Felhasználta,és beépítette az úgynevezett "A"-változatba,amit az MSZMP KB meg is valósított '87 után.Ezek azonban apróságok ahhoz később,ami később történt.
A Kádár-rendszer autoriter diktatúra volt,egy autoriter rendszer sajátosságaival.Épp az 1985-89 közötti időszak a legnehezebben értelmezhető.A tényállás kedvéért elég sokan tudják,hogy a reykjavíki csúcstalálkozó után már sokak számára egyértelművé vált,hogy mindenképpen lesz változás,bármit is mondjon a pártvezetés.1986 nyár tájékán a magyar állam megszüntette a nyugati adók zavarását,természetesen nem ideológiai,hanem pénzügyi okokból.Ezzel párhuzamosan egyre inkább tört be az akkor tőkésnek nevezet országokból azok termékei,ami liberalizálta a magyar piacot.Mammutléptekkel ugyan,de a rendszer is próbált ezekre válaszolni,pl. a McDonalds '88-as pesti megnyitójára a City Burger-hálózat bővítésével(ami akkor még felfutó márka volt).Kádár meggyengülésével egyszerre három irányzat jelent meg az MSZMP-ben: Grósz és Horn vonulata,akik csak az egypártrendszeren belül óhajtották reformálni a helyzetet,a '87.novemberében megválasztott KB és PB,akik tudatosan akarták "kihalasztani" a rendszert,és egy megújító,szociáldemokrata vonulat,ami mára csak nyomokban létezik.Saját definícióm szerint az bűnös,akit semilyen körülmény nem kényszerített az állampárttal való együttműködésre,és ebbe tetszik vagy sem,jobboldaliak is beletartoznak,így az ex-miniszterelnök édesapja,pártja alelnökének édesapja,pártjának másik alelnöke.
Az állampárti rendszerben pártállami és KISZ-ajánlás nélkül csak az kerülhetett be,aki kiváló tanuló volt.Egyet sem tudunk mondani,akire ez vonatkozott volna(pedig keresztanyám pl. így jutott be,és sosem volt párttag),pártajánlást pedig csak megbízhatóak kaptak,ez tény,amivel nem lehet vitatkozni.Ez alapján ítélem meg a többi embert is.
Ismerem a kmk-rendszert,de azzal te is tisztában vagy,hogy még ma is protekció kell,akkor meg pláne kellett,hogy állami intézménynél dolgozzon valaki,és ez a gyakornokokra is vonatkozott.Tegyük fel önmagunknak a kérdést: vajon mi mozgatta Aczélt,a TTI egyszemélyes urát abban,hogy a szarvasi találkozó társszervezőjét felvegye az intézménybe? Ez vonatkozik a Vezetőképzőre is.
Visszatérve a '87.novemberi váltásra,amikor Kádárt "nyugdíjazták".A Fideszben is nagyon jól tudják,hogy olyanok kerültek a párt felsővezetésébe,akik tudatosan (a saját maguknak is kedvező) változásért dolgoztak,egyre inkább függetlenítve a budapesti politikát Moszkvától.Furcsa együttállás,hogy Horn Gyula és Kovács László tulajdonképpen ellenségek,és nem szövetségesek,pedig tény,és meg is van az oka.Horn ugyanis bizonyos mértékig retrográd politikát folytat,hatalommaximalizálásra törekedve az MSZP-n belül.Ezzel megy szembe Kovács,az utóbbi időben egyre sikeresebben,hogy a beígért fiatalítás,és a nők számának növelésével cserélje a Hornhoz közel állókat a hozzá közel állókra.Ebben pedig igen nagy szüksége volt Medgyessyre.Felvetül a kérdés: ha Kovács és Medgyessy szembenáll Hornnal,miért nevezte ki őket minisztereknek? Bonyolult,állampárti időkből visszamaradt szokások szerint,de nem érthetetlen okból.Ezzel a bevált módszerrel próbálta a hatalmukat meggyengíteni.Ez annyiban sikerült is,hogy MP-t egy ideig ki tudta vonni a politikai közéletből,és mivel számított arra,hogy a racionalizálás után csökken a népszerűségük,ismét visszahívta a hatalomba,a "törjön más nyaka,ha bukni kell"-alapon.Ezután lépett be a képbe a Fidesz,mint a maga idejének utolsó ellenzéki rendszerváltó pártja,akkori korábbi liberális múltjából csak annyit tartott meg,hogy 2000-ig a Liberális Internacionálé tagja volt,nem szűnt meg azonban radikálisnak lenni.