Keresés

Részletes keresés

Liptók Creative Commons License 2024.03.16 0 0 3997

Ma mégis elkezdtem a taurin kúrát.

Várom a pozitív fejleményeket:)

Liptók Creative Commons License 2024.03.15 0 0 3996

Egyébként olvastam korábban hogy a cink is hasznos,és a b komplex vitamin nagydózisban kúraszerűen,esetleg külön b1 vitaminnal fúlzúgás kezelésére. Úgy tűnik hogy nekem a rossz táplálkozás és a sok stressz váltotta ki a fülpattogást és utána a fülzúgást.

Liptók Creative Commons License 2024.03.15 0 0 3995

Szia! Igen megvan említve a fülzúgás. Köszönöm szépen!

Előzmény: sárkánygyümölcs (3994)
sárkánygyümölcs Creative Commons License 2024.03.15 0 0 3994

Szia! Igaz, hogy nem engem kérdeztél, de én ezt találtam: https://vitaminnagyker.hu/termek/gal-100-taurin-por-utantolto-500g/

 

 

Előzmény: Liptók (3993)
Liptók Creative Commons License 2024.03.15 0 0 3993

Nem találom a gal vitamin oldalán az információt hogy a taurin gyógyítja a fülzúgást. Belinkelné(d)az oldalt? Köszönöm!

Előzmény: Frank Frink (3988)
Liptók Creative Commons License 2024.03.15 0 0 3992

Nem hiszem mivel ez egy friss információ Ujhelyi Szabolcs Zóárdtól. Elmondása alapján neki segített.

Nekem még legalább 10 napig gyomorsav csökkentő gyógyszert kell szednem.Amint már nem szedem egyből elkezdem a taurin kúrát.

Előzmény: Frank Frink (3988)
Liptók Creative Commons License 2024.03.15 0 0 3991

Nekem is megvannak vastagodva az erek a dobhártyámon. A gyökeres étrend változtatás és gyógyszeres kezelés után a doki várja hogy idővel vékonyodjanak az erek. Az orrbefogós kipattintást nekem is javasolta az orvos,annak ellenére hogy fülpattogási problémám van. Fülzúgási problémánál jobban aggódok hogy a fülpattogási problémám nem oldódik meg. Mivel van állkapocs ízületi rendellenességem is, a gyerekkorom óta agyontömködött fogsorom, meg a felső elülső négy fogamon lévő korona miatt.

Előzmény: Dorien- (3987)
Liptók Creative Commons License 2024.03.15 0 0 3990

Üdv mindenkinek!

Köszönöm! Én csak minden lehetőséget ki akarok használni hogy meggyógyulhassak...

Tiktok videón láttam, hogy van olyan csontkovács kezelés ami a fülzúgást kezeli. Akihez  elmentem előtte rákérdeztem hogy ő is végez e ilyen kezelést ,azt mondta igen.A tiktok videó alapján nem végzett ilyen kezelést mégse.:(

Előzmény: yeahno (3986)
yeahno Creative Commons License 2024.03.13 0 0 3989

Nem, egyik sem volt, se dobhártya mögé nézés, se endoszkópos vizsgálat.

 

A kipattintásról még nem hallottam, de majd megpróbálom, köszi a tippet. Most pont fogműtét után lábadozok, úgyhogy ilyesmiket perpill nem csinálhatok. :)

 

 

Előzmény: Dorien- (3987)
Frank Frink Creative Commons License 2024.03.13 0 0 3988

több cikket is találtam a minap a tinnitus taurinnal való (meg)gyógyításáról.
Komolyabb helyeken is, mint pld. a GÁL vitaminok oldalán.

 

Valaki próbálkozott már ezzel  a kúrával?

Dorien- Creative Commons License 2024.03.12 0 0 3987

Valamivel benézett a dobhártyád mögé? Vagy az orron keresztül dugott be endoszkópot?

Egy fül-orr-gégész a sima fülbe világítással csak a dobhártyáig lát.

 

Szerintem a legtöbbször gyulladás okozza a fülzúgást: a vérerek megduzzadnak, az Eustach-kürtben felgyűlt folyadék pedig felerősíti a pulzáló vér zaját.

