Keresés

Részletes keresés

adren Creative Commons License 2016.06.04 0 0 244

a fórum halott pedig jó lenne ha élne. 

esetleg valaki? 

 

írjatok ide!

10 éve váltam el és mindig bajok voltak a láthatással. 

eszmecserét kellene folytatni róla ha lenne akivel folytatnék...

adrieri8 Creative Commons License 2013.09.23 0 0 243

Sziasztok!

 

Ha valaki erre jár, megtenné, hogy válaszol néhány kérdésre?:-)

Csupán 1-2 perc.

 

Köszönöm.:-)

 

http://ripet.hu/feedback.php?kid=f6fdb4dbe7d9fb714ed413272030f9d8

audilaci Creative Commons License 2013.02.27 0 0 242

Sziasztok!

 

Látom nem él a fórum, de azért beírom a gondom:

 

A neten keresgélve, nem nagyon találtam élő fórumot, ahol az elvált apák aktívan jelen lennének ! :(

Szerintem ez nagy gond, mert sokan szorulnának (szorulnánk) segítségre, mind jogi, mind erkölcsi értelemben.

 

A következő a konkrét dolog, ami miatt, keresgélni kezdtem.

Nem a pénz, az elv miatt.

A munkahelyem vonja a gyermektartást, a bírósági végzés alapján.Minden hivatalos, bejelentett munkahelyem van.

Eddig semmi gond. Viszont mostmár harmadszor fordul elő, hogy tévedésből több a fizetésem, mint ami jogosan, jár.

Rosszul számolt adó stb. miatt.

Ilyenkor a gyermektartás összegét a téves fizetésből számolják ki.

Aztán mikor jön a:-"hoppácska többet kaptál", akkor azt a következő havi béremből levonják.Így:

 

Nettóbér

-Gyermektartás(nettó bér 20%)

-Javítás

 

Számosítva, ha bármi okból tévesen kapok 50 000 Ft-al többet, amit a következő hónapban visszavonnak, a hibásan megállapított 10 ezer forint, marad az anyukánál.

 

A munkahely erre, azt feleli, hogy nem korrigálhat...bla..bla...bla.

De még az dóhivatal sem egészen tudja,(felhívtam őket ) , hogy ilyenkor mi a teendő. Az írásos állásfoglalásuk is értelmezhető így-is-úgy-is.

 

Vagyis a pozitív jövedelem a gyermektartás alapja, a negatív nem.

Ez egy útólagosan befizett adónál igen magas összeg is lehet !!!! Pl.: a jogosulatlanul kapott adójóváírás esetén.

 

Egy embernél nem nagy dolog, de ha országosan nézzük???

 

Várom a véleményeket, válaszokat !!!

 

 

nézzatükörbe Creative Commons License 2012.04.22 0 0 241

Basszus, mit írtam!

Javítás: személyességi helyett személyiségi. Bocs.

Előzmény: nézzatükörbe (238)
nézzatükörbe Creative Commons License 2012.04.22 0 0 240

És persze sok sikert kívánok Neked!

nézzatükörbe Creative Commons License 2012.04.22 0 0 239

Na még egy fontos dolog:

Te makulátlan légy! Ne nőzz, ne igyál, ne dohányozz, ne pipázz!

A kávét is átlátszó vizespohárból idd! Semmiféle szabályt, törvényt, előírást ne szegj meg semmiféle téren. Még arra is vigyázz, nehogy bicikjivel a járdán tekerj, vagy a biztonsági öv használata nélkül áll ki a kocsival a bejáróra. Addig is csatold be. Járj Te bevásárolni és lehetőleg azonos helyekre, hogy az eladók emlékezzenek rád, vagy ha szupermarketbe jársz, mindig tedd el a blokkot, amin tételesen le vannak írva a cuccok.

Mindeg vegyél ilyenkor pár db. alapvető élelmet, és az legyen mindig minimum 3 db (kifli, zsömle, rávaló, joghurt, stb.)  Ne legyél te a cukrosbácsi, akire a feleséged ügyvédje ezt rákenhetné.

Ha veszel is édességet, inkább túrórudit, kakaós csigát, stb., mint csokit, cukrot, habos tortát.

