Én is sok indiános könyvet olvastam fiatalabb koromban, most újra elővettem őket.
Van egy dolog, ami továbbra is rejtély előttem, de gyanítom erre soha nem fogok választ kapni, még egy halvány utalást sem találok...
a költéste nyűgjéről, amit szemmel láthatóan, meg a púpjaiból ítélve, nem aludt ki.
azt hiszem, borzasztóan sajnálom most Önt. belehajszoltam ebbe a kegyetlen magamutogatásba, és ezzel alapjaiban ingattam meg az elveit. meg tud bocsájtani nekem?
isten ments, hogy szegény, kiszolgált tollamat ilyesmivel terheljem. de a modern technika mindent kibír.
egyszerűen borzasztó. hiába aludtam, még azóta is ezeknek az elmeszüleményeknek a hatása alatt vagyok. még az ajtófélfának is képes vagyok nekimenni. hiába, nagy dolog a művészet.
én röhögtem drága, de csak azért, mert a Maga tollát hagyták el ezen szavak. azért ne vegye Magára, csak a cinizmusát jobban csípem, meg azt, amikor tépked az avaron, hogy zavarjon;o)
remélem, kialudta a nyűgjét!
nem rossz. nem rossz.
Önből még költő is lehet egyszer, drága Császárnőm. nem gondolt még erre a lehetőségre? szegény, de szép hivatás. biztosan kiegyensúlyozottabb élete volna a mostani túlhajszolthoz képest.
remélem, azért nem sajdult bele a szép fejecskéje.
meg kell követnem az Ex-et. most leültem, és iszonyatosan csikorgattam az agytekervényeimet, hogy hasonló kaliberű gondolatokat szüljek.
ilyeneket gyártottam:
a szemek a gondolat akkordjai (erre vagyok a legbüszkébb)
a pillantás a szív hangja (u.a. csak pepitában)
a száj az elme mozdulata
a kéz a mozgás szaga
a térd a hit gyeplôje
a hasnyálmirigy az idegek íze (ez nem teljesen jó, mert a hasnyálmirigy ugye reagál, szóval egy gyakorló kannibál biztosan meg tudná mondani a különbségeket)
hát, kicsit gyatrák lettek, pedig nagyon igyekeztem.
az ízlése meg nem érdekel. felôlem szeretheti az Ákost is.
akkor ennyi erővel egy adott közegből kiragadott 5 szó "a könny a lélek hangja" sem minősíthető micimacsósnak, ahhoz képest, hogy ki mondta, miért mondta, mikor mondta.
nem találgatok. az ízlésemmel meg semmi gond. erről csak azok vannak meggyőződve, akik nem értik ezt az egészet.
nem vagyok műkritikus. én mindet szeretem, és egyiket sem cikizném azért, mert úgy írt, ahogyan. azok voltak a gondolataik, ahogyan az Exemé. nem vagyok hajlandó senkit sem bántani, még Vergiliust sem. nekem az is tetszik. én ilyen ízléstelen vagyok.
Vergiliust az Ex-eddel keverni, hehe...
maradjunk csak a XX. századnál, abszolút hazai pályán.. maga szerint miért nem cikizik Vajda Jánost vagy Reviczkyt, mondjuk Juhász Gyulával vagy József Attilával, sôt Pilinszkyvel, esetleg Parti Nagy Lajossal szemben?
most látom, hogy ez milyen jó ötlet.
de ehhez elég a pontos parcella és sírhely számot is szétküldözgetni.
csinálni kell egy formanyomtatványt (a pontos helyszíni számokat majd a családi jogász utólag kitölti), valami ilyen szöveggel: szeretettel meghívom egy kis AD.XYvalahanyadika után esedékes bungie jumpingra a XXX köztemetô XXX parcella XXX számú területére. megjelenés síppal, dobbal, nádihegedűvel.bôgés mellôzése kéretik, ne cikizzenek a szomszédaim elôtt.