 

A kipattintást próbáltad már? Orr befog, fej előrebillent, nyel és fúj (finoman, a dobhártyát ne szakítsd be). Nekem anno javasolta a doki, hogy ezt napjában többször csináljam.

 

Éjjel a halk zene vagy tv-hallgatás akkor jó, ha a zúgás miatt nem tudsz elaludni, de így igen...

Előzmény: yeahno (3985)
yeahno Creative Commons License 2024.03.12 0 0 3986

Köszi, én is drukkolok neked!

 

Viszont a csontkovács előtt nem kell, hogy valamilyen képalkotó vizsgálat készüljön? Vagy nem kell, hogy legalább egy gyógytornász/reumatológus vagy egyéb orvos továbbküldjön oda?

 

Nekem is eszembe jutott egyébként a csontkovács, de megmondom őszintén hogy félek attól, hogy túl durván dolgozik és nagyobb kárt csinál mint hasznot.

Előzmény: Liptók (3984)
yeahno Creative Commons License 2024.03.12 0 0 3985

Szia! Milyen folyadékra gondolsz? Nálam a FOG vizsgálat nem állapította meg folyadék jelenlétét a fülben.

 

Az általad felsoroltak közül szerencsére egyiket sem csinálom, de ennek a nyitott fejhallgatónak utánanézek, mert erről még csak nem is hallottam.

 

Nálam - néha - reggelre javul a helyzet és estére romlik, de sajna nem mindig, van, hogy ugyanúgy zúg reggel, mint ahogy este lefeküdtem aludni.

 

A kezdet kezdetén - mikor még csak az egyik fülem zúgott, és nagyon halkan - azt mondta nekem a fül-orr-gégész, hogy olyan alacsony frekvencián zúg a fülem, hogy hallgassak zenét hogy elnyomjam.. nem vagyok orvos, de ez azért nem a legjobb tanács szerintem, legalább is nekem nem jó, ha 0-24 zenét hallgatok csak azért, hogy ne halljam a fülzúgást.

Előzmény: Dorien- (3982)
Liptók Creative Commons License 2024.03.11 0 0 3984

Szia!Drukkolok neked is, látom viszonylag friss a probléma nálad is.Nem tehetünk mást, folyamatosan próbálkoznunk kell megoldásokat keresni. Sok sikert a gyógyuláshoz  neked is!

Előzmény: yeahno (3981)
Liptók Creative Commons License 2024.03.11 0 0 3983


Sziasztok!

Sajnos én is "beléptem a klubba". Nyelés utáni erős dobhártya pattogással, és kényszeres dobhártya pattogtatással kezdődött a probléma pár hónapja, később kb 1 hónapja kialakult a folyamatos fülzúgás is nálam:(

Az utolsó kivizsgálásomon az lett megállapítva hogy nagyon savas a szervezetem. Az orromon is nehezebben veszem a levegőt, ezért savasodásgátló és orrdugulásgátló gyógyszert kell szednem.Illetve liszt,cukor, tejtermékmentes (kivéve kefír) étrendre kellett áttérnem. Több évtizede rendszeresen ittam a kávét, többet ezt sem ihatom mert savasít.Dobhártyámon megvannak vastagodva az erek, remélem az étrend váltással és a gyógyszeres kezeléssel rendbe fogok jönni. Viszont nem tudok hátradőlni és kivárni ezt. Holnap például megyek csontkovácshoz, mivel folyamatosan kutakodok a neten ,keresem a gyógyulás lehetőségét. Vannak csontkovácsok akik kezelik a fülzúgást is, persze tudom hogy csodát nem várhatok.

