A kilincsmegrázásos problémára van egyszerű megoldás:
Mielőtt megfogod a kilincset, az egyik ujjaddal adsz neki, egy hirtelen kis pofont (épp hogy csak hozzáérsz, a másodperc törtrésze erejéig). Ekkor a kisülés ugyanúgy megtörténik, csak nem fáj. Ezután már nyugodtam megfoghatod a kilincset.
A kutyánál viszont ez nem biztos, hogy jó lesz, hogy adsz neki egy sallert, mielőtt megsimogatod :)
Gondoltam nem nyitok újat, hanem felélesztek egy régit a rázó kilinccsel kapcsolatban, hátha 4 évvel később valami konkrétabb tanács is fellelhető.
A helyzet a topiknyitóéhoz hasonló: munkahely, padlószőnyeg, fém kilincsek, amik ráznak. A bosszantó az, hogy rajtam kívül senkit nem ráz meg semmi és nem hiszem, hogy a többieken soha nincs egy fél grammnyi műszál sem. Plusz ugyanazokat a ruhákat hordom, mint eddig (még csak egy hónapja dolgozom ott), amik korábban nem töltődtek fel. A dolog már csak azért is idegesít, mert egy mozi mosdójában is elbizonytalanodtam egy pillanatra, mielőtt elnyomtam volna a kilincset. :(
A gyapjú, beleértve az emberi hajat, is hajlamos feltöltődni. Tehát a topiknyitónak az elektrosztatikailag korrekt ruházaton kívül a haját is le kell borotválnia, ha biztosra akar menni.
Martens bakancs, térd felhúzás, majd a hátrafeszített lábfej energikus elôrelendítése kb. derékmagasságban.
Elônyök: nem ráz a kilincs, szellôs lesz a lakás, félelemmel vegyes tisztelettel fognak nézni rád a szomszédok. Hátrányok: az ajtót ezután nem lehet becsukni, fater heveny kézlegyintése átmeneti arcpírt okozhat, a szomszéd feketeôves nagymester és egyébként is szarik a kilincsedre. (Amitôl viszont ragadós lesz.)
Mint anno a Wartburgokon lógtak a lökhárító alól azok a gumi szarok :)) Az optikai tuning kezdeti próbálkozásai voltak :).
Szerintem a műszál a dolog nyitja, ha az ember csak pamut ruhák vannak, nem valószínű, hogy rázni fog a kilincs. Kivéve ott, ahol az egész épület ráz valami szigetelés hiba miatt :)
akkor kerüld a thermo-pamut/műszálas kabátbélés kombinációt...nyáron nem kell kabát, nem lesz rázás...addig meg?
1. földelőláncot lógatsz magadra, ami mögötted a földön csúszva, többé kevésbé azonos potenciálon tart a környezeteddel:-)))
2. gyakori útvonalaidon kifeszítesz egy felsővezetéket, és rácsatlakozol:-)))
3.létezik cipőre ragasztható elmés találmány, a statikus töltés levezetésére, csak az a bibi, hogy ez elektrosztatikusan vezető padlót igényel.
Van egy apró, de nagyon idegesítő problémám:
Megráz a kilincs a suliban és otthon, ha valamihez hozzáérek hallok egy apró csattanást és érzem hogy ujra megrázott.
(ha valaki látta a Hivatali patkányokat, a film elején a palit is megrázza a kilincs ;) )
Irtó idegesitó dolog, már nem merek semmihez se hozzányulni. Mitől lehet ez?
Gondolom feltöltödik a testem valahogy, vagy ilyesmi, vagy a ruhámmal van a gond.