"Milyen jó elős a középtaltománya, hallatszik, igen. A kef lefelenc egy meta az egyik legjobb állványos hangfal, amit eddig hallottunk, tökéletesen hozza azt a hájend kalaktelt, amit a video elején említettem. Nem igazán tudok belekötni, de a mélések és a hallottak alapján talán lehetne egy kicsit szellősebb, levegősebb, nyitottabb és több magassal is lendelkezhetne, de ettől függetlenül nagyon jó hangfallól beszélünk."
Amúgy a csőszerelő szaki által fentebb felsorolt rémisztő hiányosságai ellenére a zuhanycsap- és szerelvénybótba 3.999.900 forintba kerül eme dobozka. Lehet, a Dömötör tartály 7990 forintért jobban megéri, az legalább víztakarékos.
Aki a zeneiség fogalmát nem érti érzi, nem tud kilépni a "folytonjobbítás" útvesztőjéből.
(Ha az illetőt 24 karátos aranyfüllel is megverte a sors, az n-edik marha nagy "előrelépés" után a rigjének jobban kellene szólnia az élőzenénél – pedig a nagyothalló anyós is megmondhatja, hogy nincs túl sok köze hozzá;))
Nemtom, ezt mér nekem címezted, de ha már, akkor válaszolok rá;): amiket leírsz már sokadszor csa1 barátunknak, abszolút hifista szempontok, a zeneiség fogalmát ezekkel a hókusz-pókuszokkal, meg a folytonjobbítással soha nem értjük meg, de legalább megnyugtat, hogy nem élünk hiába... ;Pedig: Đe!;)
Amikor megy a hiszti akkor azt kell mondani neki hogy "fáj a fejem". Nálunk ez egész jól működik. Először a bevásárló templomok ruházati boltjaiban alkalmaztam, de mosmá' gyakorlatilag mindenre amit én nagyon szereték és a liba pedig a dolgokat túlreagálva pedig nem. Má bocs hogy belevau...
Minden audio "készülék"kompromissuzm, így első helyen is a szoba is. Ráadásul ezen viszonylag keveset lehet módosítani (az anyaga, az elhelyezése, nyílászárók, stb.). A bútorozással kicsit javítható, de persze ez sem feltétlen siker-történet.
Ezeket a kompromisszumokat kell valahogy összehozni (forrás készülék(ek), erősítő, hangfal, kábelezés, kiegésztők, szoba), hogy lehetőség szerint egy irányba mutassanak és az nekem tetsző legyen (sajnos már a párom szempontjait sem nagyon lehet figyelembe venni, hisz Ő nem pont ugyanúgy hallja, ahogy én), ezért is kapom, hogy vegyem halkabbra, még, még, még....:)
Sztem ezt a kompromisszumot kell keresni és néha megtalálni, ami összeségében elfogadható hangot eredményez, bármit hallgatva.
A több hangfal egy szobában elvvel az elérhető, hogy egy adott zenén adott hangfalon 3:33-tól 3:45-ig nagyon szépen szóljon (sarkított példa), viszont mindütt másutt átlagosan vagy leginkább átlag alatt szóljon. Másik hangfalon másik zenén is található ilyen pont, de végeredmény ott is az lesz, hogy nagyon tetsző rövid részlet mellett inkább csak továbbb léptetnék.
Egyre közelebb kerülve az általam emlegetett kompromisszumhoz egyre inkább azt érzem, hogy szívesen - kedvvel végighallgatom bármelyik kedvelt zeném, nem érzem szükségét, hogy feltétlen cserélni-javítani kellene valamit. Ezt az érzést az ide-oda kapcsolgatás lhasználatával soha el nem lehet érni, hisz egyből változtatok, ahogy kikerültem a komfort-zónámból!
Ha nem vagy megelégedve a hangoddal, ne itt sértődj meg! ;) Telisírtad már Audiolandot. de a lényeget még mindig nem árultad el: mekkora a szoba, és mi van benne? Mindegy, mit hallgatsz, 100 Hz alatt a szoba szól, aminek többnyire köze nincs a zenéhez.
Én már ott is válaszoltam, itt is leírom. Semilyet!
Bővebben kifejtettem ott hogy miért nem - itt nem írom le még egyszer.
A Norsk-ot nem ismerem, de Wharfedale-t igen és a Rotelt is! Ha ezek számodra nem illenek össze, akkor valamelyiket cserélni!
Én a Wharfedale-t tartanám meg és ehhez próbálnám megkeresni a megfelelő "kőrítést". Ez képes lehet élményt adni a Rammstein-en is és Mozart-on is (a Norsk vélelmem szerint erre a súlyos alapot igénylő zenéknél nem lesz képes). Azt biztosan nem tudom kijelenteni, de el tudom fogadni, ha Neked a Rotel a Wharfedale-lel nem jön be.
beszélj a szobáról, mekkora, hány x hány méter? már vicc benne a kétféle méretű hangfalad: az egyik tuti nem fog passzolni a szobához, és azt az anomáliát, amit együtt produkálnak, azt semmivel nem tudod kipusztítani, legkevésbé egy másik hangfalpárral - fordítva ülsz a szamárháton
Új vagyok ebben a topicban, de régóta foglalkozom hifi dolgokkal. Első jónak mondható hangfalaim 1992-ben Norskaudio Baltic 30 egy Rotel RA 840b erősítővel, még most is működnek. :)
Most hozzájutottam egy pár Wharfedale diamond 8.4 -hez.
Sajnos a gyári tüskéket nem kaptam meg, így azt szeretném kérdezni tudnátok valamit ajánlani helyettük?