Ha veled vannak a gyerekek, mindig ügyelj, hogy makulátlanul tiszták legyenek, egy folt se legyen a ruhájukon elmenetelkor. (visszafelé már lehet, hiszen gyerekek)

Minden szabad percedet velük töltsd. Most felejtsd el a haverokat, a nőket.

A focimeccs helyett ülj le inkább a gyerekeiddel beszélgetni. Váljon a gyerekeknek is minél mindennaposabbá a gyakorlat, miszerint te ott vagy nekik "kéznél",  s számíthatnak rád.

Személyenként is beszélgess velük, ne csak egyszerre mondva mindannyiójuknak a mondandóidat.

Előzmény: bxpeti (234)
nézzatükörbe Creative Commons License 2012.04.22 0 0 238

Visszajöttem, mert ha ismeretlenül is, de mégiscsak adnék konkrét tanácsot.

 

Amennyiben Te nem dohányzol, de a feleséged igen, ráadásul ha a lakásban is szívja a gyerekek környezetében, szerezz erre kézzelfogható bizonyítékot.

 

Amennyiben Te nem iszol, de a feleséged iszik, főként, ha ezt a gyermekek látókörében is megteszi, szerezz erre kézzelfogható bizonyítékot.

 

Amennyiben Te nem q.vázol, ám a feleséged ledér életmódra váltott, próbálj erre is valamiféle bizonyítékot szerezni.

 

Ha netalán van úgy, hogy későn jön haza, vagy esetleg ittas, vagy amikor iszik (akár otthoni zugivó, akár "kocsmázik".

De vigyázz! Ha ez az "ittasság" netalán csak napi egy pohárka elfogyasztott vörösborra alapozott a részedről, akkor ezt a témát hagyd ki, hiszen azt esetleges szívbetegségnél, stb. még akár orvos is javasolhatta és ez bumerángként üthet vissza ez esetben.

 

Ha bármikor koordinálatlan a mozgása alkohol okán, próbálj erre is bizonyítékot szerezni, de ezzel is vigyázz, mert ha pl. csak azt teszed, hogy a telefonoddal gyártasz róla egy klipet hátulról, amint támolyog, ezt is használhatják ellened visszaütésnek, ha azt mondja, hogy rosszul volt, s te ahelyett, hogy segítettél volna neki, videóztad...

Akkor áll meg számodra a bizonyíték, ha megdönthetetlen, vagyis ha a kép mellett pl. a hangján is hallatszik, hogy ittas, netalán kiabál, stb.

Ám ezeket megelőzendően egyszer beszélj vele és kérd meg, hogy a gyerekek érdekében hagyja el a cigarettát, az italt és a kicsapongó életvitelt, ellenkező esetben te ezt közölni fogod a bíróságon, gyámügyön, stb. 

Fontos ez azért, hogy ne mondhassák azt rólad, hogy te sunyi módon szereztél róla ilyeneket, miközben a személyességi jogokra hivatkoznak.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: bxpeti (234)
nézzatükörbe Creative Commons License 2012.04.22 0 0 237

Bocsi, véletlenül küldtem el és "vágtam ketté" a hozzászólást. (mézet készítek és már sűrűn  ingázok két-három  helyszín között)

 

Szóval: - nem vagyok pasi és  soha nem váltam el, ezt illő elmondani, hogy a számodra megfelelő "súllyal" (súlytalansággal) számolhasd a mondandómat.

 

Tanácsot és esélyt kérsz, ebből én egyikkel sem szolgálhatok, max. bátoríthatlak.

 

Én azt szoktam mondani, hogy mindig meg kell hallgatni mindkét felet ahhoz, hogy a legjobb indulattal is merészeljen az ember tanácsolni bármit is, de ilyen helyeken ez eleve nem adódik.

 

Természetes, hogy a hölgyek sorai között is vannak olyanok, akiknek a családhoz, a társukhoz, a gyerekekhez való viszonyulása, és/vagy erkölcse kívánnivalót hagy maga után.

 

Azon is el kell gondolkodnod viszont, hogy ez nem-e csak a köztetek jelenleg kialakult harag/düh/utálat/gyűlölködés hatása, nem pedig a tényleges, valódi énje.

Vagyis kell egy kis idő, amíg a sértett fél/felek kidühöngik magukat, s visszatompul a dolog.

Tisztázd magadban, hogy szereted-e még őt, vagy sem.