Állításával ellentétben a '94-98-as időszakban,különösen a végén,több alkalommal együtt szavazott a kormánnyal,rábólintott olyan döntésekre,melyeket később megkritizált.Homályos,hogy mi volt az eredeti elképzelése az egykori állampártnak a Fidesszel,de annak egyes tagjaival való feltűnően jó viszonya(és itt most nem a gerinctelen Szűcsre gondolok) egyértelmű.Ami biztos,hogy '87 után a KISZ-t és annak vagyonát még Hámori Csaba alatt függetlenítették az állampárttól,mi több még Hámori idején szembekerült az állampárttal.Ez utóbbi vagyon iránti érdeklődésük máig sem lankad,lásd Csillebérc,de pl. egy többszáz négyzetméteres volt KISZ-ingatlant is a Századvégnek adományoztak,a korábban közpénzen fenntartott KVI-fennhatóságból,ingyen és bérmentve.Letagadhatatlan tény,hogy a Fidesz a polgári ciklusban előszerettel alkalmazott Medgyessyhez közel álló embereket,az élet különböző területein.Kötelezte őket valaki? A hivatalos verzió szerint ugyan nem,de valamilyen fajta megállapodás létezhet,lévén nyomonkövethető,hogy a kormányváltás óta cserébe a polgári ciklus alatt kinevezett szakemberek kerülnek pozícióba,pl. Dunaújvárosban vagy Pakson.Ezért lehet jogosan kritizálni a Fideszt.Csak az a kérdés,van-e,aki hajlandó is meghallgatni?
Ott tartunk tehát, hogy hat hónapon keresztül segédmunkatársként az ifjúságkutató csoportban a kelet-európai társadalmi mozgalmakat kutatta és a általában a TTI kutatási eredményeit a KB felhasználta.
Hűha.
A kulturális alosztály elnöke Kolosi Tamás volt,csak a tényállás kedvéért.A TTI jelentéseit használta fel az MSZMP KB az ifjúságpolitikájához,erről elég sok irodalom fellelhető.Az is tény,hogy a TTI sok szociológusa,a rendszerváltás után a TÁRKI-hoz igazolt.Így van,mindenkinek fel kell vállalnia,aki részt vett benne,és Aczélt sem lehet azzal kisebbíteni,hogy igazgatóként nem lett volna befolyása,ez ugyanis nem igaz.
T.WHITE FALCON (133)
1990-után volt egy időszak, amikor a kommunisták azt mondogatták, hogy mindenki sáros aki a kommunizmusban élt.Azért mondták, hogy relativizálják a saját bűnösségüket. Vagyis összeakarták mosni a hóhért az áldozattal.Aztán abbahagyták, mert rájöttek, hogy ez rossz szlogen.
Aztán azt kezdték mondogatni - amikor a FIDESZ feljövőben volt - hogy mit akarnak ezek hiszen ők is a Kádár rendszer egsetemére jártak, a nép pénzén (!) tanultak. Aztán ezt is abbahagyták, mert rájöttek, hogy ez is rossz szlogen, mert mit kellett volna csinálniuk? Akkor voltak fiatalok tanulóképesek..Ötvenévesen már nemlehet az egyetemre járni.
Munkahely pedig kellett , nemcsak a megélhetés miatt, hanem mert akinek nem volt állása az munkakerülőnek minősült és büntették.
Namár most kérdem, ki tudta 1986 előtt, hogy a (nagy bukás) a rendszerváltás mikor lesz, ugyebár.?
Miért írtam 1986-ot ? nem véletlen.Ez évben tárgyalt Reagen és Gorbacsov Málta-szigetén és egyeztek meg hogy kivonulnak K.Európából, egyesül a két Németország és többpártrendszerü választások lesznek a csatlós országokban.(Szabad Európa Rádió).
Akkor ezt senki nem hitte el. Én sem. Valószínüleg Reagen sem.Ezért nem készültek fel a változásra sem nyugaton, sem keleten.Aztán multak az évek és a változás kezdett beérni..Magyarországon akkor érett be amikor Grósz 1989-ben Moszkvába ment Gorbacsovtól megkérdezni, hogy igaz-e.Megkapta a választ.Ezután létesült a "kerekasztal", megindultak az egyezkedő tárgyalások a választások kitűzésére DE NEM A VÁLASZTÁSOK UTÁNI HELYZETRE - ez a nemzeti oldal örök vétke - igaz volt mitől tartani, mivel az orosz hadsereg 80.000 katona még egy évig itt volt.
