Keresés

Részletes keresés

Imhoteph Creative Commons License 2003.05.28 0 0 17
:)))
Tudod, van erre egy okos mondás, a kedvenc könyvemböl : Finom és jó dolog a meggyes rétes, az ember oda van érte. De ha minden nap azt enné, úgy ráunna, hogy rá se birna nézni :)
Sarti mindig is a szivem csücske lesz, hogy miért, már soxor, sok helyen kifejtettem. Minnél több egyéb helyre járok, annál szebbé válik Sarti nekem :) És sürün vissza is fogunk oda járni!

Ha átjöttök, mindenképpen dobj egy sms-t! Fussunk össze egy görög sali erejéig :) Irj mailt, ha érdekel a dolog, és egyeztetünk számot!

Már csak 12 nap! :)))))

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.27 0 0 16
Áruló !/ne vedd komolyan/

Remélem beszámolsz róla hogy milyen volt Thassos ?!!
Még az is lehet hogy a 10 nap folytán átruccanunk..
Jó nyaralást !!!
István

Előzmény: Imhoteph (15)
Imhoteph Creative Commons License 2003.05.26 0 0 15
Szia!

Mi Bella tours-szal megyünk ha jól emléxem. 2 hetet leszünk, de ettöl függetlenül az elsö héten összefuthatunk. Nemtom pontosan melyik városban, barátnöm jobban számon tartja, de valahol délen leszünk.
Búvárkodással az a gond, hogy mivel most végeztük a tanfolyamot (a hétvégén megvolt a vizsga!) ezért az ABC-n kivül semmink nincs. Ott szeretnénk bérelni cuccot, mert nincs most hirtelen 500e forintunk egy komplett felszerelésre. Ha nincs búvárbázis, nem tudok bérelni cuccot, palackot töltetni, akkor baxhatom. Marad a szabadtüdös merülés :(
Énis viszem a digitális gépemet, bár nem vagyok nagy fotós, azért csináltunk már 1-2 szép képet kirándulásaink során. ( Sarti honlapja )

Előzmény: Petibaba (14)
Petibaba Creative Commons License 2003.05.22 0 0 14
Üdv!

Mi is a június 9.-ei busszal megyünk Thassosra, de mi csak nyolc éjszakát leszünk a szigeten. Ti is Forgó Travellel utaztok?

Búvárkodásról annyit, hogy beszéltem egy Forgó Traveles sráccal aki négy évig volt telepített idegenvezető a szigeten és Ő azt mondta, hogy gond nélkül lehet csak nem kell nagydobra verni meg full búvárszerkóban grasszálni a parton...

Elég sok jó Thassos-os honlap van angolul én már rengeteget megnéztem közülük. A magyarul is elérhető utikönyvekben viszont nagyon kevés van.

Mi úgy tervezzük, hogy 1 nap Limenas, 1 nap hegyekben túrázás plussz Theologos, 1 nap Kavala szárnyas hajóval vagy komppal, 1 nap sziget körbe és a maradék napokon célirányosan a sziget körbe túrán kiválasztott helyekre visszamenni.

Én fotós vagyok igaz más témában de ahol járunk ott értelemszerűen rengeteg tájképet stb. csinálok úgyhogy nekünk most is ez lesz a fő program, szerencsére a Kedvesem is fogékony rá, már saját felszerelése is van.

Temesvári Péter
aviatika.rkk.hu

zaharo Creative Commons License 2003.05.13 0 0 13
A búvárbázissal valóban nem találkoztam, ami nem jelent semmit, mivel én csak a pipa-szemüveg-uszony hármasát használom. Egyébként a gyilkolás nekem sem az esetem - de sütve-főve nagyon finom!(Mármint a polip)A sziget körbeautózva valóban 90km, ami nem távolság kismotorral sem. De gondolom nem 1napos túrára gondolsz. Mi naponta más öbölbe mentünk, egyhelyben több napig unalmas.A part elég változatos, a sziget méreteihez meg pláne.
Előzmény: Imhoteph (12)
Imhoteph Creative Commons License 2003.05.13 0 0 12
Köszönöm a hozzászólásod!
A probléma ott van, hogy jelen pillanatban a nyaralás (és egy szükséges fékcsere) felemészti az anyagi tartalékaimat, igy komplett búvárszerkót már nem tudok venni (4-500e ft), illetve a buszon való szállitása is elég problemás lenne.
Tehát nekem felszerelés-bérlési lehetöség is kellene, ami ugye egy búvárbázison történhet optimális körülmények között. Azonban ha a búvárkodás tiltott, akkor nagy eséllyel sajna nincs bázis. Mindemellett én nem tudnék egy polipot lelöni, max ha rám támad (amire valljuk be, nem sok esély van), horgászni sem szeretek. De gyönyörködni, ami a szemen befér.

