Kedves h-alga, köszönjük hogy felvilágosítottál bennünket, alacsonyabbrendű halandókat :-) Szerintem a TV-s teszt legnagyobb hibája az volt, hogy ingyér' volt... Rohanok a mensa-hoz!
A Mensáról nem írok inkább semmit, mert sokan megsértődnének. A megyénkben bazi nagy reklámmal hirdették magukat, aki jelentkezik, írhat tesztet, stb.... Mondom, de jó, megnézem. Előzetes hír, hogy kb két és fél órát vesz igénybe. Szerintem ez elég tisztességes idő egy normális tesztre. Aztán mikor odaértem, kiderült, hogy ebből a két és fél órából egy óra bevezető előadás. Utána 20perc szünet és egy olyan teszt, amire 20 perc volt és azt mérte, kinek mekkora a szókincse. Ki kellett választani, mi az idegen szavak magyar megfelelője. Az utána következő teszt pedig 36 kérdésből állt, erre volt 40 perc. Már az elején közölték, hogy erre igazából 75perc kellene, mert sokan többször is átnézik a megoldást, így az ilyen emberek most hátrányban vannak. Szuper. Minden kérdésre 1 pont jár, nehézségtől függetlenül. Szerintem így nem lehet rendesen megállapítani, hogy melyik ember mekkora intelligenciával rendelkezik, főleg úgy, hogy ez a 36 kérdés ugyanolyan típusú logikai feladat volt.
vegetable,
nekem a lap alján csak az űrlap meg az eredmények alapján történő besorolás van meg, nem a megfejtések. Vagy nem látok a szememtől? Nem csodálkoznék rajta...:)))
Kérlekszépen ezek IQ kérdések voltak. Nagyjából ilyen teszteket iratnak minden hónapban.
A Mensánál SOHA nincsen csalás. Nem is lehet, ez egy igen szigorú klub. Nemzetközi, tehát a Mensa Hungarica-ból a Hungarica pusztán arra utal, hogy ez a magyarországi szervezet, de minden szabály az eredeti nemzetközi klubból jön. Tilos mind a politikában, mind a reklámban való részvétel, sőt semmiféle állásfoglalásban mint klub nem vehetnek részt.
Szóval ha jól csináltad meg a tesztet, akkor jelentkezz a következő tesztírásra. (A lányom a Mensa titkára jelenleg, szóval nem az ujjamból szopom mindezt.)
Én sajna lecsúsztam a kiértékelésről, mire a teszt lejött (modem, ugyi) meg kitöltöttem, addigra lezárták, és most nem tudom hogy imbecilis, debil, vagy mi vagyok az eredmény alapján:))) A pasi meg a ryan közlegényt nézi... Marad a homály, hacsak nem írja ide nekem be valaki a megoldásokat, plííííz:)
Beküldeni addig lehetett, amig a megoldásokat elnem kezdték mondani, és az egész rövidebb volt fél óránál. Én leirtam a jelszót, elmosogattam, megnéztem, mi a fene zug, elpakoltam egy polcot, letöltöttem a cuccost (addig életemben nem láttam a működését, mert a teszt nem érdekelt), amig lejött, visszamentem a konyhába, mikor bejöttem, kb. a 30.nál jártak. Elinditottam, dühöngtem az elütéseim miatt (tudtam, hgoy a b, erre ráböktem, hogy D, megvolt a megoldás, de mire ráleltem az egérrel, lement az idő, ilyesmi), majd beküldtem. Megállapítottam, hogy kb. debil leszek, és elküldtem.
Most jött, hogy bár a korábban a céges picológusnál elért igen magas eredményt nem értem el, de igy is a magas kategória csucsán vagyok. Már csak az a gáz, hogy nem tudom összekötni az egérmozgatást a feladatmegoldással :-D Szvsz ha a billentyűn lehetett volna nyomni, megvan a szokott kategóriám, hiszen csak 1 pont kellett volna hozzá még...
Ugyhogy egyszerüen a lustaságotok akadályozott a beküldésben, nem az rtl klub :-D
Hát én sajna, alacsony vagyok, barna nincs szemüvegem nem dohányzom és nő vagyok:))... ehhez képest mértek már 135 és 138-as iq-t... És mondjuk azt is tudom, hgy ez nem igazán sokat számit:)) egy emberben ennél sokkal fontosabb jellemvonások döntenek az élete alakulásáról.:))
Én ugy, hogy közben gyereket vettem ki akádból, meg etetem, de mégis a legtöbbet jól megcsináltam...könnyő volt szvsz...
Egyébként pont ezért az anyukák egint hártányban voltak, mert akkor kezdták, amikor nekik feladatuk van....:(