Hát kérem ez volt.Ami ma van az a tragédia.Ami egy-két év mulva lesz a katasztrófa.Szép uj világ.
T.PREFIXUM 123
Együtérzésed az írásomra vonatkozik? "Érveidet" az Orbán/FIDESZ ellen gyüjtöd? Ne tedd.Nem illik..Ilyenkor rögtön megvádolnak,hogy elfogytak/nincsenek érveid hát előveszed a bunkót ha képletesen is.
Ha fordítva kell értelmezni együttérzésed akkor észszerü ellenérveket tegyél bunkózás helyett.Hiszen egy-egy állítás, vélemény minél tévesebb annál könnyebb megcáfolni,nemde? Igazán nemtudom hogy most bű, vagy bá?Az "érveidet" pedig fogyaszd el. Egészségedre.
MéM Vezetőképző volt, szemben azzal, amit állítottál.
Ildikó már 1984-től a KB kulturális alosztályán dolgozott, és tudod, az ott nem a TTI volt.
Ildikónak nem György korábbi bűneit kell vállalnia, hanem a saját akkori döntéseinek súlyát kell cepelnie magával.
Minden egyes Vezetőképző Intézet be volt integrálva az állampárti rendszerbe,így ez is.
Miért nem vagyok meglepve? Amikor Aczélról beszélünk,nagy főcenzor,ha Kövérrel kapcsolatosan hozzuk szóba,már csak megtört nyugdíjas.Aczélt '87-ben,Kövér után nyugdíjazták,addig nagyon is aktív volt.Ellenkező esetben a legtöbb,Lendvaival kapcsolatos állítás érvényét veszti.
"Az egyetem elvégzése után, 1987 és 1989 között Szolnokon lakott, innen járt Budapestre, első munkahelyére, a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetébe, ahol 1987 novemberétől 1988 márciusáig szociológus gyakornokként továbbképzések szervezésében vett részt."
Te milyen honlapról beszélsz?
Aczél igazi korszaka nagyjából 1985-ig tartott, a TTI-be már pihenni tették, közel a 70-hez.
Hogy hat hónapig KL ott segédmunkatárskodott 1986-ban, abból nem nagyon lehet levezetni, hogy KL milyen harcosan tolta a rendszer szekerét. Főleg egy évvel a szarvasi tábor után.
A honlap szerint '88 májusig.A honlap szerint segédszervezőként,nem szociológus gyakornokként.Félig van igazad,a rendszerváltás után került a Mezőgazfdasági Minisztériumhoz,amikor második alkalommal dolgozott a '90-es évek elején.A második megállapításnál nem lehet tagadni,hogy Aczél György volt az igazgató.
"Így fordulhat elő pl. az,hogy amíg az ex-miniszterelnököt és társait "meglapozták" az örökmécsesnél,szimultán épp az állampárt vezetőképzőjében dolgozott még két további hónapig.És ez csak a jéghegy csúcsa a visszás eseményekben.A másik csemege KötélLaca,aki akkor dolgozott az MSZMP KB TTI-nél,amikor annak Aczél György volt az igazgatója.Védemezői egyszerre ítélik el Aczélt,mint főcenzort,ugyanakkor épp védelmében mondják azt is,hogy nem volt annyira komcsi az intézmény."
Hogy is volt ez?
A "lapozás" 1988 júniusában történt.
OV 1988 márciusáig dolgozott a MÉM Vezetőképző Intézetében szociológus gyakornokként, 1987 novemberétől. Ez azonban nem az állampárté volt, ez csusza, hanem a Mg-i és Élelmezésügyi Minisztériumé.
Hasonló csusza az Aczélos megállapítás is.
KL 1986. februárja és szeptembere között az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének ifjúságkutató csoportjában tudományos segédmunkatársként a közép-európai társadalmi mozgalmakat kutatta. A KB alá tartozott, mint minden hasonló intézet, de ez nem pártközpont volt.
Lassan nevetséges, ahogy félinfóid alapján szövöd
hálócskáidat.