Tisztázd magadban, hogy komolyan belegondoltál-e abba, hogy Te akarod a gyerekeket magadhoz venni. Ez annyira komoly dolog, hogy akár napokat és éjeket is elmorfondírozhatsz rajta a felelős döntésedig, hiszen ez mindannyiótok további életét meghatározó döntés.

7 éves kisfiú és 3 éves kislányok esetén akár még az is kockára tehető a mérlegelésnél, hogy talán csak egy, vagy két gyermeket kellene vállalnod, ebben az esetben viszont a testvérek szakadnának. Gyámügyileg és bíróügyileg talán megvédhető ez azzal, hogy a 7 éves kisfiú és a 3 éves kislányok már nem ugyanazon  korosztály, illetve a kislányok együtt maradnának, míg ha a kisfiú eddig gondos és odaadó nevelést kapott, már talán képes fölfogni azt, hogy nem lenne naponta együtt a húgaival.

Lehet, hogy egy 7 éves gyermek fölvállalását könnyebben megítélnék Neked, mint hármójukat, mivel még picik a kislányok.

Amennyiben viszont mindhárom gyerek erősen kötődik egymáshoz, nem biztos, hogy ez lenne nekik a jó.

3 gyereket egyedül felelősséggel  fölvállalni viszont baromi embert próbáló dolog, vagyis a feleségednek sem lenne szerintem egyenes befutó ez a variáns a bírónál.

A gyerekek érdekét nézik és ez így a helyes, de ez nem merül ki abban, hogy a gyerekeket mindenáron együtt kell elhelyezni.

Ha olyan anyagi helyzetben vagy Te is és a nejed is, hogy külön is mindketten bizonyítani vagytok képesek azt, hogy otthont és megélhetést vagytok képesek nyújtani akár mindhármójuknak, akkor nyílt a pálya és kettőtöknek kell ezt a meccset lejátszani.

Akkor számíthatsz arra, hogy a nejedet az ügyvédje sok érdekes dologra rá fogja majd beszélni, ami ellen kizárólag azt tudod tenni, hogy nem veszed föl ezt a kesztyűt, hanem elkezded magad fölépíteni ellene, megdöntögetni sorban a koholt vádakat.

 

Bocsi! - de az szóba sem jöhet, hogy értelmes emberek módjára, s nem az ügyvédek zsebét tömve leüljetek és megbeszéljétek? Mert ez lenne a legideálisabb.

 

Ha nem, akkor neked is kell egy ügyvéd, de vigyázz, hogy olyan legyen, aki nem ismeri a nejed ügyvédjét, mert akkor úgy megfingat titeket a két ügyvéd, hogy belerokkantok, miközben ők együtt csemegéznek.

 

Az nem lehet, hogy magadat képes lennél képviselni? (ezt neked kell tudni)

Mert ez is egy járható út, bár sok felkészülést igényelhet. Kérdés, hogy van-e rá időd, lehetőséged, bátorságod, illetve hogy a törvény perpillanat engedi-e a válóperben az önképviseletet.

Milyen messze kerültök majd egymástól? Mert ha ugyanazon helységben maradtok, akkor könnyebben lehetne építeni arra, hogy egy gyerek nálad, kettő a nejnél, mivel a gyerekek akár heti  kapcsolatban is lehetnének, csak megállapodás kérdése.

 

Milyen munkahelyed van? Stabil? Keresel annyit, hogy egyszercsak hoppá! Neked kell majd nemcsak a magad, de kettőtök, vagy (ha ragaszkodsz mindegyikhez), négyőtök teljes ellátását garantálni, úgy, hogy az asszony távoztával nem lesz már mosónőd, mosogatód, szakácsod, takarítód, társalkodó-tanácsadód, gyereknevelőnőd, stb.

Minden egyik pillanatról a másikra rádzuhan.

Ehhez nem elég olyan előképzettség, hogy néha-néha te is mosogattál-takarítottál-főztél, stb.

Ez mindennapi kötelező rutinná kell, hogy legyen, egyszerűen én elképzelni sem tudom, hogy ezt egy pasi egyik napról a másikra három ekkora gyerekkel képes legyen megvalósítani, hacsak nem vagy olyan tejhatalmú vezető beosztásban, hogy mind időben, mind anyagiakban bármit megengedhess magadnak (bejárónő, szakács, bébiszitter...)

