy más lakásokban mennyire zavaró vagy másoknak mennyire zavaró vagy hallható a felső szomszéd fürdőszobájából jövő vízzaj. 

Úgy tudnám jellemezni hogy olyan minta a fülünk mellett fürödnének, mosnának,  mosogatnának és intéznék kisebb/nagyobb dolgaikat a fürdőben/mosdóban. 

Rendszerint hajnali fél5or kezdődik a vízfolyatás egészen addig amíg el nem indulunk munkába 8ig ez általában folyamatos!!!......hogy mi megy egész nap,azt nem tudjuk, mert nem vagyunk otthon napközben, de általában este 23tól újra kezdődik a vízfolyatás....és eltart egész éjszaka kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Ez mind a hálószoba felett/mellett nem tudjuk hol pontosan, mert olyan mintha mindenfelől jönne ez a "zaj".

Egy nap alatt elmegy a felettünk lakóknak egy nálunk 2 havi vízfogyasztása és az állandó csaperesztgetéstől képtelenség aludni immáron hónapok óta.

Mivel nem szabadhatjuk meg azt, hogy ki mikor használja -tudom még a feltételezés is röhejesen hangzik- a fürdőjét és mennyi vizet fogyasszon - szerencsére nem velem fizetteti ki- szeretném kérni hogy javasoljon valaki egy áthidaló megoldást pl akármilyen belső szigetelési lehetőség.  Valószínűleg az építésnél kispórolták a szigetelését a csöveknek, ezért ez a nagy zaj,de ez csak a Mi feltételezésünk mivel csak laikusok vagyunk. 

A trappolást még elviseljük mert az nem állandó jellegű, de ez a vízfolyatás az idegrendszerünket tépázza. 

 

Van esetleg itt olyan akinél hasonló a probléma és tudna valamit tanácsolni? 

 

Köszönöm a választ előre is. 

 

Közös képviselőnél még nem próbálkoztunk,hiszen eddig senkitől nem sikerült a számát megszerezni,de ahogy olvastam a ma kapott kérdőívben nem is érdemes. 

 

Köszönök előre is bármilyen hozzászólást, tanácsot! 

 

csillus8507

Developer13 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 504

Kedves Voltran!

 

Megkérdezhetnénk, hogy te házbeli vagy, vagy csak ide tévedtél?

Előzmény: Törölt nick (503)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.03 0 0 503

Sziasztok!Ha van valakinek felesleges cipője (azért cipő,mert ruhából sok van már )azt én ingyen elszállítom a rászorultaknak,szociális dolgozó vagyok,akinek van irjon a szilay44@hotmail.com ra.és köszönöm

szevasztok lúzerek Creative Commons License 2011.11.29 0 0 502

Már éppen ideje volt.

Előzmény: SZBv tag (501)
SZBv tag Creative Commons License 2011.11.29 0 0 501

Kőzgyűlés összehívását kezdeményezem.

Developer13 Creative Commons License 2011.11.20 0 0 500

Üdvözli az Árpádház társasház lakóit az Árpádház13 Csoport!

Rövidesen házügyekben aktuális információkkal jelentkezünk.

freshair Creative Commons License 2011.08.16 0 0 499

Kedves lakók!

 

Az Önök lakóparkjában az általunk forgalmazott elszívó ventilátorok lettek beépítve (fürdőszoba, wc). A ventilátorok karbantartásának hiánya (szűrőcsere) meghibásodáshoz vezethet, ami a ventilátorok egyre hangosabb működését eredményezheti, idővel pedig a motor leégését is okozhatja. Ezt megelőzendő, a ventilátorok előlapja mögött található szűrőt, minimum évente cserélni kell! A hosszú évek tapasztalata szerint sajnos, a lakás megvételekor erre nem szokták felhívni a leendő tulajdonosok figyelmét. A szűrőcserével, ill. bármilyen problémával a ventilátorokkal kapcsolatban kérem keressenek fel minket. Szívesen segítünk mindenben!   

Ventilátorok Háza  06-1-206-5352,   06-30-841-1971  Attila

 

További szép napot kívánok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

freshair Creative Commons License 2011.08.16 0 0 498

Kedves lakók!

 

Az Önök lakóparkjában az általunk forgalmazott elszívó ventilátorok lettek beépítve (fürdőszoba, wc). A ventilátorok karbantartásának hiánya (szűrőcsere) meghibásodáshoz vezethet, ami a ventilátorok egyre hangosabb működését eredményezheti, idővel pedig a motor leégését is okozhatja. Ezt megelőzendő, a ventilátorok előlapja mögött található szűrőt, minimum évente cserélni kell! A hosszú évek tapasztalata szerint sajnos, a lakás megvételekor erre nem szokták felhívni a leendő tulajdonosok figyelmét. A szűrőcserével, ill. bármilyen problémával a ventilátorokkal kapcsolatban kérem keressenek fel minket. Szívesen segítünk mindenben!   

Ventilátorok Háza  06-1-206-5352,   06-30-841-1971  Attila

 

További szép napot kívánok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!