T.GÉP-ÉSZ (119)
Srác koromban amikor nem értettem valamit én is azt mondtam, hogy hülyeség.Ezzel próbáltam tájékozatlanságomat/butaságomat leplezni.Legalábbis azt hittem, hogy leplezem.Ma már nem próbálom leplezni ha valamihez nem értek, hanem közlöm.Ma már tudom, hogy nem kell szégyenkezni,ha valamit nem értek, neked sem, univerzális zseni nemlétezik.Jó biciklizést.
Valószínű félreérthettem valamit,mert azt hittem,akkor még az ex-miniszterelnök honlapjáról beszéltél.Az Indexen ritkán nézem meg a moderálást,amit korábban láttam,abban írva vagyon,hogy X illetőt floodolásért,IRL-visszaélésért stb moderálják.Érzésem szerint a fórumokon is érvényesnek kell lenni a nulle crime sine leget elvnek,konkrétan meghatározott szabályokkal,én is jeleztem már problémás ügyet,és idáig még válaszoltak.
Nos,szélsőségesnek a következőt tartom:
-nyílt uszítás népcsoport,vallási közösség,egyéb csoporti hovatartozás ellen.Ez alatt nem azt értem,hogy valaki megfogalmazza az ellenvéleményét,hanem azt,ha azok kiírtására szólít fel.
Ezt nem a leveledre értettem.Ami tény: a TV2 pár éve indított egy sorozatot a rendszerváltásról,amibe a fideszeseket is meghívták,de ritkán mentek el,majd a Nagy Imre újratemetését követő epizód után már nem is került műsorba.Egy évvel később leadta az m1,de hogy-hogy nem,az ezzel kapcsolatos Pesty Fekete Doboz anyagai titkosításra kerültek.Tudom,hogy sokaknak nem tetszik,amit most mondok,de a Fidesz még az MSZP-nél is jobban titkolni akarja,mi is történt a rendszerváltás alatt.Remek médiataktikával használják fel radikális szavazóikat arra,hogy a Fidesz előtt ellenzékivé vált formációkat dehonesztálják,ezáltal is megteremtve az épülő kultuszát annak,hogy a Fideszen kívül tulajdonképpen nem is volt rendszerváltó párt.Hamar rájöttek ugyanis arra,hogy a történelmi tényeknél-legalábbis Mo.-on-fogékonyabb táptalaja van az események saját meglátásának.Így fordulhat elő pl. az,hogy amíg az ex-miniszterelnököt és társait "meglapozták" az örökmécsesnél,szimultán épp az állampárt vezetőképzőjében dolgozott még két további hónapig.És ez csak a jéghegy csúcsa a visszás eseményekben.A másik csemege KötélLaca,aki akkor dolgozott az MSZMP KB TTI-nél,amikor annak Aczél György volt az igazgatója.Védemezői egyszerre ítélik el Aczélt,mint főcenzort,ugyanakkor épp védelmében mondják azt is,hogy nem volt annyira komcsi az intézmény.Valamelyik állítás egyértelmű hazugság.
Miért írtam ezt most le? Merőben egyszerű: kritikus hangvételű leveled ebbe a megszondázott légkörbe nem fér bele,lévén,ha elismernék,hogy a Magyar Út Körök(ekkor ugye még ez volt a nevük) már '85-től résztvett az átalakító munkában.Emögött egyszerűen az a zsigeri tevékenység húzódik meg,hogy a "személyiségfejlődésen" átesett fiúknál a korábbi ellenfeleket elismerni,vagy magasztalni,szóba sem jöhet.Számukra Csurka István és a MIÉP egy,az 1993-ban MDF-ből kivált párt,amit már akkor is jogosan kritizáltak(bár későbbi támogatását elfogadták).
Időközben azonban olyan légkör teremtődött meg,ami a Fidesznek kedvez.Amennyiben bárki jobboldalról kritizálja a Fideszt,kihúzzák alóla a szőnyeget,és szépen végignézik,ahogyan radikális híveik nagy egyetértésben ballib-provokátornak kiáltják ki őket.A korábban kiásott,és az MSZP-vel csöndes egyetértésben fentartott árkok pedig megakadályozzák,hogy ellentéteik ellenére a jobboldali ellenzők pozitív kritikát kapjanak az árok túloldaláról.Ez nem azért van,mert mi nem tudnánk,hogy így lenne.Azért van így,mert 1998-2002 között végig ezt mondtuk,csak senki nem hitte el nekünk.Ma már ott tartunk,hogy hiába vált egyértelművé az előző kabinet gazdasági kötődése az ex-MSZMP KB-sekhez,a végtelenségig képesek azt relativizálni,csakhogy aránylag hófehéren csillogó maradjon az asztalterítő.Engem viszont az a bizonyos kis(?) darab az asztal szélén...