Azt tudom hogy sokan szkeptikusak, de biztos vagyok benne hogy nekik is újdonság lesz a következő videóban található információ:

https://youtu.be/2eO8KmyBcYo?si=HEwCT9-mM8guqgu4

Szerintem a videóban található táplálékkiegészítőt jó páran fogjuk használni:)

 

Dorien- Creative Commons License 2024.03.11 0 0 3982

Akkor talán már ürül a folyadék... Nálam is voltak ilyen szakaszok, aztán teljesen megszűnt. Voltak időszakok, amikor kisebb mértékben visszatért, de ilyenkor nagyon figyeltem a következőkre:

- ne menjen a fülembe víz

- ne fogyasszak semmi csípőset / fűszereset

- ne hallgassak túl hangosan zenét (főleg zárt fejhallgatóban)

- kerüljem el mások zajos pofázását, illetve az egyéb nemkívánatos zajokat

- alvás közben lehetőleg ne feküdjek a fülemre teljesen, mindig legyen egy kis rés, ahol "lélegezhet"

 

Most már ott tartok, hogy nyitott fejhallgatóval akár 4-5 órát is hallgathatok hangosan zenét, nincs utána fülzúgás. Zárt fejhallgatóval azért óvatosabb vagyok...

Előzmény: yeahno (3981)
yeahno Creative Commons License 2024.03.11 0 0 3981

Üdv megint!

 

Egy gyorsan elmúló javulásról és romlásról tudok beszámolni: Egyik hajnalban egy egész órán keresztül (! ez rekord!) szinte semmilyen zúgást sem hallottam, csak nagyon nagyon halkan a jobb fülemben. Hónapok óta az első olyan óra volt, amikor tényleg nyugodt voltam és igazából boldog, hogy nem cseng a fülem.

 

A szokásos zúgások aztán visszatértek, sőt, a meglévő magas frekvenciák mellett megjelent egy időszakosan felcsendülő "búgó" hang, amiről néha azt gondolom hogy tényleg hallom, néha pedig azt, hogy csak hallucinálom. 

 

Úgyhogy egyelőre itt tartok..

Saker sahin Creative Commons License 2024.03.09 0 0 3980

Most 16 órája szünetel a zúgás, már szinte hiányzik.:-)

Előzmény: Saker sahin (3979)
Saker sahin Creative Commons License 2024.03.09 0 0 3979

Kedves "zúgolodók"!

A látszattal ellentétben ez nem egy új hsz, hanem egy hétéves hsz-omat másolom be, mivel senkitől se várható el, hogy annyit visszaolvasson.

 

"79 elmúltam, ide'stova 44 éve élek együtt a zúgással/sípolással.

Eleinte én is jártam orvostól-orvosig, de semmit nem tudtak vele kezdeni.

Valami gyógyszert is felírtak, de mikor elolvastam a tájékoztatót, miszerint többféle mellékhatása is lehet,-arra az elhatározásra jutottam, hogy nekem pillanatnyilag bőven elég ez az egy probléma, semmi szükségem másikakra,- laza csuklóval a kukába landoltattam .

Azóta előfordult már több alkalommal is hogy néhány órára, vagy 1-2 napra silentium volt a fülemben/fejemben, -de lehet hihetetlennek tűnik,- legutóbb már hiányzott  a "belső hang",,,,

Mikor meg azt olvastam valahol, ha megszűnik a zúgás, megszűnik vele a hallás is, akkor arra gondoltam, akkor csak inkább zúgjon.

Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem az én érdemem, csupán a szerencsém, hogy nekem semmi problémát nem okoz(ott) eddig sem a munkámban sem a kapcsolataimban."

Saker sahin Creative Commons License 2024.03.09 0 0 3978

Ha megszűnik a zúgás/csengés/sípolás, megszűnik a hallás is.:-(

Előzmény: specialist (3962)
Mitőlfoglalt Creative Commons License 2024.03.05 0 0 3977

Ez a rágóízületi dolog engem is érdekelne,mert nekem is enyhe moraj keletkezett azután miután fogimplantátumot kaptam a jobb oldalra fölülre, ezért több hónapig bal oldalon rágtam. Aztán egyszer csak jött ez a halk lehelet , vagy morajló hang de akkor még volt rendes hallásom.Rá pár évre, mer hirtelen elment a hallásom a bal fülemre, és jött az erős zúgás.Nekem olyan a zúgás, hogy minden külső hangra erősödik, mintha  a hallás helyett a hallóidegnek ennyire tellene.Beszélni se jó, mert közben úgy zúg ahogy beszélek , olyan erősen, magasan, ritmusban. És akkor evvel a rágóízülettel vajon tudnak-e valamit kezdeni, ha a eldeformálódott valami, mert lehet a beültetés megváltoztatta a szimmetriát, esetleg a beültetés valamit befeszít, mert nem teljesen tökéletes.Én is valami keringési zavarra gondolok emiatt.Folyamatos a zúgás ? Mert nekem éjjel csöndben nem zúg, de ahogy felkelek megnyitok egy csapot, rákezdi.