Ha ilyen lennél, akkor gondolom, nem itt fórumoznál tanácsért, hanem már rég fölmostad volna a bíróság padlóját a feleségeddel, miközben becsuktad magad mögött az ajtót, hozva mindhárom gyereket magaddal, s tennéd őket letétbe az anyádhoz, stb.

Amennyiben közel tudtok maradni egymáshoz, az nagyon jó mindenkinek, de vigyázz!

Ne ess abba a hibába, hogy egy fedél alatt maradjon mindenki "megosztva", mert ez a lehető legrosszabb választás, aminek előbb-utóbb mindenki issza a levét.

Ha kibékülni már nem tudtok, minimum legalább egy km védőzóna legyen köztetek, hogy mindenki kialakíthassa a saját életvitelét úgy, hogy a másiknak már ne legyen rálátása az intim szférára. Ne lehessen "átugrani" egymáshoz könnyen, hanem az az agyban is úgy regisztrálódjon, hogy az látogatás-számba menő tevékenység még akkor is, ha sűrűn járnátok egymást látogatni. Ne lehessen többé közös otthoni tevékenység, sem munkamegosztás (pl. te nyírod a füvet, az asszony meg mos...) Ne!!! Ez fontos!

A 3 gyerek közül van-e olyan, aki kifejezetten Hozzád kötődik jobban, mint az anyjához?

Ha van ilyen, Te is éppen őhozzá kötődsz-e leginkább?

Kegyetlenül őszintén válaszold meg magadnak ezeket, mert rajtad múlik ezzel a lényeg.

Ne áltasd magad azzal, hogy te egyformán szereted őket és ők is téged, mert ilyen nincs.

Ha úgy kezdesz bele, hogy három egyforma gyerek és csak a létszám leosztása a fontos, az olyan, mintha nem is gyereknek néznéd ebben a témában őket, hanem valami cikknek, amit osztotok... 

Ne csak azt nézd, hogy melyik gyerekkel szoktál jót játszani, hanem azt is, hogy pl. a kislányokat tudod-e öltöztetni, fürdetni, tudod-e, mit esznek, vagy csak azt hiszed, hogy persze, hogy tudod... Tudod-e, milyen édesen isszák a kakaót, mennyire piros az arcuk, amikor lázasak, idmered-e a mindennapi szokásaikat?

A kisfiúval te szoktál-e tanulni, vagy a feleséged?

Tudod-e, miken szoktak összekapni a gyerekek, s mi az, amiben együtt szeretnek résztvenni?

Mindent rágjál át többször is és mire a végére érsz, már tudni fogod, hogy csak akartad, vagy képes is leszel felelősen vállalni egyedül az 1, - 2, -vagy éppen a 3 gyerekedet.

Ha ezt letisztáztad magadban, s a döntésed igen, akkor vegyél egy nagy levegőt és kezdd el fölépíteni a stratégiát, aminek a végén a gyereke(i)det kézenfogva kisétálsz a régi életetekből.

Persze csak akkor így, ha az a variáció nem lehetséges, hogy a feleségeddel és/vagy a 7 éves kisfiaddal leülj (a kislányok ehhez még picik) és megbeszéljétek a részleteket.

 

Ha tényleg akarod, meg fogod tudni csinálni. 

 

Azoknak nem műxik ez, akik már eleve úgy kezdik, hogy:  ott van a mama, a papa, a nővéremék, stb, együtt csak el tudjuk látni a gyerekeket, és meg is magyarázzák maguknak, hogy ez mindenkinek így a jó.

Az ilyen pasikról messziről leérezni, hogy ők társfelelőst keresnek, szánnak a gyereknek, vagyis nincsenek elszánva arra, hogy egyedül vállalják föl a saját gyereküket.

Az ilyeneket nem veszi komolyan senki, mert az nem válasz erre, hogy "nekem fontos munkám van, nekem el kell járnom, stb. 

Az ilyen csak a langyosban evez, nem gondolja komolyan.

Ha te elszánt vagy, mert ÍGY AKAROD, akkor megoldandó dolognak tekintesz majd mindent és találsz is rá megoldást, mert nem fogsz megijedni a változtatástól. Nem kényszernek látod, hanem lehetőségnek, ha akár az egész addigi munkádnak, életvitelednek hátat kell fordítanod és teljesen másokat kell fölvállalnod, mert mindezt eszköznek fogod csak tekinteni annak érdekében, hogy a gyereke(i)ddel lehess. 