Kedves WHITE FALCON.
Reméltem a válaszod.Köszönöm.Valami zavar engem.Írásod 16.sorában "a ballibnek kikiáltott Origón és Indexen is megindokolják ha valakinek a jogát megvonják" dehát velem ez történt itt az Indexen, hogy nem indokoltak, sőt a Modus Moderandiban nem létező szabályra hivatkozva teszik.Még tovább gondolkodva, lehet hogy nem én vagyok az egyetlen, több ilyen történhetett, hiszen ez ellenőrízhetetlen.
Irásodban visszafelé számítva a 3. sorban irod zárójelben : (kivéve ha nagyon szélsőséges).Mi a véleményed szélsőséges? Máris tiltakozom ellene, mert nem vélem szélsőségesnek, de erősen kritikusnak - ennek szántam - elsősorban Orbán és a FIDESZ irányába.Egyébként nemcsak topicnyitás, hanem hozzászólás is lehet szélsőséges és hogy mi a szélsőséges az egy külön vitatéma lehetne. Ugy vélem rám nem jellemző a szélsőségesség.
Végül egy hibámat kell korrigálnom.(118)
. 3.bek. első sorában nem topictévesztést akartam írni, hanem helyesen nicktévesztésre gondoltam.Nem mindegy.Elnézést.Üdv.
Kismillió dologban nem értünk egyet,ezt te is tudod.Sorban válaszolok a kérdéseidre.
Szólás- és véleményszabadság létezik.Ugyanakkor sajnálatos tény(és ezt már sokszor megemlítették,csak balliberális vádnak tartották),hogy Orbán Viktor saját honlapján a kritikus vélemények nem jelennek meg.Nem azért,mert nem lennének,csak kimoderálják.
Érdekes a hozzállásuk,én már régen nem találkoztam ilyennel,hogy adott hozzászólás kell a topiknyitáshoz.Természetesen az elsőre való topiknyirtás alkalmat ad a reklámozásra is,de erre van megoldás: az Origón egy csak reklámra topikolót töröltek az adtabázisból.30 hozzászólásnál úgy érzem,mintha egy kicsit lekádereznék valakinek a hozzászólási kultúráját,ami érzésem szerint a véleményszabadsággal.Megvonták a topiknyitási jogod? Merőben érdekes.Mint már sokszor nem liberális,hanem libertárius(azaz csak szabadoselvű vagyok) de első ránézésre ez még az én gyomrom is megfekszi,ugyanis még a ballibnek kikiáltott Origón és Indexen is megindokolják,ha valakinek ezt a jogát megvonják.A 120-as hozzászólásban azt írtam,senkit nem érhet a vád,hogy ballibek szerkesztenék Orbán honlapját.Az Indexen sem azonnali a modi,itt kevesebbet is modiznak,mint az Origón,de nem hiszem,hogy itt lekorlátozva lenne.Szvsz a véleménye bárkinek leközölhető és megtárgyalható(kivéve,ja nagyon szélsőséges),de úgy látom,hogy egyes helyeken előrte eldöntik,ki írhat,és miért.Ez érzésem szerint önmagukat minősíti.
T.WHITE FALCON.(120)
Mi a véleményed a szólás és véleményszabadságról? Van?
A (118) írásom topicnyitásnak szántam.Azért adtam neki a 2.sorszámot, mert a cimzett ugyanaz, de a téma más, mint jelen topicé.
Elküldése után azt a választ kaptam, hogy nincs topicnyitási jogom, mert kezdő vagyok, még nem postáztam legalább 30 hozzászólást
Hogy ez nem így van bárki leellenőrízheti.
Kiváncsiságból és mert sajnáltam volna ha az írás törlésre kerül, hozzászólásként elküldtem ebbe a topicba és befogadták.
Megjegyzem a Modus Moderandiban nincs olyan kitétel, hogy mikor jogosult valaki topicnyitásra.