Előzmény: stamas19762 (3969)
Dorien- Creative Commons License 2024.02.29 0 1 3975

Elhiszem.

 

Hogyan is mondta C. G. Jung?

 

"Az élet legsúlyosabb és legfontosabb problémái megoldhatatlanok. De ennek így is kell lennie, mert ezeket a problémákat nem megoldani lehet, hanem felülemelkedni rajtuk. Vagyis kinőhetjük őket, mint a gyermek a cipőt."

 

“Az élet legnagyobb és legfontosabb problémái alapvetően mind megoldhatatlanok; azoknak kell lenniük, mert ezek fejezik ki a minden önszabályzó rendszerben immanensen meglévő nélkülözhetetlen polaritást. Nem megoldani, hanem csak meghaladni lehet őket. (…) Az egyén felülkerekedése személyes problémáin ily módon a tudati szint emelkedéseként mutatkozik meg. Magasabb szintű és szélesebb körű érdeklődés kerül előtérbe, és az így tágabbá vált horizonton a megoldhatatlan probléma elveszíti sürgősségét. Nincs logikusan megoldva saját feltételei értelmében, de homályba merül egy új és erősebb, létfontosságú direktíva előtt. Nem kerül sor elfojtására és tudattalanná tételére, hanem egész egyszerűen más megvilágításba kerül, és így maga is megváltozik. Ami egy alacsonyabb szinten a legvadabb konfliktus, és pánikkal töltött érzelmi vihar kitörésére adna alkalmat, az most, a személyiség egy magasabb szintjéről nézve olybá tűnik, mint amikor magas hegycsúcsról szemléljük a völgyben dúló zivatart. A vihar realitása a legkevésbé sem csökkent, de már nem benne, hanem fölötte vagyunk.”

Előzmény: specialist (3974)
specialist Creative Commons License 2024.02.29 0 0 3974

Sajnálom. Nem hiszem, hogy bárki gyógyulását akadályoznám. A szomorú tény, hogy a tinnitusra nincs hatékony, mindenkinél működő terápia. 

tele van a net mindenféle sarlatánnal, akik hülyítik az embereket, akik aztán százezrekkel, ha nem pár millióval szegényebben végül kénytelenek belátni, hogy át lettek verve.

 

Szerintem egyszerűbb elfogadni. Nekem is van kb 36 éve. Eleinte majd beleőrültem, de akármit is csináltam, nem változott semmi. Hozzászoktam, megtanultam vele élni. Működik.

Előzmény: Dorien- (3972)
kgaboroo Creative Commons License 2024.02.28 0 1 3973

Nekem kb 8 éve zúg a fülem magas frekvencián. Többszázezer forintot költöttem már el legalább 10 fülészorvosnál. MRI, CT...mindenfajta vizsgálat többször is, hangterápiás szarságok, különböző gyógyszerek....sgb.

Semmi hatás.

Most másféle hallásproblémával küzdök, van egy bizonyos orrmelléküreg gyulladásom és ez kicsit betompítja a hallásomat és ebben futom most a köröket.

A hallásvizsgálaton mondtam a jelenlegi orvosnak aki elég jó a szakmájában, hogy van tinitusom is jópár éve...erre azt mondja, sajnos azt még nem tudjuk gyógyítani, sőt még csillapítani is nehéz.

Azt mondta, hogy azoknak a legrosszabb akik teljesen megsüketülnek mert ők csak a sípolást hallják és a hangok nem nyomják el a zajt.