Motor/autó : valaki az autót javasolta, ezért kérdeztem, hogy melyik a jobb? Állitólag 90 km a sziget körbe, ehhez képest 150-et motoroztunk korfun 1 nap. Ez tehát nem akadály.

Előzmény: zaharo (11)
zaharo Creative Commons License 2003.05.13 0 0 11
Mi 2002-ben voltunk Thassoson, a nyugati oldalon, ahol a szomszédunkban nyaraló görög úr (jó ötvenes) délutánonként fogta a szigonyát, be a tengerbe, majd kb. 1óra múlva felbukkant hol egy polippal, v. valamilyen hallal. Amit aztán a mama rögtön el is készített. A búvárkodásról ennyit. A sziget mérete miatt is mindenképpen a motor-bérlést javaslom. Egyébként nem kell nemzetközi jogsi a gk. bérléshez sem.
Tavaly július végén válogathattunk a szálláslehetőségek között a kempingtől (akár kompletten felszerelt sátrakkal) az apartmanokon keresztül a szállodai szobákig.
Előzmény: Imhoteph (10)
Imhoteph Creative Commons License 2003.05.13 0 0 10
Sziasztok!

Mi június 9-én indulunk Thassosba, és 2 hetet töltünk ott. Buszos úttal megyünk, de a szigeten - korábbi Sartis, Korfus tapasztalataink alapján - mindenképpen el szeretnénk csavarogni mindenfele.
Nagyon sok érdekeset olvastam már eddig is ebböl a néhány hozzászólásból, igy egyenlöre nem is dobnám fel a szokásos "mit érdemes megnézni, hol, mennyiért, stb" kérdést, viszont néhány konkrét dolog lenne, amit köszönettel vennék, ha hozzászólnátok :
- Valóban nem lehet búvárkodni Thassoson? Valahol azt olvastam, hogy az egész sziget tájvédelmi körzet, és nem lehet. Ezen és a köv. héten végzem a búvártanfolyamom, és Thassoson ki is akartam volna próbálni élesben. Remélem, hogy legalább 1-2 sziklánál lehet merülni. Tapasztalat?

- Megy valaki ebben az idöszakban? (06.09-25) Esetleg összefuthatunk.

- Mit érdemes bérelni inkább? Mi a motort szoktuk preferálni, mert olcsóbb, és könnyebb is kezelni, igaz nem olyan kényelmes, mint az autó. Ill. ha jól tudom, autóhoz kell nemzetközi jogsi is?

egycsepp Creative Commons License 2003.04.16 0 0 9
Sziasztok!

Valaki győzzön már meg nyomós érvekkel, példákkal, hogy Thassos szigetén, ha odautazunk augusztus végén, ott a helyszínen lehet szállást találni, mondjuk Potosban.
Egyszerűen nem hisz nekem senki, én meg nem erőltetném az utazási irodán keresztüli foglalást az ár és az átverés lehetősége miatt.

egycsepp

Petibaba Creative Commons License 2003.04.16 0 0 8
Üdv!

Esetleg Kavaláról van e valakinek infója. Egy napra mindenképpen tervezzük, hogy átruccanunk.

Temesvári Péter
aviatika.rkk.hu

Bogyó 2 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 7
Nahát!
Erről a tóról viszont nem tudtam.
Előzmény: neurock (1)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 6
Jut eszembe, Mi meg Keramotiban, tehát még a szárazföldön voltunk a kempingben. Nem messze tőle egy földnyelv végén volt egy étterem, mellette egy móló. Ott iszonyú, hogy mennyi kagylót lehetett találni. Itt egyébként fürödni nem lehetett, a kikötő mellett volt az egész.
Hatalmas kb. 30 cm-es Sonka kagylók, nagy csigák, persze tengeri sünök,amiket jó pénzért vesztegettek a boltokban. Bébiételes üvegekbe néhány kisebbet beletéve tengervízzel sok mindenkinek adtunk belőle, és nagyon örültek nekik, legtöbbjük nem járt még tengernél. A sonka kagylók már széttörtek, de még mindig van egy jó kosárnyi abból a rengeteg kagylóból. Nem tudom mi lehetett ott, de unokatesómék előző évben egy hónapot voltak Görögországban, egészen délig, sőt Krétán is voltak, legalább négy-öt kempingben. De ők is csak hüledeztek. Azóta mi is voltunk már Rodoszon, a horvát, a déli francia partokon, de ilyen helyet nem találtunk. Szerencsére a fényképeink megvannak a "terítékről"!
De ne vádoljon senki nagy pusztítással, a túlnyomó többsége csak ház volt. Igaz, a sonka kagylók nem. De csak 4-5-öt vittünk el a szerintem többszázból.Azokat ki kellett rángatni az iszapból, vagy homok volt? Már nem tudom, de nem adták magukat könnyen. Rengeteg volt ott, de ilyet még csak nem is láttam máshol.
Előzmény: felpillantó küllő (0)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 5
Sziasztok !