Arra gondoltam, hogí topictévesztés történt,ezért a Szerk. fórumban kértem, hogy korrigálják, de ezt is elutasították.Itt találtam egy olyan topiccímet hogy : Moderátor!Segíts! Irtam hozzászólásként, hogy én is segítséget kérek.Ezt befogadták.Választ is kaptam : "Nem vagy jogosult topicnyitásra, de nem azért mert uj vendég vagy, hanem mert megvonták a topicnyitási lehetőségedet"
Tehát módosították, már nemvagyok uj vendég, de indok semmi.
Hogyan is írtad (120)-ban?..."orbanviktor...temajében (?) nincsenek ármányos balosok, hogy ezt tegyék"
Azon gondolkodom, hogy az egész írásom vagy valamely bekezdése nem kivánatos az indexben sem....? Szóval mi a véleményed?Üdv.
Épp arról van szó,hogy idáig már kétszer elküldte a levelét,és megválaszolstlanul kimoderálták,azaz-amiképp tobbias is sejti-el sem jutott hozzá,nem mintha el akarná olvasni.Egyébként tobbiasnál egysíkúbb embert keveset ismerek.
Kedves tobbias !
Együttérzésem jeléül az egyik kezemben már 3 db paradicsom, 2 db tojás, a másik kezemben 1db sörösüveg van........., és már gyüjtöm a nyálam is.....
:)
Már hogyne lennének. Mindenütt ott vannak. Szegény naiv Orbánt is megtévesztik, mint tudjuk. Ő egy végtelenül jó szándékú, de ugyanakkor nagyon naiv szerencsétlen ember, aki nem tehet róla, hogy csupa rossz szándékú ember veszi körül.
Nekem egy dolog tűnt fel: eddig kétszer kimoderálták.Márpedig sem a www.orbanviktor.hu sem a www.fidesz.hu fejlesztő temajében nincsenek ármányos balosok,hogy ezt tegyék:-)
Nem rossz. Ennyi hülyeséget már régen láttam egyben :) Most nem tudom, hogy kezdjek-e neki vitatkozni veled, vagy menjek el biciklizni :) Kétségkívül több értelme lenne az utóbbinak. Még meggondolom :)
Tisztelt Elnök ur !
Többször hallottam nyilatkozatát, hogy a jövőt akarja építeni és nem a multtal foglalkozni.
Kérdések :
Mettől-meddig terjedő multra gondol?Mikor kezdődik az Ön értelmezése szerint a jövő és mikor válik multtá a jelen?
Ne foglalkozzunk/felejtsük/ el Trianont, 1956-ot, Wittner-Pongrácz-Tóth Ilona-Mansfeld... az élő és holt mártírokat és hóhérokat? Bocsássunk meg azon hóhéroknak akik az Ön Katasztrófálisan téves koncepciója miatt ismét regnálnak? A multfelej(te)tés azt jelenti, hogy Ön megbocsátotta az 1990 előtti és utáni bűneiket és ezt várja másoktól is?
Néppártot akar szervezni (mintha már történt volna ilyen kezdeményezés). Helyes ! Jobb későn mint soha.A kérdés az hogy a népség-sokaság fogadja-e el az Ön (csak) jövőépítő koncepcióját (a ma élő mely korosztályokra gondol?), vagy a FIDESZ alkalmazkodik a nép elvárásához.Paradoxon.Az első változat aligfha lehetséges.A kommunistákat ez mosolyra fakasztja.
Vajon a polgárok egyetértenek Önnel? Történt már ez irányban szélesebbkörü felmérés, vagy ez majd a következő választáson fog kiderülni?
A jövő a jelenre és a multra épül, ugyebár.A jövőépítésben lehet szemethunyni a naponta tapasztalható kommunista nyomulás a totális hegemóniáratörekvés felett?Visszaszivárogtatják kádereiket a "hármas követelmény-elv szerint" melyben az első volt az elvtársi megbízhatóság, csak harmadik volt a szakmai megfelelőség.
Elbocsátanak egy tanárt mert elvitte az osztályát a Terror Házába - ebből világraszólkó botrányt kellett volna csinálni és nem hallgatni.
Elnök ur.Bizonyára ugy gondolja hogy a következő választást megnyerik.Ugylegyen.Van ennek valami biztató alapja, mert a kommunisták is készülnek...A FIDESZ pedig még nem tett semmit.Tettek nélkül a remény csak remény marad.Már egy év késésben vannak.Csendes a táj. Európa ugy véli, hogy a magyarok jól megvannak a Szoc. kormányzással.