Az durva lehet. Én már nem görcsölök, hallom, hogy sípol...egyszerűen nem figyelek rá. Több pénzt nem áldozok rá.

Dorien- Creative Commons License 2024.02.28 0 0 3972

Szegényem már ~24 éve a túlvilágon van, szerintem ne siess annyira utána...

De legalább aki küzd a saját gyógyulásért, azt ne akadályozd benne. Peace.

Előzmény: specialist (3968)
yeahno Creative Commons License 2024.02.28 0 0 3971

Beszámolok róla, ha valami hosszútávú javulást vagy esetleg teljes gyógyulást sikerül elérni. Annak örülök, hogy nálad vannak hosszabb-rövidebb időszakok, mikor minden rendben. :)

 

Nálam a covid oltás nem jöhet szóba, évekkel ezelőtt kaptam, a fülzúgás viszont ahhoz képest friss, "csak" pár hónapos jelenség. Én egyre inkább azt gondolom, hogy nálam a rossz testtartással függhet össze a dolog, mert én is irodista vagyok..

Előzmény: stamas19762 (3969)
yeahno Creative Commons License 2024.02.28 0 0 3970

Nehéz megmondani hogy jönnek-e az eredmények, mert most csinálok gyógytornász által javasolt lazító gyakorlatokat, és egyszer mintha lenne javulás, máskor viszont indokolatlanul visszaromlik a helyzet..

 

A nyakam korábban fájt - az oka valószínűleg a rossz testtartás volt - , de az már elmúlt. Az állkapcsom szerencsére nem fáj és korábban sem fájt, de az egyik oldalon kattog. De a rossz testtartásom valószínűleg az állkapcsomnak sem tesz jót.

Előzmény: Dorien- (3967)
stamas19762 Creative Commons License 2024.02.28 0 1 3969

Engem érdekelne mire jutsz ezen a vonalon. Nekem egyoldali 10 decibeles búgó fülzúgásom van, tipikus fülkürt hurut tünet amúgy. Második Pfizer oltás után néhány hónappal keletkezett a probléma (akkor voltam 45 éves) azóta hurcolom. Abban az időben volt két alsó fogimplantációm, amit előtte és közben nyilván több hónapnyi rágási asszimetria kísért. Rágóízület deformitást kéne valahol megvizsgáltatnom, mert ha a rágóízület rossz helyre zár, állandó nyomás alá helyezheti a belső fül üreget, mert csak egy membrán zárj el őket egymástól. Nyaki röntgen és a nyaki ér vizsgálat semmi extrát nem mutatot, kiegyenesedett nyaki görbület (irodista betegség). Ja és van rekeszizom sérv miatti refluxom és az egyik nyaki fő erem a 4-ből valszeg valami genetikai örökség miatt hiányzik, a másik oldali meg sokkal vastagabb és elágazóbb. Na ilyenkor szokta minden orvos ledobni a haját, hát akkor magának végül is bármitől lehet. :)

Ha több napos wellnes, vagy kirándulós szabadtéri programra megyek, utána van, hogy 1 hétig teljesen tünetmentes vagyok. 2 hét horvát tengerpart sós, tengervizes környezet után 1 hónapra elmúlt. Szóval akkor mégis csak akkut fülkürt hurut vagy keringési zavar, pszichés probléma, Hát-nyak-rágóizület kombinált vázrendzseri torzulás vagy netán Covid vakcina mellékhatás?

Előzmény: yeahno (3966)
specialist Creative Commons License 2024.02.28 0 0 3968

Édesanyádnak átadom az intelmeidet.

Előzmény: Dorien- (3963)
Dorien- Creative Commons License 2024.02.28 0 1 3967

Persze, hogy fizikai oka (is) van, ezek egymással szorosan összefüggenek. Ha jönnek az eredmények, akkor valószínűleg jófelé jársz...

Mi a probléma a nyakaddal / állkapcsoddal a fülzúgástól eltekintve?

(Én a központi idegrendszerre tippelnék, ami ugye a tarkótájék, nyak és vállöv kellő erejű masszírozásával eredményesen lazítható.)

Előzmény: yeahno (3966)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!