Mert neked ez mindennél előbbvaló.

 

Ebben az esetben ez meg fog rajtad látszani, látni fogja a gyámügyes, a pszichológus, a bíró, a szomszéd, az anyád.

Ebben az esetben leérzik rólad a változást a saját gyerekeid is, akiknek olyan vevőik vannak az ilyenre, hogy nem is sejted. Érzékelni fogják a változást, s azt is, hogy irányodból nem csak az eddig megszokott, az anyuval megosztott, hanem teljes védettségérzés és biztonság áramlik felé(jük).

Ezért ösztönösen hozzád fognak inkább vonzódni egyre jobban, amit megintcsak meglát róluk a szakavatott szem. Vagyis önmagától fog kialakulni az a kapcsolat közöttetek és megerősödni az a szál, amire tulképpen alapozni fogod az egészet, hiszen az lesz az igazság.

Ha eddig közösen neveltétek őket, akkor te ezzel behozhatatlan fórt szerzel meg magadnak a feleségeddel szemben. (persze neki ugyanekkora esélye lehetne ugyanerre) 

Ha viszont nem közösen foglalkoztatok eddig velük, hanem te csak  szabadidős programnak tekintetted őket, akkor ezt az egészet felejtsd el, mert ennyi idő alatt ez a változás nem érhető már el. Akkor elbaxtad.

A pici gyereknek ugyanis az alapvető biztonságérzetet nem az adja, hogy az apu focizik, fagyizik, sétál, autózik, vadászik, horgászik, stb. vele, hanem az, hogy ki eteti, ki öltözteti,

kihez bújhat oda, ha álmos, ki istápolja, ha hány, ha beteg, ki segít kifújni neki az orrát, ki csinál neki szörpit, kakaót, tejbegrízt, pudingot, ha vérzik a keze, lába, ki ápolja le azonnal a sebeit, ki köti be a cipőjét, stb.

Sajnos még manapság is nehezen hiszik, de az alapvető biztonság és védettségérzetet ezek alapján érzik a gyerekek. Kapásból meg is látszik ez azon, hogy a gyerek ösztönösen kihez húzódik, ha kellenek  neki a tök egyszerű, de a mindennapi élethez nélkülözhetetlen dolgok, kihez megy, hogy kakilni kell, kihez, ha éhes, kihez bújik, ha beteg, kitől kéri a napi kéréseinek a túlnyomó részét.

Ha ez mindhárom gyermekednél az anya, akkor nehéz dolognak nézel elébe.

Ha van olyan gyerek, amelyiknél ez Te vagy, akkor minden esélyetek megvan egymásra.

Ha közel egyformán vállaltatok részt ebben, akkor minden esélyetek megvan arra, hogy a legkisebb lelki sérelemmel tudjátok akár megosztani a gyermekek elhelyezését magatok között.

Meg még egy rakás fontos dolog van, ami mind-mind eszedbe fog jutni, ha elkezdesz ezen módszeresen gondolkodni.

Nem tudod őket kihagyni, mert minden egymásból következik, baromi logikusan és értelemszerűen, csak addig, amíg nem kerül az ember ilyen helyzetbe, tízezer szülőből talán ha egy van, akit úgy is érdekel, mert szokott a gyerekén gondolkodni.

Az totális tévhit, hogy egy apa nem kaphatja meg a gyerekét. Ez nem igaz.

Ha valóban ezt akarja és eltökélte magát, ez már fél siker, mert meglátszik és elindít egy folyamatot, aminek érezhető, látható hozadékai, eredményei lesznek.

Kívánom, hogy legyél képes kritikusan magadba látni, őszinte lenni saját magadhoz, megérteni önmagadat ezirányban és legyél képes meghozni a bölcs döntést.

 

Onnantól már gyerekjáték lesz a többi, bár a harcokat meg kell vívnod, de a győzelmekre minden esélyed meglesz.

Ha viszont a bölcs döntésed az lenne, hogy nem te vagy a megfelelő ember most a gyerekek számára, akkor tudd levonni a konzekvenciát és légy képes előrenézni, ne pedig hátra.

Azt pedig sohase szégyelld, ha olykor sírnod kell. Ez nem női, hanem emberi képesség/tulajdonság/stb.