Minden napot úgy kellene kezdeniük, hogy ma megbuktatjuk a kormányt
Elnök ur.Vegyék észre, hogy Magyarországon nincs baloldal, nem alakulhat ki kétpárti váltógazdálkodás, mert a kommunisták és a nemzeti oldal között feloldhatatlan az ellentét.A kommunizmus = diktatúra = terrorizmus = vörös fasizmus még akkor is ha ujabban saját magukat nemzeti középnek nevezik. Ezen pedig mi mosolygunk.
Magyarországon kormányoldal van és ellenzék, a kettő között nincs átjárás (Balsai). Tökéletes megállapítás.Teszem hozzá, hogy a kormányoldali pártok nem ellenzéke hanem ellensége a nemzetioldalon állóknak.A nemzeti oldalon pedig a fiúk naív nevelést kaptak.
A kétpárti váltakozás nem alakulhat ki, mert mindkettő úgy kezdi (.dené) a ciklust hogy amit az előző épített azt lerombolja és kezdi előlről a saját - és nem a nemzet - érdekei szerint.1990-ben kellett volna radikálisan végrehajtani a változást, ezzel lezárni a multat, akkor ma ilyen probléma nemlenne.
A kommunistapártok soha nem fognak megváltozni, generáci óváltással sem.Csak a hasonszőrü fiatalabbak kerülhetnek a vezetés közelébe akiknek közvetlen, vagy közvetve hasonló a multjuk ( ávó, pufajka, ügynök és utódaik, maffia, postarablás, drog )
Csak a kommunisták szeretnék saját multjukat elfeledtetni az emberekkel.Szívesen tétetnék ( v. teszik ?) bele a "gyűlöletbeszéd"-féle zavaros törvényjavaslatba, hogy nemszabad a kommunistát kommunistának nevezni, hovatovább még Rákosit se ,meg Rot Manót se, meg Kádárt se.
Elnök ur.1990-óta a mai napig még senkit nem vontak felelőségre a kommunizmusban elkövetett bűnökért (körömletépés, padláslesöprés, Recsk,stb.) Hallottam, hogy az 1990. évi választások után egy évig (természetes haláláig) Péter Gábort éjjel-nappal egyenruhás rendőr vigyázta/védte.
A gyerek tanulja az iskolában, hogy a kommunizmus milyen embertelen rendszer volt...és tapasztalja, hogy a tettesek ma is büntetlenül élnek.Konklúziója csak az lehet, hogy nemérdemes becsületesen élni
Elnök ur Ön karizmatikus ember -megbocsásson - de nem tünik .elég bölcsnek.Bölcsesség nélkül az okos ia csak félember.Hallgat Ön a tanácsadóira?Ha igen akkor cserélje ki őket JOBBAKRA..Az olyan " bocsánat, hogy élek" (pokornimadl) tipusu emberek gátak nem segítők..Gátak kerülgetésével pedig nemlehet előrehaladni.Minden értelmes ember megdöbbent azon, hogy Pokorni nem azon kesergett, hogy elvesztették a választást, hanem annak örült, hogy a MIÉP nem jutott be a Parlamentbe.
Ne felejtse el Elnök ur és senki, hogy a MIÉP is rendszerváltó párt.
Az ávósok, pufajkások, ügynökök a kormányoldalon vannak.Na persze Önök is balról indultak el de még nem értek el JOBBRA.Ne ámítsák magukat azzal, hogy több szavazatot kaptak mint 1998.ban.Meg kell nyerni azokat is akik alapvető változást akarnak.Radikális baloldallal szemben csak radikális JOBBOLDAL lehet sikeres.Ez törvényszerü.Az egyszerü szavazók/emberek is határozott változást, biztonságot és javulást akarnak, csak nincs módjuk és képességük, ennek kvázi irodalmi kifejtésére.
Nemlehet ló módjára szemellenzővel haladni.Vegye figyelembe, hogy az Európai országokhoz viszonyítva Magyarországon nincs baloldal.JOBBOLDALHOZ a MIÉP áll legközelebb az igazihoz és a torgyánok nélküli kisgazdák.Az Európai országok balpártjai közelebb állnak a MIÉP-hez, mint az un. MSZP/SZDSZ-hez, mert célkitűzéseikben nemzetiérdekűek és nincs kommunista = bűnös multjuk.