Én 1990-ben voltam Thassoson az unokatesómék családjával két pici gyerek+ők, valamint a barátnőmmel, aki azóta a feleségem. Kocsival és sátorral voltunk. Igazi rendszerváltásos időszak volt, tátottuk a szánkat a boltokban, de ott voltunk. Mielőtt kimentünk, két órát kellett a pesti követségen sorba állni a vízumért. Hát ez sincs már.Szerencsére.
Akkoriban szóba se jöhetett, hogy másutt aludjon egy halandó magyar turista mint sátorban, de már egyre többen voltunk. Azért Thassoson ha jött szembe egy magyar autó, kitartott karral üdvözöltük egymást. Viszont ez sincs már.
Szóval Szalonikinél fordultunk el keletnek és Kavalánál láttuk meg először a tengert egy hegy tetőről.Életünkben először.Nagyon szép volt.
Aztán a szigettel szemben Keramoti nevű településen voltunk egy hétig. Nagyon furcsa volt, hogy magunk előtt láttuk a szigetet, nem messze a távolban, hanem hosszan elnyúlva előttünk. Magyaráztam is a többieknek, hogy itt, ebben a szorosban haladt el az ókorban a perzsa flotta, amikor a maratóni csatába indultak. Itt Keramotiban nagyon klassz homokos part volt, de a kopárság miatt, nem láttunk túl sok halat. Egy hét után átmentünk komppal a fővárosba, s onnan a nyugati oldalon lecsorogva mentünk Limenaria, Potos felé. Limenariától nem messze a déli részen találtunk egy kempinget. Itt töltöttük a másik hetet. Itt sziklás,köves volt a part, de nagyon szép, gazdagabb élővilággal. A kövekről szedegettem le a csészecsigákat, azzal pecáztam. Kis halakat tudtam fogni. Itt a partról csináltam fényképeket, s később meglepődve láttam, hogy egy prospektusban a másolata volt az én képemnek. Nyilván nem véletlenül találtuk többen is ezt megörökítésre alkalmas helynek. Egy nagyon szép, a tengerbe benyúló sziklasor volt ott.A kemping szerényebb volt mint Keramotiban, a Wc kifejezetten igénytelen, de volt ott drágább is, mi ezt tudtuk megengedni magunknak.Rossz nem volt 20 évesen. Viszont tele volt fákkal, mi is egy olajfa és egy másik(nem tudom már milyen) alatt voltunk, nagyon hangulatos volt.Esténként besétáltunk a városba, egyszer-kétszer átmentünk vacsorázni Limenáriába. Néha belógtunk egy-két menőbb helyre néhány fénykép erejéig, mert voltak itt igényes szállodák is.Tettünk egy körutat, amikor a keleti parton továbbmenve elmentünk Thassos városba. Itt van egy romos ókori színház, amit érdemes megnézni, ha még nem látott ilyet az ember, Epidauros után viszont nem biztos. Van egy kis múzeum,ahova viszont nem tudtunk bemenni. Hangulatos városka világrengető csodák nélkül. Egyszer bementünk a sziget belsejébe, ha jól emlékszem Theologos nevű faluba, ahol egy ciprusfákkal ölelt templomon kívül más érdekeset nem találtunk, illetve lefényképeztem a helyi kommunista párt sarló-kalapácsos irodáját egy Gorbacsov könyvvel. Errefelé egyébként valamilyen nagyon csillogós fehéres kőzet borítja a talajt, nagyon vakítóan csillog a napfényben. A szigetek(Szamothraké stb. még) hovatartozása vitatott, a törökök fenik rá a fogukat, talán azért, mert a nyugati part mellett olajfúró tornyokat láttunk.
És állítólag Korfu és Rodosz mellett az egyik legzöldebb sziget. Én 1993-ban voltam Rodoszon is, ami persze nagyobb látványosság, de Thassos is nagyon jó és talán itt még főszezonban sincs olyan nyüzsgés, bár most már ide is egyre többen mennek. Talán ezért van ez a topic is. De nem egy Asprovalta.
Vettem egy Thassos könyvet szép fényképekkel, és persze ellőttünk néhány tekercs filmet. A fényképeket szépen az albumba téve máig őrizzük az autópálya-szelvényeket, a vacsora számláját, a kompjegyeket stb is. Jó néha kézbe venni.
Most is egészen megjött a kedvem hozzá.
Nekünk ez volt az első nagy utunk, s máig szívesen emlékszünk rá. Rodosz is jó volt, de oda repülővel mentünk, és már nem tátottuk a szánkat a boltban. Akkor már itthon is lehetett mindent kapni. Pedig csak 3 év! Na de ez már tényleg egy másik történet.
Egyelőre ennyi jutott eszembe.

