Keresés

Részletes keresés

Caidhan Creative Commons License 2004.05.11 0 0 1
Ma este a TV2-n láthatunk egy örökbecsű klasszikust a nagyszerű Alan Smithee-től:

A harc apostolai

A kubai Ivan Martinez baseballsztár - a sportág egyik legjobbja. Hamarosan Miami-ba megy, hogy sokmillió dolláros szerződést írjon alá. Fidel Castro, Kuba diktátora azonban nem tudja elviselni ezt a megaláztatást, ezért Martinez az Államokba disszidál. De meg tudja-e vajon akadályozni, hogy még valaha pályára lépjen? A baseballsztárnak négy őrangyala van, akik a harcművészetek mesterének tanítványai, és hihetetlen testi-lelki erejük képes elpusztítani Castro erőszakos bérgyilkosait. Megkezdődik hát a harc Martinez megmentéséért, és csak a Harc Apostolainak van erejük, hogy helyt álljanak...

Vetítik:
TV2: május 11. Kedd, 21:15

Primus Inter Paraszt Creative Commons License 2003.03.26 0 0 0
Nem 0 filmet láttam már tőle. Nagy Cinema-junkie-k tudják, hogy Alan Smithee a The Alias Man anagarammája (vagy mije:o), olyan rendezők dobják be, akik nem akarják a nevüket adni az elkészült alkotáshoz. Tudnék pár magyar flimet mondani, amit "ő" is rendezhetett volna, de nem mondok.;)
Előzmény: neménvagyok (-)
neménvagyok Creative Commons License 2003.03.26 0 0 topiknyitó
Nos, felmerült bennem a kérdés, hogy az említett úrtól ki mit látott, és vajon nem az övé-e a filmtörténet legeklektikusabb portfóliója :)

szóse róla, van még egykét alkotás, amit inkább ő rendezhetett volna... mondjuk kapásból a pókember, de hát a kereskedelmi siker legitimál minden szart, ezt tuggyuk jól...

tegnap éppen a Dűne dvd kiadásán akadt meg a szemem, amit szintén "ő rendezett", de hirtelen nem tudtam más példát, pedig biztosan sok van... hmmmm

kíváncsi vagyok, kinek mi jut eszébe róla :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!