Elnök ur.Annak ellenére -mint írtam- hogy a kommunizmusban elkövetett bűnök miatt még senkit nem vontak felelőségre,-annak ellenére, hogy Ön megismételte a becsületes többség kárára azt a katasztrófális hibát , hogy nem végeztek nagytakaritást - ne gondolja hogy önszántukból megváltoznak és a jövőben becsületesen fognak mindenben eljárni.Ne gondolja, tudja miért ? Azért, mert a becsület nem kommunista..Egyébként a takarítás elmaradása cinkos cinizmust is jelenthet.Tett, segített valamit a FIDESZ, azért, hogy az un. MSZP ,MSZP legyen? "Növeli ki elfedi a bajt"
Elnök ur .Vegye észre azt is, hogy a kommunistáknak nem a FIDESZ az ellensége hanem ÖN , mert nagy tömeget tud megmozgatni - ma még.Az EU-politikusaival azt akarják elhitetni, hogy Ön ugyanolyan negatív figura, mint az osztrák Haider - aki végülis távozni kényszerült.Önt is kiakarják rekeszteni ! Azért követtek el minden igazságtalanságot, hogy az EU-szavazás többsége az igen legyen, mert formális és informális támogatást remélnek az EU.tól (sőt kaphatnak) a következő választás (vesztés) esetén
Elnök ur. Egy misztikus átszerveződéssel - mert az egyszerü szavazó nem érti, hogy az mi - nem lehet nagy párttá válni.Közérthető radikális célkitűzések kellenek, e-nélkül nem megy.Szavazatokat csak a célok és tettek hoznak
Minden rendü és rangu lejárató támadást , minden lehető és lehetetlen módon vissza kell utasítani.Hallgatni, nem válaszolni annyi mint beismerni - véli az egyszerű polgár.Ennek következménye a 2002, évi választási eredmény.Nem védekezni kell hanem visszatámadni.
Vegyék észre, hogy süt belőlük a gyűlölet, mert a nemzeti oldalnak tiszta a multja és ezzel ők nemtudnak versengeni..Ez volt az alapgondolata a lejárató kampánynak amit már jóval a választás előtt elkezdtek
Elnök ur. Valóban folytatni akarták a kormányzást? (álkérdés).Vajon miért gratulált a programbeszéde elmondása után (Grashem és egyéb után) az "ügynök urnak" amikor már nyilvánvaló volt, hogy csalással nyertek.Viselkedési problémái vannak?Németh Miklós nem gratulált Antallnak, pedig a választási eredmény tiszta volt.Antall ment oda Németh-hez parolázni.Talán ez a jelenet szimbolizálja minden hiba/baj kezdetét
Az elnéző politizálás éppen olyan mint a bűnöző politizálás, mindkettő a nép kárára történik
Elnök ur ! A rendszerváltozást végre kell hajtani!Ennyi legyen a program.Ennek végrehajtásából következik minden - jó!
Tisztelettel - tobbias. Budapest.
Ui.Elnök ur. Fentieket írhattam volna az Ön vendégkönyvébe.Mégsetettem, mert eddig háromszor írtam, kritikusan , irodalmi stilusban mégis két írásom "kimoderálták" Ennek ellenére lehet hogy eljutottak Önhöz, de biztosan nemtudhatom.Az se biztos, hogy jelen írás eljut Önhöz, de az igen hogy sokan fogják olvasni.Jószerencsét.
A SZEB,nem a SZU.Ettől függtlenül tény,hogy nem a választási csalással győztek,ami akkori társadalmi elismertségüket is mutatja.Mint ahogy a '94-es választást sem vonták kétségbe.A 2002-est is elismerte az ügyvezető belügyminiszter.
WHITE F...(38)
Nem a szavazás eredménye szerint alakult a kormány , mert a tárcákat már előre elosztották.Így "jutott" a kommunistáknak a belügy a SzU szíves közreműködésével.
TIMNA (39)
A tény az tény egy év mulva is, sőt örökké az.
TYLER54 (60)
A MAD(max) 209-es elhallgatta a multját, nemde?
PIXY (81)
A kérdéseid már okafogyottak.Egyébként nem állítottam, sőt felszólítottam (nem kijelentő mondat) hogy válljon azzá.
HY (104)
1990-ben a szabad választáskor közismert volt, hogy AJ a min.eln. jelölt és ennek tudatában szavaztak a polgárok.Továbbá a szabadon választott képviselők, amikor AJ elmondta programbeszédét és arra igennel szavaztak, akkor a választók akaratának megfelelően történt.Ezt már illene tudni.