Petibaba Creative Commons License 2003.04.09 0 0 4
Üdv!

Eddigi közös nyaralásaink alatt /Prága, Korfu, Barcelona/ mi is folyamatosan mentünk, rengeteg mindent megnéztünk főleg gyalogszerrel. Most direkt olyan helyet kerestünk ahol természeti szépségek inkább az érdekesek valamint nyugodtan lehet pihenni.

Temesvári Péter
aviatika.rkk.hu

mrsferrars Creative Commons License 2003.04.08 0 0 3
Kedves Péter!

1998. szeptemberében töltöttem 1 hetet Thassos szigeten. Repülővel érkeztünk a férjemmel és valóban gk.-t kellett volna bérelnünk ha nem ismerkedünk meg egy párral akik autóval voltak.
Lehet, hogy egy kicsit felületesek voltunk, de bennünk nem a "kulturprogramok" maradtak meg, hanem az öblök szépsége. Ne olyanra számíts mint mondjuk Rodosz vagy Korfu (sajnos csak képről ismerem ezeket a szigeteket). A "múlt emlékei" csak egy-két helyen maradtak meg erősen romos állapotban. Viszont az öblök!!!
Minden nap új strandot fedeztünk fel, némelyikben rajtunk kívül még 4-6 ember tartózkodott. Körben olajfa ligetek, csend, napsütés....
A Pefkari (lehet, hogy nem jól írom a nevet) öbölben olyan tiszta volt a víz, a halacskák a lábaimat csípkedték...
Nagyon szép emléket őrzök erről a szigetről.

Előzmény: Petibaba (2)
Petibaba Creative Commons License 2003.04.07 0 0 2
Üdv!

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, elég sok mindent sikerült már metudnom innen onnan. Továbbra is várom a hozzászólásokat.

Temesvári Péter
aviatika.rkk.hu

neurock Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1
Thassos-on érdemes autót bérelni és teljesen körbejárni a szigetet. Kb. 90km az egész. A sziget belsejében nagyon szép kis települések vannak. Mindenképpen keressétek meg az édesvizi tavat Thassos közepe táján. A tavat egy kis forrás táplálja, van egy pici "vízesés" halakkal. Szerintem nagyon szép, és főleg nincs tele turistákkal.

Van egy nagyon jó strand is hófehér homokkal. Igaz, hogy fizetős, de fillérekbe került és nagyon megéri az árát. Sajna a nevére már nem emlékszem, de nem hiszem, hogy sok hasonló lenne a környéken. Egy kis kérdezősködés és hamar megtaláljátok.

Nem tudom, hogy szervezett úttal mentek-e, de ha igen akkor szerintem nem érdemes a fakultatív hajókázásra befizetni, hanem kell egy helyi halászt keresni aki kivisz a hajóján.
Hosszabb idő a hajón, kevesebb utas (mi 6-an voltunk az egész hajón), fele ár.
Az öreg adta a horgászcuccot, vezethettük a hajót és a végén még mindenkinek adott egy jókora kagylót.

Most hirtelen ennyit!

Előzmény: Petibaba (-)
felpillantó küllő Creative Commons License 2003.04.02 0 0 0
Közel 15 éve voltam 2 hetet Tasszoszon (vadkemping). Ami biztos, hogy bár voltam már pár tengerparton, de sehol nem lehetett olyan jól búvárkodni, kagylókat, csigákat, polipot(!), miegymást gyűjteni, mint ott, a sziklásabb partszakaszoknál. Be kell menni a belsejébe is, kirándulni kicsit, jó hegyek-dombok vannak. Más mint a déli szigetek, de ez nem azt jelenti hogy rosszabb. Relatíve sok az erdő.
Petibaba Creative Commons License 2003.04.02 0 0 topiknyitó
Üdv!

Ha minden igaz június második hetében Thassos-ra megyünk nyaralni a Kedvesemmel. Ez lesz az 5. görög utam de Thassos-on még nem voltam.
Ide várom azoknak az élménybeszámolóit, tippjeit, jótanácsait akik már jártak ezen /a képek tanúsága szerint/ gyönyörű szigeten.

Temesvári Péter
aviatika.rkk.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!