 

Előzmény: bxpeti (234)
nézzatükörbe Creative Commons License 2012.04.22 0 0 236

Szia! Bár nem valószínű, hogy én lennék a legideálisabb megoldás a problémádra való tanácsadásra, de ha egyszer nincs más (látod, kong itt az ürességtől minden...) legalább elmondom azt, ami ennyiből nekem lejön...

 

 

Előzmény: bxpeti (234)
nézzatükörbe Creative Commons License 2012.04.22 0 0 235

Nos, Uraim!

Ez soványka klubra sikeredett 9 év alatt.

Vaaaaaaagy: megoldódott a helyzetetek, gyorsabban, mint azt gondoltátok!

Voila!

Látjátok feleim, mennyivel könnyebb nektek válás után, mint azon másik feleteknek, aki iránt anno örök hűséget fogadtatok jóban-rosszban?

 

Titeket elvitt egy új csaj, míg ők nehét testi-lelki megpróbáltatások árán fogösszeszorítva küzdenek, nevelik közös gyerekeiteket, és valszeg nem jött nekik el az új királyfi fehér lovon.

Nektek viszont akadt egy-két Hófehérke.

 

Ha tényleg sokan gondban lennétek, mégsem 200 komment jött volna itt össze egy évtized alatt...

Na sziasztpk életművészek!

 

bxpeti Creative Commons License 2012.04.09 0 0 234

Tanácsot kérnék - holott inkább esélyt kellene - szokásos és szomorú történet volt párom adta be a válást, azóta válogatott és gátlástalan szemétségek sorozata ami tépázza a család megmaradt békéjét, a gyerekek (kisfiam 7 éves lesz, a kislányok pedig 3) viselkedésén és jelenén a kettőnk csatározása súlyos sebeket ejt, amiért a szívem szakad meg - férfiember dacára sok esetben sírok miatta.

Feleségem miután a súlyos testi sértés és a kilakoltatás minden válfaját felpróbálta legutoljára a gyerekek távoltartását helyezte kilátásba. A válás folyamatban van nincs jogerős ítélet, ekkor a gyermek még szabad-a-gazda, mióta a szabad élet került kilátásba spontán és felelőtlen alkalmi kapcsolatai miatt abortuszt kellett csináltatnia, rászokott a cigire és iszik is mellette, a gyerekek nevelését a TV-re bízza (digi tv mindíg jó barát).

Hiszek benne bármennyire is kilátástalan a harc, hogy a gyermekeim egy nyugodtabb és kiegyensúlyozott jövőre érdemesek, ebben én mindent vállalnék, csak azt nem hogy nála legyenek elhelyezve pontosan a fentiekben leírtak miatt.

Tanácsot és esélyt kérek.

myofibrillum Creative Commons License 2003.05.19 0 0 232
az őseim elváltak, a nevelőapám nem. 16 éven át nem.
van egyéb kérdésed?
Előzmény: rali (230)
tavir Creative Commons License 2003.05.19 0 0 231
A beletrafálás valóban ritkán sikerül. Ha az emberfia hezitál, hogy elkezdje, akkor még nehezebb. Ha van kiskorú gyerek még nehezebb. De sikerülhet, csak a "túl levést" kell el fogadni, és megpróbálni, az addig minden feldolgozott rosszat jól csinálni, vagy legalább másként. Nekem így sikerült.
Előzmény: myofibrillum (229)
rali Creative Commons License 2003.05.18 0 0 230
Na,elváltsági szakértőnk megérkezett...
myofibrillum Creative Commons License 2003.05.17 0 0 229
Mindannyian elérjük azt a pontot, amikor belekezdünk egy hosszú kapcsolat után egy másikba. Ki vígasztalásként, ki a magány ellen való menekülésként, ki valóban úgy érzi, felkészült egy új kapcsolatra. Azonban nagyon ritka az, hogy a hosszút követő első valóban telibetrafáljon. Avagy, rövid időn belül kudarcba fullad. Ennek rengeteg oka van, kár volna mindet felsorolni, és egyénenként változó is, az viszont gyakori tendencia, hogy ilyenkor az elvált félből rengeteg olyan keserűség, düh, csalódottság, egyéb érzelem kibukik, amelyeket nem élt meg a házasság végén. Ergo, az új kapcsolat kudarca katalizátorként felélénkíti a régi kudarcát, és végre megélteti az emberrel azt, amit valóban meg kellett volna élnie ahhoz, hogy véglegesen lezárja a házasságának negatív végkifejletét. Ezt értettem alatta. CSak így hosszú;o)

myo

Előzmény: _Balázs_ (228)
_Balázs_ Creative Commons License 2003.05.17 0 0 228
"lehet, hogy egy új kezdés kudarca fogja kihozni a házasság dolgait.."

Pardon, de ezt most nem értem.

Előzmény: myofibrillum (227)
myofibrillum Creative Commons License 2003.05.16 0 0 227
az apatikusság.. nem fog sokáig tartani..

tudja, elracionalizálva - férfiak szokták - nehezebben tesszük túl magunkat rajta. lehet, hogy egy új kezdés kudarca fogja kihozni a házasság dolgait.. bármi meglehet..

de ne keseregjen. azt nem szabad.

Előzmény: _Balázs_ (220)
_Balázs_ Creative Commons License 2003.05.16 0 0 226
Igen, sejtem én is.
De hát ez van.
Ilyen a világ.
Most mennem kell dolgozni.
Minden jót!
Előzmény: rice (225)
rice Creative Commons License 2003.05.16 0 0 225
ha nem érzel semmit, akkor messze nem vagy még ok:( nem akarlak elkeseríteni!

rizsa

Előzmény: _Balázs_ (222)
_Balázs_ Creative Commons License 2003.05.16 0 0 224
Miért múlna el?
Nem vagyunk egyformák.
Előzmény: macimlbe (223)
macimlbe Creative Commons License 2003.05.16 0 0 223
Tehát az, hogy most fel vagyok dobva, el fog múlni?
Bár nincs közös gyerek.
Előzmény: _Balázs_ (222)
_Balázs_ Creative Commons License 2003.05.16 0 0 222
Nem egészen kettő.
Kicsit több, mint másfél év.
De igen, remélem, hogy túljutottam rajta.
Az a baj, hogy most már nem érzek semmit.
Nagy langyos állóvíz lett az egész.
Előzmény: rice (221)
rice Creative Commons License 2003.05.16 0 0 221
2 év nem volt elég a túljutáshoz?:(

rizsa

Előzmény: _Balázs_ (220)
_Balázs_ Creative Commons License 2003.05.16 0 0 220
Szép kilátások...
Bár némelyiken ezek közül már túl vagyok.
Előzmény: myofibrillum (219)
myofibrillum Creative Commons License 2003.05.16 0 0 219
megszokott elvesztése mindenféleképpen. filozófiailag is, lélektanilag is. még akkor is, ha erős a motiváció az elválásra.

utána jönnek önsajnálat, bűntudat, önhibáztatás, harag, stb. ezek ciklikusan váltják egymást. attól függ, melyik fél kezdte a lépéseket. de az első lépés megtevéséshez is ilyen ciklust fut be a lélek. persze, ezek a fő tényezők. aztán jön becsömörlés, apátia, megrekedés, hangulatlanság, levertség, esetleg depresszió, kimerülés, stb.

sok dolog. hosszú

Előzmény: rice (218)
rice Creative Commons License 2003.05.16 0 0 218
nem vagy egy kapkodó típus Te sem:)

myo, a válás nem minden esetben veszteség szerintem.

rizsa

Előzmény: _Balázs_ (217)
_Balázs_ Creative Commons License 2003.05.16 0 0 217
Én még csak a 2. évnél tartok!)
Előzmény: rice (215)
myofibrillum Creative Commons License 2003.05.16 0 0 216
párat biztosan. a veszteség akkor is veszteség, ha te dobod el magadtól..

Balázs!
ne aggódjon. lesz ez még jobb is, komolyan.

Előzmény: rice (211)
rice Creative Commons License 2003.05.16 0 0 215
sokat jelent, hogy ki az elhagyó és ki az elhagyott. az én férjemnek 5 évig nem volt senkije. komolyan aggódtam, hogy apáca lett:)

rizsa

Előzmény: _Balázs_ (214)
_Balázs_ Creative Commons License 2003.05.16 0 0 214
Az én exem nagyon normális.
Jobban kijövünk egymással, mint mikor együtt voltunk.
Viszont az is igaz, hogy azóta nem volt senkim, nem tudom, hasonló szituban mi lenne.
Előzmény: rice (211)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!